Deja Vue és tudatos álmok

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aquir
Szomatikus intelligencia. mittomén 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Anaid
Jaj, nem, hanem könyökölve feküdtem és alvás közben sem mozdultam, nehogy ráforduljak a babára. Azt kérdeztem, honnan eredhet ez az alvásközbeni tudatalatti önkontroll. Nem mozdultam, hanem felébredtem arra, hogy már fáj a könyököm, elzsibbadtam. Nem a zsibbadást nem értettem. Az alvás mechanizmusáról kérdeztem. Alvás közben kontrollálni a testet lehet. Hogy ez szerintetek milyen folyamat.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Aquir
ha nem jó a véráram akkor zsibbadsz (ráfeküdsz a kezedre de nem veszed észre, fenntartod a kezed a levegõbe amíg el nem zsibbad, meg ilyesmi) Vagy olyan testhelyzetben feküdtél, nem tudom pontosan mi zsibbadt

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Anaid
Kb. évente, kétévente egyszer emlékszem az álmomra. Erre írtam, hogy elvétve. Viszont ha olyan a helyzet, egész éjszaka nem mozdulok: pl. mellettem fekszik egy csecsemõ, arra ébredtem, hogy elzsibbadtam, mert nem mozdultam meg. Pedig aludtam, mégsem, nehogy baja essen. Ez mi?
Nem úgy aludtam, mint máskor?

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Aquir
Rosszul hiszed. Én sem emlékszem ám az álmaimra. Ha épp az álomban ébredsz fel, akkor már éber vagy, tehát miért lenne gond az emlékezéssel? (ellenben azokkal amikor sosem emlékszel) 😊

Az asztrálutazást nem ismerem, ne foglalkozz azzal, mert az más. Ez biológiailag történik meg, mert van mód rá, és király érzés <#buck>

Anaid
Én az a típus vagyok, aki sosem, vagy elvétve emlékszik az álmaira. Sajna nekem ez nem menne.
Amit meg leírtál a két test érzetrõl, nem ezt nevezik asztrálutazásnak?
Nem értek hozzá. Azt tudom, hogy volt olyan eset, hogy halál közeli élményrõl is vitatkoztak, hogy asztrálutazás volt-e. Ilyen alapon számomra nem világosak ezen dolgok közti különbségek, azt vettem észre, hogy néha kedvük szerint értelmezik.
Ebben a témakörben tuti nem fogok vitatkozni.

Aquir
Amikor felszínesebben aludtam, akkor történt többször ilyen álom.
Észreveszed az álomban hogy érzed MAGAD, és észreveszed azt hogy tudod hogy ott vagy. De még benne vagy az álomban.

Akkor ott Isten vagy. Amire gondoltam közben, miután feleszméltem annak érzékelésébõl hogy ezt most teljesen más, gondoltam elkezdem irányítani. És amire gondoltam, már aközbe kezdett átalakulni.

Amikor még tudatosabb szinte kerültem, akkor 2 testemet éreztem. Az egyik az álomban lévõ, a másik a fekvõ testem, amit nem tudtam mozgatni, de igazából még fel sem ébredtem, ezért nem annyira sokkolt 😊 Szóval jó kis dolog.

És miután felébredtem arra gondoltam hogy basszus ez mindennél valósághûbb volt, amit én írányíthattam oda, ahova csak el merek gondolni, pedig csak feküdtem az ágyamban!

Wikipédia
és az egyik link onnan

Anaid
És a tudatos álom közben ugyanúgy alszik a delikvens mint máa alkalmakkor, vagy ez egy éber-alvó állapotból ered, vagy nem is alszik?

n3whous3
Tudomisén 😄 Ez nem úgy van, hogy megtanultam. Meg mostanában (utóbbi cirka 5 évben kb) nem is ment szerintem... Talán 1-2x, régebben inkább.

púúúúú

Anaid
Érdekesen hangzik. Hogy kell?

n3whous3
szerintem a második, tehát tudod is, hogy álmodsz és irányítani is tudod

púúúúú

Anaid
Mit neveznek tudatos álomnak?
Ha álmodni akarunk és álmodunk is, vagy ha azt álmodjuk amit akarunk, vagy....?

n3whous3
deja vu sokszor volt meg tudatos álom is.

púúúúú

n3whous3
Helyesírás rulez: Deja Vu.

púúúúú

Aquir
akkor kiesik 😛

És ha valaki mégis kiesik az ágyból??
sz4bolcs
Valóra is válhat, de szerintem nem közvetlenül az álom miatt, hanem mert tudat alatt jobban foglalkoztat ez az érzés, talán emiatt volt ez az álom is.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Kösz sz4bolcs a válaszodat. És ez a szerelem valóra is válhat, vagy csak azért volt ez az álom, mert vágyom a szerelemre???
sz4bolcs
Szerintem az álmod azt jelenti, amit közben éreztél.

amúgy az amit itt írtam egy kis idõ után pl.: az ölelés vagy a simogatás után, az én részemrõl jobban beleszeretek abba a lányba. azért ez furcsa és mégis jó érzés. olyan kellemes.szerintetek???
Nekem nem rég volt egy olyan álmom, amiben egy kicsempézett helyen vagyok és van a falon egy tükör. Aztán amikor lenézek, akkor egy gyönyörû lány van elõttem, aki össze van kuporodva és sír. Nem tudom, hogy az milyen fontossággal bír ha nagyon pontosan emlékszek az álmomra. Visszatérve a lányra. Egy szõke lány volt, akinek már nõtt lefele a haja és a teteje fekete volt. A szemén a el volt folyva a szemfesték. Ha jól emlékszem a szeme kék volt, de nem biztos. Aztán elkezdtem vigasztalni és simogattam a vállát, meg meg is öleltem. Az egyik szemérõl letöröltem a könnyet normálisan, a másikról még megpróbáltam viccesen, hogy megnevettessem, de nem sikerült. Sajnos. Kérlek benneteket, hogy segítsetek megfejteni ezt az álmot, mert nagyon szeretném tudni. Elõre is kösz.
Nekem vannak olyan emlékeim kicsi koromból, amik valószínûleg nem történtek meg, de úgy maradtak meg.

Pl. ez is ilyen. Egy film jelenete.
Egy vásárt lehetett látni totálplánban, a háttérben hegyek álltak. Nagy zsivaj volt. Egyszer csak hangosan, messzirõl egy ilyen nevetés hallatszott: "ha hahaha haha ha haha hahahaha ha hahaha..." Hirtelen csönd lett, majd valaki bekiabált: - ÁÁÁ! Az akadozó nevetés! - amire kitört a pánik.
Nem hiszem, hogy tényleg létezik ilyen film, de ha mégis, a földön landol az állam.
Jah... mert volt már sokszor hogy repültem álmomban de mégsem voltam igazán tudatában hogy miért és hogy hogy lehet, csak egyszerûen megtörtént, azt viszont éreztem milyen jó... szélsebesen cikázni az emberek között 😊

Egyébként a mesebeli táltos csikó kérdi: Kicsi gazdám hogy repüljünk: mint a szélvész(asztrál), mint a gondolat(mentál), vagy még annál is sebesebben (a szeretet szárnyán) ?
sz4bolcs
Nekem sok álmom volt, amiben valami veszély ellen fordultam, vagy megoldást kerestem problémára, és megjelent az álomban az akarat, de ettõl még nem volt tudatos álom. A tudatos álomnak azt hívják, amikor teljes egészsében rájön valaki, hogy álmodik, és bármit megtehet.

Aquir
de úgy értettem hogy a tudatosság határára ha elmegy az álom (ami még nem az irányítását jelenti hanem eredetileg csak tapasztalsz (egyáltalán felismered hogy tudatos szintre érkeztél)), és azt hittem úgy oldódik fel a félelem, mert ha teljesen tudatos lesz, akkor ott röpködhetsz összevissza, mert attól még a tudattalan álom visszatér amíg van oka rá

NonsenS
Pont ezt mondom<#dumcsi>

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

Aquir
mint pl. a tudatos álomnál 😛 😊

NonsenS
Egyébként tényleg érdekesek az erre a kaptafára íródott álmok.
Valami történik/történn fog, amit szeretnénk elkerülni. Ezért megpróbálunk elmenekülni, de nem sikerül. Ha egyszer megpróbálunk szembefordulni vele, akkor az már átlép a tudatos álom légkörébe (tudattalanul ugyanis az ösztöneink vezérelnek) és akkor már valami egészen más dolog történik: megismerjük, hogy nem félnivaló az, amitõl félünk; meg tudjuk szelidíteni a legnagyobb félelmeinket is és valami csodálat történik velünk<#vigyor2>

&#8222;Ha meg lehetne menteni Magyarországot három aranyforinton, nem hiszem találnék-e három embert, aki ezt a három forintot ide adná&#8221;

11-12 évesen meg azt álmodtam, hogy mentem az utcán, és egy üres telken át láttam, hogy a szomszéd utcában mennek azok az osztálytársaim, akiket utáltam. Visszafordultam, hogy ne fussunk össze a két utca végén, de itt a hatalmas szél akadályozott.
Egyszer olyat is álmodtam (változatosság kedvéért kutyás) : mentem az utcán, jött egy kert, ahol tudtam hogy kutya van. Nyitva volt a kapu, és valamiért bementem, de nem tudtam kijönni, mert a kapu mágnesként taszított. Nem volt ott a kutya, de tudtam, hogy bármikor jöhet.
NonsenS
ÚÚú, az velem is szokott lenni. Pont ma is egy hasonlót álmodtam.
Egy férfi akart volna engem megverni; segítségül volt neki egy rotveiller (nem tudom, hogy hogy írják). Kimentem a házból, megláttam õket és próbáltam volna elkerülni/elmenekülni/elmenni akármerre, de nem sikerült. De végülis felébredtem. Nem volt annyira ijesztõ, csak a vége...
Kellemetlen.

Christiansen
ilyen is szokott😊)
csak általában úgy, hogy úttesten megyek át, jönnek a kocsik,
de egyre lassabban haladok a végén meg már kúszok és ledermedés..

sz4bolcs
Aztán kiderült, hogy a barátnõd volt a vámpírkutya? 😄

Tényleg mókás, amikor álmomban hegynek föl próbálok futni mert üldöznek, és alig haladok. Vagy csak simán futni próbálok, és mintha be lenne betonozva a lábam.

Christiansen
úú nekem is szokott, de utálooom😄:😄😄d

sz4bolcs
Azt hiszem arra gondolsz, amikor öntudatlan álomba zuhannál, de félig tudatos vagy, és az a tudatosság visszaránt az ébrenlétbe.

Ilyen "álmomban némaság" nekem is volt már, sõt pont ilyen!
Nekem az volt, hogy egy utcában voltam, ami tele volt kutyákkal, és ökölszabály volt, hogy "amelyik kutya ugat, az nem harap". Szóval jött egy csomó kutya, de mindegyik ugatott.
Egyszer csak jött egy vámpír kutya (sötétkék volt, és vámpírfogai voltak), és az nem ugatott. Én már ettõl nagyon megijedtem, odajött, és nagyon enyhén beleharapott a nyakamba. Én se tudtam segítségért kiáltani, mert tudtam, hogy elharapta a hangszálamat (igaz, hogy csak a bõrömbe harapott bele). Akkor felébredtem.
Érdekes, hogy ugyanolyan témáról álmodtunk, hasonlóan.
Aquir
htx :]

Steel
Sziasztok

Érdekes dolgok ezek. A mozdulatlansággal már én is találkoztam, általában rossz álom esetén. Próbálok az álmomban mozdulni, cselekedni de egyszerûen képtelen vagyok megmozdulni, szóval ez amolyan oda-vissza hatásként jelentkezik. Az agy blokkolja az ingereket, tehát ahogy ott fekszem az ágyban, nem tudok megmozdulni, viszont ez visszahat az álomra is, és emiatt az álomban is úgy érzem, hogy meg akarom mozdítani valamelyik testrészem, de nem tudom. Nagyon idegesítõ tud lenni! 😊

Mesélek egy példát: régebben nem voltam valami jóban a kutyákkal (azóta már elmúlt) és egyik alkalommal egy kutya támadást álmodtam, természetesen védekezni akartam, mégpedig rá akartam ordítani a kutyára, de nem tudtam kinyitni a számat akárhogy erõlködtem, ezért csak morgás lett belõle, másnap kérdezte muterom, hogy rosszat álmodtam e, mivel felébredt rá, hogy pár percig morogtam és vicsorogtam. <#vigyor>

Az álmokkal amúgy szívesen foglalkozom, és régebben azt csináltam, hogy odakészítettem az ágy mellé egy füzetet és egy tollat, amikor álmodtam valamit akkor ébredés után azonnal megpróbáltam leírni, kicsit nehéz ugye a koordináció ébredés után ezért macskakaparás lett belõle, de olvasható volt. Ezeket eljátszottam minden álom után, és azt vettem észre, hogy 1 hét után már minden reggel emlékeztem az álomra, és ha visszaolvastam az írásom akkor, emlékeztem a korábbi álmokra is.

Tehát lényegében szerintem mindenki álmodik, minden éjszaka. Csak ha nem figyel az ember arra, hogy a tudat alatti mit próbál vele közölni, akkor egy idõ után már "meg sem hallja". Sajnos már egy jó ideje, kisebb gondom is nagyobb annál, minthogy álomnapolót vezessek, de majd el fogom kezdeni újra.
De mindenkinek azt tanácsolom, hogy kezdjétek el, és kb. 1 hét múlva már minden reggel emlékezni fogtok arra, hogy mit álmodtatok, és rájöttök arra, hogy minden nap álmodtok valamit mégha eddig nem is tudtatok róla. 😊

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Nekem is szokott lenni olyan, hogy félálomban gondolkodom, egyszer csak érzek egy ütést, és nem emlékszem, mire gondoltam.
Sziasztok, most regisztáltam.

Már volt olyan, hogy azt álmodtam, hogy bepisilek, akkor felébredtem, és felálltam. Azt hittem még mindig, hogy tényleg bepisiltem, de igaziból nem!
Aquir
Volt itt szó arról, hogy nem tudunk mozdulni néha amikor fel akarnánk kelni az irányított álomból. Részlet egy, az alvajárókról szóló IPM cikkbõl ezzel kapcsolatban:

"Az álmok leggyakrabban az alvás gyors szemmozgással járó, úgynevezett REM-fázisában jelentkeznek. Gyakran igen mozgalmasak, veszélyesek, eseménydúsak - olyasmik történnek bennük, amitõl kiugranánk az ágyból. Az emberi szervezetnek azonban van egy rendkívül agyafúrt mechanizmusa, amely megakadályozza, hogy mozgással is kísérjük álmainkat. Amikor a REM-fázisban mûködésbe lépnek agyunk mozgalmasabb, gondolkodásért, képzeletért felelõs területei, az agytörzsi szintû gátlás miatt szinte lebénulunk. Ez teszi lehetõvé képzeletünk vad szárnyalását álmunkban, miközben testünk mozdulatlan marad."

zoliapu
Most nem akarom kiszámolni mennyi az eshetõsé, hogy ez megtörténik abban a pillanatban ugyanazon a helyen vagyunk és ugyanarra gondolunk.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy

zoliapu
Nekem már történt olyan érdekes dolog, deja vue vagy ilyesmi egy megézés, hogy egy ismerõsömmel fogok találkozni, forgalmas Vasutállomáson voltam BP -en több ezer ember volt ott, a következõ pillanatban összementem valakivel úgy hogy utána a fejemen szép kis púp is lett és lám az ismerõs volt az (õ is meglepõdött). Úgyhogy vigyázzatok a testi épségetekre.

Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy

sz4bolcs
hehe, ilyen pisilõs velem is volt. :-)

skate00
még mikro 11 éves voltam KB

akor volt egy oylan velem hogy olyan mélyen aludtam hogy (azt álmodtam hogy hazajöttünk szolnokról este volt és elmentem a WC nagyon kellet pisilnem és megyek a WC re és bemegyek elkezdek pisilni (ÁLMOMBAN ) és ahpgy elkezdtem pisilni arrra ébrettm fel hogy igázábol is......<#whatever>

ilyen nagyon sok dolog van ILYEN

Mondjuk attól egy KICSIT MEGÍÍJEDTEM hogy a gyerek amit irt hogy elõre látott egy hullál és tényleg a uton volt egy motoros.......<#wow2>

sz4bolcs
Nem hinném, hogy fogyi vagy, ha ez megnyugtat. :-)

Ha sokat focizok, és utána aludni próbálok, akkor velem is szokott olyan lenni, hogy félálomban kapura lövök, és valójában is megmozdul a lábam, ettõl fölriadok.

hehe deja vue érdekes dolog bár velem ritkán történik meg.. viszont a legszarabb az a félálom... na attol a falramászok: gördeszkázok vagy bringázok vagy mászok valamin és mindig pofára esek és felriadok az agyamra megy már XD. öö a tudatos álom nálam addig terjed hogy van egy állati pocsék álom és a végén valahogy beugrik hogy ez hülyeség és ilyen nem is létezik majd akaratosan felébresztem magam. Meg velem szokott olyan is lenni hogy álmodok valamit és vagy az ébredéskor elfelejtem.. vagy szépen lassan mennek ki a fejemböl a dolgok... érdekes vagy csak én vok fogyi XD

am normális vok a hangok is megmondták

Jelenleg fut amerikaban egy show "the phenomenon" cimmel Uri Geller, és Chriss Angel vezeti. Mentalistak és egyéb elõadok "versenyeznek" benne részrõé részre különbözõ produkciokkal. Gondoltam ez roppant izgalmas lesz nezni, aztan poenok mikor poenok elott beugrik egy név melyik paot fogja kivalasztani Tia Carrera a 30 kozul stb. Mar nem volt annyira 😄 Viszont velük ellentétben én nem tudom iranyitani. De sikerult eltalalni Uri geller mentalisan küldött szimbolumot is 😛 Megjegyzem nem vagyok latnok, ahogy irtam neha beugranak képek.
sz4bolcs
Azért, mert azt nevezik annak. :-) Sokan meg keverik a jóslással meg egyebekkel.

Azt hittem a tudatos álmonak azt nevezik, amikor álmodsz, de tudod, hogy álmodsz, és azt tehetsz, amit csak akarsz. Nagyjából mint Neo a Mátrixban.

Nekem egyszer összejött 😊
Oldal 1 / 6Következő →