Sátánista zene mire jó ?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jöhetnének magyarba koncertezni
[HUN]PAStheLoD
ez tény :)

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
örök kedvenc : massacre ;]

van jo pár elborult szám az tény föleg a the berzerker album utolso számai ,de vanak nagyon jok is pl forever,no one wins
IlluminatoR
Brutális egy zene. :D

[HUN]PAStheLoD
Némelyik számhoz tényleg kell hangulat, de az új album alapból is néha hallgatható :]

naja tényleg elég jo zenét csinálnak,
[HUN]PAStheLoD
hmm végre 1 the berzerker fan ;]
berzerker odatesz , rendesen !!

ez aztán tartalmas a témához hozzászoló jól átgondolt és megfogalmazott hozzászólás volt gratulálok....
[HUN]PAStheLoD
Korrekt. Szerencsére a legtöbb olyan ember, aki metal-t hallgat, fõleg a heavy-tól a black vonal felé, azok azért elég értelmesek, és tudják, hogy mirõl van szó... ellenben egy kovács iksz, aki betablettázva a diszkóba tolja, valószínûleg hozzá se tudna szólni a témához..

[HUN]PAStheLoD
Köszönjük, hogy kimutatod emberfeletti intellektusod és toleranciádat ill. megértésedet. <#ravasz1>

Szabi84
Ki a faszt érdekel mit halgattok

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Voltan
Egyetértek.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

IlluminatoR
Na ezt nézzétek meg. A meglévõ zeneismeretemmel és angol tudásommal állítom, több dolgot mond el mint pl. a Toto Hold the line címû száma. Tény, hogy a refrénen kívûl ordítanak benne, de azt sem hisszem el, hogy vki ezt Tüc-tücre eltudná "énekelni".
A mondanivalók formálták és hozták létre a mûfajokat.
Mint leírtam, egy ilyen súlyú témát vagy egy ilyet nem lehet elmondani rappelve. Btw, az utóbbi kicsit nehezebb, több benne a háttérinformációt és az együttes mondanivalójának megismerését kívánó motívum, de nagyon sok ember nem is hajlandó meghallgatni mert biztos szar. Nem külsõ alapján kell ítélni. Tolerancia, emberek! Nézd meg hányan szerették/szeretik az O-zone Dragosta-din Tei címû számát. Csak külsõ alapján ítélnek, az nincs benne az emberek nagy részében, hogy megkeresse a dalszöveget, elolvassa értelmezze, és átlásson tucat jellegén. Míg a SlipKnoT címû zenekart illetve Marilyn Mansont meg se hallgatják, mert az egyik "gusztustalan maszkokat" hord, (bár az új klipben nincs rajtuk), a másik meg rúzsozza magát, náci ruhákban fotózkodik, fémfogakat tesz be, stb.
Át kell látni az ilyen külsõségeken. A SlipKnoT-ot meg ne szidjátok mert a 3 dobos tesz róla, hogy nagyon jó ritmusa legyen a zenének, hatalmas energia van benne.
És e két együttes mellett hallgatok rengeteg más elõadót és mûfajt. Azt értékelem legfõképp a zenében, ha van mondanivalója.

Nekem is van olyan barátom aki repper és nem fikázom a zenéjét. Õ azt szereti.
Csak az a baj, hogy ahogy elmegyek utcán ott az ilyen discos emberek lenéznek ha egyedül vagyok õk meg 5-en.
Ha többen megyünk akkor már ránk se nem néznek.

Na szal. Õk fikázzák a zenét míg a rockerek vagy az iylen "élõ" zenét kedvelõk nem nagyon. Én legalábbis akit ismerek rockert, "sátánistát" nem érdeklik, hogy mások mit halgatnak õk ezt szeretik. És nem szólnak be míg a másikgépi zenét kedvelõk igen.

Lehet nem nagyon lehet leszûrni mit akartam leírni de han igen akkor.......

http://darkghost.uw.hu

Asszem egyébként azért akadtam ki a tegnapi napon a témát olvasva... Szal egy általam igen kedvelt, fiatal leányzóra úgy kellett a múltkor rátörnöm az ajtót, mert a mocsárrészeg mostohaapja kéésel fenyegette õt és a kishugát. És akkor van, akinek az a legnagyobb baja, hogy valaki másfajta zenét hallgat, s ezért szül elõítéleteket, ahelyett, hogy inkább körültekintene kicsiny, rothadó társadalmunk világában, és olyasmit találna magának, aminek értelme is van. Valamilyen szinten részese lettem én is a vitának, lol :)

zakika
lehet hogy te nem, mondjuk en is probalom tartani, de a legtobb ember gondja baja nagyob annal, hogy a zeneben mast is kereesen tuc tuc ritmuson kivul.

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Ahhoz viszont összevont szemöldökkel hozzászólnék, hogy néhány metal zenei stílust egyértelmûen azonosítanak a sátánizmussal.
Ez kb olyan, mintha azt vágnák a képedbe, hogy ha jazz-t hallgatsz, akkor néger vagy.
A sátánizmusban, mint témakörben elég olvasott vagyok, és kijelenthetem, hogy azok, akik tényleg komolyan sátánisták, nos, ezek igen komoly emberek, egy komoly vallással. De. Mert ugye mindig van egy de. Elég, ha röviden talán annyit mondok, hogy pl a Sûtûn egyháza se sátánista. És mielõtt pofánvágtok valami lecseszéssel, ismételten csak azt tudom mondani, amit e témában már jópárszor. Különbözõ vallások negatív pólusainak összeválogatott egyvelege nem lesz sátánizmus. Kettõ. Aleister Crowley. Az uraság A Kitab al azif címû mûbõl kiemelt részekre hagyatkozva írt egy kereszténységgel kevert könyvetm itt indult az egész. Pontosabban néhgány elemét átvitte az említett könyvnek. Jó tudni, hogy az említett könyvet Howard Phillips Lovecraft írta álnéven, hogy irodalma hangulatának világát színesítse. 3. Úgymond afrikai sátánizmus. Macskafelvágás, levágott kéz a bolt elõtt vevõket hoz, stb. Ezt se kéne összekeverni a keresztény sátánizmussal. 4. Belemagyarázások. Az a kevés, aki még tudja is ,hogy milyen a valódi keresztény sátánizmus, elkezd belemagyarázni mindent, ugyanúgy, mint a keresztény szekták teszik. 5. Szeretném azt is megemlíteni, hogy ha a sátánizmus kifejezést értelmezzük, nos itt minden olyan vallás sátánistának minõsül, aki nem Jahve Élohimot imádja. Ilyen minõségben például Marduk is, aki kultuszkötének egyik legpozitívabb alakja.
Sorolhatnám még, de azt hiszem, a lényeget értitek.

Folytatva. Hiba a black metal avagy a death metal stílust sátánizmussal párosítani. Ez maximum 14-17 éves korban fordulhat elõ, amikor még az ember minden hülyeséget összeszed internetrõl, és csak azért, mert olvasta, el is hiszi. Ismételten kijelentem, ez egy zenei stílus, a maga jellemzõivel, melynek egyik központi témája nem is annyira a sátánizmus, de sokkal inkább az önzõvé vált (tiszteletem a Ferenceseknek, az õ elveik talán kivételnek számítanak) kereszténységtõl való elfordulás. Emellett ott van a szerelem is, stb, stb. Például a Dimmu Borgir is csupa családos emberbõl áll, úgymond kamu-sátánisták, de felmennek a színpadra és elõadják a számaikat, és a hozzájuk tartozó show-elemeket.
S aki egy black metal zenekar számait hallgatva, a zene alapján kijelenti, hogy õ most sátánista, azt csak sajnálni tudom, mert átkozottul röhejes az ilyen réteg, sokszor azt sem tudják mibõl fakad az egész, vagy mi lenne a lényege. Inkább azonosítják az afrikai sátánizmussal, és le van tudva.Szánom az ilyeneket, szánom. Azok, akik pedig egy black metal zenekar zenéjét egyelõve teszik gondolatban a sátánizmussal a fentebb említett réteg által generált vizuális hatások (megjelenés, stb), azokat is csak szánni tudom.
Csak a keretes szerkezet kedvéért. Én magam is black-et hallgatok sokszor, de ha valamilyen oknál fogva beteszek egy Louis Amstrong albumot (igenis kedvelem a jazzt, legalábbis néhány megjelenési formáját), nem leszek néger, és szaxofonozni se tanulok meg az élmény hatására.

ui:
Elõítélei mindenkinek vannak, lehetnek. De valami félelmetesen röhejes, hogy a zene, melynek célja a szórakoztatás volt anno, ilyen sok rétegre szakítja a társadalmat. Ismerek olyan diszkóst, akit nagyon kedvelek. És nem köpöm le, amiért technot hallgat. Sõt, nem is b#&@ogatom miatta. Mint ahogy õ se teszi velem. Ilyen egyszerû. És sajnálom, hogy a fõként ifjabb korosztályok által képviselt divatmetal, divatsátánizmus, stb miatt ezeket a vonulatokat hallgató rétegeket tökéletesen elítélik.

Voltan
Hát, ez nagyon nem így van.

zakika
nem biztos. oreg korban mar nem azt nezed, milyen a zene szerkezete, mondanivaloja, hanem eleg lessz ha megjegyzed a referent es a tuctuc utemet...

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dics&otilde;ség

Herr Lehrer
Öregaápink azért hallgatnak lakodalmas zenét mert az õ fiatalkorukban ez volt a menõ.Ha a mai fiatalok megöregszenek nem fognak elkezdeni lajcsit hallgatni meg magyarnótát.Ugyanazt fogják hakkgatni mint most,de ez az akkori fiataloknak már "szar szemét parasztzene" lesz.

Your suffers will be legendary even in hell!

zakika
valaki a metalt novi ki valaki meg a diskot
oregkora meg csak lakodalmas lajost halgat danubiussal fuszerezve (vagyis a sz*rvendegei)

magus
nem marakodtam, csak megallapitottam egy tenyt, hogy mikor szoktak kinoni az emberek az ilyen hulyesegeket:)

mascarun
Minden zene jó csak nem mindenkinek! Kár azon marakodni hogy ki mi a szart hallgat!<#action>

hello én elég sok félét hallgatok pl kataklysm,nile,arch enemy,dark tranquillity,nasum,the berzerker,undying,bloodbath,caliban,heaven shall burn,
és még sorolhatnám...
zakika
Stratovarious nem illik a kepbe - kellemes zene, horges nelkul
Dimmura es Filthe kulon hangulat kell. Ha a csalad utazik az autoban akkor nem tennem be, de fulhagaton sotet este hazafele bandukolva megvan a hangulata

Christiansen
Ja és annyit h mindegyikben jó gitárosok játszanak(akik nagy egyéniségek ráadásul), és NO HÖRGÉS.
Igazán jó metalénekest még nem hallottam, rockénekest igen.

Christiansen
Jó, a végén Slayert meg Maident, de csakis a 80as évekbõl:)))
Miért ti mit hallgattok?
Ilyen Dimmu Borgir, Stratovarious meg Cradle of Filth???

Ja gondolom a Systemre húzzátok a szátok. Nagy szar, már meg nem hallgatnám,
de az elsõ 2 album bejött. Ennyi.

magus
nagy metalos, hm:)

Christiansen
Jó...ÉN NEM A METALRÓL HANEM A SÁTÁNIZMUSRÓL ÍRTAM.
Amúgy: Metallica,Godsmack,Iced Earth,System of a Down stb...
Tudom h nem death metal!!!

akkor mér irkáltál ilyet ,hogy idézem "Így van, de sztem 15 elõtt is gáz."
és a régi nagy metalos korodban miket halgattál kiváncsi lennél
Christiansen
Nem sokat, de ahogy írtam nincs bajom az ilyen zenékkel amíg van bennük
ötlet, zeneiség vagy értelmes mondanivaló.
Három éve még nagy metálos voltam amúgy....

ja és még valami te hány death metalt játszo zenekart halgattál?
mármint mit nem értesz az nc-t? vagy mit?
Christiansen
??? Nem értem<#confused>

15 után gáz? erre már inkább nem mondok semmit ja ,de mégis 2 betü nc....
oks igy már oks mint ahogy énis irtam van sok olyan is akikröl te beszéltél
Christiansen
Így van, de sztem 15 elõtt is gáz.

magus
egy ido utan mindenki kinovi, altalabana ugy 15 utan mar gaz

Christiansen
Herr Lehrernek is igaza van, a hörgés sztem se zene,
az ordítva énekleés méég elmegy, de hörgéssel nem lehet DALLAMOT kiadni,
harmóniáról ne is beszéljünk...
Ha meg keménységet akarunk akkor azt a zene és a hangszínek tegyék azzá.

Herr Lehrer
Én nem a death metalt fikáztam.Amit mondtam az azokra vonatkozik akik tényleg ilyen "dögöjjünkjmeg" zenét nyomnak mert ilyenek is vannak azért szép számmal.Azt se mondtam hogy nincs mondanivalója,hanem azt hogy van neki,csak az nem egészen helyes,mert volt már olyan ember aki ennek a mondanivalónak a hatására lett öngyilok.Amugy az hogy mondanivalója van-e nekem tökmind1.A zenében a dallam meg a ritmus a lényeg.persze ha mondanivaló van az nem baj csak ne menjen a zene kárára.És most jön egy kérdés,és ez tényleg nem fikázás,erre tényleg kiváncsi vagyok: Miért kell ezekben a zenékben hörögni?Miért nem lehet csak simán énekelni?

Ha mutatnál nekem egy sátánista reppert megköszönném.
Nem is hallottam róla, hogy lenne. Nem mintha meghalgatnám, de érdekelne hogy tudsz-e ilyet.

igazad van csak itt az a gond ,hogy ez a srác név szerint Herr Lehrer elkedte fikázni a death metalt azzal ,hogy semmi mondanivaloja sincs se értelme és ezzel csupán az a gond ,hogy ugy tette ezeket a kijelentéseket amelyek amugyis teljesen alaptalanok (na jo van egy párzenekar amire ráillik az a jelzö amiket használt ,de ö általánositott és az összes death metal bandára mondta) ,hogy nem is olvasta,ismeri a szövegeket halott egy kettöt és általánosít na ezekröl kéne leszokni ,de részemröl a vita lezárva irhatok én itt oldalakat is akkor is ez marad a véleménye....
Christiansen
Szerintem a sátánizmus a)-idétlen pótcselekvés
b)-ha meg komoly akkor lelkibetegség
<#szomoru2>
A zenéhez egyiknek sincs sok köze, és maximum durva szöveggel esetleg
színpadi kegyetlenkedéssel lehet egy zene/zenekar sátánista. Csakhogy akkor a zene fogalmától el is távolodik jó messzire...

A sátánista zene nem feltétlenül rockzene! Lehet hyperspace zúzda is ilyesmi
vagy mocskosszájú repper.Mindegyik minimum egy józanító pofánverést érdemel
hogy ember gondókoggyá' má'!Na jó, az agresszió rossz dolog<#mf1>

A tanulság tehát az,hogy nem kéne ilyen hülyeségeket csinálni meg terjeszteni,
INKÁBB TESSÉK ZENÉT HALLGATNI, mindenki olyat amilyet szeret és nem fikázni a másét addig, amíg õ nem fikázza a tied<#hehe>

És az ilyen kategorizálások se érnek szart se.

VinylToy
lol

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

ezzel kábé én is így vagyok, a "gettóból jöttem, csúcson vagyok, mindenki bekaphatja, kinyalhat, fõleg a többi szemét feka repper" stílus elõtt én is tanácstalanul állok.
Viszont ezt a lavinát inkább ne indítsuk el, mert valaki megkérdezi azt, hogy mire jó a gitárcincogtatás, nyivákolás, és akkor jaj nekünk. :-)

És mire jó a rap???
Állandóan csak a káromkodás megy 1000el.Semmi más. Zenéje meg szinte nincs is.
A Discoban meg pekapsz egy tablettát és a zene meg teljesen letompít aztán egy idõ után megdöglesz.
Én meg ezeket a stílusokat nem értem.....
Maradok a METAL zenéknél. Ahoz kell tehetség, és álltalában koncerten nem magnóbol jön a zene.

Voltan
Én is épp a Nile-t akartam felhozni.

egyáltalán nem a halál vér rohadás a témáik rengeteg zenekar játszik death metal-t az egyik ezekröl énekel a másik más dolgorol pl a nile az ösi egyiptom hitvilága és dolgairol énekel csak hogy egyet emlitsek ,de ez a kijelentésed is elég alaptalan ,mert kb meghalgattad a cannibal corpse-t és levontad a következtetést... és még valami pl a pop bandák állandoan a szerelemröl énekelnek az nem unalmas? na erröl ennyit ha meg idegesit a hörgös vokál akkor ne hallgasd és ne irj le ilyen baromságokat.... na zárjuk le ezt a témát!!
amugy lenne feléd egy kérdésem te mit halgatsz?
Herr Lehrer
jó nem az összes arról szól hogy "vághdfelazereidet" de elég ha megnézed a zenekarok neveit amit felsoroltál:blood,dying,hate,dark.VAgy már alapból ennek a neve DEATH metal.Mindegyik szám ugyanarról szól:halál,vér,rohadás...Nem unalmas ez egfy kicsit?
Amugy meg hogy én ezeket miuért nem szeretem az tök egyszerû: idegesít a hörgés.