C programozás help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
char elso<15>15>;
char *p_elso;
char masodik<15>15>;
char *p_masodik;
char karakter;
int i,size;
long nc;
void get_clear()
{
p_elso=elso;
i=0;
for(i=0;i<15;i++)
{
*p_elso='.';
p_elso++;
}
}
void parameterbe(){
printf("Adja meg a karaktereket és a program atmasolja egy masik tömbe: ") ;
p_elso=elso;
p_masodik=masodik;
i=0;
for(i=0 ;getchar()!=EOF){
scanf("%c",p_elso) ;
p_elso++;
}
}
int main(){
get_clear();
parameterbe();
printf("\n%s",elso);
return 0;
}
Nagyon szeretném, ha valaki segítene ezen feladatok megoldásában, esetleg megoldaná valaki, valami kiíndulási pontot, vagy honlap linket adna, mert holnap elvileg ilyenbõl írok, és nemigazán vágom... Tudom még nagyon az eleje, de minden kezdet nehéz.
Köszönöm!
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
Szeretném megkérdezni, hogy milyen függvénnyel érhetem el azt, hogy megnyitok egy fájlt amiben felsorolás szerûen vannak adatok pontosvesszõvel elválasztva és ezeket majd egy láncolt listába szeretném betenni. Tehát a lényeg, hogy az, hogy ezeket az elemeket külön külön kitudjam olvasni a fájlból és tömbben v változóban tárolni. Köszönöm a segítséget elõre is.
visual C# kéne segitség mert én egyáltalán nem értek hozzá aki tud irjon mert sürgös!
Elõre is köszönöm!
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main(){
int agy,foglalt,tav;
char c<60>60>;
while(scanf("%i ",&agy) && agy!=0)
{
char c,vlista<26>26>={0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0};
foglalt=0;tav=0;
while ((c=getchar())!='\n'){
c=c-'A';
if (vlista
foglalt--;
}else if (foglalt>=agy)
tav++;
else {
foglalt++;
vlista
}
printf("%d\n",tav/2);
}
return 0;
}
devc++t használok..
De van egy kis gondom nem tudom a sor végére beírni a ; jelet.
A AltGr+; nem reagál. Mi lehet a hiba? Eseteleg más billentyûkombinációt próbáljak, de melyiket?
nemigen vagyok otthon C-ben, de ha turboc-t használsz -nekünk a suliban ezt találták ki- akkor a coni.h fejfájl bekapcsolásával elérhetõvé válik a clrscr() függvény mi törli a képernyõt. Hogy hogyan lehetne kurzort pozicionálni kiíráaskor...(ha ez volt a kérdés) arról sajnos nincs fogalmam...
Üdv
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
//program 5.6 (lab)
#define MAX 81
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int reading(int x[],int max)
{
int i=0,k,c;
while ((c=getchar()!=EOF)&&(i<max))
{
x=c-'0';
i++;
}
i--;
return i;
}
int add(int a, int b, int r)
{
int s;
s=(a+b+r)%10;
return s;
}
int reminder(int a, int b, int r)
{
int s;
s=(a+b+r)/10;
return s;
}
int main(void)
{
int i,j,k,r;
int x
for (k=0;k<80;k++)
{
x
y
}
i=reading(x,MAX);
j=reading(y,MAX);
printf("%i %i\n",i,j);
r=0;
for (k=0; (k<=i) && (k<=j); k++)
{
z
r=reminder (x
}
if (i<j) for (i=k; i<=j; i++)
{
z=add(0,y,r);
r=reminder(0,y,r);
}
else
for (j=k; j<=i; j++)
{
z
r=reminder (0,x
}
z
for (i=0;i<(k+1);i++)
printf("%i \n",z);
system("pause");
return(0);
}
A64 3500+, Asus A8N-SLI, 2x512mb ram(TWINMOS, CL 2.5), 7800GT 256mb/256bit
C nyelvben tanulok programozni, és a végleges program használatához kellene néhány parancs, amivel áttekinthetõbb lesz a kezelése.
A trubopascalban régen tudtam 2 olyan parancsot amire most -ha van ilyen- szükségem lenne. Az egyik a 'clrsrn' amivel a dos ablakot üressé alakítottam, a másik a -hajól emlékszem- "goto(x,y)" amivel a kiírandó változónak, vagy szövegnek a pozícióját tudtam megadni két koordinátával , az adott ablakban.
C nyelvben mik ezek a parancsok, és általános felhasználási alakjuk?
A segítséget elõre is köszönöm
Nem iszom vizet, mert abban halak basznak!
Nem két hét hanem 2-4 óra alatt megírható egy ilyen program (annak aki ebben tapasztalt, vagy tanulta).
Nem tudsz állományt megnyitni (fopen)?
Nem tudsz beolvasni (fscanf, fread)?
Nem tudsz szöveget kiíratni (printf)?
Nem tudsz tömböt deklarálni (float tomb<100>100> - ez egy 100 elemû lebegõpontos értékû tömböt hoz létre)?
Mert ez így elég lusta hozzáállás (2 hét alatt simán megírható). Ráadásul hogy egyetemen vagy.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Ez kene:
A program bemenetéül szolgálnak a kvízmüsor eredményei, amelyek el vannak mentve egy külsõ txt fájlban, melynek neve “dataf.txt“. A program az összes eredmény beolvasása után a „dataf.txt“ fájlból kiírja a képernyõre az eredmények számát(hogy hányan értek el eredményt), kiírja a legnagyobb pontszámot, a legalacsonyabb pontszámot és az átlagpontszámot.
A program elkészítéséhez fontos tudnunk, hogy az összes eredmény pozitív tizedes szám 0.0-tól 100.0-ig. Az átlagpontszám valós(real) szám, amit 2 tizedesjeggyel írunk ki a képernyõre.
Hozzunk létre egy „dataf.txt“ fájlt a programunk tesztelésére.
Definíció
átlag = (az összes adott érték száma) / (adott eredmények száma)
Tesztelés
A program feladata:
• Letesztelni, hogy a fájl létezik e és erröl információt adni a képernyõn
• Mûködni kell a létezõ üres fájlban pár helyközzel(szóközzel) is
• Egy eredmény esetén is mûködni kell
• Müködni kell legkevesebb 20 különbözõ eredménnyel is
• A negatív elõjeles eredményeket ki kell hagynia és ezt ki kell írnni a képernyõre
Példa(képernyõn jelenik meg):
A „dataf.txt„ fájlban 20 eredmény wolt
A legkisebb érték 12.00, a legmagasabb 94.50
AZ összes érték átlaga a fájlban 78.43
Brian W. Kernighan and Dennis M. Ritchie - A C programozási nyelv, Mûszaki Kiadó, 1985.
vagy
Brian W. Kernighan and Dennis M. Ritchie - A C programozási nyelv, Az ANSI szerint szabványosított változat, Mûszaki Kiadó, 1996
Ez neked sztem jobban testhezálló lesz, kicsit emberközelibb:
Benkõ Tiborné, Benkõ László, Tóth Bertalan - Programozzunk C nyelven, ComputerBooks, 1998.
A referenciát remélem nem kell magyaráznom:
Herbert, Schildt - C/C++ Referenciakönyv. Bp. : Panem, 1998
Editor, Compiler, Debugger, kombó Win alá: Dev C++
Két nagyon kezdõ kérdésem van:
1. dev-c++ konzolra hogyan tudok ékezetest varázsolni? (xp-n)
2. windows-os nyomógombot és egyéb beviteli obj-t hogyan tudok a panelre rakni? Létezik erre valami elegáns megoldás?
Köszi, Tacha
6bit/char tömörített stringosztályt kell létrehozni, azaz nem a base64-re kell kódolni (mivel az éppen megnyújtja a stringet) hanem 64 karaktert használva kell tömöríteni.
igen ám, csakhogy akkor nem lehet egy sima char tömböt használni.. de akkor mégis _mit_??
valaki tudna segíteni? mert most aztán teljesen tanácstalan vagyok és két hét múlva virítani kellene a dolgot...
football without ultras is nothing
tényleg köszönöm szépen a segítséget! :)
1. Fogjuk a bemenõ szöveget és az elejétõl kezdve felosztjuk 3 betûs csoportokra. Ha nem jönne ki a végén a 3 betûs csoport, hagyjuk.
Például:
Ez azért kell, hogy 24 bites (3*8 bit) csoportokat képezzünk.
2. Az így kialakított bemenõ szövegcsoportot átalakítjuk bináris számmá.
Használt segédeszköz
3. Ezeket a bináris számokat felbontjuk 3*6 bites csoportokra (
4. A bináris számokat átalakítjuk decimálissá (ez csak egyszerûsítési lépés, a könnyebb érthetõség kedvéért, elhagyható). A 6 darab csillag helyére egyenlõségjelet rakunk (kitöltés gyanánt):
5. A számokat átkonvertáljuk a hozzája tartozó karakterré (lásd: táblázat):
Ennyi. Ugye hogy nem annyira ördöngõs (csak egy kis szöveg -> bináris, bináris -> decimális, illetve decimális -> hozzá tartozó karakter átalakítás + csoportosítgatás)?
Ellenörzésnek
(Decimális -> bináris átalakításra ott az operációs rendszer számológépe)
feladatom C++ban egy 6bit/char tömörített sztingosztály létrehozása, összes értelmes operátorral.
mivel nincs kedved saját kódtáblát definiálni, ezért a Base64-re esett a választásom, ami persze csak angol wikipedian van. nagy vonalakban ugyan értem a dolgot, de ha valaki megörvendeztetne egy szájbarásgósabb magyar leírással annak kimondottan örülnék!
elõre is köszi
#include <stdio.h>
int a,b,* tombre;
int * fgv(int a, int b)
{
int tomb<2>2>,*p;
*p = tomb;
tomb<0>0> = a+b;
tomb<1>1> = a*b;
return *p;
}
main()
{
*tombre = fgv(6,7);
}
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
#include <stdio.h>
main()
{
int a,b,tomb<2>2>, *p=tomb<0>0>;
a=2;
b=3;
fgv (a,b);
printf("%d",tomb<0>0>);
}
void fgv (int a, int b)
{
p=a+b;
p++;
p=a*b;
return (p);
}
"Van olyan program, ami az exe-bõl visszaadja a forrás cpp fájlt?"
Hát még tökéletesen mûködõ decompiler-t nem láttam... assemblybe még megoldható disassembler segítségével.
Hogy lehet a ciklusváltozót nem eggyel növelni, hanem amennyivel akarjuk?
-muszáj-
Írj egymás alá 100 szóközt, az talán megoldja a problémát. ;)
email : [email protected] msn : [email protected]
Tudna valaki segíteni abban, hogy hol lehet megtanulni ezt a programozási nyelvet meg mik az alapjai meg ilyesmi?
Elõre is köszi...<#kerdes>#kerdes><#heureka>#heureka><#vigyor2>#vigyor2><#felkialtas>#felkialtas><#fejvakaras>#fejvakaras><#email>#email>
Az "i" azt az indexet! Ne feledd a tömbe 0-tól kezdõdik az indexelés.
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––
és ott tarts tutorialokat.Szerintem lenne rá nagy igény,és én akarok az elsõ sorban ülni! :D
mert ez még elég hülyén ahngzik,de távoli terveim közé tartozik,hogy majd fejlesztgetem én is a linuxot,mert szeretem én az ilyen elgondolású dolgokat (nyílt forráskód,szabad szoftware)
Pedig nem csinálok mást mint keresek, olvasok, értelmezek.
"szóval felrakom a Dev c++ ot Linuxra (ubuntu) és vígan programozhatok magamnak és másoknak programokat a linuxom alá?"
Nem, a DevC++ inkább Windowsos dolog.
Viszont mivel GCC alapú fordító van hozzá (legalábbis annak Windowsos headerekkel kiegészített változata), némileg könyebben megoldható a rendszerek közötti kompatibilitás kérdése.
"GCC-t (GNU Compiler Collection - ez a linuxos C++ fordító) használ fordítóként."
szóval felrakom a Dev c++ ot Linuxra (ubuntu) és vígan programozhatok magamnak és másoknak programokat a linuxom alá? mert a GCC lefordítja az én Linuxomra is?
Windows alá gondolom a Borland C++ ajánlott
IDE (Integrated Development Environment - Integrált fejlesztõ környezet).
GCC-t (GNU Compiler Collection - ez a linuxos C++ fordító) használ fordítóként.