újjáéledhet a SEGA???

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha valakinek van megunt Sega Megadrive játéka,azt én megveszem.

Anubys
Oké, egy hiba ide, nem néztem utána a konkrét dátumoknak, hanem fejbõl írtam... Sorry...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

Aramir
Azért nemám összevesztek.
Itt utánnalehet olvasgatni egy kicsit:
SNES
MD

CHEAPBOY
Mert szartak ra, a Saturn izmosabb volt a Psnel joval, csak "lefizetett konverziok" +a nehez programozhatosag (2 processzor, alapjaiban 2ds masina). Illetve a videolejatszasi(a jatekok atezetoire gondolok-kituno pelda pl a Striker 96) minosege messze gyatrabb volt a PS1enel (s a ps1nel minden mas akkor kurrens 3ds konzol szarabb videot produkalt, az n64ben nem is volt😊 )sokaknak akkoriban ezis nagyon szamitott (10-1 aranyban kb).

www.gamestore.hu MSN: [email protected] twitter.com/gamestorehu

CHEAPBOY
Azer a vegen az Snes nyeret 1 millio peldannyal😛

Adataokat ne masitsunk meg Segafan😛

CHEAPBOY
" SEGA Starun és N64, nagyjából egyidõben"

Naaa ez azert eros volt😊

94 Novembere Saturn , 94 decembere Ps1, 96 juniusa n64😊)) nem egy tema a megjelenesuk😊

CSOCSO
ha jol emlexem a kartyas cuccosok meg evtizedekkel elob jott mint az 50 es evek... ha jol emlexem a nintendo ceg 100 koruli eves.. de ez nem tuti..
Aramir
Volt szerencsém összehasonlítani a Ps-es és a Saturnos Alien Trilogy-t. Saturnon szebb, nincs az az idétlen rángatózás a képernyõ szélén a Z-buffer hiánya miatt.
A korai Ps-es játékokban is kockafejek voltak 😊

Anubys
Okés, nem essetek nekem, mondtam, hogy egyszer láttam kb. öt játékot Saturnon, és csókolom... 😊

DC-re meg nem csak a Shenmue van... 😄 Nekem a Soul Calibur az etalon DC játék... Igazándiból a híresztelésekkel ellentétben én még reménykedem egy Dreamcast 2-ben... 😄 Persze, esélye 0, meg már nem sokan maradtak a Segánál, akiknek vakon bízom a nevében, hogy jó gépet csinálnak...

Game.Com, GBC, GBA, GBA SP, NDS, NDSLite, PSP, Xbox, PS1, PS2, PS3, SMS, Megadrive, Saturn, Dreamcast, NES, SNES, N64, Gamecube, Wii és egy Amiga 1200/030/32 boldog tulajdonosa. :p pc suxx

mb66
Azt azért figyelembe kell venni, hogy a Saturn nál, mint a többi konzolnál, nem történt meg a gép teljes kiaknázása, mert hamar behalt.. szal 100% os képességeit nem is láthattuk sajna a gépnek..
Dreamcast on is kevés ilyen progi van ami kihajtja a gépet de azért ott van egy Shenmue duó..

www.hordamusic.hu

Anubys
"az meg, hogy a Saturn gyenge 3d-s képességekkel rendelkezett, enyhén szólva vicces, sokkal többet tudott, mint a Ps, csak jóval nehezebb volt programozni"

Lehet, bevallom õszíntén nem ismerem a konkrét hw. specifikációt, és nem is néztem utána. Én csak egyszer láttam Saturn-t mûködés közben, és igen "érdekes" grafikát produkált (kocka fej, totál low poligon tárgyak, stb...).

Hali!
Azért azt se feledjük el, hogy annó a Sega uralta az USA piacot is, több MD ment el, mint SNES, az meg, hogy a Saturn gyenge 3d-s képességekkel rendelkezett, enyhén szólva vicces, sokkal többet tudott, mint a Ps, csak jóval nehezebb volt programozni, többek között ez vezetett a halálához is. Az i sérdekes, hogy a Saturn már annó megoldotta a beépített vinyót, nem kellett memó, meg semmi hókuszpókusz....

Anubys
Hát, két ennyire régi cégnél azt hiszem az a pár év nem oszt nem szoroz... A SEGA valamikor a 60-as években alakult, a Nintendo még az 50-es években... Eleinte a Nintendo kártyákat gyártott, ami ugye közel sem konzolokkal kapcsolatos, a Segáról nem tudom, hogy mivel foglalkozott, de gondolom akkoriban õk sem nyoták a videójáték-ipart... 😊 Elsõ komolyabb konzoljaikat szinte egyidõben adták ki, a Master System 1986 elején, míg a NES 1986 végén, viszont sokkal többet költött reklámra, sokkal aggresszívebb volt az üzleti stratégiája (errõl híres most is, csak manapság sokkal több játékgyártó pártol át a Sonyhoz, csupán azért, mert sokkal több példányban adják el a PS2-t, mint a GC-t). Az tényleg egy kicsit erõs volt, hogy "azt sem tudták, mi az a Nintendo", tudták, persze, de mindenki a N-es kvarcjátékokat ismerte (Nincs meg valakinek a Western Bar? Úgy nosztalgiáznék egy kicsit... 😊, konzolból akkoriban az Atari 2600 futott itthon, meg a burzsuáziának az A7800... De a te "a Nintendo elobbb libbent bele e biznicbe" kijelentésed sem állja meg a helyét, mivel a konzoljaik egyidõben jöttek ki, elõtte a Nintendo kvarcjátékozott, a Sega játéktermezett -ez utóbbi talán kicsit közelebb áll a konzolhoz, a kvarcjáték pedig a handheld-hez /GBA/ 😊...
1989: Sega megadrive, jöttek a játéktermi csodák átiratai, Golden Axe, Shinobi, Altered Beast, Splatterhouse 2, stb, de a reklám sajnos megint 0 volt. Nintendoék még két évig NES-t nyomtak, még aggresszívabb reklámmal...
1991: kijön a SNES, ami tényleg jobb, mint a Megadrive, na de két év késéssel nem nehéz egy (jelzem nem sokkal!) jobb gépet kiadni (a proci órajele még mindig sehol nem volt a MD-hoz képest, de a grafikája -256 szín a MD 64 színe ellen- jobb volt).
Ha jól emlékszem 1994-ben (ezt nem tudom pontosan, most hadd ne keressek rá) a Sony megjelentette a Playstation-t, ami -ezt kevesen tudják- egy Nintendo által felrúgott Sony-Nintendo szerzõdés terméke, eredetileg a SNES-hez készült volna CD-rom kiegészítõ volt, olyasmi, mint a Megadrivehoz a MegaCD... Miután a Nintendo felrúgta a szerzõdést, a Sonz úgy gondolta, csinálnak belõle egy saját konzolt, ez lett a Playstation...
1995: SEGA Starun és N64, nagyjából egyidõben, itt az N64 jobban kihegyezte a 3D-t, míg a Saturn-t a CD-s háttértár -akkoriban- hihetetlen mennyiségû adattároló kapacitása emelte -volna- fel. Sajnos itt is a Nintendo volt a hangosabb, és -valljuk be- a Saturn nem olyan gép volt, ami felvehette volna a versenyt egy PS1-gyel, fõleg olyan gyenge 3D-s teljesítménnyel (habár a Doom és a Resident Evil átiratok egész jók lettek, de ki akart Saturnon Doomozni, amikor PS-en már Quake II is volt?)... Valami más kellett
1998: Dreamcast... A világ legelsõ 128bites konzolja, 200 mhz-es procival, 1 Gigás GD-vel, és a PS1-et megszégyenítõ 3D-s grafikával... Két évig uralta a next gen konzol piacot, mígnem kijöttek a mai csodagépek, PS2, Xbox, GC... A Dreamcast szép, jó, de sajnos az új gépek többet tudnak, a Segának lépnie kellett volna, de már nem tudott hova. Csõd, csokolom... Kár érte.

Aramir
A Sega szerintem inkább a játéktermi gépekben volt elterjedtebb, legalábbis a Golden Axe és a többi sikeres játéka mind konverzió volt. Az meg, hogy mindenhol Nintendo volt, az megint csak azt mutatja, hogy a Segának a reklámja egy nagy nulla volt.

CHEAPBOY
DE EZ csak Mon vot igy (lehet fiatal vok, de en mar a nes megjelense napjan ott voltam az USABAn -no nem azert hanem eppen ott eltem akkor a csaladdal, s a sega nem volt akkora szo, minden bolban szarasig pakoltak a Nintendot.) hogy azt se tudtak mi az a aNintendo, azt nem mondhatod komira hogy az egesz vilgon igy volt, mert a Nintendo elobbb libbent bele e biznicbe, s meg regebbi ceg is mint a sega joval😊

Anubys
Ja, mostanság... De pár évvel ezelõtt -amikor még a SEGA sokkal aktívabb volt, nem csak compilation-öket meg Sonic portokat adott ki- ez nem így volt ám... Persze, ehhez kicsit fiatal vagy (és ez nem szivatás vagy nagyképûség 😊, de emlékszem arra az idõre is, amikor még azt sem tudták, hogy mi az a Nintendo, csak egy-két (tojásgyüjtögetõs - már az is Marios volt) kvarcjátékra volt ráírva... 😄
És már akkor ismerte mindenki a Shinobi-t, a Spõace Harrier-t vagy éppen az Altered Beast-et (amibõl kiadtak egy botrányos remake-et GBA-ra -és az sem a SEGA volt!)...

CHEAPBOY
Naes? A TOP 100AS LIstaban viszont az elso 20 helyre kb 16 Nintrendo cim kerul altalaban be, a Segasok meg maradnak hatul😛

CHEAPBOY
Nincsen esely ra sztem Sega Xenon vagy vmi ilyesmi lesz hogy talan Sega Brandel fgojak az X kettot nepszerusiteni.

Aramir
Hát, nekem is ezek a gondolatok jutottak eszembe Sephi beírását olvasva, csak gondoltam nem indítok flémet 😊

Tuti , hogy nemfognak új konzollal kijönni :

http://www.konzol.hu/index.php?function=5&subfunction=2&newsid=57

bár a teljes igazságot csak õk maguk tudják

------------ A legújabb generáció: http://www.b13.hu

Anubys
A SEGA által fejlesztett játékok száma: 481 (Lista: http://www.gamefaqs.com/features/company/1432.html )
A "nagy N" által fejlesztett játékok száma: 239 (Lista: http://www.gamefaqs.com/features/company/1143.html )

A lista második felén pedig az adott cég által kiadott játékok, ott is a SEGA vezet (kb. 3x annyi játékkal)...

És elég, ha összehasonlítod a címeket, a Nintendonál minden második játék Mario-s (jó, még ütõs a Metroid meg a Zelda, okés, de a többi? Hockey meg Duck Hunt meg ilyenek... Ja, és persze a folytatások, amik ugyan érthetõek, hiszen egy bevált játékot folytatni szokás, de N-ék kicsit túlzásbavitték)... 😊 Valszeg emiatt írtam, hogy mást sem csinálnak, csak Mario-s gamekat...

torrente
Nem.

CSOCSO
az hogy az N semmit nem csinalt a mario jatekokon kivul azert az eleg kemeny.. a masik meg hogy az N sok veggel kooperalt.. es ugy szulettek jatekok... szoval nem csak mario gamezek jottek...ha jol tudom a legsikeresebb jatekfejleszto a Nintendo
de vki linkelje be a listat ha nem emlekeznek jol
mb66
Hát nemhinném hogy új konzollal jönnének ki..
annyira telített a piac.. ráadásul a Sega gépét nem sokan vennék szvsz , mindenki félne hogy bukik...
Nagy kár hogy anno elkurta a Sega nagyon kirr lenne ha még mindig jönnének a Sega gépek...

www.hordamusic.hu

Anubys
Csak azt felejted el, hogy a SEGA kivétel nélkül egy-két évvel hamarabb hozta ki a "gyenge" gépeit, mint a Nintendo... Az egyetlen kivétel meg a Game Gear, csak azzal meg az volt a baj, hogy nem igazán votl elem-takarékos (de tudásban messze verte a Gameboyt).

Ami pedig a "csupán egy-két felejthetõ cím" -et illeti, N-ék a Mario-n és a 68 klónján kívül nem nagyon csináltak játékot, elleben a SEGA... De hogy mondjak is konkrétumot:
Shinobi, Sonic, Golden Axe, Shadow Dancer, Space Harrier, Virtua Fighter (a legelso 3D-s verekedõs játék!), Virtua Rally, Time Crisis, House Of The Dead... és a lista még folytatódik, ha érdekel, ezek mind olyan címek, amik adtak valami plusszt a játéktörténelembe, és elég gáz, hogy elfelejtetted õket... 😊

Aramirnek viszont igaza van, sajnos miden játékuk játéktermi átirat volt, így hosszadalmasan nem lehetett vfelük játszani, habár én néha még nosztalgiázásból elõveszem pl. a Golden Axe-et...

Davidus
Nem lenne hülyeség... Fõleg a Japcsi piac miatt.

V9ykn8_TZL0

CHEAPBOY
na ez erdekes, egy pontos linket nem tudal betolni?

Lehet a kovektkezo X Sega branddel fog kijonni?

CHEAPBOY
Na az basszhna be:/

aabyssx
Ez a Sega már nem az a Sega (a ~nagy emberek mind elmentek)!

Max a M$ akar valahogy a japánoknál is bevágódni végre és ehhez a Sega nevet próbálja használni.

www.youtube.com/aabyssx

Aramir
A Sega szerintem mindig azzal baszta el, hogy nem reklámozta kellõképpen a gépeiket.
Illetve nagyon arcade jellegüek voltak a játékok, ami hosszutávon nem köt le senkit.
A Dreamcastnak is ez lett a halála, hiába volt jobb akkoriban a N64-nél és a Psx-nél.
A minõségrõl meg lehetne azért vitázni.

Rincewind
Jó lenne, de nem fûzök hozzá túl nagy reményeket.
Sephi
Annak idejen a Nintendo sokkalta erosebb volt mint a Sega...

Mar a minosegen is latszott.

A Sega-nak sajnos csak egy ket nagyobb cime volt de felejtheto...

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

CSOCSO
az a baj hogy a sega es a nintendo is tul nagy jatekkeszito ahhoz hogy sajat gepet csinaljanak.. lehet nintendo is nyeresegesebb lenne ha nem gyartana konzolokat.. hanem x re es ps re csinalna a jatekokat... mondjuk szerintem Nintendo nelkul a konzolvilag nem is konzolvilag😊
CSOCSO
hm.... lehet majd bejelentik hogy kulonvallnak es csinaljak a sajat konzoljukat
toMpEr
Lehetseges 😊
Mindenesetre a sega honlapjan kint van,hogy a Micorosftal karoltve fejlesztik a kovetkezo generacios konzoljukat.

CSOCSO
errol nemtok.. szvszte valami aprilisi trefara emlexel😊)
toMpEr
Nem ugy volt,hogy felvasarolta a microsoft?

CSOCSO
Hatalmas bejelentese lesz a Seganak az idei E3 on.. valyon visszater?... talan megszedte magat annyir ahogy kov. generacios konzolok koze beszaljon??? lehetseges ez?? egyalatalan ki akarna?? a sega jatekok ismet csak sega gepre jonnenek...(???)