Milyen Processzor megy bele?

Oldal 1 / 5Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hali!Melyik processzorba van a legjobb beépített vga?
Gondolkodtam rajta, de már nem igazán játszom, és akkor olcsóbb, ha csupán egy alaplapot veszek. Azóta egy gigabyte lapra esett a választás.

Egyébként köszönöm! <#wink>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

franc0
Itt a remek alkalom, hogy platformot válts.
Procit eladod és veszel AM3+ vagy LGA1155 lapot és procit.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Az jó lesz, akkor azt választom. <#worship>

Üdv! Elkezdett döglõdni az alaplapom, milyet ajánlanátok márkát/típust?

LGA-775 foglalat, Q6600 processzorhoz.

maxval bircaman
Kösz. Ez jó hír. Akkor azt hiszem a hónap végén felupradedolom az XP-t 7-re, s a 64-bites változatot teszem fel.

Az alaplapom régi, csak 8 GB RAM-ot fogad be, de jelenleg csak 3 van rajta, mert az XP úgysem ismerne fel többet.

Jakuza001
Igen, mehet.

maxval bircaman
Miért, mire kellene gondolnom? (Bevallom, csak kicsit értek a témához.)

A kérdésem lényege: ilyen processzorhoz mehet 64-bites Windows 7-es?

Jakuza001
Ha az intruction setre gondolsz, akkor igen.

maxval bircaman
Az Intel Pentium Dual-Core E6800 az 64-bites vagy 32-bites?

Black Ghost
Sziasztok!

Van egy C2D E6850-s 3GB procim. A kérdés az lenne hogy, szükséges e drivert frissíteni vagy megfelelõ az amit gyárilag kaptam hozzá, illetve hol tudom ezt letölteni.
Az Intel oldalán nézegettem, de megmondom õszintén nem nagyon ismertem ki magam.
Jakuza001
Lehet, de ne tedd.
Ha csak nem sima P4 volt es tudsz szerezni bele hasznaltan Core2Duo-t vagy extremet.
Itt van milyen CPU-kat tamogat, persze a BIOS-d rev szamat nem artana tudni. http://www.cpu-upgrade.com/mb-ASUS/P5LD2-VM.html

Azt viszont nem tudom BIOSt hol tudsz szerezni, mert nem tudtam megnezni, ugyanis az Asus oldalan sem talalhato meg mar az alaplap, olyan reg adtak ki.

A processzort is csak akkor csereld le ha nem kerul sokba es a cpu frekvencia se tevesszen meg, mert a sima P4-nel egy C2D sokkal kisebb orajalen is sokkal jobb, raadasul 3GHz-re a 6700-asokat ami a leiras szerint a legnagyobb C2D amit fogad siman fellehet huzni 3GHz-re szinten.

Egy regi teszt. http://www.anandtech.com/show/2149/6

Jol lathato, hogy egy E4300-as azaz 1.8GHzen ketyego C2D is kb vagy 30%-al gyorsabb egy 3,4GHzes P4-nel.

mondjuk en mar nem fektetnek penzt ilyen cuccokba, de ha nincs penzed nagyon fejleszteni, akkor mit irtam nezz korul a hasznalt alkatreszek kozott, hatha nagyon olcson huzzatudsz jutni egy C2D procihoz, mert az is elorelepes a sima P4-hez kepest.
Kerdes van e ilyen proci olcson mert ritkan lehet hozzajutni akkor is 12-15k kornyeken, abbol mar egy olcsobb uj alaplapot lehet venni (ASROCK K10N78D 13ezer es belelehet tenni az AM3 procikat is de nem kell memoriat cserelni mert lekezeli a DDR2-t) es hozza egy proci + mondjuk egy AMD Athlon II X2 250 3.00Ghz AM3 BOX ami 14k.

Persze ez is dragabb mint a hasznalt proci vetel, de legalabb uj cuccok vannak a gepben, bar hosszutavon ez sem megoldas.
De ha eltudod adni az alaplapodat par ezresert a processzorral mondjuk 5-8 ezer forintert, akkor nem kerul sokkal tobbe, mint ha hasznaltan processzort vennel 15 ezerert, mert csak minimalis lesz a + koltseg.

Helló!

Van egy Asus p5 ld2 vm alaplapom, és egy Intel pentium 3.0 ghz procim, és szeretnék jobb procit venni a gépbe, de nem tudom hogy megy-e ebbe az alaplapba jobb, vagy nem is érdemes ebbe venni??

Üdv!

Egy Intel core2 duo E6750-esem van. Alap órajele 2.66Ghz, ezt felhúztam 3.5Ghz-ig, így felhúzva alapon 36C, everest stabilitástesztjén 1óra futtatás alatt pedig 53C-ig melegszik fel. Kérdezném, hogy ezek jó értékek e, és akár használhatnám e így a gépemet, elõre is ksözönöm!

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

ismét köszi.

pc-mben intel 3000-es proci volt - és elég komoly progikat használok
(játékot nem)- az maximálisan jól mûködött.
De kicsit sem tudom ehhez hasonlítani.
Ez sokkal gyorsabbnak tûnik...

Aztán lehet, hogy én lassultam 😊

A 2006 tényleg nem most volt!

Solten
Nincs mit. Egyszeru, csak gondolj bele, magonkent 1.86 GHz az orajel, attol meg nem lesz 3.72 Ghz-s a CPU...😄
Merom kodnevu a cuccod, azokkal meg 2006-ban rukkolt elo az Intel 😊 Szoval nem mai hus.

Saor Alba

Köszi!!

Ha magonként 1,86 és kétmagos, akkor miért nem összeadandó??
Ezt nem vágom!

Én tavaly vettem ezt a toshiba laptopot A300, ebben van ilyen.
Olyan régi nem lehet.

Solten
Verzioszam. Az E8400 eseteben C0 (cé nulla).

Saor Alba

Na, már ha ki is okosítjátok a népet, akkor mondjátok már meg, h mi az a C0 stepping?

Solten
Hi, igy van, 2 magos, magonkent 1.86GHz orajellel (nem osszeadando a ket mag orajele). Fogalmam sincs melyik asztali CPU-nak felelne meg a teljesitmenye. Nem mai csirke.

Saor Alba

hali srácok!

van egy ilyen procim:
Intel Pentium Dual Core T2390 (1.86GHz, 533MHz FSB, 1MB L2 cache)

nagyon nem értek a procikhoz, úgyhogy légyszi "paraszt" nyelven
fogalmazzatok.

Annyit tudok, hogy a dual core, az egy core 2 alapú proci.
De a dual annyit jelent, hogy egy procim van 2 maggal?
ha igen, akkor 2x1,86-ot kell itt érteni?
kb. minek felel ez meg egy sima procihoz képest?

köszi a segítséget!!!!!!!!!

Solten
Jah, sry a #32641 kommentre gondoltam. Csekkold a topikot, irtam egy deszkat.

Saor Alba

miért te melyiket ajánlod mert ott ezt ajánlották

Solten
Gagyi antik nvidia chipset. Azt vedd amit ajanlottak a videokartya topikban ha mindenkepp sporolni szeretnel a deszkan...

Saor Alba

Hello
Ez a processzor: http://ipon.hu/webshop/product/amd_phenom_ii_545_3.00ghz_am3_box/117033
belemegy ebbe:
http://ipon.hu/webshop/product/asrock_alivenf7g_glan/113718
????

Köszi!

Solten
C nulla (0 nem O). Elviekben igen.

Saor Alba

Fingom nincs mi az a co stepping,de:
ezt
nyomhatom bele?

Solten
Ok, vegyel bele egy E8400-et. Fontos hogy C0 steppinges legyen, ugy nez ki csak azt komalja a lap.

Saor Alba

Alaplap neve ASRock ConRoe1333-DVI/H

ez az.

Solten
Hi, ha biztosan tudnad, az jobb lenne.

Saor Alba

Szasztok!

Most nem vagyok otthon, ezért nem tudom biztosan az alaplapom típusát, de az tuti, hogy ezek között van.
A kérdésem, hogy milyen procit vegyek bele, ami még kihozná belõle a maxot?

tessék

amúgy gúgle volt...

fotográfik kolomp edisön :D

Banyapapa
elvileg gyárto honlapjan,alaplapodhoz van cpu lista,amin felvan tüntetve milyenekel tudd megbirkozni,adott biosnál (ergo,lehet frissiteni kell ujabbra ha ugy adodik)

Hy, az érdekelne, hogy van nekem egy Gigabyte GA-M61SME-S2 alaplapom, benne jelenleg egy AMD X2 3600+ proci. Szeretnék venni ehelyett egy AMD X2 6000+ 2x1MB Cache procit. Az érdeklene h elbírja e az alaplapom még ezt a procit, tehát belemegy-e még. Azt tóm h a foglalat értelemszerüen egyezik, de az órajelet még bírni fogja-e. Elõre is köszönöm a helpet.

AMD Ryzen 7 5800 X3D-ARCTIC Freezer 34 eSports DUO black/red, Asus TUF Gaming B550 Plus, Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200Mhz, Gigabyte Geforce 5070 TI OC Aero, 850W Gigabyte GP-AP850GM

Hali valaki megtudná mondani mi az am2,és az am2+ között a külömbség?
Mer van egy asus m2n-e sli lapom,az am2-es,ha késõbb bõvíteni szeretném,biosfrissítéssel erõsebb procikat is belepakolhatok,vagy a 3-4magos procikhoz új alaplap kell majd?
Sztem a wolfdale-nak is van egy régebbi tipusa :S
Akor vmi nem stimmel 😄Mert nem ugyanolyanok 😄
Banyapapa
asus 775-s
ittmeg wolfdale is 775

valamit nem irtál pontosan akkor

és meik lehet a 775-ös? asus p5pn vagy asrock wolfdile?
thnx
davidka003
"pedig mindkettõ LGA775-s"

Biztos, hogy nem. Az egyik S478 a másik meg LGA775-ös. Nem tudsz semmit csinálni. LGA775-ös proci csak LGA775-öt támogató alaplapba megy bele. Ugyan ez van az S478-al is.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

Sziasztok.Olyan kérdésem pocsi(kezdõ vagyok ebben):Van kettõ alaplapom egy Asus és egy asrock wolfdale és az asus ból szeretném átrakni a porocit a másikba csak hogy a proci mérete is más meg az egyiknek az alja tûs a másiké nem és a helyük se ugyanaz pedig mindkettõ LGA775-s.Ilyenkor mi a teendõ?
Még egy kérdés:Asus P4P800-VM/S s478 alaplap elbírna egy Intel P4 2.8GHz/800MHz s478 1Mb Prescot processzort?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Hehe, láttam P43 lapból olyanokat amin se IDE, se FDD csati nincs. Elöbb vagy útóbb egyik lapon se lesznek. Ezért javasolgatjuk évek óta, hogy SATA meghajtókat vegyenek az emberek ...

Még egy kérdés :Asus P4P800-VM/S s478 uATX alaplap elbir egy Intel P4 2.8GHz/800MHz s478 1Mb Pre procit?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

thx

Solten
Socket 478, Intel Pentium 4, Intel Celeron, 400/533 MHz FSB

Saor Alba

Hello tudna valaki segíteni ?Milyen proci jó ehez az alaplap tipushoz Asus P4S8X-X SIS648?

Oldal 1 / 5Következő →