Mûholdfelvételek és Légifotók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
http://bbs.keyhole.com/ubb/postlist.php/Cat/0/Board/latest/page/
itt vannak mindig fent a frissítések (igaz a Google Earth-hez, de ezek kerülnek át a Maps-ba is elég gyorsan)

We are pleased to announce another imagery and terrain update.

The key highlights are:
-- Entire country of Switzerland at 50cm and many Swiss cities at 25cm (thank you, Endoxon)
-- Entire country of Switzerland terrain at 10m, the Swiss Alps are now high-res!
-- Entire country of Denmark at 50cm
-- Australia day flyover
-- Cities of France: Lyon; Le Mans; Lourdes; Reims; Nancy; Limoges; Lille; Arles
-- Potsdam and Magdeburg, Germany
-- Barcelona, Belem, CapeTown, Galapagos (Isabella Island), Manaus, Mt Saint Helens, Recife, Rio, Venice)
-- Whistler British Columbia
-- Full state coverage for Wyoming & Utah
-- significant amounts of new Digital Globe data

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

CattiBrie

[/spam]™

CattiBrie
Heló!

Gondolom, hogy jól gondolom, ha azt gondolom, hogy a googlemapot folyamatosan frissítik.
Azt nem tudja valaki, hogy hol lehet utánanézni, hogy éppen merre frissítik a "nagytérképet"?

Régen Hawaii-rõl nem volt részletes, most már van. Ugyanez érvényes Perura, Balaton bizonyos részére, Zalára...

Érdekelne, hogy pl Balatonfenyves, Agárd vagy Vir sziget (HR)....... körül mikor lesz részletes kép (meg még rengeteg helyen).

Ja! És találtam egy olyan helyet, ahol FULL rá lehet közelíteni, a maximumra úgy, hogy még képet ad ki.

Catti

[/spam]™

CattiBrie
én is néztem régen.. és nem is jegyeztem fel a linkjét.. de most megvan! :))

[/spam]™

Aquir
á, gondoltam hogy ez lesz, ahogy leírtad :) néztem én is régen, jó oldal

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

PíszLávJuniti
mûholdkép
több mûhold választható, hogy melyik szemszögébõl,
idójárás, infra, éjszakai stb.. korrekt kis lap.

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

CattiBrie
Dzsini
dehogynem, csak te nem vagy Bessenyei, hogy a 0 méteres repülési magasságot összehozd :D

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

CattiBrie
ja, és nem lehet átrepülni a híd alatt!!! :DD

[/spam]™

CattiBrie
lál

Alig találtam haza. :)))

[/spam]™

Dzsini
Tessék, ez Budapesten a Parlament fölött kezd...
klikk a linkre, aztán rögtön klikk a start-ra
(aztán nem ám rázuhanni valamelyik épületre ;) )

CattiBrie
kár h nem lehet fejjebb repülni, mert így nem tok semmire rákeresni :(

Budapestrõl kira lenne egy ilyen :)

[/spam]™

Aquir
jaja, ezt láttam, multiba lenne jó =)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Dzsini

Lacee
LOL, kattints rá valamelyik linkre és ott van :D

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

cicai
ha már mûholdról van szó, akkor meg tudná mondani vki nekem , hogy hol találom meg ahol az egész föld föl van véve és még a házra is rá tudok közelíteni:

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Lacee

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Punker
cikket nem olvastad el? ez egy vitatott Inidai-Kínai határ szakasz makettje.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

RelakS
Az :D Vajon mit akarnak vele? :)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Punker
kínai makett

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

RelakS
Szép hegyes táj

De mi furcsa van benne? :)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

alert
Értettem :) köszi!

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Aquir
igen, csak ki kellett másolni az url-t :)

CattiBrie
lol

(másold ki a linket, ha nagyon érdekel)

[/spam]™

alert
Nekem csak a 3. Próbáltam két külön netrõl. Lehet, hogy te regisztrálva vagy ezekre az oldalakra vagy passz.

CattiBrie
nekem mindhárom bejön

[/spam]™

alert
Na ezeket jól belinkelted :) remote, hosted, forbidden, minden van itt :)

CattiBrie
linkek
link1link2
link3

:)

[/spam]™

CattiBrie
Itt van a híres Southfork Ranch! :)

[/spam]™

CattiBrie
ez elég érdekes megoldás:

Viktória vízesés

[/spam]™

Aquir
akkor rakly képt! :)

CattiBrie
up

[/spam]™

Aquir
----------áz :)

#659 : --||--

CattiBrie
Gyõõõr?

[/spam]™

CattiBrie
Ikva?

[/spam]™

Aquir
dejó

én itt lakom =D (már amikor nem egyetemen vagyok) :)

CattiBrie
Mióta lehet a google-ben ilyen részletes képet kapni, utcanavekkel meg minden?

link

Két hete, amikor néztem tuti nem volt még.
De tök jó! :)

[/spam]™

peteragoston
nem, nem talaltam semmit szerbul...

Dzsini
onnan viszont viccesebb ortofotót rendelni, nézegettél szerb cégeket esetleg?

peteragoston
Eleg gaz. Meg +nekem az a kep amit keresek, nem Magyarorszagon van. Hanem Szerbiaban. Szegedhez kozel. A hatar mellett egy falu.

alert
Google, DigitalGlobe, TerraServer stb szóval a külföldi szolgáltatóknál Magyarországról csak 1-2 kisebb területrõl fogsz fotót találni mert az amcsik csak azt fotózzák ahol fontosabb repterek vagy katonai létesítmények vannak :D olyan fotókat ami kisebb falvakat is lefed és jó minõség Magyar szolgáltatónál keress. De megkérik az árát rendesen... Mondom mûholdfotó 180 eFt felett... ortofotó 2000-4000 Ft / km2.

peteragoston
Google-ben talaltam meg. csak nagyon gyenge minoseg. most nezegete digitalglobe-ban, hatha itt meg lehet venni valami jobbat.
http://maps.google.com/?t=h&ll=46.153675,19.96954&spn=0.052917,0.117073

alert
Szerintem igen. De külfödrõl inkább a DigitalGlobe-ot ajánlom. Persze elõször nézd meg az ingyenes részben, hogy van-e arról a helyrõl fotó ami neked kell. Mert tudtommal csak egy-két magyar cégnek vannak teljes lefedettségben felvételei Magyarországról és az olyan drága amit mondtam.

peteragoston
A terraservernel lehet jo minosegu nagy felbontasu kepeket rendelni?

alert
Én nemrég utánajártam keress rá gugli ad pár találatot. Ha jó minõségû mûholdfelvételt akarsz rendelni akkor az pár ezer forint / km2 de úgy van kitalálva hogy minimum 180 ezer Ft + ÁFA értékben kell rendelned. Ez alatt nem adnak el 1 darabot se. Ennél valamivel olcsóbb az ortofotó, annál nincs minimum rendelési mennyiség. Ha valaki tud olcsóbb helyet írjon :)

peteragoston
Hol lehetne megrendelni muholdas felvetelt. Kellene egy falut lefenykepezni, terkepkeszites celjabol...

CattiBrie
ja, valami ilyesmi :)

köci

[/spam]™

Dzsini

atlagember
Nem tudom, de nagyon nagy, igen pontos a tájolása és fura alakja van.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu