Wireless Router
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon köszi a gyors, de sajnos szomorú választ.
Akkor mit javasolsz? A nyomtatónak kellene mennie a wifi hálózatomon....
Akkor mit javasolsz? A nyomtatónak kellene mennie a wifi hálózatomon....
Ha a router vezetéknélküli interfésze tudna kliens módban mûködni - pontosabban a szoftverében be lehetne ezt állítani - akkor megoldható lenne. Viszont az itt található szimulátorban nem találtam erre való utalást.
És sajnos se a DD-WRT, se az OpenWRT firmware-t (ez utóbbinál írják is: olcsó, kevés Flash-memória van benne) sem lehet rá felrakni - így alternatíva sincs.
És sajnos se a DD-WRT, se az OpenWRT firmware-t (ez utóbbinál írják is: olcsó, kevés Flash-memória van benne) sem lehet rá felrakni - így alternatíva sincs.
Ja a hálózati nypmtató ténylge az, hálókártyával rendelkezik meg UTP aljzattal
Sziasztok.
Van egy wireless hálózatom, amihez kapcsolnék egy hálózati nyomtatót. Van egy felesleges wifi routerem TP-Link TL-WR340GD. Ennek a segítségével rá tudom kapcsolni a hálózatomra a nyomtatót? S ha igen,. hogyan? Köszi a segítséget elõre is.
Van egy wireless hálózatom, amihez kapcsolnék egy hálózati nyomtatót. Van egy felesleges wifi routerem TP-Link TL-WR340GD. Ennek a segítségével rá tudom kapcsolni a hálózatomra a nyomtatót? S ha igen,. hogyan? Köszi a segítséget elõre is.
hali
én is vennék wifi routert, de fogalmam sincs, hogy mit kell nézni, melyek a jók és rosszak. a lényeg, hogy 2 szobával arrébb a laptopba vezeték nélkül legyen, az én gépembe meg vezetékkel mennyen. a netem 6mb/s le és 1mb/s feltöltés. szeretném ha ebbõl nem veszítenék semmit 😄 árat nem tudom, a lényeg hogy minél olcsóbb legyen 😊
én is vennék wifi routert, de fogalmam sincs, hogy mit kell nézni, melyek a jók és rosszak. a lényeg, hogy 2 szobával arrébb a laptopba vezeték nélkül legyen, az én gépembe meg vezetékkel mennyen. a netem 6mb/s le és 1mb/s feltöltés. szeretném ha ebbõl nem veszítenék semmit 😄 árat nem tudom, a lényeg hogy minél olcsóbb legyen 😊
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Köszi a választ! Egyébként a 4 gépet vezeték nélkül kell ellátnia szóval nem tudom ez befolyásolja-e a típusát teljesítményét?
Netgear
TP-link
Liksys
ha "csak" 4gépet kell összekötni, arra bármelyik jó csak arra figyelj, hogy 4 switch kimenettel kell hogy rendelkezzen.
TP-link
Liksys
ha "csak" 4gépet kell összekötni, arra bármelyik jó csak arra figyelj, hogy 4 switch kimenettel kell hogy rendelkezzen.
Sziasztok!
Van egy régi D-Link Di 514-es 2.4 GHz-es routerem és az elmúlt hónapokban jelentõsen csökkent az adás körzete és a jelminõsége. Valószínûleg kezdi megadni magát így kénytelen leszek új wireless router után nézni, de sajnos egyáltalán nem értek hozzá úgyhogy a segítségeteket kérném abban hogy milyet érdemes venni. Otthoni használatra lesz, de 4 gépet kell ellátnia. Tényleg nem értek hozzá úgyhogy mondjátok meg milyen tényezõt kell még figyelembe venni illetve ajánlhattok akár márkát akár konkrét modellt is. Köszi!
Van egy régi D-Link Di 514-es 2.4 GHz-es routerem és az elmúlt hónapokban jelentõsen csökkent az adás körzete és a jelminõsége. Valószínûleg kezdi megadni magát így kénytelen leszek új wireless router után nézni, de sajnos egyáltalán nem értek hozzá úgyhogy a segítségeteket kérném abban hogy milyet érdemes venni. Otthoni használatra lesz, de 4 gépet kell ellátnia. Tényleg nem értek hozzá úgyhogy mondjátok meg milyen tényezõt kell még figyelembe venni illetve ajánlhattok akár márkát akár konkrét modellt is. Köszi!
Sziasztok,
lenne egy kérdésem, ha tudnátok segíteni. Szóval van egy router meg egy acces point -om, az AC repeater módban akarom használni, hogy erõsítsem a router jeleit. Ebben az esetben az AC kell saját IP cím? Az átjáró olyankor a router átjárója?
Elõre is köszi
lenne egy kérdésem, ha tudnátok segíteni. Szóval van egy router meg egy acces point -om, az AC repeater módban akarom használni, hogy erõsítsem a router jeleit. Ebben az esetben az AC kell saját IP cím? Az átjáró olyankor a router átjárója?
Elõre is köszi
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
sziasztok lenne egy ilyen ruterem speedpor w 303v tudna valaki segíteni az utorrent progi beálításában utorrentben ha lefuttatom a tesztet mindkét helyre x jelzést kapok mi a teendõ
Mindenféleképpen ebben a boltban fogom venni mert ez van helyben. Pár száz Ft ide vagy oda. Am bementem ma a boltba és azt mondta a csaávó felesleges nekem a 150mbps-os router az 5 megás nethez, azt mondta az 54 mbps-os is bõven elég. Meg a router közvetlen a laptop mellett lesz, legfeljebb pár méterre ( max 10) lesz csak elvíve a routertõl. Szerintetek? Igaza van? Tehát erre mondta h jó lesz.
még annyit, hogy olcsóbbal ne próbálkozz!
Van, amiben nem éri meg, és ez olyan.
Én 23.000ért vettem, de ha lett volna még egy kicsi 47.000-et vettem volna meg. Igaz, hogy az 5km hatósugarú, de az sokmindent tudott.
Van, amiben nem éri meg, és ez olyan.
Én 23.000ért vettem, de ha lett volna még egy kicsi 47.000-et vettem volna meg. Igaz, hogy az 5km hatósugarú, de az sokmindent tudott.
Amit krisz940122 kinézett magának:
http://www.pcdiszkont.hu/2604/tp-link-tl-wr741nd-150m-wireless-router
az megfelelõ.
az megfelelõ.
Hali!
Ja értem... Milyet ajánlasz?
Ja értem... Milyet ajánlasz?
De jó!!! A célnak megfelel!!!
Itt olcsóbb:
Itt olcsóbb:
És ez már nem lenne jó? Mert a zsebpénz határos :S nekem annyi a lényeg h ugyan úgy tudjak, ugyan olyan gyorsan netezni, mint vezetékkel. És persze h ne szakadjon meg percenként, és azért pár méter hatóköre legyen. Am köszi a segítséget.
A 3.nak belinkelt riuter tökéletes választás.
A net sebessége sosem fix. Lesz 5200kbps és lesz 4600kbps.
A net sebessége sosem fix. Lesz 5200kbps és lesz 4600kbps.
Mennyi az a távolság?
Milyen routered van? Típus, átvitel?
Egyáltalán nem veszi a szobádban a jelet, mert akkor legalább 50m-re van a szobád? 😊
Milyen routered van? Típus, átvitel?
Egyáltalán nem veszi a szobádban a jelet, mert akkor legalább 50m-re van a szobád? 😊
Ja és nem lesz megosztva a net, csak a laptop lesz.
Helló. Venni szeretnék egy routert max 8 ezer Ft-ért. De nekem antennás vagy milyen router kellene, mert a laptopomon nem jó a netkábel dugója és wifin keresztül szeretnék netezni. 5 megás netem van, és azt szeretném kérdezni, hogy mit kel nézni a routernél, hogy ez az 5 megás net a wifin keresztül is megmaradjon. Tehát szeretném ha a letöltési sebesség nem csökkenne le, ugyan ilyen maradna a net. Pl ezt néztem, vagy ezt vagy még ez van. Szerintetek ezek közül valamelyikkel megmaradna wifin keresztül az 5 megás net? Elõre is köszi a választ
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Asus WL-520GC routerem. Sajnos, ahol ez van, és a szobám között, van egy kis távolság, illetve elég vastagak a falak. Épp, ezért kábelesen lett megoldva az internet itt, ami a routerbõl jön. Szeretném, hogy eltudjam érni a netet kábel nélkül is itt a szobámba.(telefon, konzol)
Segítségeteket kérném, ez, hogy valósítható meg?
Köszönöm elõre is!
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Asus WL-520GC routerem. Sajnos, ahol ez van, és a szobám között, van egy kis távolság, illetve elég vastagak a falak. Épp, ezért kábelesen lett megoldva az internet itt, ami a routerbõl jön. Szeretném, hogy eltudjam érni a netet kábel nélkül is itt a szobámba.(telefon, konzol)
Segítségeteket kérném, ez, hogy valósítható meg?
Köszönöm elõre is!
hali.. a hálózati leírást átnézem.
amúgy ha rámegyek a hálózati kapcsolatokra és rákatt ott a bridge re akkor látok pár gépet, az xpseket, de nem mindíg, meg nem mindegyiket.
van egy antenna amelyre egy brdge van kötve, nincsen védve meg semmi, csak a megadott fizikai címmel rendelkezõ kártyákat engedi fel, van már 3 dolog csatolva hozzá. simán a fizikai címet kell megadni neki, és azután felengedi a gépet, más gépen rendben van a sebesség csak ezen az új gépen vacakol, de nem a vezetéknélkülivel van gond, hanem ha rádugom a utp kábelt, akkor sem jó, gyorsabbnak gyorsabb, de nagyon ingadozik a sebesség, ahogy leírtam, most is errõl a géprõl írok, és netezés elmegy, de már semmilyen dolgot nem tudok letölteni...
amúgy ha rámegyek a hálózati kapcsolatokra és rákatt ott a bridge re akkor látok pár gépet, az xpseket, de nem mindíg, meg nem mindegyiket.
van egy antenna amelyre egy brdge van kötve, nincsen védve meg semmi, csak a megadott fizikai címmel rendelkezõ kártyákat engedi fel, van már 3 dolog csatolva hozzá. simán a fizikai címet kell megadni neki, és azután felengedi a gépet, más gépen rendben van a sebesség csak ezen az új gépen vacakol, de nem a vezetéknélkülivel van gond, hanem ha rádugom a utp kábelt, akkor sem jó, gyorsabbnak gyorsabb, de nagyon ingadozik a sebesség, ahogy leírtam, most is errõl a géprõl írok, és netezés elmegy, de már semmilyen dolgot nem tudok letölteni...
Csak a laptopon megy el a net.
PCMCIA kártyáról van szó, és próbáltuk azt is, hogy a laptopot újraindítjuk, kihúzzuk/visszatesszük a kártyát, de csak a router újraindítás segített.
PCMCIA kártyáról van szó, és próbáltuk azt is, hogy a laptopot újraindítjuk, kihúzzuk/visszatesszük a kártyát, de csak a router újraindítás segített.
A Te gépeden is elmegy a net, vagy csak a laptopon?
PCMCIA vagy PCI kártya?
Próbáltátok, hogy a routert nem indítjátok újra, csak
a laptopot? Vagy csak újra csatlakozni?
PCMCIA vagy PCI kártya?
Próbáltátok, hogy a routert nem indítjátok újra, csak
a laptopot? Vagy csak újra csatlakozni?
Hello!
Egy kis problémával fordulnék hozzátok. Használunk itthon egy SMC wireless routert. Az én gépem kábellel csatlakozik hozzá, de anyám laptopja egy (ugyan csak SMC) wireless kártyával. Néha elõfordul, hogy a laptopon elmegy a net, pedig a gép azt írja, hogy a jelerõsség az nagyon jó. Ilyenkor kihúzzuk a routert a konnektorból, és az ADSL modemet is újra szoktuk indítani, és megint mûködik minden probléma nélkül. Mi okozhatja a gondot? Nem rendszeres a probléma, van úgy, hogy hetekig semmi gond, de van, hogy naponta többször is elõfordul.
Egy kis problémával fordulnék hozzátok. Használunk itthon egy SMC wireless routert. Az én gépem kábellel csatlakozik hozzá, de anyám laptopja egy (ugyan csak SMC) wireless kártyával. Néha elõfordul, hogy a laptopon elmegy a net, pedig a gép azt írja, hogy a jelerõsség az nagyon jó. Ilyenkor kihúzzuk a routert a konnektorból, és az ADSL modemet is újra szoktuk indítani, és megint mûködik minden probléma nélkül. Mi okozhatja a gondot? Nem rendszeres a probléma, van úgy, hogy hetekig semmi gond, de van, hogy naponta többször is elõfordul.
kicsit zavaros, de érthetõ.
A win7-et az xp-s géppel hálózatba lehet kötni, mégha kicsit
bonyolultabb is.
http://hogyan.org/fajl-es-nyomtatomegosztas-7-es-xp-kozott
A hálózat védve van? Kód van? Tudod esetleg?
Ha igen, ne görcsölj fizikai és lelki címmel.
Ha van lehetõséged mérj sebességet egy másik gépen 2x, kb. 10-15perc eltéréssel.
A win7-et az xp-s géppel hálózatba lehet kötni, mégha kicsit
bonyolultabb is.
http://hogyan.org/fajl-es-nyomtatomegosztas-7-es-xp-kozott
A hálózat védve van? Kód van? Tudod esetleg?
Ha igen, ne görcsölj fizikai és lelki címmel.
Ha van lehetõséged mérj sebességet egy másik gépen 2x, kb. 10-15perc eltéréssel.
Elõszöris:
Bár mégcsak 13éve használok routert (eleinte switchet)és ezalatt a röpke idõ alatt sokat teszteltem, azt ajánlom, hogy aki szeretne ilyen herkentyûbe fektetni, az alábbi márkákat preferálja elsõsorban: TP-link,
Belkin, Linksys. Ezekbõl is célszerûbb (szerintem) a 150 Mbps, vagy a 300 Mbps.
Nem okoskodni akartam, de több, mint 100at telepítettem ezekbõl, nekem soha egyszer gondom nem volt.
Bár mégcsak 13éve használok routert (eleinte switchet)és ezalatt a röpke idõ alatt sokat teszteltem, azt ajánlom, hogy aki szeretne ilyen herkentyûbe fektetni, az alábbi márkákat preferálja elsõsorban: TP-link,
Belkin, Linksys. Ezekbõl is célszerûbb (szerintem) a 150 Mbps, vagy a 300 Mbps.
Nem okoskodni akartam, de több, mint 100at telepítettem ezekbõl, nekem soha egyszer gondom nem volt.
hali
olyan problémám lenne, hogy vettem egy asus K52J típusú notit. Feltelepítettem, mindent feltoltam a gyári driver cd rõl.
Egy iskolában dolgozok, ahol van egy vezetéknélküli hálózat is. sikerült ez eszközbe felvenni a noti hálókártyájának a fizikai címét, így van hálózat. Na de itt a gondom. nincs állandó sebesség! max 300k szokott lenni, itt 10 mp en belül ingadozik 300 és 0 között vagy 3x leesik a sebesség, majd megint beindúl, ezt csinálja, ha le akarok tölteni valamit és hosszabb ideig tartana na azt már nem tom. Ha lekapcsolom a wifit és lan kábelt rádugom, akkor gyorsabb a net, de a probléma megmarad. pl a directx et is úgy töltöttem le, h elindítottam majd 10-15 mp után leált, nem ment tovább, nézem a cfosban lent a sebességet, nem a cfos kavar be, mert elõtte is ez volt a hiba, majd kihúzom a lan kábelt, majd visszadugom, mikor felcsatlakozik, azután folytatódik a letöltés, ezt csináltam vagy 6x míre letöltöttem, wlan on szinte használhatatlan, a net még elmegy, de letöltés semmi. az antenna szerkentyúje egy SMC wireles bridge, az a lényeg, h a számtech terembõl jön át kábelen a net, itt az irodában rá van kpcsolva 2 db gép lan kábelen, majd a swich egyik kimenete a wirelesss bridge re, az antennán meg van 3 gép. ezek alkotnak egy hálózatot és látják egymást megosztás után, de az új notival nem látom ezt a hálózatot, a többi gépen xp van, ezen most win7, és nem tom, megoldani, h lássa ezt a hálózatot, a többi gép látja egymást. tehát a hálózatra feltudok kapcsolódni, a sebesség ingadozik nagyon, sokszor nincs is, ha kikerülöm a bridge-t és kábelen megyek rá a swichre, akkor is ez a problema, tehát szerintem a gépen van valami, valmi driver hiba vagy nem tom, most tettem fel a gyári drivereket. ez lenne a problemám, remélem érthetõ voltam 😞
olyan problémám lenne, hogy vettem egy asus K52J típusú notit. Feltelepítettem, mindent feltoltam a gyári driver cd rõl.
Egy iskolában dolgozok, ahol van egy vezetéknélküli hálózat is. sikerült ez eszközbe felvenni a noti hálókártyájának a fizikai címét, így van hálózat. Na de itt a gondom. nincs állandó sebesség! max 300k szokott lenni, itt 10 mp en belül ingadozik 300 és 0 között vagy 3x leesik a sebesség, majd megint beindúl, ezt csinálja, ha le akarok tölteni valamit és hosszabb ideig tartana na azt már nem tom. Ha lekapcsolom a wifit és lan kábelt rádugom, akkor gyorsabb a net, de a probléma megmarad. pl a directx et is úgy töltöttem le, h elindítottam majd 10-15 mp után leált, nem ment tovább, nézem a cfosban lent a sebességet, nem a cfos kavar be, mert elõtte is ez volt a hiba, majd kihúzom a lan kábelt, majd visszadugom, mikor felcsatlakozik, azután folytatódik a letöltés, ezt csináltam vagy 6x míre letöltöttem, wlan on szinte használhatatlan, a net még elmegy, de letöltés semmi. az antenna szerkentyúje egy SMC wireles bridge, az a lényeg, h a számtech terembõl jön át kábelen a net, itt az irodában rá van kpcsolva 2 db gép lan kábelen, majd a swich egyik kimenete a wirelesss bridge re, az antennán meg van 3 gép. ezek alkotnak egy hálózatot és látják egymást megosztás után, de az új notival nem látom ezt a hálózatot, a többi gépen xp van, ezen most win7, és nem tom, megoldani, h lássa ezt a hálózatot, a többi gép látja egymást. tehát a hálózatra feltudok kapcsolódni, a sebesség ingadozik nagyon, sokszor nincs is, ha kikerülöm a bridge-t és kábelen megyek rá a swichre, akkor is ez a problema, tehát szerintem a gépen van valami, valmi driver hiba vagy nem tom, most tettem fel a gyári drivereket. ez lenne a problemám, remélem érthetõ voltam 😞
Sziasztok! A segítségetek kérném a következõ problémában: Adott egy laptop és hozzá egy Asus WL107g betehetõ wireless kártya, régebben mûködött ezzel a felállással, tudtam netet fogni. Most újratettem az xp-t, feltettem a WL107g szoftverét, fel is került, érzékeli is a kártyát, de az otthoni routerre nem tudok rácsatlakozni. A vezeték nélküli kapcsolat ikonja hálózat keresése (2-3mp ig) aztán lekapcsol, és ez egyfolytában. Mi lehet a gond? Biztos nagyon egyértelmû csak elkerülte a figyelmem..
Köszönöm a gyors választ!
"Mennyire érdemes frissíteni Firmware-t a TP-Link: TL-WR841ND Routeren?"
Érdemes, hisz kijavíthattak benne hibákat, frissíthettek benne tulajdonságokat.
"Macerásabb mint egy dvd/cd író firmware-ét frissíteni? "
Nem.
1. Felkeresed a router webes beállítófelületét.
2. A Status menüpontban a Hardware Version címszó mellett megnézed pontosan milyen verziójú - V3, V5 vagy V7 - routered van, a Firmware Version címszó mellett meg az Build és a Rel között levõ 6 számjegy mutatja a firmware elkészültének dátumát.
3. A TP-Link oldaláról kikeresed a megfelelõ hardver verziót, a következõ oldalon meg a legfelsõ a legújabb firmware. Ha az újabb, mint a Status menüpontban olvasható, akkor azt kell letöltened.
4. A letöltött állományt kitömöríted (a Windowsban van beépített kitömörítési lehetõség, de elérhetõ a 7zip nevû ingyenes program is). Kapsz két állományt - neked a .bin kiterjesztésû kell. Ezt kell megnyitnod a router webes beállítófelületén a System Tools/Firmware Upgrade menüpontban. Ha ez megvan akkor kattints az Upgrade gombra.
Érdemes, hisz kijavíthattak benne hibákat, frissíthettek benne tulajdonságokat.
"Macerásabb mint egy dvd/cd író firmware-ét frissíteni? "
Nem.
1. Felkeresed a router webes beállítófelületét.
2. A Status menüpontban a Hardware Version címszó mellett megnézed pontosan milyen verziójú - V3, V5 vagy V7 - routered van, a Firmware Version címszó mellett meg az Build és a Rel között levõ 6 számjegy mutatja a firmware elkészültének dátumát.
3. A TP-Link oldaláról kikeresed a megfelelõ hardver verziót, a következõ oldalon meg a legfelsõ a legújabb firmware. Ha az újabb, mint a Status menüpontban olvasható, akkor azt kell letöltened.
4. A letöltött állományt kitömöríted (a Windowsban van beépített kitömörítési lehetõség, de elérhetõ a 7zip nevû ingyenes program is). Kapsz két állományt - neked a .bin kiterjesztésû kell. Ezt kell megnyitnod a router webes beállítófelületén a System Tools/Firmware Upgrade menüpontban. Ha ez megvan akkor kattints az Upgrade gombra.
Sziasztok!
Mennyire érdemes frissíteni Firmware-t a TP-Link: TL-WR841ND Routeren?
Macerásabb mint egy dvd/cd író firmware-ét frissíteni?
Mennyire érdemes frissíteni Firmware-t a TP-Link: TL-WR841ND Routeren?
Macerásabb mint egy dvd/cd író firmware-ét frissíteni?
Kedves Wi-Fi profik!
A segítségeteket kérném egy - számomra - agyzsibbasztó problémával kapcsolatban. A minap vettem egy SMC Barricade routert. Mindent megfelelõen csatlakoztattam, telepítõ CD-vel beállítottam a net felhasználót, jelszót, wi-fit, mindent. Mûködött is, mint a parancsolat. A PC kikapcsolása után is ment a Wi-fi, az iPhone-om vette a jelet és ment az adatforgalom. Reggelre: se kép, se gang. PC benyom, Firefox jó lassan bejön, nincs kapcsolat. Amint a CD-vel újrakonfiguráltam a routert, ment megint minden. Ezt kétszer eljátszotta, egymás után. Szerintetek mi lehet a probléma?
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
Telepítsd újra amíg jó nem lesz,nekem is ez volt a baj!
Hello!
XP-n hogy kell megcsinálni a vezeték nélküli kapcsolatot, mert sehogyse boldogulok vele. Egy vistás laptopon egyszerûen be tudtam állítani, de xp-n nem megy.
Köszi
XP-n hogy kell megcsinálni a vezeték nélküli kapcsolatot, mert sehogyse boldogulok vele. Egy vistás laptopon egyszerûen be tudtam állítani, de xp-n nem megy.
Köszi
Ekkora bonyolult dolgot kérdeztem?
Sziasztok!
Van egy wifis nokika e71-es telefonom de sajnos nem tudok csatlakozni vele a belkin rúterem-re.Mindig az a hibaüzenetet kapom,hogy az "átjáró nem válaszol"
Tud valaki segíteni?
Van egy wifis nokika e71-es telefonom de sajnos nem tudok csatlakozni vele a belkin rúterem-re.Mindig az a hibaüzenetet kapom,hogy az "átjáró nem válaszol"
Tud valaki segíteni?
"na és ilyenkor mi van? buktam a router árát a kedves szolgáltatóm miatt?
"
Ahogy a mondás tartja: a szolgáltató és az ügyfél, a hálózati eszköz-gyártók béta-teszterei (ezt mind a két fronton tapasztaltam már). Sajnos mindig akad olyan router/hálózati kártya/stb... ami az egyik szolgáltatónál rendesen betárcsáz, mûködik, a másiknál meg nyavalyog - és errõl nem feltétlenül a szolgáltató tehet.
Meg kell nézni, hogy a router más helyen hogyan viselkedik. Esetleg próbálj meg firmware-t frissíteni rajta - hátha attól megtáltosodik.
"
Ahogy a mondás tartja: a szolgáltató és az ügyfél, a hálózati eszköz-gyártók béta-teszterei (ezt mind a két fronton tapasztaltam már). Sajnos mindig akad olyan router/hálózati kártya/stb... ami az egyik szolgáltatónál rendesen betárcsáz, mûködik, a másiknál meg nyavalyog - és errõl nem feltétlenül a szolgáltató tehet.
Meg kell nézni, hogy a router más helyen hogyan viselkedik. Esetleg próbálj meg firmware-t frissíteni rajta - hátha attól megtáltosodik.
Hát, a kedves T-Home osok azt megoldották hogy nem szakad a net. De azt hogy a wifi miért ilyen lassú azt nem, mondtam máshol müködik a wifi tökéletesen csak itt nem na mindegy. Elvileg megkérdeztem a szervizeseket ahonnan vettem azt mondták kompatibilitási gond van a modem és a router közt :/ na és ilyenkor mi van? buktam a router árát a kedves szolgáltatóm miatt?
Na kiderült pár dolog 😊
Ma bejelentettem a hibát a T-Home-nak, hogy a modemük újraindul kb 1-2 óránként, ha pedig rákötöm a routerem akkor 10-20-30 percenként. Erre most visszahívtak, hogy látják a hibát, a modemük 2 nap alatt 54x indult újra. Holnapra ígérték kijönnek, és megpróbálják megoldani.
Tehát ezek szerint nem a router miatt indul újra, az csak meggyorsítja 😊
Kedves "Dj Faustus" nagyon szépen köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni 😊
Remélem holnap már leírhatom, hogy semmi probléma nincs a nettel.
Ma bejelentettem a hibát a T-Home-nak, hogy a modemük újraindul kb 1-2 óránként, ha pedig rákötöm a routerem akkor 10-20-30 percenként. Erre most visszahívtak, hogy látják a hibát, a modemük 2 nap alatt 54x indult újra. Holnapra ígérték kijönnek, és megpróbálják megoldani.
Tehát ezek szerint nem a router miatt indul újra, az csak meggyorsítja 😊
Kedves "Dj Faustus" nagyon szépen köszönöm, hogy megpróbáltál segíteni 😊
Remélem holnap már leírhatom, hogy semmi probléma nincs a nettel.
"Ez lehetséges, de egy kérdésem van még amikor szakítja a netet, akkor a modem is újraindul."
Elvileg lehetséges, hogy a torrent kihatással van a kábelmodemre is, ezért érdemes a korlátozni a torrentkliens adatátviteli sebességét az elérhetõ adatátviteli sebesség 80%-ra, kikapcsolni a DHT-t, a PEX-et, csökkenteni az egyszerre felkapcsolandó peerek számát.
"A pontos típusuk: TP-LINK WN721N"
Ezek N-es szabványúak, tehát bírni fogják az adatátviteli sebességet.
"de amikor a vezeték nélküli routerbe tehát a tp-linkbe dugom akkor a 25mbit helyett 15 el tölt, tehát még így is kevesebbel"
Ha csak vezetékesen csatlakoztok (vezeték nélküli interfészt le is lehet kapcsolni, nehogy azon csatlakozzon a gép), akkor is csak ilyen keveset mértek (azt szeretném ezzel kideríteni, hogy a vezeték nélküli interfészben/kapcsolatban van-e a gond)? Akkor is leszakad?
"Igen van rajta védelem : WPA-PSK/WPA2-PSK"
Ha vezeték nélkül csatlakoztok, és ezt a védelmet kiiktatjátok, akkor is fenn áll a "lassúság" (ezzel azt akarom kideríteni, hogy a WPA-védelem, mennyire terheli le a routert, mert annak is van hatása)?
"de a router log-ot be tudom linkelni"
Hát ebbõl nem sok minden derül ki, csak annyit látok, hogy a router indításától számított 30 perc múlva újra kér IP-címet a router.
Elvileg lehetséges, hogy a torrent kihatással van a kábelmodemre is, ezért érdemes a korlátozni a torrentkliens adatátviteli sebességét az elérhetõ adatátviteli sebesség 80%-ra, kikapcsolni a DHT-t, a PEX-et, csökkenteni az egyszerre felkapcsolandó peerek számát.
"A pontos típusuk: TP-LINK WN721N"
Ezek N-es szabványúak, tehát bírni fogják az adatátviteli sebességet.
"de amikor a vezeték nélküli routerbe tehát a tp-linkbe dugom akkor a 25mbit helyett 15 el tölt, tehát még így is kevesebbel"
Ha csak vezetékesen csatlakoztok (vezeték nélküli interfészt le is lehet kapcsolni, nehogy azon csatlakozzon a gép), akkor is csak ilyen keveset mértek (azt szeretném ezzel kideríteni, hogy a vezeték nélküli interfészben/kapcsolatban van-e a gond)? Akkor is leszakad?
"Igen van rajta védelem : WPA-PSK/WPA2-PSK"
Ha vezeték nélkül csatlakoztok, és ezt a védelmet kiiktatjátok, akkor is fenn áll a "lassúság" (ezzel azt akarom kideríteni, hogy a WPA-védelem, mennyire terheli le a routert, mert annak is van hatása)?
"de a router log-ot be tudom linkelni"
Hát ebbõl nem sok minden derül ki, csak annyit látok, hogy a router indításától számított 30 perc múlva újra kér IP-címet a router.
Ma kipróbáltam a routert az unokatesómnál, nála ADSL-van és nála tökéletesen mûködik a routr :/ nem értem.
Ja és 2-3 napja cserélték a modemem egy Thomsonra, mert megrendeltem a 25mbites netet.
Na akkor megpróbálok folyamatosan válaszolni, és bocsi hogy nem elég részletesen írtam le a problémát, nem vagyok jártas a vezeték nélküli hálózatok terén 😊
Tehát:
"2 db szintén TP-Link adaptert"
A pontos típusuk: TP-LINK WN721N
"Mi van akkor ha vezetékessel méred?"
Kér routerem van, amit lecseréltem az egy nem vezeték nélküli SMC router volt. Azzal a sebesség megfelelõ 25-26mbit/s, de amikor a vezeték nélküli routerbe tehát a tp-linkbe dugom akkor a 25mbit helyett 15 el tölt, tehát még így is kevesebbel. A mérés idõpontjában volt, hogy volt másik gép, de kipróbáltuk úgy is hogy csak én kapcsolódtam.
"Adatátvitelnél nem csak a jelerõsség számít, hanem a jelminõség is."
A jel minõségét nem tudom :/
"A sima routeren mit értesz? A TP-Link WR741ND-n kívül másik?"
Igen egy másik routert értettem, amit írtam feljebb SMC.
"Operációs rendszer/router naplóállományában mi van ehhez kapcsolódóan? A router ilyenkor "szkennelhetõ" vezeték nélkül (benne van az elérhetõ vezeték nélküli eszközök között)? Milyen távolságra van a router a klienstõl? Valamilyen védelem (WEP, WPA/WPA2) van rajta? Vezetékesen elérhetõ?"
Nem tudom itt pontosan mire lennél kiváncsi, mert mondom nagyon láma vagyok ehhez a témához, de a router log-ot be tudom linkelni. Amúgy az adapter és a router közti távolság kb. 20-30 centi amivel próbálkoztunk, a másik az olyan 10m és egy vagy max 2 fal van közte. Igen van rajta védelem : WPA-PSK/WPA2-PSK Ha vezetéken akarom elérni, minden gond nélkül elérhetõ.
01:58:36 OTHER INFO System started
01:58:40 DHCP NOTICE DHCP server started
01:58:40 SECURITY INFO PPTP Passthrough enabled
01:58:40 SECURITY INFO L2TP Passthrough enabled
01:58:40 SECURITY INFO IPSEC Passthrough enabled
01:58:40 DHCP NOTICE DHCPC Send DISCOVER with request ip 0 and unicast flag 0
01:58:40 DHCP NOTICE DHCPC Recv OFFER from server c3e4f2da with ip 54032c38
01:58:40 SECURITY INFO FTP ALG enabled
01:58:40 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c3e4f2da with request ip 54032c38
01:58:40 SECURITY INFO TFTP ALG enabled
01:58:40 SECURITY INFO H323 ALG enabled
01:58:41 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c3e4f2da with ip 54032c38 lease time 3562
01:58:41 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:54032c38 mask:ffffff00 gateway:54032c01 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
01:58:41 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
01:59:18 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 94:0C:6D:E4:3D:B6
01:59:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.100
02:00:06 OTHER NOTICE WAN MAC Address is cloned toD8-5D-4C-C6-86-55
02:00:07 DHCP NOTICE DHCPC Unicasting a release of 84.3.44.56 to 195.228.242.218
02:00:07 DHCP NOTICE DHCPC Entering released state
02:00:07 DHCP NOTICE DHCPC: mac clone, re-read WAN interface information
02:00:08 DHCP NOTICE DHCPC Entering released state
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC perform a DHCP renew
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC Send DISCOVER with request ip 54032C38 and unicast flag 0
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC Recv OFFER from server c3e4f2da with ip 54032c38
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c3e4f2da with request ip 54032c38
02:00:10 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c3e4f2da with ip 54032c38 lease time 3472
02:00:10 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:54032c38 mask:ffffff00 gateway:54032c01 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
02:00:10 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
02:10:17 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 6C:F0:49:9A:1A:6702:10:18 DHCP NOTICE DHCPS:REQUEST ip 5403c83a is not in the address pool
02:10:18 DHCP NOTICE DHCPS:Send NAK
02:10:18 DHCP NOTICE DHCPS:Recv DISCOVER from 6C:F0:49:9A:1A:67
02:10:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.1.101
02:10:19 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 6C:F0:49:9A:1A:67
02:10:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
02:29:05 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c3e4f2da with request ip 54032c38
02:29:08 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c3e4f2da with ip 54032c38 lease time 86400
02:29:08 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:54032c38 mask:ffffff00 gateway:54032c01 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
02:29:08 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
02:33:34 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 6C:F0:49:9A:1A:67
02:33:34 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
„Ez akár attól is lehet, hogy a torrent kliens nyit több száz kapcsolatot, ez teletömi a router NAT tábláját, túlterhelve azt.”
Ez lehetséges, de egy kérdésem van még amikor szakítja a netet, akkor a modem is újraindul. Csak nem értem miért? Ennek van valami köze a dologhoz?
Tehát:
"2 db szintén TP-Link adaptert"
A pontos típusuk: TP-LINK WN721N
"Mi van akkor ha vezetékessel méred?"
Kér routerem van, amit lecseréltem az egy nem vezeték nélküli SMC router volt. Azzal a sebesség megfelelõ 25-26mbit/s, de amikor a vezeték nélküli routerbe tehát a tp-linkbe dugom akkor a 25mbit helyett 15 el tölt, tehát még így is kevesebbel. A mérés idõpontjában volt, hogy volt másik gép, de kipróbáltuk úgy is hogy csak én kapcsolódtam.
"Adatátvitelnél nem csak a jelerõsség számít, hanem a jelminõség is."
A jel minõségét nem tudom :/
"A sima routeren mit értesz? A TP-Link WR741ND-n kívül másik?"
Igen egy másik routert értettem, amit írtam feljebb SMC.
"Operációs rendszer/router naplóállományában mi van ehhez kapcsolódóan? A router ilyenkor "szkennelhetõ" vezeték nélkül (benne van az elérhetõ vezeték nélküli eszközök között)? Milyen távolságra van a router a klienstõl? Valamilyen védelem (WEP, WPA/WPA2) van rajta? Vezetékesen elérhetõ?"
Nem tudom itt pontosan mire lennél kiváncsi, mert mondom nagyon láma vagyok ehhez a témához, de a router log-ot be tudom linkelni. Amúgy az adapter és a router közti távolság kb. 20-30 centi amivel próbálkoztunk, a másik az olyan 10m és egy vagy max 2 fal van közte. Igen van rajta védelem : WPA-PSK/WPA2-PSK Ha vezetéken akarom elérni, minden gond nélkül elérhetõ.
01:58:36 OTHER INFO System started
01:58:40 DHCP NOTICE DHCP server started
01:58:40 SECURITY INFO PPTP Passthrough enabled
01:58:40 SECURITY INFO L2TP Passthrough enabled
01:58:40 SECURITY INFO IPSEC Passthrough enabled
01:58:40 DHCP NOTICE DHCPC Send DISCOVER with request ip 0 and unicast flag 0
01:58:40 DHCP NOTICE DHCPC Recv OFFER from server c3e4f2da with ip 54032c38
01:58:40 SECURITY INFO FTP ALG enabled
01:58:40 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c3e4f2da with request ip 54032c38
01:58:40 SECURITY INFO TFTP ALG enabled
01:58:40 SECURITY INFO H323 ALG enabled
01:58:41 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c3e4f2da with ip 54032c38 lease time 3562
01:58:41 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:54032c38 mask:ffffff00 gateway:54032c01 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
01:58:41 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
01:59:18 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 94:0C:6D:E4:3D:B6
01:59:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.100
02:00:06 OTHER NOTICE WAN MAC Address is cloned toD8-5D-4C-C6-86-55
02:00:07 DHCP NOTICE DHCPC Unicasting a release of 84.3.44.56 to 195.228.242.218
02:00:07 DHCP NOTICE DHCPC Entering released state
02:00:07 DHCP NOTICE DHCPC: mac clone, re-read WAN interface information
02:00:08 DHCP NOTICE DHCPC Entering released state
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC perform a DHCP renew
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC Send DISCOVER with request ip 54032C38 and unicast flag 0
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC Recv OFFER from server c3e4f2da with ip 54032c38
02:00:09 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c3e4f2da with request ip 54032c38
02:00:10 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c3e4f2da with ip 54032c38 lease time 3472
02:00:10 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:54032c38 mask:ffffff00 gateway:54032c01 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
02:00:10 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
02:10:17 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 6C:F0:49:9A:1A:6702:10:18 DHCP NOTICE DHCPS:REQUEST ip 5403c83a is not in the address pool
02:10:18 DHCP NOTICE DHCPS:Send NAK
02:10:18 DHCP NOTICE DHCPS:Recv DISCOVER from 6C:F0:49:9A:1A:67
02:10:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send OFFER with ip 192.168.1.101
02:10:19 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 6C:F0:49:9A:1A:67
02:10:19 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
02:29:05 DHCP NOTICE DHCPC Send REQUEST to server c3e4f2da with request ip 54032c38
02:29:08 DHCP NOTICE DHCPC Recv ACK from server c3e4f2da with ip 54032c38 lease time 86400
02:29:08 DHCP NOTICE DHCPC:GET ip:54032c38 mask:ffffff00 gateway:54032c01 dns1:54022c01 dns2:54022e01 static route:0
02:29:08 DHCP NOTICE Dynamic IP(DHCP Client) obtained an IP successfully
02:33:34 DHCP NOTICE DHCPS:Recv REQUEST from 6C:F0:49:9A:1A:67
02:33:34 DHCP NOTICE DHCPS:Send ACK to 192.168.1.101
„Ez akár attól is lehet, hogy a torrent kliens nyit több száz kapcsolatot, ez teletömi a router NAT tábláját, túlterhelve azt.”
Ez lehetséges, de egy kérdésem van még amikor szakítja a netet, akkor a modem is újraindul. Csak nem értem miért? Ennek van valami köze a dologhoz?