Atlantisz
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A vallások már a kezdetek kezdetétõl az emberi kultúra szerves részeit képezték, ugyanis az emberek ilyen módon próbálták magyarázni a saját maguk és a világ létezését.
Egyébként hallottam egy olyan elképzelést, miszerint az egyiptomi Szfinx sokkal idõsebb az elsõ piramisoknál (akár ezres nagyságrendekkel.
Miért ne történhetett volna hipp hopp? Pompei városa is hip hop került 3 méter hamu réteg alá. Vannak a híres megkövesedett tetemek, azok is olyan pózban vannak, hogy éppen menekültek, és az arra utal, hogy hirtelen jött az egész.
Igen, az a sziget Santorini, amivel kapcsolatba szokták hozni.
Amúgy igen, vmi kellett az egyiptomiaknak, hogy létretudják hozni azt a birodalmat.
Amúgy azon szoktam még gondolkodni, hogy az ember a vallás miatt miket mûvelt. A valláson alapult a egész, és ez az egész a primitiv (?) embertol szarmazik, az meg csak az érzékeire hagyatkozott, nem hinném, hogy olyan értelmiségi szinten állt, hogy a túlvilág, vagy istenek, vagy létezés problémáján gondolkodott volna. Volt ott valami. Vagy ha nem volt semmi behatás, akkor meg magasabb szinten állt, és akkor már megint hibás az hogy primitiv volt.
Amúgy igen, vmi kellett az egyiptomiaknak, hogy létretudják hozni azt a birodalmat.
Amúgy azon szoktam még gondolkodni, hogy az ember a vallás miatt miket mûvelt. A valláson alapult a egész, és ez az egész a primitiv (?) embertol szarmazik, az meg csak az érzékeire hagyatkozott, nem hinném, hogy olyan értelmiségi szinten állt, hogy a túlvilág, vagy istenek, vagy létezés problémáján gondolkodott volna. Volt ott valami. Vagy ha nem volt semmi behatás, akkor meg magasabb szinten állt, és akkor már megint hibás az hogy primitiv volt.
Nem Kréta, hanem egy másik sziget az Égei-tengeren, most nem ugrik be a neve. (santorini talán?) Egy könyvben olvastam, hogy egy bivaly vulkánkitörés elsüllyesztette a sziget nagy részét, és hatalmas szökõárt okozott a görög szigetvilágban, Fönícia, Itália, és Egyiptom partjain. Ezzel magyarázzák az özönvíz, és Atlantisz legendáját.
De sztem vmi komolyabb dolog lehetett, ugyanis az Atlanti-óceán mélyén is találtak romokat, egészen a marokkói partok közelétõl a karib szigetvilágig. Nem valószínû, hogy összefüggõ száraz terület volt az óceán helyén, inkább egy szigetvilág helyezkedett el itt fejlett civilizációval ami a kereskedelmen alapult. A régi kultúrák (pl ó-egyiptom) egy csomó mindent örökölhettek tõlük, ami megmagyarázhatná a korhoz képest meglepõ fejlettségüket. De szinte esélytelen bármit is találni, mivel Atlantisz lehetséges helyén jelenleg az Atlanti-Óceán meg a Szahara van, írásos emlék meg nem maradt fent, fõleg ha feltételezzük, hogy már nem kõtáblát használtak.
Én hiszek benne, sok furcsaság nem tisztázott az ókori birodalmak terén, ráadásul a modern ember több tízezer éve elérte azt a fejlettségi szintet, hogy képessé váljon civilizációt építeni.
De sztem vmi komolyabb dolog lehetett, ugyanis az Atlanti-óceán mélyén is találtak romokat, egészen a marokkói partok közelétõl a karib szigetvilágig. Nem valószínû, hogy összefüggõ száraz terület volt az óceán helyén, inkább egy szigetvilág helyezkedett el itt fejlett civilizációval ami a kereskedelmen alapult. A régi kultúrák (pl ó-egyiptom) egy csomó mindent örökölhettek tõlük, ami megmagyarázhatná a korhoz képest meglepõ fejlettségüket. De szinte esélytelen bármit is találni, mivel Atlantisz lehetséges helyén jelenleg az Atlanti-Óceán meg a Szahara van, írásos emlék meg nem maradt fent, fõleg ha feltételezzük, hogy már nem kõtáblát használtak.
Én hiszek benne, sok furcsaság nem tisztázott az ókori birodalmak terén, ráadásul a modern ember több tízezer éve elérte azt a fejlettségi szintet, hogy képessé váljon civilizációt építeni.
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof
Hmm ha jólemlékszem Elpuszítottuk még valamikor kre 894 körül... de majd holnapra megkérdezem biztosra 😊
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Én olyat hallottam, hogy ez a Atlantisz-mondakör a görög-elõidõben elpusztult Krétával hozható kapcsolatba, amit egy hatalmas természeti katasztrófa áldozata lett.
Így akkor kétféle a kérdésem:
1. Nem Atlantiszra vonatkozoan, lejátszódhatott egy teljes népesedés, mint a mostani, és annak teljes elpusztulása, és egy nagyon minimális maradt fenn, ami továbbadta tudását az egyiptomiaiknak
2. Vagy létezett Atlantisz, de elpusztult, és szétszóródott mindenhol. Vagy teljesen elpusztult vmi természti katasztrófa által...
1. Nem Atlantiszra vonatkozoan, lejátszódhatott egy teljes népesedés, mint a mostani, és annak teljes elpusztulása, és egy nagyon minimális maradt fenn, ami továbbadta tudását az egyiptomiaiknak
2. Vagy létezett Atlantisz, de elpusztult, és szétszóródott mindenhol. Vagy teljesen elpusztult vmi természti katasztrófa által...
Ha volt is Atlantisz, az nem úgy pusztult el, hogy hipp-hopp elsüllyedt minden "emberestül-ûrhajóstul".A katasztrófa hosszú folyamat, az itt élõ embereknek szerintem simán volt idejük szétvándorolni a nagyvilágban és a tudásukat alkalmazni, ami esetleg rásegíthetett egy másik civilizáció fejlõdéséhez.Atlantisz szerintem olyan fejlettségi szinten állhatott, mint az ókori egyiptom, vagy az inkák,mayák stb.Sszóval szerintem ezt is néha kicsit túlmisztifikálják amikor a kalandfilmekben mindenféle lézeres energia szerkentyûket mutogatnak.
egyszer elkezdtem irni a valaszt, csak kozben megdoglozz mozilla, majd irok😊
amúgy ha ezt elolvasod, akkor ide irom, hogy nekem 13-an kiserettsegim van😞(
amúgy ha ezt elolvasod, akkor ide irom, hogy nekem 13-an kiserettsegim van😞(
Nem tudom, lehet, hogy valaki csak kitalálta az egészet, vagy tényleg létezhetett, úgy van, ahogy azt Punker mondja, valószínüles, sosem tudjuk meg.
Egyébként mért nem válaszolsz a pm-jeimre? 😊
Egyébként mért nem válaszolsz a pm-jeimre? 😊
ez is egy olyan kérdés amire valószínûleg soha nem kapunk teljes választ
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nem pont a filozofikus Atlantiszra gondolok, amit házifeladatnak írt meg Platón, hanem arra, hogy volt e valami civilizáció még mielõtt az ember megismerte volna a fémet, vagy esetleg a fém megismerése után, de még az egyiptomiak elõtt. Eljátszogattam azzala gondolattal, hogy felfedeztük a fémet, elkezdtünk fejlõdni, de elsõre? Lehet, hogy valaha nagyon régen volt, vmi, csak nyoma sem maradt, mert megõrizni vmit nagyon nehéz. Elég sok a lyukas folt a történelemben, és ha 5000 év alatt elpusztitjuk magunkat (kb meg 500ev es nyomunk se lesz), miert ne játszódhatott volna le többször ies ez a folyamat?
← ElőzőOldal 2 / 2