Mit gondolsz a Citroënrõl?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://car-tarsak.blogspot.com/2010/11/probakor-citroen-ds-20.html
...én imádom <#nyes>#nyes>
www.car-tarsak.blogspot.com
Mar kontakhibatol tud 1.5-2 litert plusszban enni😄 benyul vezetekek atmozgat lemegy a fogyasztas😄😄😄 egyedi autok😛
Én befejeztem az offolást, nincs több mondani valóm 😄
1. Ismerek olyanokat akik megelégedéssel használják, olyat nem ismerek akinek bármilyen baja lenne vele. (ami kissebb hibák elõfordultak fillerekbõl megvette és saját kezüleg berakta otthon)
2. nem ajánlottam senkinek, csupán annyit mondtam h Én személy szerint nem vennék soha Feliciát, akkor már inkább a linkelt 2112-es Ladát.
3. 2112-est nem vennék, de annak a sedán változatát igen, mert nekem eleve az 5ajtós autók nem tetszenek, nem csak Ladában hanem más típusban sem.
"Azért aztán majd vegyél egyszer mást is,mert hidd el van annál jobb!"
Persze, mindennél van jobb csak pénz kérdése. De hidd el amit Te most jobbnak gondolsz annak az árából még annál is kétszer jobb paraméterekkel rendelkezõ Ladát kapsz 😊
De mondhatni h én kicsit elfogult vagyok, te meg ahogy látom nem kedveled a típust, vagy csak nem vagy tisztában azzal h 2009ben milyen alkatrészeket lehet kapni Ladába és mennyiért. (persze itthon nem de behozva is nagyságrendekkel olcsóbb mint bármely nyugati autóalkatrész. Akár tuning, akár széria)
Avanti Roma!
Ismerem õket,a keleti blokkban jó is volt az,de már egy fapados swift 5-ször többet ér bármelyiknél.
2008-ban hagyjuk már ezt,és mert neked van egy régi 'ûberfasza' ladád,hogy mersz ajánlani olyat amit nem is ismersz,és nem is vennél?
'nekem se tetszik túlságosan, meg elöl is hajt, és nem is venném meg soha 800e-ért"
'vennék egy sedánt 300-ért, ráköltenék 500-at és máris lenne egy szép és jó autóm "
<#ijedt>#ijedt>
Azért aztán majd vegyél egyszer mást is,mert hidd el van annál jobb!
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Haver 17 éves mazdája meg szarrá volt rohadva, 2 szer kiszakadt a lengéscsillapító bekötési pontja mindkét hátsó lengéscsillapítónál, fõtengelycsapágyas lett a motorja 200e km után valamivel és már fél éve bóntóba van 😄
Van ilyen, kinek milyen szerencséje van 😊
De azért ne hasonlítsunk egy mazdát egy ladához mert akkor persze h a mazda nyer😊 Most felicia VS 2112 -rõl beszéltem.
Amúgy nekem se tetszik túlságosan, meg elöl is hajt, és nem is venném meg soha 800e-ért, de vennék egy sedánt 300-ért, ráköltenék 500-at és máris lenne egy szép és jó autóm 😄
Addig is maradok az RWD-nél 😊
Amúgy fater 1500-as szamaráján 60000-nél kilépett a hajtókar,10 évesen meg szarrá rohadt a kaszni+kontakthibák stb. stb.állandó ledöglések,aztán még 100000-et sem érte el,persze garázsból-egytulajos.
Az akkor 22 éves mazdámmal huzogattam állandóan haza,ami akkor kerülte a félmilliót.
Nem tudom milyen ez az új lada,de én nem is lennék kiváncsi rá.
Ez meg egy másik vélemény!
Hát Te tudod. 😄
Ha a racionális, ésszerû, tényeken alapuló gondolkozás erõsebb lenne mindenkibe mint a Ladáról mint márkáról kialakult kép a rendszerváltás elött/alatt akkor gondolkozás nélkül lecserélnéd egy ilyen Ladára, mert nincs olyan paramétere a Feliciának amibe ne lenne jobb a linkelt Lada.😊
Árában talán kicsit több viszont jóval fiatalabb, és kevéás km-es. Bár ugyanezt jobban szétnézve már kapni 600e-ért is.
"Meg amugy az autókkal is ugy van, hogy kinek mi jön be..."
Ebben egyetértünk, ez tényleg így van.
400 körül amúgy van felicia, de valszeg inkább akkor veszek autót ha már kint vagyok külföldön. A honosítás enyhén drága...
kicsitt off, de kövezzetek meg😄
Hát nem tudom szerintem nincs az az õrült aki ennyiért megvenne egy Feliciát😄
Én pl 800-ért akár beleugornék egy ILYEN 1.5-ös 16szelepes, 90Le feletti, nyomatékban szintén Feliciát verõ, 2003-as környéki feleannyi km-es autóba mint pl a Felicia ugyan ennyiért. Ráadaásul a +25Le és a +24Nm ellenére is csak országúton 5,3 városba 9-et fogyaszt.
De hát mindenki olyat vesz amilyet akar 😄
De az aránylag kis benzinesek mind sokat esznek.
Avanti Roma!
francia és olasz autókat nem szabad használtan venni...legalábbis ezt mondják😄én nemtom
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Egy ilyen modellt el tudnék viselni. Gyönyörû ez az autó szerintem.
Kár, hogy nem létezik sorozatgyártásban.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Mert ha megfelel, akkor ezt tudod talán a legolcsóbban fenntartani, viszont nem túl biztonságos, meg nem is annyira stílusos.
Ha inkább a nagyobbak mellett döntesz, én elolvasnám a helyedben a Totalcaros cikkeket (szerintem mindegyikrõl van), illetve megnézném, hogy az autóvásárlásra szánt összegért melyikbõl milyen állapotút kapsz.
Ilyen régi autónál az is nagyon fotnos, hogy menj próbakört. Ha bármi gyanús zajt hallasz, ne vedd meg.
Érdemes talán egy szakit is magaddal vinned, de abban nem vagyok biztos, hogy õ ott elsõ ránézésre észrevesz mindent. (Sõt,biztosan nem)
Egy BMW-nél vagy Passatnál nagyobb fokú megbízhatóságra lehet számítani, fõleg ha egy kiforrott modellt választasz, nem az elsõ két modellévben gyártottat.
Az Astra szerintem eléggé jellegtelen autó, de szintén megbízhatóbb és olcsóbban fenntartható lehet, mint az olasz és francia példányok.
Melyik melyik melyik legyen? Egy régi Mercedes? Egy 1990-ben gyártott BMW ??? Egy fasza nyúzni való Wolksvagen Passat since 89 ??? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Egyébként ha nem hibás az autó, nem lesz macerás, egy jó szervizbe elviszed bizonyos idõközönként, és ott karbantartják majd rendesen.
Egyedüli egy gond, hogy eladni nagyon nehéz lesz, ha megunnád.
Én az olasz és francia autók szerelmesének tartom magam, mégis német autóval járok. Ha okosan akarsz autót venni, majd eladni, akkor csak a németet (vagy esetleg japánt) érdemes nézni.
Persze ha jópár évig használod majd, esetleg az autó teljes elértéktelenedéséig, akkor ez mindegy.
Azt viszont fejben kell tartani, hogy egy BMW-re vagy egy VW-re nagy valószínûséggel mindig nagyobb kereslet lesz, mint bármelyik Citroenre.
Én is az Alfa után ezért választottam németet.
.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?
Modellben van is egy nekem.
Ma már sajnos csak a C6 az, ami a mûszaki megoldások terén is kiemelkedik a tömegbõl, de a designt tekintve szerintem jó a C4 kupé, C6 és C8 is.
Az új C5-öt nem véleményezi senki?
Ezzel nagyon egyetértek.
Nincsenek csodák, nem kapsz meg egy felsõkategóriás autót használtan fillérekért. Vagyis megkaphatsz, de ennek ára van, ami pedig a megbízhatóságban és a szervizköltségekben mutatkozik meg.
Ha drága autót akarsz használni (függetlenül attól, hogy C6-ról, 5-ös BMW-rõl vagy bármirõl van szó), megveszed fiatalon, kevés km-rel, drágán, és aztán túladsz rajta.
Nyugat-Európában nem olyan nagy divat anyagi okokból régi autót használni, ha meg valaki szerelgeti, ápolgatja a régi autóját, azt már valószínûleg a hibák nem is zavarják.
A gáz az, amikor az újonnan vagy 1-2 évesen vásárolt autód áll le az út szélén, de sajnos selejtes példányokra minden márkából volt már példa, persze vannak kifejezetten megbízhatatlan típusok is, mint pl. a Peugeot 307.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
A Citroën által kifejlesztett rugózási rendszer, amely nagynyomású semleges gázt használ rugózó közegként. Az egyszerû légrugókkal ellentétben itt a kerekek mozgását nem mechanikus kapcsolat, hanem folyadék közvetíti.
Azonban azok mégsem tudnak keveredni, mivel a két közeget membrán választja el egymástól. Az így felépített rugóstagoknál nincs szükség különálló lengéscsillapítóra, ezt a funkciót a hidraulikaolaj útjába iktatott fojtás látja el.
A rendszer elõnye, hogy a szintszabályzást egyszerûen képes megoldani, kicsi a helyigénye és a hidraulikus rendszer más rásegítõknél is alkalmazható.
Hátránya viszont, hogy hidraulikus szivattyúra, nyomástárolóra, bonyolult nagynyomású hidraulikus rendszer kiépítésére van szüksége, s mindemellett még tetemes teljesítményt von el.
A rugózást az is befolyásolja, hogy a rendszernek viszonylag nagy a kezdeti ellenállása, így kisebb útegyenetlenségeken zötyögõsebbnek tûnik a rugózás. A hidropneumatikus rugóstagok karakterisztikája függ a terheléstõl.
Az olajutántöltés ugyanúgy mûködik mint a motorolajnál,azzal kevesen mennek szerelõhõz.
A gáz szinte sosem ereszt,mivel a gömbökbõl nem tud kijutni.
Igen tölteni kell,de miért?Mert elment belõle az olaj.
Miért?Mert ereszt.
Akkor mit kell cserélni?
Tömítéseket,szelepeket stb. és mivel egy komplett rendszer a kormányszervóval fékkel együtt,bárhol lehet a hiba.
Bonyolult rendszer,sok hibalehetõséggel.
Amúgy a bmw sem külömb öreg korában.
Na jó a fapados 3-asok talán,eltekintve hogy zabálják a benzínt és az olajat,de a komolyabb bmw-k sem hálásak öreg korukban.
Ez bármelyik márkára igaz,öregben csak egyszerût!
akár 200eFt- is lehet
az autó meg nemér annyit
egyik ismerõsõmnak van 1
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
A helyében lehet hogy én is vennék egy ilyet.
Persze nálunk öregen a faszomnak se kéne!😊