EVE Online

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez a pontos hiba üzenet The socket was closed . Minden másnál stabil a netem
Sziasztok!
Szerettem volna elkezdeni a játékot, de karakter generálás közbe connection lost fogad mindig. Bármit csinálok nem jutok a végére. Valakinek vmi ötlete?
Köszönöm!
Az overheatra már találtam valamit: https://wiki.eveuniversity.org/Overheating
A többire még keresem a választ.
+1xthx!
A túlhevülésre asszem a Nanite Repair Paste való.
Sziasztok!
"Kis" segítséget kérnék. Nemrég kezdtem újra,és segítséget kérnék pár beállításhoz.
Régebben csak akkor treckelt rá egy kiválasztott célpontra,ha nyomtam egy "c"-t. Most amint ráklikkelek valamire egyböl fordul a kép. Ezt hogy tudnám megint csak a "c" gombbal működtetni?

Az overviev egyik fülén csak az ellen drónjait szeretném látni. Van ere lehetőség?

Overload bekapcsolásakok keletkező sérülést mivel tudom csökkenteni?Melyik skillel?

A választ előre is köszönöm!

Sziasztok
Amarr űrben fojtatunk pár cimborával főleg industrial tevékenységet.(Bányászat,gyártás,Pl.,)
Néhány jupra lvl4 agent lehetőségek.
Ha valakit esetleg csatlakozna kis baráti társaságunkhoz keressen bátran.
Kezdőt is felveszünk amennyiben belátható időn belül Omega státuszban szeretne játszani.
Ingame public cstorna: OhmH
Discord: https://discord.gg/pKU3yS

Üdv o7

Utoljára szerkesztette: The_Anger, 2018.11.06. 11:07:00
Roger6

Nahát, milyen zene is van az elején? <#email>

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Mydgard
Üdv!

Tagja vagyok egy viszonylag új és gyorsan növekvő WH alliancenek és magyar társ(aka)t keresnék EU időzonában, elsősorban kollektív játékra, PVE, PVP, farmolás, bányászat stb.
- C4 WH
- 370 tag
- 11 corp
- Tripware + Discord

Általában nappal, 08:00 - 23:00 közötti időszakban vagyok online. A tagság java észak-amerikai, így erősen folyik az EU játékosok toborzása, pont ezért írok én is ide.

Ha érdekel a lehetőség írj rám Discordon: Mydgard#8220

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

coolpet
Sziasztok,

Újból nekiállnék kalndozni, Drake Navy Issue a cél HML-el.
3 karim van az accon, tényleg 10 órát kell várni az egyik törlésére?...

Nincs valami kerülőút?

Battletag: coolpet#2467

Mydgard
Csáó!

Aktív, magyar WH corpot keresek. Ha van ilyen, jöhet rám PM vagy mail: [email protected].

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

RJoco
Küldtem levelet. Bár van vezetékneved is. Vagy pedig rossz helyre ment a levél 😊

Warning! Cargo bay open, shields are down!

TDPAPA a nevem a játékon belül.
RJoco
Itt is meg lehetne írni, de én jó nevet adtam meg.
Esetleg írd meg a tied.
Amúgy van skype-om is, steam-em is, és ha nagyon muszáj, akkor discord-ra, ts-re is tudok menni.

Pedig felvettelek, az általad megadott nevet megtaláltam és küldtem INV-t.

Nincs esetleg skypeod, vagy steam elérhetőséged? Privibe megírhatnád 😊 Úgy egyszerűbb lenne.
RJoco
Szia!

Nem kaptam semmilyen értesítést a felvételről.

coolpet
Hali,

Na tutorialt csak új karakterrel indíthatsz.
Ha előrerohansz vagy skippeled, nem lehet újraindítani vagy folytatni.
Cserébe a Help-ben vannak tutorial videók.
A tutorial helyett pedig próbáld meg a lvl1 karrier agenteket. Sokkal jobbak mint az alap tutorial, részletesebb és jövedelmezőbb.

Üdv.

coolpet
ESC > Reset Settings > Reset Tutorial State

RJoco
A küldetéseket meg tudod nézni a bal oldalt lévő sávon az egyik ikonra nyomva. Nem tudom, melyik az, már rég volt.
Ott kiírja az aktívakat és azokat is, amelyeket fel lehet venni, mert kértél infót az Agent-től.
Ha jól emlékszem, akkor Aurora a segítő neve és egy női fej az ikonja.
Vagy a beállításokban nézz körül, lehet, hogy ott is van, amit be lehet ilyenkor kapcsolni.
De az is lehet, hogy nem vetted még fel a küldit és azért nincs célpont. Az állomásra visszadokkolva meg tudod tenni.

Majd belépek és akkor talán többet tudok mondani.

Tud valaki segíteni? A training ablak valahogy bezárult, (pedig volt még bőven mit csinálnom.) Kidokkoltam úgy, hogy még nem kellett volna. És nem tudom folytatni az elkezdett küldetést.

Mi van ilyenkor? Hogyan tudom visszahozni? Tud valaki segíteni ebben?

Kezdjem elölről az egészet?
Szia!

Felvettelek! Sajnos elakadtam végérvényesen a játékban, valahogy kinyomtam a tutorialt és nem tudom sehogyan se visszahozni... Teljesen elvesztem :/
RJoco
A People & Places (3. ikon lefele) résznél rá tudsz keresni játékosokra.
De, ha megírod a karaktered nevét, akkor megkereslek én.

RJoco
Nekem ez így sokat nem mond.
2011-ben indítottam a karakterem, már nem emlékszem a tutorial összes feladatára.
Illetve volt egy kis küldetéssorozat, mindjárt a tutorial-t követően. Lehet, hogy azt csinálod már. Én nagyon élveztem.

Megnéztem a standing-jeimet és a Minmatar -2 alatt van <#awink>

Estefele leszek.

Oké! Délután felveszlek friendbe. (Már ha van ilyen lehetőség, még ezt se találtam meg😛 )

Most tartok a Rebirth-résznél. (Ez még a Tutorial?! része? )
RJoco
A nagyítás megtalálva, már csak a színeket lenne jó valahogy visszahozni.

RJoco
A külső programmal jobban össze tudtam hasonlítani a különböző hajókat és képességeiket. Nagyon hasznos volt.

RJoco
T800, közben leszedtem a játékot, be is léptem már kicsit körbenézni.
"Julian Sinulf" néven elértek.

RJoco
Nem is mondtam, hogy a WH nem jó dolog, csak elég veszélyes, macerás, időigényes adott esetben.
Voltunk WH-ban is, 00-ban is, szóval belekóstoltam mindenbe anno.
Van 2 acc-om 6 karakterrel.
Van amelyik csak eladásra lett skillezve, van amelyik support-ra, pl T2 cloak szkennelésre, Orca támogatásra, a T2-est már nem tanulta ki, ha jól emlékszem. Van olyan is, ami direkt csak gyors high sec támadásra. Merthogy a bányász vadászatba is belekóstoltunk.
Van amelyik a gyártásra specializálódott.
És van a fő, ami nagyon sok mindenhez ért. T2 cloak, T2 Battleship, T2 szállító, POS felépítése, gyártás, kutatás, T2 Loki.

RJoco
Nem véletlen mondtuk többször is a corp-ban, hogy POD-ban és AFK-ban NE utazzon senki. Amúgy nehezen fognak meg.

Engem jobban érdekelne, hogyan tudom színesebbé és nagyobbá tenni az ikonokat. Régen mindennek szép színe volt, nem ilyen fekete fehér izé.
A feliratokat is nagyobbá kellene tenni, mert 27", 2K-n baromi kicsik.
Majd átvizslatom a beállításokat, de pár támpont nem lenne rossz.

Nem is mondtam ilyet, ez több évvel ezelőtt volt.
coolpet
Én úgy tudom hogy a cloak skill vagy modul nem alpha

T1-es industrialom volt T1-es cloakerrel.
coolpet
No igen, csak ahhoz illik egy T2 frigate, meg cloack, ami alpháknak nem érhető el.

Jabar
Külső program esetleg abban lehet segítség hogy állítgathat skill szinteket és így látja mi/mennyi a változás. Tervezgetni a skill utat.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

Nekem egy második karim az accon wormhole rendszerben bolygózott. (Csak addig skilleztem ameddig szükséges volt, a pl. bolygós és cloaking és scanning skillekhez). Na az az ami igazán megéri, nem a lowsec. Bár még nullsecben is elég jól lehet bolygózni, csak kivinni nehezebb egyedül.
coolpet
Julian:

Igen, 0.5-ig HS, de ott azért már a Concord(Helyi rendőrség) elég sokára ér oda ha gond van.
Podoltak engem már Venture-val 0.8-ban is, nem fizettem.

A T1 az a Tier 1, azaz alap hajók.
A T2 az a Tier 2, azaz fejlett hajók.
Van T2-ből fegyverek, modulok meg minden más.

A játékban van fit simulator, nem kell ahhoz külső program.

Fú ez így még elég magas nekem, köszönöm mindkettőtök hozzászólását, bele kell rázódnom, hogy értsem miről is van szó! 😛

Valószínűleg első körben valami békés utat keresve fogjuk tanulni a játék további részét, remélem meg fogjuk találni, hogy hogyan tudjuk ezt kivitelezni.. Más nem, akkor neten keresgélek valami starting guide-ot vagy ilyesmi 😊
RJoco
Nem hiszem, hogy kezdőként kapásból értékes szállítmánnyal közlekednének, vagy méregdrága implantátummal, ami miatt érdemes lenne kilőni őket.
Tudtommal 0.5-ig High sec. Változott volna ez?

RJoco
Teljesen elengedi a kezetek. A többit nektek kell kitapasztalni vagy a tapasztaltaktól segítséget kérni.
A tréning tudtommal nem tér ki a T2 gyártásra. És szerintem a bolygózásra sem. Pedig az is egy jó bevételi forrás, bár igazán 0.4 és alatt éri meg, de oda meg ajánlott egy T2-es szállító, mert az tud rejtőzve is repülni.

Ezen kívül még kell pár egyéb kiegészítő program.
Pl. van olyan amivel a skilleket lehet ellenőrizni, hogy mindig tanuljon a karakter. Kis program, ami futhat a rendszerrel együtt, így nem kell a játékba lépni az ellenőrzéshez.
Valamint van/volt program a hajók fitteléséhez. Írja a sebességet és tűzerőt a fitt alapján.

coolpet
A tréning után is tudsz küldetéseket vállalni, amiknek megvan a saját menete.
Ettől bármikor eltérhetsz, de van időlimit. Ha jó időben teljesíted még bónuszt is kaphatsz.

Ha tapasztalatlan vagy, akkor kezdj valami békés missziót, pl gyártás, bányászat, kereskedelem, kutatás ilyeneket.
Ha harcolni akarsz, akkor van egy aranyszabály. Ha kidokkolsz az állomásról, mondj le a hajódról. Csak olyan hajóval repülj, aminek elvesztése nem fogja az idegeidet felőrölni.

Vannak olyan emberek, akik a kapuknál leskelődnek, és ok nélkül kilövik a hajód a rakományért, vagy blokkolnak, és ha nem utalsz akkor kipodolnak.

Amíg nem vagytok a játékban otthon, és nem tudjátok az alapokat, addig ne menjetek ki High Sec-ből, maradjatok 0.8-1-ben.
A fregattok jó hajók, relatíve olcsók, gyorsak.
Nem kell egyből battleshipben meg Cruiserben gondolkodni 50+Milláért 😊

3M Isk-ből össze lehet rakni egy korrekt fregattot harcra is.

Jól hangzik! 😊 Egyenlőre mondom még csak a training résznél vagyunk, nem tudom meddig tart (remélem minél tovább!) hogy kicsit képbe kerüljünk, utána viszont teljesen elengedi a játék a kezünket?
RJoco
Legalább nem kell tanulnotok suli után.
Én is dolgozom, elég kacifántosan, nincs hosszútávú rendszer a beosztásban.
Viszont a PvE részt lehet egyedül is csinálni és amikor összejön a társaság, akkor lehet közösen csinálni valamit.

Komolyan persze! Már bele is vágtunk haveromékkal. Mirmatarok vagyunk, 3 órát lőttünk bele, de még mindig a training résznél járunk 😄 Elég összetett...

Ha van lehetőség "nagyoktól" tanulni, akkor szívesen vesszük 😊 Nyitottak vagyunk egy jó társaságra! Viszont munka mellett vagyunk mindannyian, és változó mikor érünk rá.
RJoco
Ha esetleg komolyan érdekel a dolog, akkor utána érdeklődhetem a corp-nál, hogy jelenleg mi a helyzet.

Amúgy is gondolkodom már egy ideje, hogy reaktiválok egy acc-ot, de társaság nélkül nincs kedvem és a corp fórumon elég nagy a csend e téren.

Ha komolyan érdekel titeket, akkor megpróbálok utána nézni a meghívásos rendszernek és azzal máris nyernétek, ha működik.
Ezen kívül a corp adója csak 5%, míg a noob adó 10%. Mindenki noob-ban kezd.
Valamint van sok lehetőség. Hajók, felszerelések, skill könyvek terén is.

RJoco
A frakció mindegy. Bár meghatározza az alap dolgokat. Pl. egy Minamatar-nak nem kell azonnal Amarr hajókat vezetnie. De megtanulhatja.
Ez kb. olyan, mint más játékokban a karakter választás. Legalábbis az elején, mert amúgy más "karakter" képességeit is megtanulhatod. Nekem a Minmatar tetszett, főleg mert nem merül le a kapacitor a fegyverektől, viszont elfogyhat a lőszer. Bár az energia fegyvereknél is kell kristály a lézerekbe.
De ettől függetlenül ugyanúgy együtt tudok játszani mind a 3 frakcóval.

Az alap kezdő küldiket hasznos megcsinálni és érdekesek is. Legalábbis én annak találtam, tetszettek nagyon. És bevezetnek az alap dolgokba. Egy kicsit.

Magyar corp-okat lehet már az elején keresni. Nem tudom mennyire él jelenleg az IMGL (Imperium Galactica), én annak voltam régen a dirije. A Ceo-ja úgy tudom még játszik. A Galactica csatornán kell keresni őket, ha erre adnátok a fejetek.
Ingyenessel is meg lehet keresni őket és informálódni.

Régen volt egy meghívásos jutalom rendszer, nem tudom, hogy él e még. A lényeg az volt, hogy a meghívás miatt kapásból 21 nap próbát kaptál és, ha aktiváltad utána a játékot, akkor a meghívó kapott egy PLEX-et (1 hónapos), amit általában segítőkészségük jeleként odaadtak a meghívottnak. Így 51 napod lett ingyen, plusz a vett 30, vagyis 81 nap játékidő 30 nap áráért. De nem tudom, hogy ez van e még.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.06.06. 14:51:17

Szia!

Na ez már egy pozitívabb hozzáállás/hozzászólás a játékhoz! 😊

Pont 3-an gondolkodunk a játékon. Viszont az elején amikor kiválasztom a frakciót, akkor mind a 3-an ugyan azt kell választanunk, hogy "együtt tudjunk kezdeni?"

Plusz valamiféle training van a játékhoz? (Vagy nem túl elavult ez a link amit adtál?)

Vannak magyar csapatok akikhez lehet csatlakozni, ha elértünk egy bizonyos szintet?
RJoco
Szia!

Első körben érdemes az ISK-nek nekiesni. LINK
Bár nem mai darab és változott a játék, de ad némi támpontot. Nekem anno nagyon sokat segített.

Ha amúgy is többen akarjátok játszani, akkor eleve érdemes összedolgozni és úgy tanulni a skilleket.
Egy gyártó állomás (POS) üzemeltetéséből elég jó lóvé összejöhet. Ehhez kell, aki kutat, kell aki gyárt és legyen valaki, aki elad. Természetesen az alapanyagokat is össze kell szedni, vásárolni.
Napi szinten max 15 perc alatt megvan és heti egyszer kell foglalkozni komolyabban vele. Bevásárolni és kivinni a kész terméket.
Azért írtam, hogy összedolgozni, mert mire az összeset kitanulja egy ember, az nagyon sok idő. Ha megosztjátok, hogy ki mit csinál, akkor sokkal gyorsabban megy.
Egy új blueprint/modul érkezésénél nagyon nagyot lehet kaszálni, ha mindjárt fellép az ember és nekiesik. Simán 10x áron el lehet passzolni, mint amire be fog állni. De egyes helyeken lehet, hogy 50x árt is hoz.
Ez csak az egyik, PvE módszer. Viszonylag békés.

A PvP is jól hozhat, de az elég nagy lutri, sok a repkedés, keresgélés. Viszont egy-egy csatából kihullhat olyan modul, amivel akár 2 hónap előfizud is lehet.

Ha fúrással akarod megkeresni a havira valót (meg lehet), akkor felejtsd el a játékot. Inkább menjél el a tescoba árut feltölteni. Az pont ugyanolyan robot.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2018.06.06. 12:26:09

Én 13 éve WoW-ozok (persze vannak megszakítások), így engem nem zavart soha, hogy havi díjas. Sőt!
EVE-t én spec azért hagytam abba, mert egyszerűen nem fért bele az időmbe már ez is. Kellett volna még egy külön élet hozzá 😄
Köszönöm szépen a választ!

Ez így akkor annyira nem szimpatikus, főleg a 15 eurós havidíj... Annyit azért nem fizetek egy játékért sem.

Az ingyenes részére azért rápillantok, sokat nem veszíthetek vele 😊