Hálózat segítség!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyszerû kérdésem lenne. Egy skype-hoz hasonló program kellene, amivel Lan hálózaton lehet konferencia beszélgetést csinálni. Tud vlaki ilyenrõl? A netmeeting-et használtuk, de azcsak két gép között tudta ezt megoldani, valami más kellene.
Be kell írjam az ADSL szolgáltatónál kapott felhasználónevemet, és jelszavamat és kész? Vagy van még más teendõ?
Munkahelyemen van két gép, egy ADSL modem és egy broadband router.
Ha rendesen összedugom õket, hogy a modembõl a jel bemegy a routerbe onnan a gépekbe a PC nem tudja az ADSL kapcsolatot létrehozni. Mindkét gép azt írja, hogy a "hálózat csatlakoztatva" tehát ott nem lehet gond. Mit kell tegyek, hogy a modem tudja tárcsázni az ADSL-t?
Halozat ujratelepites nelkul? Nem akarom hogy mindig legyen rajta net,de halozat az kell mindig.Szal a halokartyatiltas nemjo megoldas.
Bérbe vehet? reklámfelület...
Bemész a hálózati kapcsolatokba, ott nyomsz egy jobb klikket a "helyi hálózaton" vagy aminek el van nevezve nálad, azaz az aktív kapcsolaton.
Az "Általános" fülben találsz alul két kicsi pipát.
Kikapcsolod az "Értesítés kérése, ha a kapcsolat korlátozott vagy nem jött létre".
A másikat " Ikon megjelenítése az értesítési területen a kapcsolat ideje alatt", ha akarod bepipálod, mert ezzel lehet ellenõrizni, hogy van-e adatforgalom.
A "a hálózati kábel nincs bedugva" nálam akkor jelentkezik, ha kikapcsolom azt a gépet, ami a hálózatra van kapcsolva.Ez természetes.
Esetleg nézd meg az eszközkezelõben, hogy nincs-e kicsi sárga kérdõjel a hálózati eszközöknél, nincs-e ütközés vagy probléma vagy letiltva.
Ha integrált hálókártyád van, menj a BIOS-ba, nézd meg aktiválva van-e.
Ez is miért van?
De így se jó!
A kliens gépen jó a hálókártya, mert az internet mûködik vele. A szerver gépen is jó, mert azon is mûködik.
De ha kettõt összeköttöm, a kliensen azt írja ki: A hálózati kapcsolat korlátozott, vagy nem jött létre, nem azt amit alapból, hogy a kábel nincs bedugva. A szerveren pedig: a hálózati kábel nincs bedugva.
IPCONFIGRA pedig a kliensen nincs alapértelmezett átjáró.
A szerveren pedig: Adathordozó állapota......: Adathordozó leválasztva
szerver kártya: Realtek RTL 8139
kliens kártya : Intel 21041
Innentõl kezdve fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj!
Legyen meg az összeköttetés kábellel, majd mindkét gépen ugyanazt kell beállítani.A fontos lényeg, hogy mindkét gépnek ugyanabban a munkacsoportban (workgroup) kell lenni!Magyarán,mindkét gép egyazon nevû munkcsoporton belül legyen. Pl. munkacsoport neve: "lakás" (idézõjel nélkül persze)
Tehát, Sajátgép jobb klikk --> tulajdonságok -->számítógépnév.
Nézd meg, hogy mindkét gép ugyanabban a munkacsoportban van-e.A névnek egyezõnek kell lenni.Ha nem, módosítás az elõbbi ablakban.Aztán, hogy a gépeket magukat mire nevezed el, Te dolgod, lényeg, hogy megismerd melyik melyik.
Alap beállítások:
-Fájl és nyomtatómegosztás
-Microsoft networks ügyfél
-Qos csomagütemezõ (errõl fogalmam sincs, hogy mi)
-Nwlink netBIOS
-NwLink IPX/SPX/netBIOS kompatibilis protokoll
-TCP/IP (ez csak akkor,ha ADSL-re csatlakozik a gép)
Ezek a munkahelyi beállításaim, routeren keresztül, de az otthoni ugyanez router nélkül.
beírtam egy ipconfigot, és azt írja ki, hogy:
Ethernet-adapter Helyi kapcsolat
Adathordozó állapota..................: Adathordozó leválasztva
És nem is látja egymást a két gép. Egyébként rendes kábelel van összekötve. Meg régebben egy másik gépben volt a hálókártya, ami venné a jelet, azzal mûködött a helyi hálózat.
Mindkettõ XP. Gondolom a kliens géppel van a gond,. de mi??????
Intel Core 2 E6600, ASUS P5B, Gigabyte 7600Gt, 512MB+1GB DDR-2 800MHz, 160 GB SATA, táp: Chieftec 450W
köszi a segítséget! <#vigyor>#vigyor>
TommoT
ennek ellenére a tottal commanderben fennt a meghajtó választásnál a legalsót választva, a teljes hálózat-->microsoft windows hálózatban látom a másik gépet (amúgy a teljes hálózatot csak tc-n keresztül látom...érdekes), viszont rákapcsolódni nem tudok
ezt írja ki
mit kéne a másik gépen beállítani, hogy jó legyen?
köszi a segítséget bárkinek!
TommoT
a cmd-->ping
beírtam a másik gép ip címét (gondolom ilyenre gondoltál, hogy 192.168.0.x), de nem érkezett válasz
na ez mitõl lehet?
beírtam a saját gépemét is, arra érkezett 😄 csak a biztonság kedvéért, hogy télleg mûködik-e
köszi a segítséget
esetleg van más ötleted?
TommoT
a cmd-->ping
beírtam a másik gép ip címét (gondolom ilyenre gondoltál, hogy 192.168.0.x), de nem érkezett válasz
na ez mitõl lehet?
beírtam a saját gépemét is, arra érkezett 😄 csak a biztonság kedvéért, hogy télleg mûködik-e
köszi a segítséget
esetleg van más ötleted?
TommoT
Letöltötetem az ethereal 0.99 analizáló progit, de (nagyon hiányos angol tudásom lévén) nem tudom mûködésre bírni.
Szerettem volna a routert valamint az arra csatlakoztatott VOIP készüléket monitorozni, mivel idõnként kisebb problémáim merültek fel velük.
Szeretnék a hozzáértõktõl egy kis útmutatót kérni, hogy induljak el a programmal, mert az istenért nem jövök rá, hogy mit és hová kell írni, hogy elinduljon a keresés.
Elõre is köszi a segítséget.
A megosztott cuccokat megtalálhatod a windows intézõbe(hálózati helyek), vagy a total commanderbe is legalúl ahol a meghajtókat választod ki.
Talán akkor is kéne látnia, ha ninsc a 2 gép egy munkacsoportba, de az xp-nél a MUNKACSOPORT nevû munkacsoport van beállítva alapból. Ezt a sajátgép/tulajdonságok/számítógépnév/módosítás... alatt tudod változtatni.
nem ismer vki ilyet?
#147 ha jobb klikkel megosztom a nyomtatót vagy a mappát az mûködik, csak a másik gép nem akarja látni... vagy a másik géppel vhogy fel kéne a gépemet ismertetni? mert, mint íram a hálózati helyek --> otthoni hálózat beállítása --> középsõ mindkét gépen kiválaszt (vagyis helyi átjárón keresztül) nem segít rajtuk
ezt a total commanderest viszont megpróbálom<#worship>#worship><#eljen>#eljen>
TommoT
NAGYON KÖSZI A SEGÍTSÉGET<#worship>#worship><#wave>#wave>
TommoT
A nyomtató ikonjára kattintasz, jobb egérgomb, majd megosztás.
Filemegosztás:
Nekem ez a legegyszerûbb: Total commanderbe a fenti menübe: hálózat/hálózati kapcsolat... Itt kiválosztod, hogy mondjuk a Z:-hoz rendelje hozzá a másik gép mappáját. A mappa sorbe pedig beírod ezt: \\ip cím\meghajtó$
Pl. c: meghajtó, helyi címmel esetén: \\192.168.0.2\c$
Ezután már a meghajtóknál kiválaszthatod a z meghajtót is.
Vagy megoszthatod így is: Mappára jobb gomb/megosztás és biztonsá... De az elsõ megoldás nekem sokkal praktikusabb.
légyszíves segítsetek!
itthon úgy néz ki a net, hogy ugye az adsl modem után a router következik és abból 2 gépbe ágazik el a net
szeretnénk a két gép között megosztani adatokat, esetleg nyomtatókat
az otthoni hálózat létrehozása az xpben fölajánl egy olyan variációt, hogy a gép egy helyi átjárón keresztül kapcsolódik a netre (alapból a középsõ variáció)
mindkét gépen megcsináltuk, de nem mûködött
aztán a biztonságos kedvéért kikapcsoltuk a dolgot, de ez így mégsem kielégítõ 😊
szóval hogyan kell megcsinálni? elõre is köszi a segítséget!
TommoT
gép gép között crosslink
gép hub között patch
gép switch között patch
gép router között crosslink
Ez persze nem mindig szükséges mivel az új cuccok értem ez alatt switchek hubok routerek már képesek dinamikusan kezelik ezt.
Arról nem is beszélve h a legtöbb routerben built in hub illetve switch van!
Töltsük le az internetet!
UTP kábel kell neked..
Töltsük le az internetet!
Mindkétgép bekapcsolva, hálókártyák összekötve kábellal. 1. gépen rámnetem az otthon vagy kisebb blabla hálózati varázslóra, és kiválasztottam, hogy melyik kapcsolaton keresztül megy a net, és melyik kapcsolaton keresztül kapcsolódik hozzá a másik gép. ezután azt közölte nem tudja beállítani. Átcaplattam a másik géphez, ott a varázslót sem tudtam elindítani, mert folyton anyázott, hogy ''Helyi kapcsolat'' -nál egy hálózati kábel nincs bedugva. Pedig be van. Ilyenkor mit lehet csinálni, mit csesztem el? Vki segítsen plz, nem hiszem el, hogy senkinek sincs otthon hasonló netmegosztása...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
szeretném megosztani a kábeles netemet két gép között, router nélkül. Mindkét gépben van egy-egy hálókártya, a kábelmodem tud USB-n át is kapcsolódni a géphez. tehát a terv a következõ: UTP kábel egyes és kettes gép között, usb kábel egyes gép és modem között. Ideáig szép és jó, csakhogy amint engedélyezem az integrált hálókarit egyes gépben, nem látja az USB-n át a modemet, azt jelzi az XP, hogy a kábel nincs bedugva. A hálókariba valóban nincs, de az USB-s kapcsolatot miért felejti teljesen el? Mit kéne az XP-ben beállítani, hogyan kéne megtrükközni, hogy mûködjön a dolog a fent leírt módon? Segítsetek plz, holnapra meg kéne csinálnom, munkához kell... <#email>#email>
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Megosztanám az internetemet hálókártyák segítségével. Amire megosztom a varázslónál a köv. hiba üzenetet adja, mikor az Xp a hálókártyát ki akarja választani:
"...A számítógép néhány hálózati eleme le van választva..."
"A nem csatlakoztatott hálózati hardverek figyelmen kívül hagyása"
Ilyenkor a hálókártyát se engedi kiválasztani.
mindkét gép xp SP2, driverek jók
chello-s usb-s netet el lehet osztani vmilyen routerrel hubbal v switchel? kerestem de nem igazán találtam még ilyen cuccot..légyszi irjon vki ha tud! elöre is köszi
Tud nekem valaki mesélni a védett szegmensrõl! Átdugtam a gépet védett szegmensbe, a net az megy de egy csak védettben futó oldal nem akar! Kínlódik legalább 10 percig, aztán behal! Túlterheltség?!?!?! Esetleg egyéb beállítás? XP-m van DHCP engedélyezve, ahogy kell!
Elõre is köszi!
😞 gondoltam hogy nem ilyen egyszerû
\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"
igy az hogy adjon, az bajos lesz.
szerezz be egy wirelles routert.
kérdés:
egy vezeték nélküli hálókártyára uyanúgy meg lehet osztani a netet két gép között, mint a vezetékesre?
(1 asztali pc, ebbe jönn be kábelnet, + vennék bele 5ezerért vezetéknélküli hálókártyát ---> 1 laptop wifi-vel)
kösz a választ, bocsesz ha láma kérdés<#worship>#worship>
\"Semmi hatalmat senkinek, szabadságot mindenkinek!\"
Két gép össze van kötve két hálokarival, koax kábellel. Innen kellene segitség hogy kell megcainálni a kapcsolatot köztük.
\"Rejoice o young man in thy youth...\"
\"Once you go Mac. You\'ll never go back\"
Kereszt(cross-over):Két számítógép vagy két aktív (hub, switch, stb.) közé.
Adsl modem abból routerbe cross-over kábel kell Majd a routerbõl a gépbe patch kábel és jó az egész?
Abba kéne segítség hogy van itt 3 gép
swichen keresztül meg van osztva a net, és nekik is van net, a lényeg hogy egymásnál való másolásnál a 2 gépen lehet másolni de az enyémrõl nem sõt még be se tudok lépni a többi géphez mert azt írja hogy "hely nem elérhetõ, lehet hogy nincs jogosultsága a hálózati erõforrás használatához"
AMD X2 5200+ /4GB DDR2/ Gforce 8600 GTS 512 ddr3
Adott 2 gép, mindkettõn XP SP2, a két gép tökéletesen látja egymást semmi gond nincs viszont a 2. gép nem látja a netet. IP-k:
1. 192.168.1.1
2. 192.168.1.2
Alhálózati maszkok: 255.255.225.0, a munkacsoport is ugyanaz, tûzfal ki van kapcsolva mind a két gépen.
Az Internet felé az 1. gép vezeték nélküli hálókártyán csatlakozik.
Segítséget várok! köszi
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
Nagy gondom van!
Otthol össze kötöttem kt gépet és a net van megosztva rajta! Minden zsírúl megy! Van net mindkét gépen meg minden! Mûködik a belsõ háló TCP/IP sen, de nem mûkszik az IPX esen! Na és ez miért van? Már egyszer mûködött, de újra lett téve a két gépen a win (ua a rendszer mint volt Win XP SP2 Updatelva) és most nem jön össze! Hogy miért kell ez pont? Mert a játék (warcraft 2) ezzel tud csak helyi hálón csatizni! Teszteléshez a dxdiag on belül a hálózati tesznél tesztelek! Ha bárki tud rá vmi gyógyírt vagy vmi prgt, kérem írjon ide, vagy emailt! Nagyon megköszönném! Bye<#worship>#worship>
Viszont így nagyon pinges volt a net, és nem is biztos,hogy mindig sikerül.
A biztos mgoldás,hogy veszel egy routert, és azzal osztod meg a netet.