DosBox
Oldal 1 / 2Következő →
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziaszto !
Volna egy olyan kérdésem, hogy tudna e valaki abban segíteni hogyan kell egy játékot DOSBOX-ba integrálni úgy mint a GOG pl.... köszi...
Volna egy olyan kérdésem, hogy tudna e valaki abban segíteni hogyan kell egy játékot DOSBOX-ba integrálni úgy mint a GOG pl.... köszi...
Arra van valamilyen mód, hogy a játékok ne abban a méretben fussanak amiben eredetileg dosban? úgy értem ha ALT+F4-ezek kiteszi nagyba de semmi értelme mert körbe fekete keret és a kép ugyanolyan pici marad, de ezt csinálja még csak simán is aikor a dosbox üresen fut. fonfigban a képméret felbontásávan is próbáékoztam szintén sikertelenül.
Erõt, egészséget elvtársak...ugye?
Egy csomó régi játék található itt.
Link:
DosBox Games1
DosBox Games2
DosBox Games3
Magyar felület, kezelhetõsége egyszerû viszonylag STB.
Link:
DosBox Games1
DosBox Games2
DosBox Games3
Magyar felület, kezelhetõsége egyszerû viszonylag STB.
Valakinek sikerült mûködésre bírni az NBA Jam nevû játékot?
Dosboxba feltelepítve azt írja megy a game de nem megy nem csinál semmit :(
Dosboxba feltelepítve azt írja megy a game de nem megy nem csinál semmit :(
Next PC upgrade: 2022
Most is csak feljött azt kész nem írt sehova, 5 napja jött fel újra.
Aha értem azért köszi a segítséget.
Próbáltam vele is felvenni, csak mostanába nincsen fent már 10 hónapja és így elég nehéz.
Próbáltam vele is felvenni, csak mostanába nincsen fent már 10 hónapja és így elég nehéz.
Mivel magyar fejlesztésû Supaplex-klónról van szó, vedd fel a kapcsolatot a fejlesztõvel, õk tudnak a játék futtathatóságában segíteni.
Itt van a 2.-dik része a játéknak.
A videójuk, a játékot meg tõlem lehet elkérni.
A videójuk, a játékot meg tõlem lehet elkérni.
A Supaplex hivatalos folytatása Igor - The time machine néven fut. Ahhoz nem kell Dosbox, mert Windowsos játék. Itt letölthetõ a demója, itt meg megvásárolható.
Ha ez valamilyen Supaplex-klón, akkor meg add meg, melyik változat (esetleg honnan érhetõ el), illetve hogy pontosan hol akadtál el a #73-as hozzászólásomban említett metódus alkalmazása során (illusztrálhatod képernyõképpel is, így segítve a biztosabb segítséget).
Ha ez valamilyen Supaplex-klón, akkor meg add meg, melyik változat (esetleg honnan érhetõ el), illetve hogy pontosan hol akadtál el a #73-as hozzászólásomban említett metódus alkalmazása során (illusztrálhatod képernyõképpel is, így segítve a biztosabb segítséget).
A supaplex 2-õt csak win 7-alatt kéne futtatni valahogy nem az elsõ részét.
Elvileg a Supaplex DOSBox nélkül is fut Windows 95 és a fölött is.
Én XP alól teszteltem a fejlesztõtõl ingyenesen letölthetõ játékot (letöltöd, kitömöríted, és futtatod az spfix63.exe-t) és DOSBox nélkül is mûködött.
Van olyan változat is, a DOSBoxxal közös telepítõprogramja van, DOSBoxból indul.
Ha 32 bites processzor van a gépedben ezt töltsd le és telepítsd, ha 64 bites, akkor meg ezt.
Én XP alól teszteltem a fejlesztõtõl ingyenesen letölthetõ játékot (letöltöd, kitömöríted, és futtatod az spfix63.exe-t) és DOSBox nélkül is mûködött.
Van olyan változat is, a DOSBoxxal közös telepítõprogramja van, DOSBoxból indul.
Ha 32 bites processzor van a gépedben ezt töltsd le és telepítsd, ha 64 bites, akkor meg ezt.
Win7 alatt a supaplex 2 a verzióját nem néztem meg, egyet letöltöttem a netrõl, azt akárhogy írtam be a sort, nem csinált semmit.
Milyen operációs rendszeren?
Milyen verziójú Dosbox?
Milyen játékkal?
Mit értesz azon hogy "nem ment"? Hol akadtál el? Milyen hibát eredményezett?
Mert ez így nem vezet eredményre.
Milyen verziójú Dosbox?
Milyen játékkal?
Mit értesz azon hogy "nem ment"? Hol akadtál el? Milyen hibát eredményezett?
Mert ez így nem vezet eredményre.
Nem ment.
Köszike megpróbálom még egyszer.
1. Fel kell csatolni Dosboxban a játékot tartalmazó könytárat.
Például:
mount c d:\jatek\
2. El kell érni a felcsatolt meghajtót, és ha alkönyvtárban van a játék bele kell lépni az alkönyvtárba.
Például:
c:
cd doom
3. A játéktól függ hogy mit kell elindítani. Valamilyen .com .exe vagy .bat állományt.
Bõvebben
Például:
2. El kell érni a felcsatolt meghajtót, és ha alkönyvtárban van a játék bele kell lépni az alkönyvtárba.
Például:
cd doom
3. A játéktól függ hogy mit kell elindítani. Valamilyen .com .exe vagy .bat állományt.
Bõvebben
Mit kell beírni a dosboxba ha egy játékot akarunk elindítani vele?
Törölt felhasználó
Üdv!
Floppy-t szeretnék csatolni, de az a bajom vele, hogy mindenképp meg kell "zörgetnie" a lemezt?
Ez zavaró.
És ha nincs benne lemez kiírvagy 3x egy szép kis hibaüzenetet...
A másik bajom, hogy a dosbox.conf-ból nem hajlandó beolvasni a mount-olást.
Írtam bat fájlt onnan beilvassa, miért lehet ez?
A program, amit futtani szeretnék így egy DOS-os leltárprogram, elõzõ gépen 98 alatt jól ment. De most XP alatt kéne összehozni...
kokovi
Floppy-t szeretnék csatolni, de az a bajom vele, hogy mindenképp meg kell "zörgetnie" a lemezt?
Ez zavaró.
És ha nincs benne lemez kiírvagy 3x egy szép kis hibaüzenetet...
A másik bajom, hogy a dosbox.conf-ból nem hajlandó beolvasni a mount-olást.
Írtam bat fájlt onnan beilvassa, miért lehet ez?
A program, amit futtani szeretnék így egy DOS-os leltárprogram, elõzõ gépen 98 alatt jól ment. De most XP alatt kéne összehozni...
kokovi
Sziasztok!
Meg akartam változtatni a dosbox.conf file-ban néhány beállítást, de nem tudom elmenteni. Jegyzettömbbel, és worddel próbáltam. Hogy lehet elmenteni a változásokat?
Üdv Tibi
Meg akartam változtatni a dosbox.conf file-ban néhány beállítást, de nem tudom elmenteni. Jegyzettömbbel, és worddel próbáltam. Hogy lehet elmenteni a változásokat?
Üdv Tibi
kettõspont shift+é, visszaper símán hosszú û
a segítség alapján állítottam be a conf. fájl-t de egyik meghajtómat sem érzékeli!
Ha már multi ról volt szó összelehetne hozni valamit,elvileg megy simán is de lehet ,hogy kell hozzá a hamachi nevû program is.transfusion
Az ilyen segg hülyék kedvéért: DosBox info/segítség...
ja és ha nem tudnád akkor ez egy link amire ha rákattintassz akkor minden bizonnyal meg fog nyílni a böngészõdben... ha meg nagyon kell valami akkor olvassál elöbb egy picit majd utána kérdezgessél idiótaságokat :(
ja és ha nem tudnád akkor ez egy link amire ha rákattintassz akkor minden bizonnyal meg fog nyílni a böngészõdben... ha meg nagyon kell valami akkor olvassál elöbb egy picit majd utána kérdezgessél idiótaságokat :(
Mé há nem?
off:
Ha doom-oznál akkor próbáld meg letölteni majd telepíteni a DoomsDayHQ oldalról azt a progit, ami az eredeti doom-ot használva (az eredeti WAD file-okra gondolok) opengl-en vagy direct3d-n jeleníti meg Neked a játékot. Bazi klassz cuccos, ha akarod akkor játszhatod teljesen ugyanúgy mint annak idején a DOS korszakban, vagy teljesen új formájában egérrel mint az UT-t vagy Quake-et. Akár tölthetsz le új textúrákat is vagy új 3d-s objektumokat (sztem mondjuk az eredetiek (ha gagyik is) sokkal eredetiebbek és hangulatosabbak). Szal a doomosoknak ajánlom a Doomsday-t.
ON: AWE32 emulációt tud a dosbox? most tervezem a letöltését és kipróbálását ennek a proginak, sajna a retro gép projectem nem jött össze :( (de otthon magyarban van egy voodoo3-as, duron750-es, meg egy awe32-s gépem... az állat nagyon :) )
Ha doom-oznál akkor próbáld meg letölteni majd telepíteni a DoomsDayHQ oldalról azt a progit, ami az eredeti doom-ot használva (az eredeti WAD file-okra gondolok) opengl-en vagy direct3d-n jeleníti meg Neked a játékot. Bazi klassz cuccos, ha akarod akkor játszhatod teljesen ugyanúgy mint annak idején a DOS korszakban, vagy teljesen új formájában egérrel mint az UT-t vagy Quake-et. Akár tölthetsz le új textúrákat is vagy új 3d-s objektumokat (sztem mondjuk az eredetiek (ha gagyik is) sokkal eredetiebbek és hangulatosabbak). Szal a doomosoknak ajánlom a Doomsday-t.
ON: AWE32 emulációt tud a dosbox? most tervezem a letöltését és kipróbálását ennek a proginak, sajna a retro gép projectem nem jött össze :( (de otthon magyarban van egy voodoo3-as, duron750-es, meg egy awe32-s gépem... az állat nagyon :) )
Mé há nem?
A DOSBox nekem nem jött be.... én maradtam a DOSnál :D
Csak akkor féljünk, ha valaki bántani akar. Ha nincs itt senki akkor nem akar bántani senki ergó nem kell félni sem, tehát biztonságos ez a hely. Minden relatív ! 5TR K.
hgy lehet beállitani hogy ne csak 105 megabájtokat lásson? van még jóval több hely a viyón, de csak ennyit lát pedig a dosos játék telepitõje kér vagy 400-aT:C
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
k
Sziasztok! Remélem van tapasztalatotok a témában, mert bár sokat küzdöttem ,elakadtam. A DOOM 2-vel szeretnék játszani multiplayer hálózatban. Namármost az XP ugye nem szívleli az IPX-t, ezért felraktam egy Dosbox 0.71-et. Mikor elindítom az ipxsetup-ot ezt a (hiba?)üzenetet kapom:
-----------------------------
DOOM II NETWORK DEVICE DRIVER
v1.22
Communicating with interrupt vector 0x60
Attempting to find all players for 2 player net play. Press ESC to exit.
Looking for a node.SendPacket: 0xff
Már próbáltam direktbe összekötni a két gépet router nélkül is, sõt a tûzfalakat is kikapcsoltam, de semmi! Mindig ugyanezt írja ki!
Nagyon megköszönném ha valamelyik szaki tudna segíteni a témában!:)
DOOM II NETWORK DEVICE DRIVER
v1.22
Communicating with interrupt vector 0x60
Attempting to find all players for 2 player net play. Press ESC to exit.
Looking for a node.SendPacket: 0xff
Már próbáltam direktbe összekötni a két gépet router nélkül is, sõt a tûzfalakat is kikapcsoltam, de semmi! Mindig ugyanezt írja ki!
Nagyon megköszönném ha valamelyik szaki tudna segíteni a témában!:)
hali!
arra sehol nem találtam megoldást ha 2 cd-t kell használnom. Imperium 1-el nyomom, eljutok az elsõ cd végére, és kéri a másodikat. De azt valahogy nemlátja :S v nemtok váltani, passz..
arra sehol nem találtam megoldást ha 2 cd-t kell használnom. Imperium 1-el nyomom, eljutok az elsõ cd végére, és kéri a másodikat. De azt valahogy nemlátja :S v nemtok váltani, passz..
ezaz falloszkalap ;] gratz.
hogyan lehet azt megcsinálni, hogy készítek egy batch fájlt és ha elindítom, akkor a dosbox alatt hajtódnak végre a parancsok.
nem akarom újra és újra beirogatni õket minden alkalommal, amikor belépek a dosboxba. egy kisebb konfigurációról lenne szó.
nem akarom újra és újra beirogatni õket minden alkalommal, amikor belépek a dosboxba. egy kisebb konfigurációról lenne szó.
sõt, nem csak a kvékhez, hanem blood-hoz, redneck rampage-hez, duke nukem 3d-hez és shadow warriorhoz is.
JetiRulez
én csak példaképpen mondtam a doom2-t valójában a qvékhez kell de az meg szinte nem is fut rajta. mer tod a q missön pakkjához a mai napig nem készült engine xp alá.
JetiRulez
A Doom 2 tuti, hogy fut XP alól, nekem semmi gondom nem volt vele, nem kellett hozzá semmi emulátor. De azt már érdemesebb a Doomsday Engine alatt futtatni, így valóban full 3D lesz (www.doomsdayhq.com).
Mondjuk a géped nem egy komoly valami, a gyenge pont a vidkártya. Nekem gyengébb procival (AMD XP 1700+), de sokkal jobb kártyával (korábban Ti4200, most R9550), ugyanennyi memóriával, soha nem volt gondom DOSBox emulációval, mindent be tudtam lõni normális sebességre.
Mondjuk a géped nem egy komoly valami, a gyenge pont a vidkártya. Nekem gyengébb procival (AMD XP 1700+), de sokkal jobb kártyával (korábban Ti4200, most R9550), ugyanennyi memóriával, soha nem volt gondom DOSBox emulációval, mindent be tudtam lõni normális sebességre.
ha 6000nél feljebb tolom, akkó má a gép lefaGYását kockáztatom, mer annyira terheli. és amúgy is szaggatnak rajta a pl doom. úgy 20-30%osan fut.
JetiRulez
Próbálj menet közben a CPU cycles értékkel variálni (Ctrl+F11, Ctrt+F12). Bár én úgy emlékszem, már a Q1 is futott XP alatt DOSBox nélkül.
Oldal 1 / 2Következő →