Karate-do
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hello mindenkinek!
Eddig nem vettem észre ezt a topicot,nagyon kár.
Ez sztem nem akkora szám hogy lenyomtál egy narancs és egy zöld övest.Nem tudom hol edzenek,de én pl.amikor ilyen fokozatom volt,kb. ennyit tudtam.És ez shotokan stílusnál természetes.A szabad küzdelemre való felkészítés nem ilyenkor kezdõdik.Én barna öves voltam amikor megismertem a Fudodachit!
A shotokan stílus nem való olyan embereknek,akik rögtön küzdeni akarnak.Nálunk nagyon hosszú folyamat a karate tanulása,a technikák tökéletesítése.
De ha türelmes az ember,akkor nagyon jó küzdõ válhat belõle.Nagyon kíváncsi lennék,ha a 2 haverod már barna (esetleg fekete) övesként odaállnának,és elkezdenének küzdeni úgy ahogy azon a szinten már küzdenek.
Hidd el nem lenne olyan egyszerû dolgod!
Eddig nem vettem észre ezt a topicot,nagyon kár.
Ez sztem nem akkora szám hogy lenyomtál egy narancs és egy zöld övest.Nem tudom hol edzenek,de én pl.amikor ilyen fokozatom volt,kb. ennyit tudtam.És ez shotokan stílusnál természetes.A szabad küzdelemre való felkészítés nem ilyenkor kezdõdik.Én barna öves voltam amikor megismertem a Fudodachit!
A shotokan stílus nem való olyan embereknek,akik rögtön küzdeni akarnak.Nálunk nagyon hosszú folyamat a karate tanulása,a technikák tökéletesítése.
De ha türelmes az ember,akkor nagyon jó küzdõ válhat belõle.Nagyon kíváncsi lennék,ha a 2 haverod már barna (esetleg fekete) övesként odaállnának,és elkezdenének küzdeni úgy ahogy azon a szinten már küzdenek.
Hidd el nem lenne olyan egyszerû dolgod!
nem, de szerintem tök felesleges a sotokán karatéhoz mindenféle vizsgaszabályzat, egy narancssárga meg egy zöld öves sotokános haveromat nyomtam le egyszerre, mert nem tudtak semmit felmutatni a három pontba való rugáson, ütésen meg vagy 3 fajta harci értékkel nem rendelkezõ blokkoláson kívül, és így eljutottak addig a fokozatig...
mellesleg abban az idõben még nem kungfuztam!
szal ügyes gyerekek voltak.
mellesleg abban az idõben még nem kungfuztam!
szal ügyes gyerekek voltak.
Hello! Csak ennyien vagyunk? 😊
●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●
Sziasztok, nem tudja valaki hogy az internetrõl honnan szedhetõ le a Shotokan karate teljes vizsgaszabályzata. Az se lenne baj ha csak a Dan fokozatú anyagok lennének az oldalon. Elég fontos tehát mihamarabb válaszoljatok. Köszi
Amúgy a wing tsun tényleg sokkal jobb ... mivel ebbe olyan ütések és fogások vannak amik az ellenfelet egy életre nyomorékká tudják tenni ... nemtudom mit szólnátok hozzá ha egy versenyen porrá törnék a könyököd vagy a térded ...
Goth én a karatéra szavazok de csak azért mert te wing tsunos vagy és nem teccik a neved : Goth ... 😊
ehh... figy ilyen versenyeken tudod mért nem jut sokáig egy Wing Tsunos?
Mert a sportszerûség érdekében a nagyon sérülékeny pontok támadása tilos. És a Wing Tsun erõssége pont ezeken alapszik! Ha lehetne szemre-torokra támadni, el lehetne törni az ellenfél könyökét-lábat, mindjárt megfordulna a dolog! Nagy pereskedések lennének akkor a versenyekbõl... Nemis kétséges az utcai hatákonyság különbsége a 2 ág között a kungfu javára. A karate az idõ során ringharccá fejlõdött. Csak kérdezem , hány olyan ütés,rúgás , fogás van a karatéban ami kifejezetten utcai hatékonyságra alapul , és amit versenyeken nem szabályyos alkalmazni?
Fél évet karatéztam , és csak azt tudom mondani, hogy lósz@rt sem ért. 1 hónap WT után jobb lettem mint fél év karatétól , sazl errõl ennyit.
Mert a sportszerûség érdekében a nagyon sérülékeny pontok támadása tilos. És a Wing Tsun erõssége pont ezeken alapszik! Ha lehetne szemre-torokra támadni, el lehetne törni az ellenfél könyökét-lábat, mindjárt megfordulna a dolog! Nagy pereskedések lennének akkor a versenyekbõl... Nemis kétséges az utcai hatákonyság különbsége a 2 ág között a kungfu javára. A karate az idõ során ringharccá fejlõdött. Csak kérdezem , hány olyan ütés,rúgás , fogás van a karatéban ami kifejezetten utcai hatékonyságra alapul , és amit versenyeken nem szabályyos alkalmazni?
Fél évet karatéztam , és csak azt tudom mondani, hogy lósz@rt sem ért. 1 hónap WT után jobb lettem mint fél év karatétól , sazl errõl ennyit.
Sziasztok!
Kenjutsu szeminárium lesz,
ha tudtok, gyertek el.
üdv!
------------------------------
A pontos kiírás:
Kenjutsu Szeminárium
Gödöllõ, 2004. november 6. (szombat)
Oktató:
SUZUKI KIMIYOSHI sensei
Helyszín:
Gödöllõ, Erkel Iskola tornaterme
2100 Gödöllõ, Szabadság tér 18.
Budapestrõl elérhetõ az Õrs vezér terérõl HÉV-vel, leszállás a Szabadság téren.
A HÉV Bp.-rõl 08:30-kor indul!
(Novembertõl a téli menetrend érvényes!)
Program:
09:00-09:45 beérkezés, átöltözés
10:00-12:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
12:00-13:45 szünet
14:00-16:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
Részvételi díj:
2500 forint / fõ
Elõzetes jelentkezés,
további információ:
Szabó Károly
+36 70 520 4298
és
Baranyi György
+36 30 4849 802
[email protected]
www.kenjutsu-szeminarium.tk
Jelentkezni a helyszínen a program napján is lehet, 09:00-tól!
Suzuki Kimiyoshi Sensei 1934. január 1-én született Tokióban, a harcmûvészeteket ötéves kora óta gyakorolja. A Jikishin Kage-ryu Kenjutsu mellett a Goju-ryu Karate-do nagymestere is (6. dan). Nagyapja volt az egyik utolsó szamuráj, aki a Tokugawa nemzetségnél 1868-ban, 19 évesen harcolt a császár ellen. Nagyapja az Ittoryu-t (egykard) valamint a Jikishin Kage-Ryut a legidõsebb Kenjutsut tanulta és oktatta.
A szemináriumon stílustól, szervezettõl, harcmûvészeti gyakorlattól függetlenül bárki részt vehet!
Az edzésekhez Boken (fakard) szükséges, melyet korlátozott számban biztosítani tudunk a résztvevõknek!
Kenjutsu szeminárium lesz,
ha tudtok, gyertek el.
üdv!
------------------------------
A pontos kiírás:
Kenjutsu Szeminárium
Gödöllõ, 2004. november 6. (szombat)
Oktató:
SUZUKI KIMIYOSHI sensei
Helyszín:
Gödöllõ, Erkel Iskola tornaterme
2100 Gödöllõ, Szabadság tér 18.
Budapestrõl elérhetõ az Õrs vezér terérõl HÉV-vel, leszállás a Szabadság téren.
A HÉV Bp.-rõl 08:30-kor indul!
(Novembertõl a téli menetrend érvényes!)
Program:
09:00-09:45 beérkezés, átöltözés
10:00-12:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
12:00-13:45 szünet
14:00-16:00 Jikishin Kage-ryu Kenjutsu edzés
Részvételi díj:
2500 forint / fõ
Elõzetes jelentkezés,
további információ:
Szabó Károly
+36 70 520 4298
és
Baranyi György
+36 30 4849 802
[email protected]
www.kenjutsu-szeminarium.tk
Jelentkezni a helyszínen a program napján is lehet, 09:00-tól!
Suzuki Kimiyoshi Sensei 1934. január 1-én született Tokióban, a harcmûvészeteket ötéves kora óta gyakorolja. A Jikishin Kage-ryu Kenjutsu mellett a Goju-ryu Karate-do nagymestere is (6. dan). Nagyapja volt az egyik utolsó szamuráj, aki a Tokugawa nemzetségnél 1868-ban, 19 évesen harcolt a császár ellen. Nagyapja az Ittoryu-t (egykard) valamint a Jikishin Kage-Ryut a legidõsebb Kenjutsut tanulta és oktatta.
A szemináriumon stílustól, szervezettõl, harcmûvészeti gyakorlattól függetlenül bárki részt vehet!
Az edzésekhez Boken (fakard) szükséges, melyet korlátozott számban biztosítani tudunk a résztvevõknek!
mi is? mondom hogy fejlesztés alatt áll azaz a nyelvtan is 😄DDD de Belépés...... amúgy mien????
Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?
Azt írja ki h jelenleg fejlesztés alatt áll, bla bla..
de abban is van 2 nyelvtani hiba. LOL
de abban is van 2 nyelvtani hiba. LOL
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Hali! Figy csek szólokhogy az egyesületben amiben élem az életem öszedobtam tegnap egy honlapot
Majd beszélek az edzõvel és még rakok rá cuccost
Komi nem reklám, nem kell banolni, csak kivi vok a véleményetekre!!!
Majd beszélek az edzõvel és még rakok rá cuccost
Komi nem reklám, nem kell banolni, csak kivi vok a véleményetekre!!!
#98 "sodan, narancs meg nidan"
so=1, ni=2
so=1, ni=2
Nem vagyok nagyon ott a szakkifejezesekben, de hogy jonnek a kepbe a danok? 😊
A duplazasrol: Ez annyira sport meg dojofuggo.. ismet azt mondom, az edzesvezetot kerdezd. Ha tudod tematikat, es ugy iteli meg, akkor lehetseges lehet (persze halado szintre szerintem nem)
A duplazasrol: Ez annyira sport meg dojofuggo.. ismet azt mondom, az edzesvezetot kerdezd. Ha tudod tematikat, es ugy iteli meg, akkor lehetseges lehet (persze halado szintre szerintem nem)
EGyébként duplázni menyit lehet?, mert én mér nyûvüm az ipart egy idelye de mégg egyet sem vizsgáztam, de már jó lenne mert azér én nem fehér szinten vagyok hanem sokkal több
Dojoval, de itthon sem ártana! amúgy sárga egykis kihon meg heian sodan, narancs meg nidan (jah meg kümite)
Szoval kerdezd meg az edzesvezetot. Vagy menj el mondjuk ide es valassz egy szimpatikus nevet es irj neki mailt, hatha fennvan valahol az anyag.
http://www.karate.hu/page6_1.html
http://www.karate.hu/page6_1.html
Dojo nelkul keszulsz fel, vagy mi? 😊
Shotokan-ban az elso par vizsga eleg szimpla, ahogy hallottam. Alap karate bazis, meg ide oda lepkedes senkutsu dachiban. Eronlet se sok kell.
Shotokan-ban az elso par vizsga eleg szimpla, ahogy hallottam. Alap karate bazis, meg ide oda lepkedes senkutsu dachiban. Eronlet se sok kell.
Haie! For all, Figyesz vana valakinek most shotokan karate övivzsga követelmény listálya, csak hogy mire készüljek??
Michael Milon VIDEOK????
Heisokuval...😊
ugy ertettem, milyen a "verseny" mawashi 😊 csak mert mawashit alapbol sem koshival rugjak, hanem sipcsont also reszevel.
arrol van szó hogy a terded nagyon sérülékeny ha nem a megfelelö használatba van ,Pl:zenkutsu-dachi-nál arra kell törekedni hogy a térdet elöre toljuk és nem menjen ki oldalra,mert amikor a teredet elöre tolod egy folyadék,egy természetes emberi nedv😊 szinte beolajozza a terdedet amitöl nem kopik a terded,de ha már oldara logatod a terded akkor ez a folyadék nem tudja elvégezni a dolgát,külömbözö anatomiai okokból.Tehát akkor lesz jó minden állások ha a terdedet vizszintbe hozod a nagylábujjaddal😊)
A kokutsunál pedig nem ajánlatos befelélogatni a terded ,ezt az tudja aki egy pár évig igy edzett,mert érzi a térdében a fájdalmat,
Zenkutsu dachinál az elsö terdre gondoltam,a hatso labat pedig egy picit bekell hajlitani hogy az ütés ereje ne a gerincedbe találkozzon a csigojáiddal,
De ugyanez van Fudodachinál is...
A verseny mawashi akkor sem lehet erös ha erös ember rugja😊)mert nem koshival rugják,és ezért a belefektetett erö a gericedre lesz nagy hatással.
Ez az egy pontban valo megfeszités lényege az hogy amikor megfogod az ütésed erejét akkor minden izmodat használsz,azokat az izmokat amiket arra használsz hogy ütsz és azokat amiket arra használsz hogy megfogd,ennek a két izomcsoportnak az ereje adja azt a nagy energiát ami akkor fellép.
A kibadachinál arra kell törekedni hogy a terdeidet kefelé nyomd,és a lábfejedet befelé fordisd,Jah és a hátsodat ugy kell szoritani mint a kisbaba akinek kupot akarnak beadni😊))és ha ezekmegvannak és az öved leér a földik akkor már nem rossz a kibadachid
A kokutsunál pedig nem ajánlatos befelélogatni a terded ,ezt az tudja aki egy pár évig igy edzett,mert érzi a térdében a fájdalmat,
Zenkutsu dachinál az elsö terdre gondoltam,a hatso labat pedig egy picit bekell hajlitani hogy az ütés ereje ne a gerincedbe találkozzon a csigojáiddal,
De ugyanez van Fudodachinál is...
A verseny mawashi akkor sem lehet erös ha erös ember rugja😊)mert nem koshival rugják,és ezért a belefektetett erö a gericedre lesz nagy hatással.
Ez az egy pontban valo megfeszités lényege az hogy amikor megfogod az ütésed erejét akkor minden izmodat használsz,azokat az izmokat amiket arra használsz hogy ütsz és azokat amiket arra használsz hogy megfogd,ennek a két izomcsoportnak az ereje adja azt a nagy energiát ami akkor fellép.
A kibadachinál arra kell törekedni hogy a terdeidet kefelé nyomd,és a lábfejedet befelé fordisd,Jah és a hátsodat ugy kell szoritani mint a kisbaba akinek kupot akarnak beadni😊))és ha ezekmegvannak és az öved leér a földik akkor már nem rossz a kibadachid
de. van "hagyományos" könyökütés, felütés, kézélcsapás, tenyérütés(bár ennél is könyökerõt használ), illetve van egy ütés,ahol nem nyújtjuk ki a könyököt. ez alhasra irányul és ebbe csípõbõl és a lábmunkából származik az erõ..stb. biztos van még..
Ez valami uraken-feleseg lehet..
es "hagyomanyos" uteseket nem is hasznaltok?
es "hagyomanyos" uteseket nem is hasznaltok?
sajnos nem tudom,hogy jobban mûködik-e,mint másfajta ütések,mert kitanulni a helyes technikáját nem kevés idõ a mesterem szerint.
amit tudok: az egész egy rendkívül szilárd állásból indul (egy úgynevezett térdösszetartó erõ segítségével,ami mindig fennáll egy helyes wing tsun alapállásnál) amit szintén nehéz megtanulni helyesen. innen indul az erõ és az ütés az egész testbõl származik. a könyököt tulajdonképpen hirtelen "kicsapjuk" úgy,hogy az ököl és a könyök is függõleges. a kar itt is végig laza,csak az ütés pillanatában feszül meg. mivel teljesen kinyújtjuk így minden erõt átprésel az ellenfél testére. ennek elõnye nem feltétlenül a hatalmas erõ,hanem hogy kis ütõtávból is pusztító lehet,tehát nem kell hátrahúzni ütés elõtt a kezet,ami így gyorsabban célt ér.
a különbség tehát,hogy nem vállból indul az ütés,hanem könyökbõl.
amit tudok: az egész egy rendkívül szilárd állásból indul (egy úgynevezett térdösszetartó erõ segítségével,ami mindig fennáll egy helyes wing tsun alapállásnál) amit szintén nehéz megtanulni helyesen. innen indul az erõ és az ütés az egész testbõl származik. a könyököt tulajdonképpen hirtelen "kicsapjuk" úgy,hogy az ököl és a könyök is függõleges. a kar itt is végig laza,csak az ütés pillanatában feszül meg. mivel teljesen kinyújtjuk így minden erõt átprésel az ellenfél testére. ennek elõnye nem feltétlenül a hatalmas erõ,hanem hogy kis ütõtávból is pusztító lehet,tehát nem kell hátrahúzni ütés elõtt a kezet,ami így gyorsabban célt ér.
a különbség tehát,hogy nem vállból indul az ütés,hanem könyökbõl.
de hallod, nem tudom hogy van ez konkretan, de igy hallva, eleg durvan onpusztitoan hangzik.. Barmilyen sportban szigoruan ellenjavallt.
es mi a konyokero?
Eddigi tapasztalataim szerint az utes ereje(mint fizikaban az impulzus) a belefektetett tomegbol es a sebessegbol szorzodik ossze. Tomeget ugy novelsz, hogy a tested egesz sulypontjat belemozditod (jellemzoen a csipomozgas), sebesseg meg akkor lesz nagy ha vegig teljesen laza az utes. Megfeszulni csak ott fog ahol megallitod, a vegen. Ettol lesz szep gordulekeny es karakteres az utes.
En legalabbis ugy hiszem, ha kinyujtom a konyokom, az osszes mozgasi energiat a konyokizuletem roncsolasaba fektetem, es nem a celpontom(vagy a levego😊 megutesebe.
Megvilagitanad egy kicsit fizikai oldalrol a dolgot?
Mitol mukodik/mukodik jobban az utes?
es mi a konyokero?
Eddigi tapasztalataim szerint az utes ereje(mint fizikaban az impulzus) a belefektetett tomegbol es a sebessegbol szorzodik ossze. Tomeget ugy novelsz, hogy a tested egesz sulypontjat belemozditod (jellemzoen a csipomozgas), sebesseg meg akkor lesz nagy ha vegig teljesen laza az utes. Megfeszulni csak ott fog ahol megallitod, a vegen. Ettol lesz szep gordulekeny es karakteres az utes.
En legalabbis ugy hiszem, ha kinyujtom a konyokom, az osszes mozgasi energiat a konyokizuletem roncsolasaba fektetem, es nem a celpontom(vagy a levego😊 megutesebe.
Megvilagitanad egy kicsit fizikai oldalrol a dolgot?
Mitol mukodik/mukodik jobban az utes?
Hm, biztos nagyon tud az oreg. A jitsuban nincs alapito, kisse regi idokbol szarmazik. De egy ilyen living legend van, Vlado Schmidt soke. O itt el magyarorszagon, voltam mar egy edzesen. O is bottal jon el a dojoig, de amiket muvel az hihetetlen.. (mit tesz 60-70 ev gyakorlat 😊
ittvan kep rola (meg annyi danfokozat, hogy nezni is tereh😊
http://jujitsu.hu/vlado.html
ittvan kep rola (meg annyi danfokozat, hogy nezni is tereh😊
http://jujitsu.hu/vlado.html
kokutsu dachi jellegebol fakadoan azt ugye nem lehet mashogy csinalni. 😊
de eleg ritkan latni kuzdelemben alkalmazni, max amit lattam, a thai boxos beallas hasonlo kicsit.
Eleg fura mert elvileg azert allnak ugy be, hogy tompitsanak egy comboson berogyasztassal(meg igy ugye a kingerit is tudjak vedeni.
), bar szerintem ez nem tesz jot hosszutavon.
zenkutsunal az elulso terdre gondolsz? mert ugye a hatso csak befele/lefele tud nezni de az ugyis csak megtamaszt. De az elulsot mikor jon a rugas, ki lehet /es ki is kell/ kicsit forditani mikor rugas jon.
de a kibadachinal alapvetoen kifele kell fesziteni a terdet alapbol, azzal mi gond lehet, vagy mire kell vigyazni?
mit tud pontosan ez a verseny mawashi? Erosebb, kevesbe kontrollaltabb rugas? (hogyhogy elmaszatolodik a vege?)
de eleg ritkan latni kuzdelemben alkalmazni, max amit lattam, a thai boxos beallas hasonlo kicsit.
Eleg fura mert elvileg azert allnak ugy be, hogy tompitsanak egy comboson berogyasztassal(meg igy ugye a kingerit is tudjak vedeni.
), bar szerintem ez nem tesz jot hosszutavon.
zenkutsunal az elulso terdre gondolsz? mert ugye a hatso csak befele/lefele tud nezni de az ugyis csak megtamaszt. De az elulsot mikor jon a rugas, ki lehet /es ki is kell/ kicsit forditani mikor rugas jon.
de a kibadachinal alapvetoen kifele kell fesziteni a terdet alapbol, azzal mi gond lehet, vagy mire kell vigyazni?
mit tud pontosan ez a verseny mawashi? Erosebb, kevesbe kontrollaltabb rugas? (hogyhogy elmaszatolodik a vege?)
A legnagyobb problémát az okozza (tradicionális és verseny karatesoknál is)hogy ,zenkutsu,-kokutsu,-kibadachiba befelé logatj(uk)ák a a térdüket és ezért a térd károsul,
A rugásoknál a verseny karateban nagyon szeretjük használni a verseny mawashit,ami tök jó csak az a gond vele hogy mivel nincs megfeszités a végén az erö szanaszét megy,nincs fokuszálva az erö,
De 88-as korosztály -70 kg-s kataegoriájába egy megfelelö elökészitéssel simán eszik a jodan mawashit(akár uraba is)
ami azert sanbon....Saját verseny tapasztalatom...
A stílus alapítonkról Shin Illija Yorga mesterröl itt olvashattok>>>>>Fudokaratedo.uw.hu
A rugásoknál a verseny karateban nagyon szeretjük használni a verseny mawashit,ami tök jó csak az a gond vele hogy mivel nincs megfeszités a végén az erö szanaszét megy,nincs fokuszálva az erö,
De 88-as korosztály -70 kg-s kataegoriájába egy megfelelö elökészitéssel simán eszik a jodan mawashit(akár uraba is)
ami azert sanbon....Saját verseny tapasztalatom...
A stílus alapítonkról Shin Illija Yorga mesterröl itt olvashattok>>>>>Fudokaratedo.uw.hu
Kers rá a neten Shihan Hidetaka Nishiyama-rá😊)
asszem most 79 éves,a sensei mesélte hogy voltak 2003 szeptemberében a berlini edzötáborában és Nishiyama mester megjelent a terembe a kis sétapálcájával,és röktön az edzés elején felajánlotta a 4.5.6 danos mestereknek hogy aki tudja megütheti,
40 cm-röl a nagymesterek hozzá se tudtak érni...
asszem most 79 éves,a sensei mesélte hogy voltak 2003 szeptemberében a berlini edzötáborában és Nishiyama mester megjelent a terembe a kis sétapálcájával,és röktön az edzés elején felajánlotta a 4.5.6 danos mestereknek hogy aki tudja megütheti,
40 cm-röl a nagymesterek hozzá se tudtak érni...
:-))
ez durva. bocsi,hogy megent offolnom kell. nálunk láncütéssel gyorsítjuk a karjainkat(más egyéb módszer mellett) és ilyenkor ki kell nyújtanunk a karunkat teljesen. ugyanis pont ez a könyökerõ az,amivel a wing tsun ütés "dolgozik". egy mesternek meg is nyúlnak a könyökizületei jópár centit...valszeg ez nem a legegészségesebb,de a leghíresebb nagymesterünk még 7x éves korában is remekül mozgott.
Gyakorlasnal is, sot foleg ott, mert ugye nincs egy test ami ellentartson. Peldaul, ha egyedul rugdosol mondjuk koriveset, vigyazz, hogy ne teljesen egyenesitsd a terded, mert szepen elkoptatja idovel. Utesnel szinten, ugy a konyokod amortizalod. (nagyon enyhe, alig lathato hajlitas eleg, az a nagyon fontos, hogy az izom tartson ellent a "vegallapotban" ne pedig az izuleted)
miért önveszélyes a teljesen kinyújtott kar/láb? küzdelemre gondolsz,vagy simán egyedüli gyakorlásnál is?
Hmm. Ez fura, par dolog meglepett. Irnal ezekrol bovebben?
A zenkutsu-nal elso tippem a terd, esetleg a csipouzilet lett volna.
De a rugassal kapcsolatban foleg, az mire veszelyes es miert?
Pl taekwon do-ban elegge beledobjak a csipojuket egy korives rugasnal(kicsit "tulfordulnak", abcsegi vagy valahogy igy hivjak).
Bar valoszinuleg vmi mas mozdulatot mondasz, csak felreertelmezem. Nomeg vannak olyan rugasok, ami mawashigerihez hasonlok, de nem spiccelnek, hanem koshival rugnak.
shoton is emlitett neha ilyen onveszelyes dolgokat az instruktor, de foleg a teljesen kinyujtott kar/lab -at mondogatta.
A zenkutsu-nal elso tippem a terd, esetleg a csipouzilet lett volna.
De a rugassal kapcsolatban foleg, az mire veszelyes es miert?
Pl taekwon do-ban elegge beledobjak a csipojuket egy korives rugasnal(kicsit "tulfordulnak", abcsegi vagy valahogy igy hivjak).
Bar valoszinuleg vmi mas mozdulatot mondasz, csak felreertelmezem. Nomeg vannak olyan rugasok, ami mawashigerihez hasonlok, de nem spiccelnek, hanem koshival rugnak.
shoton is emlitett neha ilyen onveszelyes dolgokat az instruktor, de foleg a teljesen kinyujtott kar/lab -at mondogatta.
Nem arra értettem hogy toloszékba mennek edzésre,ezert mert annyira butális...hanem azert mert vannak a shotokan karateba olyan techikák amiknek a nem megfelelö végre hajtása magas foku kárásodást okoz,
Pl:Egy mawashi gerinél ha nem veszited le a lábfejed és kitölöd a csipöd,akkor valoszinü hogy nem sokáig fogsz rugdalni,vagy ha egy sima zenkutsudachinál nincs egy kicsit behajlitva a hátso láb,akkor a gerinced károsul...meg sok ilyen dolog..
Pl:Egy mawashi gerinél ha nem veszited le a lábfejed és kitölöd a csipöd,akkor valoszinü hogy nem sokáig fogsz rugdalni,vagy ha egy sima zenkutsudachinál nincs egy kicsit behajlitva a hátso láb,akkor a gerinced károsul...meg sok ilyen dolog..
Zsoltee vagyok csak nevet csereltem.
igen amit mondasz az nem egy utolso szempont 😊 De azert shoto-sokrol sem hinnem hogy toloszekben jarnanak, az is egy "finomabb" karate. Ugy ertem, ott is javareszt a technikai szepsegen van a hangsuly, nem a ketrecharcon 😊
igen amit mondasz az nem egy utolso szempont 😊 De azert shoto-sokrol sem hinnem hogy toloszekben jarnanak, az is egy "finomabb" karate. Ugy ertem, ott is javareszt a technikai szepsegen van a hangsuly, nem a ketrecharcon 😊
Szerintem is nagy elöny ha valaki minden harcmüvészteböl eltud sajátittani egy kicsit,Én azert amikor elkezdtem karatet tanuli nem is tudtam hogy a shotokanon kivöl van más ága is😊)),ma már tudom hogy csak okinawan van 300😊))
a Fudokan az a karate ,ami mindne karate stilusban az arany közeputat keresi,azert jo.....Az alaptechikák mind a shotokan karatehoz hüek,csak van egy-két uj katant,egy par uj techikánk...Jah,és 30 eves karunkra nem toloszékbe járunk edzésre😊))
a Fudokan az a karate ,ami mindne karate stilusban az arany közeputat keresi,azert jo.....Az alaptechikák mind a shotokan karatehoz hüek,csak van egy-két uj katant,egy par uj techikánk...Jah,és 30 eves karunkra nem toloszékbe járunk edzésre😊))
Ezaz, rögtön itt a 0,075K
Amúgy én Brúsz Lít a karatével semmilyen módon nem hoztam kapcsolatba, csak Fboyra mondtam.

Amúgy én Brúsz Lít a karatével semmilyen módon nem hoztam kapcsolatba, csak Fboyra mondtam.

http://epica.nl
most megint átfutva a beszélgetésünket összevissza belekötsz mindenbe,két hozzászólásom után írod,hogy én összevissza kritizálom a karatét.
ezen egy jót nevettem 😊)
ezen egy jót nevettem 😊)
1. én pedig 3,vagy 4szer leírtam,hogy ez nem így van, SEHOL SEM KRITIZÁLTAM A KARATÉT! tehát hol is csináltam ezt? megint értetlenkedek,mert érthetetlen amit csinálsz...
3. én pont õt idéztem a Fudokanra is,ugyanazt írtam,amit õ a Kyosokra és azt sem úgy,hogy SZTEM égés a Fudokan,hanem hogy az õ gondolatmenete szerint az. OLVASS MÁR FIGYELMESEBBEN,ha kötözködsz! de ok. az imidzsembe tényleg nem illik,Te vagy az,aki ezt a legjobban tudja...
4. amit írok komolyan azt úgy is gondolom,vagy odarakok egy 😊-t. ha fölényeskedés amit csinálok,akkor te "ultrafölényeskedsz" #59 ... de ezt majd Leferve eldönti. én a 66-ot egy békés hozzászólásnak szántam.
7. örülök neki.
de mintha semmi értelme nem lenne a beszélgetésnek,mert Te mindig ugyanazokat hozod fel ellenem és hiába magyarázom meg,akár többször is,hogy nem jól értelmezed a leírtakat,Te újra és újra leminõsítessz engem,pedig én ilyet sehol sem tettem (max önmagát idéztem az illetõnek).
3. én pont õt idéztem a Fudokanra is,ugyanazt írtam,amit õ a Kyosokra és azt sem úgy,hogy SZTEM égés a Fudokan,hanem hogy az õ gondolatmenete szerint az. OLVASS MÁR FIGYELMESEBBEN,ha kötözködsz! de ok. az imidzsembe tényleg nem illik,Te vagy az,aki ezt a legjobban tudja...
4. amit írok komolyan azt úgy is gondolom,vagy odarakok egy 😊-t. ha fölényeskedés amit csinálok,akkor te "ultrafölényeskedsz" #59 ... de ezt majd Leferve eldönti. én a 66-ot egy békés hozzászólásnak szántam.
7. örülök neki.
de mintha semmi értelme nem lenne a beszélgetésnek,mert Te mindig ugyanazokat hozod fel ellenem és hiába magyarázom meg,akár többször is,hogy nem jól értelmezed a leírtakat,Te újra és újra leminõsítessz engem,pedig én ilyet sehol sem tettem (max önmagát idéztem az illetõnek).
najo jon egy par:
1: mar 2x leirtam, ha nem haragszol nem fogom ujra.
3: mert nem a kyot kritizalta, hanem lebekepzeltezte a muveloit (jo szo). es ne duhongj, abszolut nem illik az image-edbe.
4: Es aruld el legy szives, mibol gondolod hogy komolyan gondolta? vagy hogy valaha csinalt/csinalni fog ilyet? Tenynek allitod be es folenyeskedsz (#66)
7: nem erzem ugy, hogy rajonganom kene, remelem nem baj.
1: mar 2x leirtam, ha nem haragszol nem fogom ujra.
3: mert nem a kyot kritizalta, hanem lebekepzeltezte a muveloit (jo szo). es ne duhongj, abszolut nem illik az image-edbe.
4: Es aruld el legy szives, mibol gondolod hogy komolyan gondolta? vagy hogy valaha csinalt/csinalni fog ilyet? Tenynek allitod be es folenyeskedsz (#66)
7: nem erzem ugy, hogy rajonganom kene, remelem nem baj.
Jiu jitsu es iaido. Foleg a jitsun a hangsuly, de ha van idom, kostolgatom kyot, shotokant, meg judot is. Tokjo a valtozatossag, es megis rengeteg a kozos vonas. Kuzdelemnel pedig hatalmas elony a sokoldalusag 😊
ez jó. egyetértek. és remélem majd átértékeled ezt az erõszak dolgot,mert az tényleg nem megoldás.
Bocs, nem akarok beleszólni a vitába de Oppi azt a brúsz lí unokája megjegyzést nekem szánta... és jó vitát továbbra is ha nektek ez jól esik....
Energiatakarékosságból. - 40 Vödör sóderb?l -