Kazettáról MP3-ba

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

w7-em van. megnéztem a beállításait és minden rendben van, elfogytak az ötleteim sajnos. de köszönöm segítséged, lehet, hogy semmi sem segít =)

one love one united

Dj Faustus
1. Kerítsd elõ a Windows hangerõ-vezérlõ-pultját (a Tálcán jobb alsó sarokban dupla bal kattintás a hangszóró ikonra; vagy a Start menü/Futtatásba írd be sndvol32, majd kattints az OK gombra; vagy Start menü/Minden program/Kellékek/Szórakozás/Hangerõszabályzó)
2. Keresd meg a megjelenõ ablakban a Mikrofon csatornát, és húzd fel a hangerejét, illetve ugyanennél a csatornánál az Elnémítás négyzetbõl vedd ki a pipát.
Ha nem találnád, akkor ugyanebben az ablakban válaszd a Beállítások/Tulajdonságok menüpontot, a Hangerõ beállítása legyen Lejátszáshoz, a következõ hangerõszabályzók megjelenítése résznél meg a Mikrofon legyen bejelölve, majd nyomd meg az OK gombot - ekkor már meg kéne jelennie.

hello, azt szeretném kérdezni, hogy ha cd-s kazettás rádióról akarok PCre felvenni hanganyagot, akkor miért nem hallom a hangszórón ami megy a kazettán ? a deckbe a fülhallgató helyére dugtam a jack-et, a másik végét a gépem mikrofonbemenetébe, és a hangszóró a helyére van dugva... nem tudom a megoldást, aki igen, legyen olyan kedves írja le, egy sörre meghívom !!!!!! =) elõre is köszönöm.

one love one united

Lazarus
Köszi 😊
ragaszd be a kazetta alján lévõ kis lyukakat....cellux vagy akár papírzsepi darabbal tömd be 😊

fotográfik kolomp edisön :D

Lazarus
ák --> ak
Lazarus
Üdv! Én ugyan azt szeretném amit a topik nyitója csak pont fordítva. Már ott elakadtam hogy nem tudom lenyomni a kazetta lejátszó record gombját, se üresen se kazettával. A play gombal együtt sem, elég régen csináltam már ilyet, talán kifelejtettem valamit? Vagy csak rákúrták egy record gombot dísznek? -_-
olyan parancsot kéne keresni, hogy "Reduce hum", vagy "Reduce Noise" (a GoldWave-ben ilyen lehetõségek vannak, a Soundforge-ot nem ismerem)

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

Sziasztok!

Kazirol atvettem mp3ba, de nem sound forge-al, utolag h lehet az alapzajt kiszurni sound forge-al?
Tetsuo
Nekem pl az összes kazim dolbys volt.. anélkül soha nem vettem fel semmit.. a mûsorosok is.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
(Persze ha van dolbyd használd!)

na, egy Deep Purple albumot felvettem, szerintem egész jó lett, bár egy kis sistergés érzõdik rajta, ahol tudtam, levágtam...

na, szereztem sztereó kábelt, most tölötm az akksikat :-D

nemcsakfeel
www.letoltes.com ról a CDex et ajánlom, teljesen free, nincs benne semmilyen zavaró dolog.
a CD meghajtó analóg hang kimenetét alaplapi csatlakozóra szokták dugni, nem pedig kintre 😊)

*hihi ** *

N.E.O.!!!
ha *.cda kódolású (van másmilyen is?) akkor ez is megteszi easy cd-da extractor, amúgy mp3.lap.hu és ott középen kicsint lentebb van olyan oszlop hogy grabberek.

St megkérte, hogy távolítsam el a régit, úgyhogy most csak ilyen szar van:(

mármint audio cd-rõl?
egyszerû, keresel egy grabber programot, az szoftverbázisa tele van ilyenekkel. én a NeoAudiot tudom javasolni, ingyenes, bár tele van ad-ekkel....

Hello!
Lehet, hogy nem ide illik, de had kérdezzem meg. Nemtudjátok hogy cd-rõl hogy lehet mp3-ba átvenni a számokat?
Amúgy lehet hogy béna vagyok, de a hangkártyámnál 3 bemenet van és egyikre sincs line-in írva. Az a bemenet lenne, ami nem a mikrofon és nem a hangfal? 😊
Írjatok!

BomBa

BomBa

barret
Total Recordert ajánlanám!Dc++-ról szedtem le.

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Már csinátam ilyet,megoldhatóPs2-rõl szedtem le zenét.Egész jól szól!

Bérbe vehet? reklámfelület...

Tetsuo
Ez így van, digitalizálásnál kicsit sem lehet nagyobb a jelszint a megengedettnél! A walkman hangerejét állítsd kb 3/4edre a számítógép bemenõpotiját meg állítsd a program jelszintmérõjéhez. (A pirosba ne menjen!)
A sztereósításról meg annyit h azt Te is megtudod csinálni (nem lesz sztereo, csak nem fájdul meg tõle a fejed..), az egyik oldalt kb 20-25ms-mal késlelteted. Ennyi.

nemcsakfeel
ja meg ne bízzál abban hogy hát majd utólag zajt szûrünk rajta, és akkor jobb lesz...

*hihi ** *

nemcsakfeel
a felvételkor a jelszintre nagyon figyelj!!!
szal mindíg csinálj egy próba felvételt, és játszd vissza, majd állítgassál újból.
én már jártam meg hogy realtimeban nagy jó volt a "visszahallás", ( mivel olyankor nem lesz bedigitalizálva a jel, hanem a hk. csak átengedi magán.. )!!!!

*hihi ** *

hát nem tom, én hallottam már kaziról grabbelt zenét, az nagyon jó volt

Nem a szerencsén múlik. A kazettából soha nem lesz jó minõség, (fõleg ha még másolt is).
Meg gondolom neked sincs valami méregdrága hangkártyád.

hátööö...
meg lehetne úgy is oldani, de rengeteg szemét alakkal találkoztam már a DC-n.... hátha több szerencsém lesz mint neked :-D

A kazettán lévõ számokat nem tudod netrõl beszerezni?
Én már csináltam ilyet, és a minõsége nem lesz nagy szám.

cSuwwi
hát jack-jack

mindkét vége olyan legyen, mint amilyen a fülesednek van.

shit happens

ühüm....

kábel az milyen legyen?

cSuwwi
bármi jó, ami a kazettán lévõ jeleket audio jellé tudja alakítani.
A walkman is jó, csak tápról adj neki áramot, amíg másolsz, vagy jó elemekkel, mert ha merül, akkor belassul -> szar lesz a felvétel.

A sztereó meg alapkövetelmény, bár ezek a programok már tudnak monó jelbõl sztereót varázsolni.

shit happens

köszi!

a magnó helyett sztereó walkman is jó?

cSuwwi
türelem 😊

komolyabban:

1 magnó, 1 kábel, 1 hangkártya, 1 szoftver

Olyan magnókábel kell, amit a hangkártya line-in bemenetére tudsz kötni (nem a microphone-ra)!

Szoftvernek meg pl. Goldwave, vagy Sound Forge-ot javaslom.
Egyszerûen átjátszod, a progin meg beállítva felvételi szintet felveszed, majd elmented mp3 formátumba, ennyi...

Bár, ha nem ritkaságokról van szó, érdemesebb inkább a DC-rõl, vagy a Soulseekrõl levadászni õket.

shit happens

Hali!

Itthon van jó pár kazettám, és szeretném felvenni MP3-ba. Mi kell hozzá? úgy értem, h kábel, meg lejátszó ok, de egyéb más szoftver, stb?

(bocs ha van ilyen topic, én nem találtam)