Tervezzünk marsjárót

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Idei terv: Mars 2020, július 17. és augusztus 5. között indul, jövő februárban landolhat a Marson

Az egyetlen, a mai technikai tudásunkkal és pénzügyi hátterünkel megvalósítható marsjáró:

\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"

Desiderata
O0D:
LOL!
tényleg könyvtáros! az ilyenek könyvtárosnak születnek...

Hajrá Dózsa György!

DJ Skyline
az állat!
de jól néz ki!
mindenesetre érdekes hogy a marsról ilyen jól látszik a föld!

DJ Skyline
ez tetszik!

Sir Quno Jedi
Ez az új stealth marsjáró ! Még az infraképeken sem látszik a kicsike ! A marslakók majd jól össze-vissza szarják magukat, ha neadjisten nekisétálnak egy ilyen szépségnek !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Voltan
Anettkát szkafander nélkül is nyugodtan fel lehet lõni.
Vagy inkább le. Az sokkal olcsóbb.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Sir Quno Jedi

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

mukika
nekünk tavaly rajzórára kellet terveznünk! komoly! aztán be kellet mutatni hogy mi micsoda meg minden...

praetorian

-Volt már déja vüd? -Nem kérdezted már?

jóval több
a mostani marsjáró össztömege valamivel több volt mint egy tonna (csomagolás, hõpajzs, ejtõernyõ, fékezõrakéta, védõlufik stb.), de a marsjáró maga csak 170 kiló, és igy került a teljes program 800 millió dollárba
szóval van az 4 millió is kilogrammonként :)

Esrohnoil
Inkább vékonyab csajt küldjünk... Megspórolhatunk vele akár 10-15 Millió dollárt is. Az ötletért megelégednék a felével.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

praetorian
Anettka tervezett ûrutazásáról jutott eszembe, hogy akár lehetne õ az elsõ "ember" a marson. Bõr-szkafanderben kitûzhetné a magyar zászlót. Az ûrutazás nem lenne sokkal drágább mint az opportunity project, ráadásul nem feltétlenül kellene megtervezni a visszautat :D

Tegnap éjszaka néztem a spektrumon egy mûsort, és ott hallottam hogy minden egyes kilo feljuttatása a marsra 1 MILLIÓ DOLLÁRBA kerül, ugyhogy valami könnyût találjatok ki.

praetorian
Városban 10 gallon, terepen nem tom :(

praetorian
Túl sok benzint eszik :DD

Dikkma
Megbukna a törésteszten? Nagy a légellenállása? Vagy mi? :DD
praetorian
Pár ágyút még szerelni kell rá amivel megsemmisíthetjük a marslakók nyomtatóit

praetorian
Mivel a marson lévõ víz fagyott állapotban van, ezért:

:DD

I.C.ram
Rajzolj inkább te is valami ökörséget! :) Te õstehetség! :)
Lacc
Hmm a kis könyvtáros jányka építi :P Végülis jó bõr
LEGO2:

praetorian
:DD

K.András
"ellentmond minden elvnek, irányzatnak ami a jármûgyártásban 100 évek alatt kialakult. "

Mivel a 100 éves jármügyártás egyik végterméke ez a rover igy nem hinném hogy bárminek is ellentmondana :))))

http://druglord.buzz.hu/ ;)

LEGO1:

I.C.ram
praetorian
Az a helyzet, hogy nekem nem tetszik a jelenlegi rover. Sok okos ember dolgozott rajta nem kis ideig, de nekem nem jön be :DD
Olyan mint egy asztal, ellentmond minden elvnek, irányzatnak ami a jármûgyártásban 100 évek alatt kialakult. Egyszerûen nem hiszem el hogy ez a feladatra a legmegfelelõbb kialakítás. A súlypontja nagyon magasan van ahhoz képest, hogy azon görcsölnek ne boruljo fel stb.

CSOCSO
kavefozo legyen benne!:)
hen-tes

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/

FtranX
érdekes téma

praetorian
A "Technika a marsjáró mögött" c. cikk után nagy vita volt arról ki hogy képzelné el a dolgot. Itt lehet tervezgetni, rajzolni...

I.C.ram
Na majd mindjárt összedobok egyet! :)
praetorian
Nem!!!

Gumiszoba ?