Balkezes vagyok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LittleL
énis, aha
majd hozzáírlak téged is a listához.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

joebacsi
hát nekem váltóval nincs semmi gondom, ha még lenne is egy kicsi azt remekül kompenzálja az, hogy bal kisujjal is tudom olyan biztosan kezelni a kormányt mint más két kézzel 😄

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

joebacsi
Nemtudom nekem az egyedüli komolyabb hátrányom ami a balkezességbõl fakad az a "csodálatos" írásképem. Ezzel se lesz nagy gond, mert max bebizonyítom érettségiig hogy diszleksziás vagyok, és akkor írhatom laptopon 😄. Meg persze csocsónál elég nagy hátrány, mert mindig védõt játszok, és igaz, hogy az elején mindenkit meg tudok lepni a kapussal, de egy idõ után rájönnek hogy a védõkkel nem tudok lõni. A kapust meg könnyû blokkolni, mert egyedül van...Mondjuk én eléggé kétkezes vagyok: bal kézzel/lábbal írok, focizok, dobok, ütök, eszek, de pl egeret, joyt full jobbkézzel kezelek (meg persze jobb kézzel fogok kezet, be is ba*na ha a másikkal kéne )

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

LittleL
valami eszembe jutott,
Nekünk lehet, hogy egyszerûbb lenne angol kocsikat
vezetni, mert ott bal kézzel kell váltani?
Akkor most menjünk ki mindannyian Angliába ? DD

egyik törzsvendégünk Angliából jött,
és itt volt egy darabig, bemutatta a Toyota Avensisét,
vezetni nem vezettem, de elég furán nézett ki belülrõl,
szerintem biztos belementem volna az elsõ árokba ha vezetem. D

maradok a balkormányosoknál.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

joebacsi
+1

LittleL
- nekem csak a maszatos írás volt iskolás kormban hátrány,
- meg a csapnál énis mindig a meleg vizes csapot nyitom ki, mert
az van bal oldalon
- magasugrásnál fordítva kellett ugrani, de szerintem a tanárokkal nem kell foglalkozni, onnan, és úgy csinálod, ahogy tudod,
ha meg problémáz a tanár bemész az igazgatóhoz, hogy " hátrányos megkülönböztetés",
meg hogy nincs joga igy bánni veled, aztán majd a felettese a körmére
koppint.

Ügyet sem kell vetni a dolgokra,
a legtöbb eszközt meg kis odafigyeléssel
lehet bal kézzel is használni.

Sosem gondoltam volna, hogy léteznek ennyire balkezes emberek. Amikrõl írtál számomra nem okoznak gondot, egyedül a maszatos és csúnya írással nem tudtam megküzdeni, pedig ennek sok áfás számla látja kárát.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Dzsini
hijjj... hát ennél én "jobbkezes"ebb vagyok... de az írással meg házimindenfélével sok bajom van nekem is... de itt látszik mennyire jobbkézre épül a világ.
ez nagyon nagyon sokat tud segíteni, csomómindenbõl van neked való
Balkezes Szakbolt:1084 Budapest Víg u 8. Telefon: (06-1) 210-6109 Nyitva: hétfõ-péntek 9.00-17.00
meg itt:
Varázsbolt - baloldali menüsorban van "balkezes termékek" - ollótól kezdve a konyhai eszközökön át mindenféle... a konzervnyitó hatalmas áldás 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

legensy
Jó neked és mindenkinek akinek nem hátrány. De talán nõknek nagyobb hátrány, balkezesen mosogatok és át kell nyúlnom jobb kezemen, hogy bal kézzel letegyem a cuccot, a jobb kézre esõ csepegtetõbe. A tûzhely is a sarokba van beépítve és csak jobb kézzel lehet hozzáférni, vagy kitörik a derekam. A wc is úgy helyezkedik el, hogy papírtartó fordítva, kefe másik oldalt.Az ajtók fordítva nyílnak(nekem) a villanykapcsolók, a szekrényajtók, zárak,a redõny felhúzóját nem tudom jobb kézzel felrántani, hogy megakadjon ezért a sutaságom miatt azt a fém izét mindig kitépem a fából és már sza..á van foltozva az ablakkeret. Nem tudok spirálfüzetbe írni, csak az ellenkezõ oldalra, amit suliban nem fogadtak el. Nyakig tintás vagyok. Egy szülinapi üdvözlõ kártyát sem tudok megírni, a fényes lapon még jobban maszatos minden és megkapom érte rendesen a magamét, hogy legalább azt küldhetném kultúráltan tisztán, mert mindig mintha disznóólból szedtem volna elõ. A suliban a magasugrásnál nem tudtam a többiekkel lenni, mert én egyedül a másik oldalról kellett nekifussak és ugorjak. A tesitanár gimiben meghúzott, mert nem tudott megtanítani jobb kezesen kézilabdázni és megõrûlt tõlem. Kaptam a beírásokat, mert löködöm a padtársam, mert hiába kértem a tanárt, had üljek át a másik oldalra, nem fogta fel bal kezes vagyok.
Alsóban a napközis tanár szokása volt, hogy kokszit adott, ha meglátott bal kézzel írni és annyit kaptam, hogy ott a fejem a mai napig érzékeny.
A matekot is másképp fogom fel és nem azzal a gondolatmenettel, ahogy tanítják, aminek a végeredménye bár jó,de a levezetését nem fogadta el tanár soha.
Általában leforrázom kezem a mosdónál, fõleg akkor, ha más forró vizet engedett elõttem, mert bal kézzel akarom megnyitni a melegvizescsapot a hideg helyett(jobb kézzel elõnyöm lenne abban, hogy talán hül a csõ a hideg víztõl és nem ég le a kezem)
A kád a sarokban van és a zuhany a végében van felszerelve, bal kézzel lehetetlen levenni és zuhanyozni is úgy tudok, hogy a falnak fordulok, ezért minden víz kimegy még az elõszobába is. a vezetékes telefon is probléma, mert bal kézre esik és ha írni akarok közben és át kell vennem jobb kézbe akkor a zsinór a nyakamban van.
Vannak olyan helyek, ahol sértésnek veszik, ha az evõeszközt fordítva fogom. A huzottszemûeknél kimondottan botrányos és megalázó és tiszteletlen és fõben járó bûn, ha bal kézben fogja valaki a pálcikát. Technika órán a munkagépek, mind jobb kezesek voltak és jobb oldalról lehetett hozzáférni, tehát, bukta.A ventillátorunkat, ha bal kézzel kapcsolom be, levágja a kezem a lapát.A cipzárok is fordítva vannak, ezért hogy ne szaggassam szét a ruhákat, már csak fiú farmert és fiú szabadidõt veszek.A nõi gombok is fordítva vannak és leszaggatom a gombot mire begombolnám. És még millió apró dolog van.
És egyáltalán nem vagyok kétkezes, mert mintha nyomorék lenne a jobb kezem, képtelen vagyok használni.Nagyon béna a jobb kezem.

\"Ostoba beszédre hallgatás a felelet.\" \"Inkább tisztes halált, mint gyalázatos életet.\" \"Ki hogy él, aszerint gondolkodik.\"

FtranX
énrám nagyanyám barátnõi nem állták meg állandóan megjegyezni, hogy "a kis sete". aztán egyszer, amikor már nagyobb voltam, elég csúnyán leugattam az egyiket (még én is meglepõdtem :o) ). azóta nem mondta egyik sem...

amúgy szerintem nem sokban hátrány a balkezesség, nekem egyedül a jobbkezes ollóval van komolyabb bajom.
sõt van elõnye is: egyszer próbálj meg visszafelé tükörírással írni. egy kis gyakorlás után meglepõen könnyen fog menni 😊

legensy
Jobb kézre áll a vasaló, ill a zsinór, a vezetéknélküli meg sz.. se ér. de semmit nem tudok használni ami jobbkezes. konzervnyitót is csak úgy hogy keresztben átnyúlok és kicsavarva kezem, nyitom ki.
söpörni sem merek mások elõtt, mert már mondják hogy hogy fogom én azt a seprût, még söpörni se tud ez a lány. késsel a kezembe mindenki visít, hogy vigyázzak mert magamba szúrom, meg levágom a kezem.írásnál meg hogy lehet ilyen kicsavarva, fordítva írni...
én nem szeretek balkezes lenni 😞
anyám meg intézetbe akart már vinni kiskoromban mert olyan hülye vagyok, hogy nem értem fordítva kell fogni a kötõtût és a horgolótût és ilyen kifordítva bénán nem tanulok meg semmit, miért nem figyelek...

\"Ostoba beszédre hallgatás a felelet.\" \"Inkább tisztes halált, mint gyalázatos életet.\" \"Ki hogy él, aszerint gondolkodik.\"

Hehe, pedig kiraktam a karikákat

LSL
örültem volna, ha ezt nem osztod meg velem

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Azért van egy rövid,igénytelen sztorim: 1xer eltört a bal kezem középsõ újja (kosárlabdáztam ), és akkor megkellett tanulni jobb kézzel egy pár dolgot, mint pl. nagywc után használni a jobbot

LSL
hehe

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Egy biztos: nem te vagy Legensy álnéven

LSL
Ja van rá alkalmazott (barátnõ)

Gondolom nem a balkezes vasaló hiánya miatt

LSL
Vasalni én se tudok, de legalább jól titkolom... upsz

legensy
Én a legensy menyasszonya vagyok és balkezes és nem tudok vasalni!

Megalapítjuk a szupercsúcstitkosbalkezesek mozgalmát

LSL
Hamarosan átvesszük a hatalmat és mi fogunk diktálni

LittleL
Ennyien vagyunk balkezesek a fórumon, íme :

Aspyrin
Breki33
Cat
Cenobite
Cifu
Dani20
Depresszyo
Dzsini
Emmegki
Fluga
Ftranx
Gandibá
Gyadi
I.C.Ram
LittleL
LSL
Mighty
Oppika
Pretorian
Takigabi
The Garrett
Tikal
Tinxtu
Vlala
Voltan
Z

A barátnõm pedig jobbkezes, ez azért jó, mert kéz a kézben is tudunk írni :-)

Dzsini
óóó ha ez ilyen egyszerû lenne, mindenki kétkezes lenne, mint te 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

En balkezes vagyok, de olymindegy, barmit meg lehet tanulni masik kezzel. Sot jobb is mindket kezet hasznalni, a kezben rohadtsok idegvegzodes van, amik szepen stimulaljak az agy ellentetes oldali feltekejet.
Dzsini
számít bizony. a berendezési tárgyak legnagyobb része ugyanis jobbkezeseknek készült, és bal kézzel csak plusz ügyeskedéssel lehet használni.

Számít még valamit, hogy ki milyen kezes? Ebben a világban, amikor a gyerek elõbb tanul meg 10 ujjal gépelni, mint kézzel írni?

Naja, én pl. jobb kézzel gitározom

Z
Érdekes, de én pl jobb kézzel tanultam meg lõni, meg vívni. De dobni valamit szinte csak bal kézzel tudok.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

LittleL
isten hozott a klubban. D

majd frissítem a listát...

LSL
Örülünk neki...

Én is balkezes vagyok.
És?

LSL
De például a SonnyEricson T630asamon a fotozáshoz tartozó gombok jobban kézresenek, és sokkal kényelmesebb, mint jobb kézben

LittleL
Másik hátrányos dolog is érint minket balkezeseket:

A távirányítók.
Úgy vannak elrendezve a gombok, hogy azok a jobbkezeseknek álljon a kezére.
Például az én Yamaha erõsítõmön a hangzási-módok elõválasztó gombja jobb oldalon van, és
nagyon kényelmetlen.
A bal kezemmel elég nehéz kezelni.

A videó távirányítója meg majdnem kiesik néha a kezembõl,
mert némelyik gomb olyan helyen van hogy amikor megnyomom
a bal kezemmel kibillen belõle, de
a jobb kezeseknél minden rendben van. P

és még mindig áz

áz

LittleL
azért jó hogy még élsz. DD

Pl.: az elsõ markolat jobb kézre esik (keresztben kellett fogni),a biztonsági indító kapcsoló a jobb kéz hüvelykujjánál van stb., szóval fun volt

LittleL
nekünk is volt láncfürészünk.

miért is jobbkezes?
nemtom, mostanában nem láttam láncfürészt.

Azt elfelejtettem megemlíteni, hogy láncfûrészt használtam, azt pedig jobbkezesre tervezték

LittleL
hajrá, és a fürészelés is fordítva
van persze , mint a jobbkezeseknél.....

LSL
Szegény topic kicsit mekk halt, de azért hajrá...

még mindig az vagyok, pedig fûrészeltem is

LSL
Velem se volt, de ez igazán a bunkóság netovábbja, ha valaki ezen kiakad

Wing Rockling
én kétjobbkezes vagyok.

\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"

LittleL
én már írtam, amikor a kézilabda oktatáson lecseszett a tanár.

LittleL
ok.
amúgy húgod hány éves?

EOX
Ok! Kiderítek valamit.

Retteketet

Dzsini
szerencsére nem - ahova idáig jártam, ott elfogadták, hogy balkezes vagyok, és ha úgy alakult megpróbáltak segíteni, hogy ne legyen gondom belõle.