Enthusia Professional Racing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.
Tetszik, hogy van nekünk egy játék, amiben csak Alfák vannak, de összességében nem jön be, sok idegesítõ apróság van benne szerintem. :-(
Ki evett a nadrágomból? Ki ivott a cipőcskémből? Kialudt a villany!
Ez után ha már van elég tapasztalata az embernek, érdemes elkezdeni az EL-ot, amiben a meg nem lévõ pályák alapváltozatát (tehát a visszafele vezetõket nem) lehet megnyerni. Dragon Race pályát oda-vissza megadja. Az utóbbi nem körpálya. Így lesz 22 pályád.
Én a legvégére hagyom a FR-t. A DR-ben meg nem nyert kocsikat és az alap pályák megfordított változatát lehet itt megnyerni.
A FR százalékos értéke a megnyert autók és pályák arányában nõ.
Nem bizonyosodtam meg róla, de feltételezem, hogy miután a ravers változatot is megcsinálod úgy, ahogy fent leírtam, akkor TI módban is megjelenik a pálya... De ez nem tuti még. Szóval most nagyon örülök, és megcsinálom újra elsõ helyezésig az EL-ot, aztán a FR-t 100%-ra, és akkor igazán büszke leszek magamra😊. Az után elkezdem a SCAR Squadra Cores Alfa Romeot, közben a Midnoght Club 3-at (ha már elkezdtem, végigszenvedem...), és a legvégén a GT4-et.
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Bár én a Fiat-konszern kocsik nagy részét szeretem. :-)
A játékban nem tudom hol tarthatok, de szerintem még az elején. Mert 90 kocsi van már meg és szinte csak azzal szórakozok hogy mindegyiket kipóbálom minimum 2-3 pályán. A hibakeresésrõl már rég letettem, akik ezt a játékot készítették tuti hogy sokkal több autót próbáltak ki határhelyzetben is mint én fogok valaha. Egyszerûen élvezem a gamét <#wink>#wink> Eddigi kedvencem az Alfa SZ a Lövenseering vagy melyik pályán. Egyszerûen fenomenális hogy lehet csúsztatni a kanyarokban. A lvl10es Nismohoz képest persze lassú, a Cobra meg sokkal jobban csúszkál, de akkor is a SZ a király nálam eddig. Ha biztosra tudnám hogy a valóságban is így viselkedik ilyenre cserélném az MR2esem NSX helyett. De sajna ennyire azért nem bízom az EPRben <#vigyor1>#vigyor1>.
A valóságban meg persze aki próbálgatja az autót az töri is. A probléma fõleg ott van hogy közúton mást is tör. Szóval senkinek nem ajánlom, bár én eddig még megúsztam. Mármint azt hogy összetörjek másokat. De 13 év alatt így is volt néhány balesetem, amiket nem közvetlenül ugyan, de közvetve mind magamnak köszönhetek. Pl. a defektet úgy kaptam hogy elõtte próbálgattam hol az autó széle. Így 80 felett egy kicst beljebb álló padkakõ meghasította a gumit, ami pár nap múlva szétrobbant. Az eredmény egy huzatópadra tett kocsi meg egy kidõlt villanyoszlop. (A kár cirka 150 ezer HUF 93ban)Mákom volt hogy se én se más nem sérült meg. Persze defekt volt, szóval valszeg megúsztam volna akkor is de én tudtam hogy az én hibám.
Vagy mikor elhittem hogy a kisipari módszerekkel készített fékbetét ugyanolyan jó mint a gyári. Aztán mikor a jóval elõttem 70el menõ nyomott egy satuféket, én meg kb 130ról szintén, pont az az 5 centi hiányzott a régi féktávolsághoz képest. (A kár kb 30 ezer HUF jó 10 éve). Vagy mikor 160ról párszáz méteres fékút sem volt elég mert pont CSAK azon a párszáz méteren volt felfagyva az út. A másik útra sikerült csúszva ugyan de rákanyarodnom, viszont pár másodperc múlva hátulról belémjöttek. (40 ezres kár kb. 8 éve)Hiába tudtam hogy én hasonló helyzetben nem mentem volna bele az így elém kanyarodóba, mégse vitatkozhattam mert ott volt a jégen a fekete guminyom végig. Szal elég sok pénzbe kerül a határon autózni, és ha nincs nagy szerencséje az embernek, vagy neadjisten elnéz valamit mehet pár hónapra a börtönbe, meg élhet azzal a tudattal hogy megölt vkit hülyeségbõl. Szal pár éve már csak a kanyargós országúton élvezem a középmotor elõnyeit, meg csak havas-jeges úton szórakozok a keresztbe csúszkálással. (nem is rakok fel téli gumit, arra van másik kocsim <#vigyor>#vigyor>) Nem is beszélve a rengeteg hasonló helyzetrõl amiket mind megúsztam. Mindenesetre szerintem én mindig is az óvatosabb duhajok közzé tartoztam, különben láttam volna már kórházat vagy börtönt belülrõl. Na persze mindenkit érhet baleset, és az életbe elõbb-utóbb mind belehalunk. De sokkal nagyobb az esély úgy meghalni hogy az autónk és a saját képességeinket nem ismerve egy buli után haverokkal teletömött kocsival 200al lerepülünk az útról vagy telibekapunk egy pótkocsit (lásd pár nappal ezelõtti Blikk) mint hogy egy IFA felszalad a járdára és kilapít. Szóval az EPRel vadulni nemcsak sokkal olcsóbb de biztonságosabb is mint az életben csinálni ugyanezt. A különbségek közül is egyedül az adrenalinlöket az ami hiányzik, de azt sokkal olcsóbb és biztonságosabb megszerezni mondjuk bunglee jumpinggal mint kocsival. <#vigyor1>#vigyor1>
Hogy az életben gyorsabban történnek-e a dolgok 200nál: hát szerintem ezt élõ ember meg nem mondja. <#vigyor1>#vigyor1> Mindenesetre az EPRben sokkal lassabban történnek a dolgok mint a GT4ben, pl. ahogy már írtam az íven meg a sebességen is többször lehet korrigálni kanyarvétel közben. Ez az ami a GT4rõl nem mondható el. Mindenesetre szerintem nagy sebességnél a veszélyhelyzeteket korrigálni már nem lehet, csak megelõzni. Pl. ha az említett jobbkanyarban 200nál nem veszem kicsit visszább a gázt, nyúlok bele a kormányba aztán nyomom lejjebb a gázt megint, lehet megcsúszok vagy megpördülök. De ha kicsit nagyobb a sebességem, vagy még rosszabb a lengéscsillapítóm ... de az is lehet hogy az egészet csak beképzeltem magamnak, végül is a kocsin egy karcolás se lett <#vigyor1>#vigyor1> Ki tudja mi az igazság, az egész kb 1 mp alatt történt (vagy nem történt) meg. Lehet elaludtam 1mp re és ezt álmodtam, bár ezt azért kétlem <#mf1>#mf1> Végül is pont azért nyomom mindig a pályán mint a meszes mert különben elálmosodom. Az USAban meg mióta bevezették a sebességkorlátozást az elalvás mint baleseti ok már megelõzte a gyorshajtást. Ez is mutatja hogy tökéletes megoldás nincs <#vigyor1>#vigyor1>
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT
Az elsõ kettõ állomása nem olyan nehéz, a harmadik már szemét, mert van a végefele egy nagysebességû ívelt kanyar, ami a végén picit szûkül. Na az a rész nehéz tökéletesen. Az utolsó állomással szenvedtem, de végül az is meglett.
Mondjuk néha DR csinálgatása közben is adott egykét autót csak úgy, pl utolsó elõttinél megadta nekem az R8-ast, az utolsónál meg a Caterham 7-t.
DR-nál nálam dettó ugyanez a helyzet, 17 szint full S, az utolsónál egy C meg 3 B és eddig inkább nem is próbáltam meg javítani rajta. Itt túl nagy az MF. :-)
Amúgy hol tartasz, mennyire tartod nehéznek?
Haverok, Buli, Fight Club!
Az utolsó Driving Revolution szintet megcsináltad már?
Szóval ezt azoknak írom akik eddig nem próbálták még ki ezt a játékot. Hátha ezt elolvasva haladéktalanul jóváteszik mulasztásuk. Érdemes. Én is tök véletlenül próbáltam ki, haverom nyomta a kezembe. Azt mondta rosszabb mint a GT4. Ez alapján semmit nem vártam tõle (nem tökhülye az autós gamékhoz, legalább BMWje volt már életében, ha nem is nagy tapasztalat de még mindig több mintha vki csak anyuci suzukiját vezette eddig max 100al <#vigyor1>#vigyor1>)
Naszóval beraktam. Húú de randa gondoltam. Elsõ kör után: hmm. Aztán meg hmmmm. Végül mikor visszaraktam utána a GT4et: affrancba ez tisztára NFS:U.
Na jó, lehet ez utóbbi kissé túlzás, de kb akkora különbség van az EPR es a GT4 között mint a GT4 és az NFS:U között. És NEM a GT4 javára. Na persze ez is csak egy játék.
Elsõ kocsim egy Supra volt, drifteltem vele (sokszor nem akarattal <#vigyor1>#vigyor1> ) kaptam vele defektet elsõ kerékre, mentem vele országúton 200 felett. Aztán jött két CRX. 5 éve hogy van már egy MR2esem. De néha szórakozok egy 850es SCvel is. Na aki vmit ért az autókhoz az ezek alapján már tudja hogy eléggé kompetens vagyok-e elbírálni autós játékokat <#vigyor1>#vigyor1>
Szóval eddig ez az EGYETLEN játék amiben tényleg úgy viselkednek az autók ahogyan a valóságban. Ráadásul még irányíthatóak is. Sima kontrollerrel is. (persze a gázt át kell rakni analógra) Lentebb már felsorolták páran miért is nem igazi szimulátor a GT4. (gázzal fordulás, stb) Mindenesetre a GT hívõknek azt ajánlom menjenek a Viperrel egy kört Tsukuba Circuiten a GT4ben és az EPRben is. Nézzék meg melyik játékban lehet gázzal befordítani a kocsit. Melyikben lehet korrigálni a sebességet vagy az ívet kanyar közben. Próbálgassák a kéziféket. De mondhatnám azt is hogy az ellenfelek viselkedését és fizikáját is nézzék meg.
Az egyetlen dolog amiben a GT4 jobb az a grafika. De nem véletlenül. Az sem véletlen hogy törésmodell egyikben sincs. A PS2 ennyit tud, tudomásul kell venni. Az is csoda hogy ENNYIT tud, végül is ez az egyetlen szimulátor eddig amiben nemcsak jó fizika és jó irányíthatóság van, de a grafika is elmegy, és ez nem PCre hanem PS2re jött ki. Az hogy még kontrollerrel is lehet játszani (van kormányom is, de akik vezetnek már néhány éve azok tudják hogy ezek a mûanyag vackok semmit nem adnak vissza a valódi autóvezetés érzésébõl) csak hab a tortán. Ahányféle kormány annyiféle érzékenység, stb. (a valódi kormányokhoz viszonyítva mind kurvaszar, ezt el lehet hinni nyugodtan. Még annyi visszajelzést se adnak mint egy CX kormánya 40nél) A kontroller viszont minden PS2õn egyforma. A GT4ben a fizika kicsit gyengébb, a grafika kicsit szebb. Az EPRben pont fordítva. Törést modellezni már nem elég erõs a PS2 hardwere. Nem baj, majd a PS3. Ami miatt a GT4 SZAR az EPRhez viszonyítva (mert SAJNOS az) az nem a fizika, hanem az irányíthatóság illetve az autók viselkedése. Ezekben a GT4 valahol félúton van az NFS:U és az EPR között. Hogy mire gondolok arra mindenki rájön miután játszott egy-egy órát mindkét játékkal. Sajna megmagyarázni éppúgy nem lehet mint azt az érzést hogy az M3ason a Pest elõtti utolsó nagy jobbkanyarban milyen 200 km/h feletti sebességgel áthúzni a belsõ sávból a külsõbe az MR2essel, nem tökéletes lengéscsillapítóval. <#vigyor1>#vigyor1> Legyen elég annyi hogy míg ez utóbbi elég izzasztó, az elõbbi kb. olyan mint a gokartozás és az autóversenyzés közötti különbség. <#vigyor>#vigyor> Ja és ha valaki kíváncsi milyen a kocsim vezetni a valóságban menjen vele az EPRben. Mer' pont olyan. (basszameg le kell cserélnem egy NSXre, viszlát olcsó alkatrészellátás)
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
Jó áron kéne.. mert ha nem jön be 😞
De biztos jó, már a gt4-t nagyon unom. Sajnom nem érzem a késztetést, hogy játszak vele 😞
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
azért remélem jobb mint a gt4, azt 36%-nál meguntam, nincs félnapom egy versenyre.. meg csak addig van verseny mig le nem elözted az ellent, utána vhogy elfelejtik nyomni a gázt 😊 driftelni azt nem lehet egy normálisat, pedig arcade módban próbálgattam, na mindegy.. jó kis játék amúgy, csak ennyi hibát találtam benne 😊 a zene annyira nem érdekel, úgyis kikapcsolom v. halkra veszem!
(egyébként sztem a legjobb motorhangok az nfsu2-ben vannak)
de kiváncsi vagyok már az Enthusiára...
TDUnick: ArtMooney(HUN)
még sajna nincs meg a játék, de egy olyan kérdésem lenne, hogy a Logitech Wingman Formula Force GP kormányt lehet-e használni hozzá, ill. jó-e?
vagy a controllerrel elég jól lehet irányitani?
ha minden igaz vasárnap meglesz 😊
hangok jók benne?
TDUnick: ArtMooney(HUN)
we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!
- a GT4-nek is jó a fizikája.
Ugyanakkor két dolgot emelnék ki:
- Amikor álló helyzetben kitekert kerékkel bõgõ motorral leugrasz a kuplungról (felengeded a kézifék gombot) hátsókerekes kocsiknál, az autó abban a pillanatban elkezd pörögni a valóságban. Ez az Enthusiában így van, a GT4-ben nem.
- Rally mód. A GT4-ben mintha jégen menne a kocsi... Az Enthusiában érezni, hogy az úton, amin tényleg érezni, hogy pl murvás és valóban úgy viselkedik rajta az autó, ahogy kell.
csak ha mind S akkor lesz 100%