Autó 200.000 Ft alatt
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha az idegenek olyan okosak, hogy tudnak utazni az űrben, akkor miért a leghülyébbeket rabolják el?
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
\"Life is around you and in you.\"
LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utálok mindenkit!
kácco kázolo pácsó
MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu
Azért örülök, hogy nem Budapesten lakom, mert kész kínszenvedés lenne a közlekedés azokon az utakon 😞
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
a Volvo vagy a M3?😊))
http://gaborszantai.co.uk/
Egyébkén van egy ismerõsöm, akinek vagy egy kb. 650 kg-os Lotus Elise-e és egy 1300-1400 kg-os Ford Mondeo-ja. Ért is a szakmához valamelyest, mert olyan területen dolgozik, ahol a technika sokat számít, és fõleg a súlycsökkentésre mennek rá. Ha gondolod megadom az elérhetõségét, és beszélhetsz vele a súly vs. kanyarsebesség kérdésérõl 😊
Amúgy szvsz valóban érdemes lezárni a témát, mert olyan dolgokról vitázunk amirõl alig van lövésünk. A tapadási együtthatókat nem ismerjük (vagy csak 1-2 adatot tudunk, mert nem igazán lehet errõl adatokat találni), aztán bejönnek olyan dolgok is, mint a gumi oldalkúszása, autó súlypontáthelyezõdése kanyarban, futómûgeometria változása (nem biztos hogy minden gumi a full felületével tapad) stb. Szal javarészt csak tapasztalatokról beszélhetünk, az meg mindenkinek más és más 😊
Stabilizátor vs. rúgó keményítés. Úgy a legjobb a megoldás, ha együtt van változtatva a kettõ, így egyiket sem kell "túltuningolni" 😊
Amúgy az a gáz a nagyon kemény futómûvel, hogy ha valaki ilyet csinál az már általában eléggé peres gumit is használ, így e kettõ hatása (keményítés + peres gumi) az lesz, hogy az autó kevésbé toleránsabban viselkedik a kanyarban. Azaz nem lehet érezni a kúszást (mert gyakorlatilag nem is lesz), az autó ha megcsúszik akkor minden átmenet nélkül teszi azt, és ezt megcsúszási határt nagyon nehéz érezni ill. kontrollálni. Tehát: csak okosan a keményítéssel, meg utána nem árt 1-2 napot eltölteni valamelyik vezetéstechnikai pályán, hogy tisztába legyen az ember az autója képességeivel 😊
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
viszont én itt lezárom a vitát magamrészrõl, ha ti akarjátok szegjétek meg a fizika törvényeit, ezentúl csak mosolygok...
Még valami.Ne "kicsiszívemezz" le mert :
1. Arra fogsz ráébredni, hogy homokosnak tartanak, ami EZ után nem csoda.
2. Megnéztem a fényképedet és egy suttyó vagy hozzám képest, akinek akár nevelõ célzatú fülest is leadnék alkalom adtán. így a beszólásodról annyit.
Inkább azt próbáld bebizonyítani amit itt napokon keresztül állítottál és saját bevallásod szerint is f@szág volt.
A további viták elkerülése végett ajánlom, hogy szerelj, olvass, tapasztalj, vezess! Mert egyre jobban úgy tûnik, hogy NEKED pl. addig tart ez a téma hogy Smart és Volvo király! De amíg az adagolót összekevered a gyútógyertyával addig szerintem semmi értelem okoskodnod!
a többiektõl elnézést az OFF ért.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
"Ha a futómûben lévõ stabilizátorokat keményíted, azzal ugyanúgy kiküszöbölhetõ a kasztni dõlése, ezáltal a súlyponteltolódás is, mégsem rázza le a vesédet a futómû. Szvsz a szarrá ültetett és keményített Golf-ot simán lenyom kanyarban egy dinamikusan állítható keménységû stabilizátorral rendelkezõ BMW. " - Teljesen igaz. Viszont nem egyértelmûen jobb egy normál futómûbõl keményített stabilizátorokkal kihozni a "merevséget", ez embertõl függ. Van aki erre esküszik, van aki a rugózás merevítésére. Az adott Golf esetében a nagyon pici rugóút miatt ugyanúgy nem nagyon tud dõlni a kasztni mint az általad írt esetben. Csak a stabilizátoros dolog csak kanyarodásnál jó, míg a rugózás keményítése egyenesben is sokat ér (jó úton persze, mint írtam). Vagyis összességében az én esetemben sokkal többet ér a keményítés. Az meg butaság hogy a BMW lenyom, kérdezd meg Walaki-t, õ állítja hogy a könyebb kocsi (esetünkben a Golf) a király.😊))
A Clio-s kérdésben meg csak annyit, hogy naív az aki hatalmasnak állítja be a különbséget a két autó között. Nem állítom hogy nincs külömbség a a Clio javára, de szerintem meglehetõsen aprócska. Tekintve hogy 4 millió az ára egy ilyen Clio-nak, nem kétséges hogy azért olyan hatalmas versenytechnika nem igazán áll mögötte. Sõt amennyire az adatait ismerem (180 ló, 220-as végsebesség, 6,5s 0-100-ra), nemegy szériaautó lenyomná a pályán jó gumikkal. Ne sztároljuk túl, mert ezekkel az adatokkal még az utcán is beleolvad lassan a tömegbe.
No most sikeresen kiragadtam mondatokat az egyébként sokszor helyes megállapításaid közül, aztán azokat magukban támadtam. Nem szép dolog, dehát nem én kezdtem😊
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
"Szal ha adott két autó autó, amin ugyanolyan méretû gumik vannak, tutira a kisebb súlyúval lehet gyorsabban kanyarodni...".
Van szerencsém a kezemben tartai egy KRESZ könyvet, ifézek belõle:
"A tapadóerõ egyenesen arányos a kerekeket a talajra szorító erõvel, valamint a gumitól és az úttól függõ tényezõvel, a tapadási tényezõvel." Vagyis a nagyobb súlyú autónál ugyanakkora gumiméret esetén nagyobb tapadóerõ keletkezik. És szerintem ennek az elõnye nagyobb mint a nagyobb súlyból adódó centripetális erõ hátránya.
A súlyra visszatérve pedig mondhat nekem bárki bármit, tény hogy pl. ugyanaz az autó jobban fekszik nagyobb súllyal kanyarban, úgyhogy a tapadáson keresztül igenis van pozitív hatása a nagyobb súlynak. Konkrét példaként meg felemlegethetném egy 7-8 éve történt esetet, amikor majdnem "megöltem" egy haveromat. Én helyben voltam, õ látogatóba jött, nem ismerte az utat. Én egy kocka 100-as audival bezúgtam egy dupla jobb kanyarba 120-szal belsõ íven megszokásból, elfelejtve hogy a haver 2107-essel jön mögöttem és nem ismeri az utat. Szállt is kifelé keményen, szerencsére volt esze és engedte utána a kormányt de a szembejövõ sávban tudta csak megfogni a kocsit. Ez forgalmas fõútvonalon történt, szinte havonta szállnak el ott autók. Hihetetlen szerencséje volt hogy nem jött szembe senki. Namost ha neked annyira igazad van, akkor nekem kellett volna elszállnom nem neki.
Mi ebben a baj? Nem mindennapi Golf hidd el nekem...De asszem mindegy is.
Ami nálam a nem utcai kategória az ott kezdõdik, hogy 5-6 kg/Le vagy jobb arány, szekvenciális váltó, sperr diffi, 4-6 dugattyús fékek, merevített kasztni (ekkor már toronymerevítõ sem kell, ami egyébként nálam nem stabilizátor rúd, mert a stabilizátor rúd az teljesen más, minden autóban van), futómûtuning ahogy le volt írva, minden fölösleges szemét kipakolva az autóból (kárpitok, hátsó ülés stb.)