Szervert szeretnék szerválni
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hogyan lehet itthon beüzemelni egy szervert gép+net van hozzá,programmal vagy hogy a nyavajába??
Lécci írja le vki hogy mik a feltételei egy szerver indításának
TDU.:Meszi20 Amd Athlon 64 Sapphire Radeon HD 2600XT
Mi szükséges egy lan party-hoz? Úgy értem, vezeték típus, ha nincsen sok játékos, mondjuk, max. 4 személy, esetleg router?
Elõre is köszi. 😊
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Nekem is lenne egy-két kérdésem a szerver üzemeltetésrõl. Azon gondolkodtunk, hogy a munkahelyen beüzemelnénk egy játékszervert magunknak. A kérdés, hogy Cod4 és Battlefield játékokhoz milyen sávszél kell? Nem használná sok ember, max 15-20. A másik kérdés, hogy ha csak simán rákötjük az egyik switch-re, akkor a 24 óránkénti ledobás után mindig más lesz az IP cím, ezt hogy lehetne kiküszöbölni, vagy pedig megoldani, hogy ne kelljen minden nap mindenkinek megadni az új címet? Van erre valami megoldás? Gondolom, hogy van, csak nem vagyok jártas az ilyesmiben. 😊 Köszi.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
\"Cum Deo pro patria et libertate!\"
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
ugyebár igy mûködik az összes din ip szolgáltatás dynip no-ip.com satöbbi, és ezek használva percek alatt frissülnek a dns szerverek, globálisan is.
gyanítom a szerzõdése szerint dinamikus ip je van, ami kb azért kellett, hogyha a szolgáltató ipt cserél, ne lehessen reklamálni. a chello is din ip ként forgalmazza a csomagjait, azt a gyakorlatban 1-2 évente változik
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
azt hittem, hogy nincs, valszleg én tévedtem. sorry
When using Linux - there\'re no walls, so we don\'t need any Gates or Windows, do we?
"Last changed : 25-Feb-2004" (netcraft)
indokolhat egy kis türelmet?
Hát nyilván, ez nem változik, csak ha megváltoztatják, de az hosszabb ügyintézési idõt igényel már. (kitöltendõ lapot, több napot)
Itt arról van szó, hogy dinamikus IP címmel nem lehet domaint tartani. Mint már említettem nem lehet domaint valami.servehttp.com vagy ilyesmi aldomainre irányítani, akkor errõl leszálltál, most meg arról akarsz meggyõzni, hogy a szolgáltatók egymás közt frissítik a DNS-t, de ilyen nincs, a DNS-re mutat a domain, viszont onnan már nem tud a csávó saját dinamikus ip-jére mutatni, hisz az mindig változik, ezt mondom.
Szóval ez így lehetetlen, bizonyára a haverod egy webhosting szolgáltatónál tartja a domainjét, mást nem tudok elképzelni.
Õszíntén szólva elég hihetetlennek tûnik, hisz ad a domainhez az Axelero DNS-t, eddig oké, de az elõfizetõnek is pénzbe kerül a DNS MX és A rekordjának állítgatása különbözõ IP-kre 😊
és a magyar ISPk között azért technikai szinten elég jó együttmûködés van, tehát egymás DNS-ei alapján elég gyakran frissítenek. így annak ellenére, hogy változik az IP, pár perc alatt szinte minden magyar ISPtõl elérhetõ lesz a dolog. persze külföldrõl gázos.
Szóval ha minden nap változik az IP-je, akkor minden nap kéne átirányítani a domaint, ami nem lehetséges, szóval valami nem stimmel itt.
A DNS-nek a .hu regisztrációs szabályzat szerint évi 99,5%-os rendelkezésreállást kell mutatnia. Szóval nem mûködtethet változó IP-vel ADSL-rõl domaint.
a matáv ledobálja 24 óránként, majd ledobás után kb 30-60 másodperc múlva matávon belülrõl, kb 5 perc múlva már minden magyar ISPtõl el lehet érni. mondjuk külföldröl valószínûleg rosszabb a helyzet. de ha neki mindenképpen domain kell, akkor láttam már olyat is, hogy a domain egy my-ip címre mutatott, ami mindíg aktuális volt, és az külföldrõl is ment. tehát a változó IP nem gond a domainnel kapcsolatban.
256 Mbyte memória.
végülis elég lehet, és amikor szervert nézegettem(nem voltam rendszergazdi, csak félig, azaz nem egyedül) akkor abban egy P3 550 MHzes proci volt, (egy 40 felhasználós mail szerver+web szerver+nyomtató szerver+800 GByteos file-szerver) tehát volt dolga, és eleinte eléggé küszködött 512 RAMmal, de amint kapott még 1.5 GByteot, futott, és fut ma is randesen. mivel a RAMot manapság bagóért adják, azért mondtam, hogy tegyen bele bõven, sokkal több problémát megold, mint gondolná az ember. az az 550-es
P3 sem volt erõmû(az explorer már nem futkosott rajta) de azért szépen bevédte tûzfallal a 12 LANos gépet, és kiszolgált sok mindent jó sebességgel.
Én nem értek egyet veled abban, hogy memória szarásig kell, szerintem 256 DDR RAM bõven elég, én webhostingra 128-at használok. A memória meg könnyen is bõvíthetõ.
Domainnevet nem is tud mindenki regisztrálni a saját gépére, hisz kevés embernek van fix IP címe.
Szóval a no-ip kényszermegoldásnak kell sok helyen.
az internetkapcsolat minimális sebessége az nagyon függ a felhasználástól.
domain nevet nem kell feltétlenül venni, erre vannak kitalálva a dyn, sytes, no-ip címek.
a vas: ha csak valami játék, esetleg web szervert akarsz csinálni, akkor egy régi 500-körüli P3(vagy egy kicsit gyorsabb celeron) nagyon bõven megteszi. amire figyelni kell, hogy RAM legyen benne szarásig, meg ha windows-ban gondolkodsz(gondolom) akkor valami hasznos kis programmal a swap-elés állítsd a lehetõ legminimálisabbra, mert az otthoni célra szánt merevlemezek döntõ többsége nem szeret hónapokon át megállás nélkül darálni.
2 Mbites az itthoni kapcsolatom feltöltése. Egyébként mikrohullámú.
És asztali géppel, vettem egy jó Antec Sonata házat 40 ezerért + az alkatrészekre hûtõbordát és így nagyon csöndes a szerver.
Éjszaka, ha kell valami a DC-rõl, én is bekapcsolva hagyom a gépem, ami az ágyamtól kb. 3 méterre van, ráadásul nincs rajta a ház oldala és ki van kopva a csapágy a proci hûtõventillátorában. Szóval kellemes 😊)
shit happens
)de késöbb bõvítés lehetséges!az a baj hogy ugye a chelló tiltja a szever létrehozását, üzemeltetését.. tehát az a minimum hogy másik csomagot rendelek =( ha meg már újítunk miért nem újítanánk szélessávút? hát csak azért mert még a környékre nincs bevezetve!
vélemény?