Akvarisztika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én úgy szoktam, hogy reggel 7 körül egy nagyon-nagyon picit (kb. mintha egy csipet sót szórnál a levesbe), és este 6kor meg normál adagot - bár az sem sok.
Inkább kevesebbet adj nekik, mert a sok kaja amit nem esznek meg elkezd rohadni, és elpusztulhatnak a halaid is, ha túl vannak etetve.
gamertag: kenobita
- 2 neonhalam
- 2 black mollym
- 2 szumátrai díszmárna
- és 2 nem tudom mi a neve hasonló a díszmárnához csak a fejénél átlátszó a háta meg arany színû
na és kedden vettem a lentebb képen látható Fix haleledelt és alig nyúltak hozzá.ja és naponta lehet 3 szor etetni õket?szerintem olyan sok idõ telik el a két etetés közt.mondjuk egyszer adnék nekik 7 óra körül reggel, egyszer délután 3 körül egyszer meg este 9 körül.ez nem lenne jó így?vagy maradjak napi 2 nél?
De a legjobban a fagyasztott vörösszunyoglárvát zabálják. :)
azt mondja az állatkereskedõ hogy megvan fázva.50% hogy túléli.most fogok bele venni fûtést mert 21°C-os a víz.ja és vettem Fix haleledelt.hármast.zöld színût.
Én az olcsóbb kategóriába a Fix márkájú haltápokat ajánlom, ebbõl is a 2-es és a 3-as méretût! Ez egy teljes értékû haltáp, jó minõségû és a vizet is nehezen rontja meg! Ára 2-3száz forint.
tul sok kajától
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Én pl. Mickey Mouse plattit mindig veszek, ha "telepítek".
Nagyon szeretem õket, és nem is drága.
Vagy nem ennyire "olcsóra" gondoltál?
Vagy a ramirézit is szeretem, kicsi, egyszerû hal, asszem sügér fajta, de nagyon-nagyon szépek tudnak lenni a rájuk esõ fényben!
pedig megtetszett,nagyon :)
majd karácsony elõtt ügyis veszek valamilyet,
Van valami ötletetek,legyen olcso és jópofa.
Menyasszonyom vett nekem egy gyönyörû fekete késhalat még nyáron. Az sem volt olcsó - persze nem több tízezer forint -, aztán kb. két hét után sajnos megpusztult. :(((
Pedig nálam hál' Istennek jól érzik magukat a halak, sokáig élnek, de õ valahogy nem volt egy túlélõ. A szûrõ "recéi" közül szedtem ki, lehet, hogy beszippantotta. :((
Vaterán is vannak eladóak!
Egy ilyen nem lenne rossz nekem se, de ezek már jóval 100e felett vannak! :/

és ha kicsi még? akkor is ennyi?
nem is tudtam h van ilyen is :)
mennyi az ára egy ilyennek?
Az Amazonasban élnek, kb 40-50cmesek lesznek...
ugy néz ki mint egy rája
és homok van Neked is?
Abban a fent úszó növényben el tudnak bújni, meg máshová is.
Ikráztató, szülesztõ akvárium gyanánt a meglévõbe egy sokkal kisebbet beleteszel vagy egy befõttes üveget, nem süllyed le, fûteni sem kell külön, csak a zokszigénbevitelt kell valami módon megoldani. Amikor megszületnek a kicsik/leikrázik, akkor a nagy halat ki kell venni.
Nekem egyszer ikrázott le a harcsám az aksi falára, de reggelre lezabálták a többiek. :(
Az a baj, hogy nincs hely másik akváriumnak, ahova kivehetném a párokat ikrázni.
Egyébként nagyon büszke vagyok ezekre a guppikra, egytõl-egyig fekete a farokúszójuk és a hátsó felük. Úgy tudom az "õs" guppik is ilyenek voltak.
A felsõ és alsó képen talán látszik valamennyire.
Hááát, úszott minden, a fürdõszoba és a nappali is (itt van az akvárium) Végül is 1 délelõttömbe került + elpakolás, dekoráció tisztítás.
Nagyon ideje volt, szörnyûség volt benne.
Kaptam azóta halat bele (guppikat és xifo-t), meg a régieket visszatettem, egy kis úszónövényt is kaptam. Szép lett.<#vigyor2>#vigyor2>
Most a másikat is kergette egy-két hétig, de nemrég abbahagyta.
Szerintem abban is hibáztunk annak idején, hogy nem kellõképpen válogattuk meg az akvárium lakóit.
Majd most, ha túl leszek a nagytakarításon, akkor majd okosan tervezzük meg, milyen halak kellenek. Minimum a víz mindhárom szintjén úszókat gondolok, illetve páncélos harcsát vagy valami hasonszõrût, ami az alján dolgozik, így segítve a szûrõ munkáját, nameg a lepotyogott eleséget is összeszedik a kavicsból.
Jelenleg 3 algaevõre és 1 lábeóra fogyatkozott az állomány.
Redbull:
Egyszer régen volt nekem Vöröstorkú sügérekbõl 2 pár. Nagyon klasszak voltak, de mikor eljött a "szülés" ideje teljesen felforgatták az akváriumot, kavicsostul növényestül. Hihetetlen nagy gödröget ástak, máshol meg hatalmas kupac lett a kavicsból. <#wow1>#wow1>