Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezen felröhögtem.
Szerintem nem lesz baj ha elbontod, csak ne bolygasd meg a fokozottan védett kárpáti vizihód fészkét meg ilyenek 😊.
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
"Nulla tenaci invia est via"
"Anime is the proof that two nukes weren't enough."
Utoljára szerkesztette: bardocz, 2016.06.27. 19:08:45
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
"Nulla tenaci invia est via"
Ilyen volt
Ilyen lett
Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.
Tegnap bringázás közben széthullott a matuzsálemben az első kerékagy (Shimano EX500) 😞
Ma reggel visszavittem szervízbe, faszán összerakták és pótolták a hiányzó csapágygolyót a bal oldalon ami kipottyant. Tényleg szépen fut most a kerék viszont a bal oldali porvédőt nem lehet rendesen visszarakni és félig ki van esve...akárhogy kalapálták vissza a helyére, nem szorul be rendesen és félig kicsúszik. Engem nem nagyon nyugtat meg, hogy az úgy van mert ha teljesen kiesik akkor a csapágyat egyrészt semmi nem védi, másrészt simán széteshet megint. Szervízben viszont azt mondták, hogy ne aggódjak miatta, nem fog szétesni.
Csak szerintem nincs jól ez így? Végülis esőben nem használom és télen amúgyis tervezek egy teljesen új kerékszettet venni a vasba szóval ha tönkremegy az agy akkor lesz.rom csak annak nem örülnék ha mondjuk nagy tempónál szétesne..😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.06.11. 10:58:45
VIDEO
Utoljára szerkesztette: smog15, 2016.06.11. 07:36:44
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Most egy kicsit rendhagyó rész következik,remélem tetszeni fog.
Útvonal:
Innertkirchen-Urbachtal-Aarenschlucht
Térkép:
https://drive.google.com/file/d/0B7uHOSB0QTyLRnFSbzRaTDI3Yjg/view
Túrabeszámoló/ 8.nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_15.html
Fotoalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671
Kellemes mozizást!
http://cobranco.hu/
De nem attól nyikorog. Érzésre is lehet tudni, hogy levegős e. Mikor elkezded húzni a fékkart, akkor ilyen szivacsosabb, puhább jelegű az érzés eleinte.
Próbáld meg megpucolni a tárcsát, hátha szerencséd lesz. Mikor nekem olaj ment a tárcsára, akkor vettem féktisztító sprayt, aztán jól befújtam a tárcsát is meg a betéteket, majd kicsit lekopott a felső réteg és jó lett.
Találtam jó áron komplett sram hajtást, lassan beteljesül a vágyam, hogy ne fékváltókarok legyenek a biciklimen. Sőt, mivel úgyis le kell szednem majd a markolatot, a lockout kart is felrakhatom így 4 év után 😄
De, egy próbát megér. Bár ha tényleg olaj ment rá az már jó eséllyel a fékbetétekbe is bele ivódott, onnantól kezdve az kuka mert az nem szárad ki mint a víz. Ugyanígy járt a minap egyik haverom csak neki valami fényezés védő cucc csurgott rá.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Izopropil alkohollal meg se próbáljam letisztítani? <#alien>#alien>
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.06.01. 19:45:42
Nézd meg, hogy jól működnek-e a dugattyúk először. Finoman húzogasd a fékkart és akkor látod majd, hogy mindkettő mozog-e, egyszerre érik el a tárcsát.
De szerintem koszos az a tárcsa, szóval mindenképpen pucold meg, mert akkor a betétet is kidobhatod.
Autós féktisztítók nagyon jók szoktak lenni. (Brigéciolt nem merem mondani meg a higítót, hogy azzal próbáld meg lemosni...)
+ Az új betéteknek is kicsit be kell kopniuk.
Utoljára szerkesztette: kisbesi, 2016.06.01. 19:11:28
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.06.01. 18:37:03
Attól függ milyen a sasszeg, ha többször volt előtte cserélve, vagy kicsit látni rajta, hogy gyengül az anyag, akkor tehetsz bele másikat, de ki kell bírnia azért. Úgy tudom, hogy nem jár egyik fékbetéthez sem, de ilyen csavarboltban lehet venni forintokért, ha úgy van.
Ha valami nagyon hegyes helyen laknék, ahol sokat kell fékezni, akkor lehet elgondolkodnék amúgy azon a hűtőbordás változaton.
vagy ez:
BBB fékpofa
Egy másik kérdés: Sasszeg jár az új fékbetéthez vagy külön kell szereznem. (Vagy kibír 1 cserét az a két sasszeg?)
Utoljára szerkesztette: Vadnokedli, 2016.05.30. 20:18:09