Íjászat

Oldal 1 / 8Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

piros mogyi
sziasztok!

Jó rég nem járt itt senki se, de megkérdezem:

számszeríjjal foglalkozik valaki?

hol van számszeríj klub, edzés, műhely?

Ne etesd a trollt!

Mark007
Gondolom már kaptál rá választ máshol, de pulykatoll a helyes. Ugyan már elég rég nem ijászkodom, de a gumitoll csak oldalra hajlik, össze nem tudod nyomni úgy, mint a pulykát, oldáskor pedig meg fogja dobni.
Elázással nincs gond, utána visszaáll szépen.
SHT-m van/volt ugyanúgy Hoyt műanyaggal :)

MrPredator
Helló!

Nem régen kezdtem íjászkodni, egy vadászreflex íjam van. A kérdés, hogy a karbon vesszőkre milyen tollat érdemes használni? Pulyka vagy gumitollat? Esőben a pulykatoll elázhat nem? Vagy nincs nagy különbség köztük? Hoyt műanyag kifutóm van. A gumitollat nem dobja meg lövéskor?
Felgolos
Eladóvá vált Kassai Medve íjam
Itt lehet rá licitálni:
http://sport.vatera.hu/sportfegyver/egyeb/kassai_medve_ij_44_1775393867.html

Aquir
http://www.youtube.com/v/2zGnxeSbb3g

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Aquir
nah újra itt vagy :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Attila889
nah újra itt vagyok :)

nekem 42-es van és királyul lövök vele, már nem azért, amúgy sztem a Kerecsen a jó! Gyere Dunaújvárosba és megmondják neked az igazat!<#eljen>

Mark007
Hát, érdekes kérdés..Ha tradival akarsz foglalkozni, akkor nem tradi íjat kéne venned? vagy ez csak nekem evidens? :)

De amúgy keress egy egyesületet magadhoz közel, menj el, és majd meglátod.. Máshogy nem érdemes elkezdeni

Aquir
Ez pedig nem chat, csak egy hozzászólást írj, amiben elõzõleg véggigondoltad mit akarsz írni, aztán vársz amíg valaki egyáltalán betalál, mert lehet nem kapsz választ egybõl

Aquir
Hát gondolom a legjobb tanfolyamon elkezdeni, mielõtt választasz.

?????????????
Abszolut kezdõként milyen íjjat vállaszak? Szeretnék a magyar tradi ijjakkal foglalkozni
Szeretnék elkezdeni íjászattal foglalkozni de elég sok dolog van amihez kellene segitség is
Tudna nekem valaki tanácsokkal segiteni?
Szevasztok!!
Mark007
Gondolom íjászbolt ott is van, érdeklõdj ott, õk biztos tudják miféle klubbok vannak :)
Én is úgy kerültem az egyesülethez.

Nembaj az ha kínoznak, legalább a helyes tartás rögzül be :)

Lacee
az jó lehet, én is olyan irányban érdeklõdöm, csak nem találtam még olyan helyet, ami nekem oké és ahol foglalkozás is lenne :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Aquir
Szeged UTC, modern reflex

Aquir
engem is kínoznak mondjuk a testtartással :)

Lacee
hol nyomod? tradícionális vagy modern íjjal?

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Mark007
De akkor van edzõ, rendesen tanítanak. Az a lényeg.
Én csak úgy belevágtam, lassan 2 éve, kár volt magamtól, berögzült pár rossz dolog..

Aquir
én egyelõre csak gyakorlóíjjal, lesz vizsga, a #366 idõpontja tényleg az elkezdést jelentette, de érdekel a lovasíjászat is

Mark007
Mivel lõsz? Hogy megy? :)

Aquir
majd meglátjuk:)

Mark007
De nagyon kihalt ez a topic :S
Valaki ûzi még "komolyabban"? versenyek, stb?

http://oromijaszverseny.gportal.hu
//oromijaszverseny.gportal.hu]Örömíjász versenynaptár[/url]
Aquir
Nah elkezdtem íjászkodni!

Legend Killer
kösz, közben magam is utána jártam a témának, olvasgattam.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

PepsiMax
a hosszú íj lassu,a rövid íj gyors és pontosabb...a tradi balozik elõre szólok.Figyelmedbe ajánlok egy vadászreflext vagy longbow-t :)

P4,Intel Celeron 3,06 GHZ,1024 MB RAM,Sound Blaster Live,Ati Radeon HD2400(AGP)

Legend Killer
üdv

kellene1kis tudnivaló a hosszú és rövid íjról. mik az elõnyeik, mik a hátrányaik, így értem.
teljesen kezdõ vagyok a témában és sürgõs lenne.

elõre is kösz.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum elõttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Mark007
Passz, esetleg próbáld meg :D
Nekem a nock nincs beragasztva, tökéletesen bentmarad így is, szal nem tudom..
Ha kijön fogóval is, akkor mi a gond?

ALU vesszõ és én úgy látom hogy nincs ragasztva de ha ragasztva is van akkor nem úgy kell hogy egy fogóval fel le oldalra húzogatom még vagy lejön vagy a ragasztó elenge és akkor lejön?
Mark007
Attól függ, hogy mivel ragasztották be, ha egyáltalán ragasztották, és milyen vesszõ(karbon, fa, alu..)

Karbonról én az insertet úgy szoktam, hogy megemelegítem öngyújtóval a vesszõt, fogóval közben kihúzom belõle..
Nocknál is megpróbálhatod, de valszeg megolvad elõtte..

Ha favesszõ, akkor szerintem nehézkes lesz..Max ha levágod, aztán megpróbálod belõle kiszedni a maradékot, de egy új nock egyszerûbb. :)

cs aszt szeretném megkérdezni hogy a nock-ot hogy szedjem le könnyedén?
(csak most kezdem az íjászkodást):)
Nem megyek ilyenekre, már jeleztem, hogy terepre járok, meg a haveri 3D-kre. Nem megyek én 24 lövésért 500 km-t. terepen 2 nap van, 72-72 lövés. Valahogy más a fíling, mint hogy állok és várok, mikor jövök már sorra ez egy darab mûnyolon :)
PepsiMax
nah de 21.-én csak jössz a Tüzes íjász versenyre :)
Tahitótfalu

Milyen verseny és hol? Jelenleg a jobb vállam alapban is majd leszakad, úgyhogy az íjászatra gondolni is fáj :(
PepsiMax
nem,hanem az íjászversenyre :D

Volt APC laptop táskám, marha jó, csak ajánlani tudom. Ugye nem erre gondoltál???
PepsiMax
értem.Én értettem azt a viccet,és azt is értettem hogy arra gondoltál vele :D
Am. APC-ra jössz?

Megfagyagsztottam a fórumot a huje viccemmel? csak arra akartam rámutatni, hogy sokféle verseny van, amelyek nehezen összehasonlíthatók egészükben, de részleteikben könnyen. Legnagyobb lövésszám pl. terep- és pályaversenyeken van. A legalaktalanabb célok a 3D-n, 2D-n. A 2D-t külföldön sem írták le, sõt. Az IFAA-ben van a VB-n 2D round, meg van céltáblás is. Öt nap alatt mindenre lõnek, ami eléjük kerül. Van vagy 2 millió taguk :) Hogy mi lehet unalmas egy ijászversenyben, azt soha nem értettem, a pálya VB-n is szét tudom görcsölni magam, igaz, imádom az íjászatot.
Mi a különbség a veréb és a villamos közt?
A villamos hosszabb, mint amilyen szürke a veréb.
PepsiMax
pedig szerintem a 3D-s versenyek a legjobbak...a 2D-sek nagyon unalmasak :s

Még nem voltam, de vszeg megnézem egyzser. A 3D nem vonz annyira, hogy sokat autózzak miatta.
PepsiMax
Fix Kupákra jársz?Csopak....Litér meg ilyenek :)

Ühüm, mint Mátrakeresztes, meg Debrecen, meg Veszprém, meg Mogyoród, meg Tápiószentmárton, meg Visegrád, meg Szentgál, itt a környéken :)
PepsiMax
jah értem...szal akkor csak a környékbeli versenyekre mész általbáan :D

Oldal 1 / 8Következő →