Simson

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fifi
mitõl lehet az, hogy míg sík úton bármikor, bármeddig tudok full gázon menni, rázós úton, földúton elkezd fulladni a motor bármekkora gázzal is megyek. van hogy észhez tér, de van hogy teljesen leáll. gyertyapipa rázódásra tippeltem, de azt kizártam már. most cseréltem benzincsapot, de nem hinném ,hogy azzal összefüggésben van...

ötletek?

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Pianista
a hengeres kérdésedre nemigen tuok érdemben válaszolni, 2 nevet tudok mondani, Gecsei István és Vaczkó Dániel, õket tudom így hirtelen felhozni, GI-al gpracing.hu-n tudod a kapcsolatot felvenni, Vaczkó pedig facebook-on megtalálható, velük beszélj.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Pianista
simsonbolt.hu német cuccok normális alapanyagból, garantáltan nem széthullós dolgok. az áttéeles kérdésedre pedig annyit mondok hogy 1 azaz !1! féle 4-es váltó létezik a többi az valami késõbb kieszmélt agyalmány szüleménye, gyárilag 1 féle áttételû váltó létezett, a 70köbös masinákon a kuplung volt más áttételû így nyújtották meg az ÖSSZES sebességet.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Ki lett cserélve a megszakitó , kondenzátor , gyujtogyertya karbi beállitva stb ( volt generálos szerelõ csinálta aki 1974-ota szoci motorokat szerel Békéscsabán )! Most már jól megy indul melegen is de azért egyszer rakoncátlankodott melegen . Még egyszer használtam csak majd kiderül !
Kérdéseim :
Lehet-e kapni gyári rezokupos kipufogot valahol ?
M741-es 70 ccm-es blokkot lehete kapni valahol utángyártottan ( Németország stb ) ? Olyanra gondoltam amire nem csak 70-es henger van rakva egy M541-es blokra hanem a váltó áttételei is különböznek ( fogaskerekek fogazása 3-as 4-es sebesség amitõl gyorsabb ) . Sr50-esemre vásárolnám !
Ki gyárt legalább olyan minõségü 50-es hengereket ( nem lengyel Almot-ot ) S51-es-hez , fötengelyt , váltó alkatrészeket ami legalább eléri a DDR-es szoci szinvonalat ?
Komplett elsõ telokat S51-hez ki árul ( türhetõ árban ) csak darabokban láttam a neten ( munkatársamnak nézek ) ?
Pianista
A gyátót a bordák között levõ felirat alapján lehet behatárolni.

Pianista
kipuról képet mert így nem tudom behatárolni hogy valami hulladék, vagy tényleg mûködõ konstrukció, az "új" henger pedig legtöbb esetben WR gyártmányú cuccra utal, ami még kulcstartónak se jó... olyan öntési hibák vannak benne hogy égnek áll a hajam tõle... a másik valszeg régi utángyártott vagy csont gyári henger amivel abszolút semmi gond nem szokott lenni.

mazsola89
mind a 2 alap henger kivéve hogy az enyémbe (ami rosszabbul megy) új henger dugó fõtengely van a másikban valami régi cucc. A rezója kb 4-5-6000Ft volt semmi márkája illetve nem is szétszedhetõ.

Pianista
illetve milyen "olcsóbb" rezó??

Pianista
Henger miféle??

mazsola89
Én most azon gondolkoztam hogy egy kicsivel nagyobb elõgyújtás kellene neki talán mert jól indul meg alacsony fordulaton nagyon jó erõben van csak magasabb fordulaton áll meg a tudomány. Esetleg errõl vélemény?

mazsola89
Amelyik jobban megy azon egy olcsó rezó a másikon üveggyapottal tömött végû
Nekem is megfordult a fejemben hogy ez lehet a baj de visszaállítottam gyári állapotúra és úgy is ugyan azt produkálta.

Pianista
Miféle kipuk vannak rajtuk??

mazsola89
Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy: van 2 simson s51es motor annyi a különbség köztük hogy az egyik megszakítós a másik tirisztoros illetve más fajta kipufogó van rajtuk. A fogaskerekek ugyan olyanok mindkettõn. A kérdésem az lenne h miért van az hogy a tirisztoros motor kb 50nél jobban sehogyan nem megy (régebben ment) a másik viszi a 70et is?

Pianista
Elõjelek voltak, vagy csak puff és szar??

Miért van az hogy Simson Sr50 60 ccm-es motorom ha leállitom " melegen " fél perc mulva inditani akarok és nem indul . Szikra van , gyertya õszbarna . Üzemanyagot kap a karburátor . Ha egyszer sikerül elinditanom ( pl; fél ora mulva megvárom a mágneses lenkerék a gyujtásrészen kihül ) a Simsont ( 1-esbe rakom tolom max gáz ) és nem fulladok le inditáskor akkor a simo gyönyörüen megy fals levegõt nem sziv , nem szaggat gyorsulás közben . DE ha egyszer leállitom inditani nem tudom egy darabig . Utána szivatoval iditok elindul . Egyébként a simom néha menetközben is lefullad ha visszaengedem a gázt ezt ritkán csinálja . De idáig " melegen " azonnal indult a simo most valamiért szivat engem . Gyujtás holpont 1.6-ra van állitva uj megszakitó van benne . Kinek milyen ötlete van ? Karburátor kb 2 honapja lett szétszedve kitakaritva uj uszó van benne ( munkatársam csinálta ) a probléma kb 3 hete jelentkezett .
Pianista
Nyugodtan :) Sûrûn nézegetem a topikot :)

kis kindertojás
köszönöm szépen megpróbálom megfogadni a tanácsodat, amennyiben még kérdésem merülne fel fordulhatnék hozzád segítségért?
köszönöm!
üdv!

Pianista
Csapágyakból vagy SKF-et vagy Koyo-t érdemes beletenni, KBS-t messze el kell kerülni.

Pianista
A fõtengelyt és váltószerkezetet(minden részét) érdemes még jó állapotú gyárira cserélni, amit manapság gyártanak alkatrészt az egy vicc.
Extrém eset amikor a lánckereket nem tudom a váltótengelyre rátenni mert kissebb a "kinyomott" rész... a másik hogy onnan hagyják ki az edzést ahol a legnagyobb szükség lenne rá.
Az indítási probléma pedig karburátor probléma vagy falsholás okozza(szimmeringek/tömítések).

Pianista
Az utángyártott könyök vékonyabb anyagból van illetve a hajtási technológiája miatt a hajlatoknál "megtörik" az ív(részlegesen meghorpad), viszont ha olyannyira meg van horpadva a könyököd akkor cseréld.

kis kindertojás
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy egy tökre lepukkadt start (1974-es géprõl van szó) hogyan lenne célszerû felújítani milyen alkatrészekbõl (eredeti pl.:összevásárolok többet és úgy csinálok egyet vagy boltból beszerezni) és persze úgy szeretnék tisztában lenni a motor értékével is, gondolom itt vannak emberek akik egy kicsit belelátnak a szakmába szóval mit érhet egy olyan star ami elsõnek csak úgy indul ha betolják (azután elsõ-második berúgásra elindul)?
köszönöm a segítséget!
üdv!

disorder14
Köszönöm a választ! sikerült megoldanom, csak némi(nagyon sok:D) erõt kellett bevetnem, hogy megmozdítsam:)
Viszont lenne még egy kérdésem. A kipufogó könyök kissé be van horpadva, és tiszta rozsda. Utána néztem, és nem drága ~3 ezer Huf, szal úgy gondoltam veszek rá egy újat. A kérdésem pedig az lenne, hogy ezek az utángyártott cuccok mennyire kókány munkák? Maradjon inkább az eredeti, és azzal kezdjek valamit, vagy megéri venni újat?

Pianista
Ha könnyen jár a motor, nem fullad/hörög akkor csak szarabb lesz teljes terhelésen és részben részterhelésen is.

Üdv!
Lesz valami változás ha a karbiba 80-as fõfúvókát rakok?
Pianista
Összességében a teljes görbe javulni fog a lemezes verzióhoz képest.
A lemezes megoldás a hirtelen "falnak" köszönhetõen a visszatöltési hullám ami feltölti a motort gyenge és nagyon rövid ideig tart, ami miatt az üzemeltetés veszteséges, azaz a leadott teljesítményhez képest valamivel többet eszik, a jobb gázcibálás és a kipufogott benzin miatt.
Egyfajta rugó effektust kell elképzelni amit a lemez nem tud leutánozni.

Simson Sr50-em ( B1 h40 40 km-es verzió ) butitott kipufogojába nincsen benne a kup az állitolagos gyári rezonátor mint ahogy sok olcsó utángyártott kipufogoban sem . Ha veszek olyan utángyártott kipufogot amiben benne van a gyári rezonátor kup ( nem tuning kipufogora gondolok ) attól miben lesz másabb a motorom ? Gyorsabb lesz erõsebb ? Hány százalékos lesz a teljesitmény vagy fordulatszám növekedés ? Mi a jelentõsége a gyári rezónátor kupnak ??
Pianista
Kiveszed a kereket, a rossz telót, majd az alján találsz bent a mélyedésben egy anyát(ott ahol a tengely megy el csak "alatta")), azt kiveszed és széthúzható a teló.

disorder14
Sziasztok! Simsonom egyik elsõ teleszkópja teljesen beragadt "összenyomott" állapotban. Se forgatni, se ki-be tolni nem tudom. Hogy tudnám szétszedni? Elõre is köszi a választ!

Pianista
Hogy érted hogy kattogó?? Mikor adja és honnan?? Illetve valami lett vele csinálva a jelenség elõtt??

Sziasztok! Van egy simo s51-esünk,de a blokkból kattogó hang jön ki,és mikor apám húz egy kis gázt leáll. Mi lehet a probléma?

Pianista
A rögzítése 2 oldalon van, egyszer a furatos felén egy 8-as csavarral van a villa "rászorítva" a tengelyre, túloldalt pedig az anya, ha ezeket oldod akkor ki kell hogy jöjjön, ha nem mozdul akkor valaki szétvert valamit a tengelyen, vagy súlyosan kopott és valahol váll keletkezett, bár ettõl még szét kellene hogy jöjjön. Próbálkozz tovább hátha megadja magát.

Segítséget szeretnék kérni egy Simson Schwalbe javításhoz. Az elsõ lengõvillát szeretném kiszerelni, de nem akar megmozdulni a lengõvilla tengelye. Elvileg ez ugyanúgy kijön egyébként, mint a hátsó lengõvilla tengelye? Akárhogy próbálkoztam (fakalapács, csavarlazító, stb.) meg se nyikkan.

Van valami tippetek a szétszerelésre?

Köszi!
Pianista
Én személy szerint Record márkának a teljesen szintetikus olaját használom, azzal bajom még nem volt, literje kb 2 pénz. Van jobb is, de nem jut eszembe a neve.

SR50-emhez milyen 2T ( kétütemü )motorolaj ajánlott a benzin keveréséhez ? Most Stihl olajat használtam bejáratáshoz . Valami elfogadhato minõségüt szeretnék használni ami normálisan keni a hengert és a tõbbi alkatrészt ami a hengerben van . A Stihl olajra azt irják magas fordulatszámra van kitalálva ( szinte nem is füstöl a kipufogo ) nem igazán Simoba valo ki mit ajánl ( attol függetlenül nem szorult meg vele a henger bejáratáskor ) ? Mi volna az aktuális a Simoba mert ez mégiscsak alacsonyabb fordulatszámon megy mint a mai kétütemü robogok .
Pianista
Illetve az a fogyasztás is kb rendben van.

Pianista
ahogyan nézem az S51-estõl kissé gyengébb az SR változat, sztem az a végseb rendben van.

Pianista
Nincs módosítva a fogasok fogszáma a fojtott verzióban, csont ugyanaz, csak a kis lánckerékkel variáltak áttétel téren.

Ja még azt nemtudom hogy 40-km-es verzioju SR50 B1-H40-emnél a sebváltot mármint a belsõ fogaskerék áttételekre gondolok nem-e változtatták-e meg az eredeti német verziohoz képest ? Szeretnék kihozni egy kényelmes jo fogyasztást 50-55 km-es sebességnél és kb egy 65-67 km-es maximális sebességet .
16N3 karburátorom van az sr50-en amit használok 60ccm 2 felomlovel még a fõfuvoka méretet még nem ellenoriztem le . 17-es kislánckereket elég jol birja hidra fel simán megy fel 4 fokozatba de csak 57-el megy maxigázon a simom ." Nem tul lassu ez az 57 km-es sebesség 17-es kislánckerékkel " ( GPS-es mobiltelefonnal teszteltük mert a kilométerora csak 53-at mutatott . Ez azért gyanus mert mintha 14-essel is tudta volna ezt csutkagázon amikor gps-el mértük itt valami nem stimmel . Csak tán annyit változott hogy az 50-es tempohoz nem kell annyira huzni a gázt ugyszolva kényelmesebb . Ja és a simom 2.65 litert fogyaszt 100 km-en 650 km-es uj hengerrel ez nem sok-e 50 ccm el 2-2.1 litert fogyasztott 100-on kényelmes tempoban . ( kérdõjelek nemtom hol vannak a fonokom lapitopiján ).
Pianista
Igaz az ára kicsit borsos, de ha van pénzed és szereted a minõséget akkor itt van :)

Pianista
Ettõl jobbat nem igen találtam: http://www.simsonbolt.hu/product.cgi?prod=2422

Illetve ez kell még hozzá: http://www.simsonbolt.hu/product.cgi?prod=1921

Simson Sr50/60ccm-es motoromnál kicserélték nekem a Z14-es kislánckereket z17-re . A 17-es kislénkerékhez lehet-e kapni Kilóméter óra meghajtószett-et mert csak z16-os hoz láttam ? Nem mér rendesen ezekkel a fogaskerekekkel a kilométerora mivel a Simom Sr50/B1-H40 40-km/h-s butitott verzió volt 14-es kislánckerékkel ! Hol lehet kapni egy link jó lenne !
Simson tuningolás:

-4 felömlõ kialakítása: Star,Schwalbe, 50,51,60,70,80,90,100 hengereken

(7000Ft henger,hengerfej átalakítással)

-51-es blokk átalakítás 70ccm-re: -blokk marás (2000Ft)
-70 henger (új,Almot 9500Ft)
-hengerfej hozzáalakítás (1500Ft
(új70-es h.fej 4000Ft)
-70-es kovácsolt hajtókaros erõsített sportfõtengely (német 16000Ft)

-S60,S70,S50,Schwalbe hengerek 5,6 felömlõs ablakolt dugattyús kialakítása (8000Ft).

-S50,star,schwalbe 80ccm (50mm furattal) henger készítés:

-Hüvelycsere,blokkmarás, hengerfej
átalakítás,és igény szerinti henger kialakítás(2,3,4,5,6 felömlõsre)
25.000Ft-tól

-S51-re 90ccm-es henger készítés: -hüvely csere, blokkmarás,hengerfej

átalakítás, és a henger teljesítmény igény szerinti kiképzése 2,4,5,6

felömlõssé honda racing,és keystone dugattyúvalszerelve,hengerfej

alakítással. (25.000Ft-tól)

-100,105,110ccm átalakítás: -2,4 felömlõs nyomatékos verziókban honda

dugattyúval,henger,hengefej alakítással 25.000Ft-tól

Bõvebb infó email-ben, vagy telefonon.

06705305174
Simson tuningolás

-4 felömlõs henger készítés: Star,Schwalbe, 50,51,60,70,80,90,100 hengereken (7000Ft)
(henger,hengerfej átalakítással)

-51-es blokk átalakítás 70ccm-re: -blokk marás (2000Ft)
-70 henger (új,Almot) (9500Ft)
-hengerfej hozzáalakítás (1500Ft
(új70-es h.fej 4000Ft)
-70-es sportfõtengely (Mza-tuning 16000Ft)

-S50,star,schwalbe 80ccm (50mm furattal) henger készítés:

-Hüvelycsere,blokkmarás, hengerfej
átalakítás,és igény szerint henger kialakítás(2,4,5 felömlõsre)
25.000Ft-tól

-S51-re 90ccm-es henger készítés: -2,4,5 felömlõs kivitelben honda racing,és keystone dugattyúval, hengerfej alakítással (25.000Ft-tól)

-100,105,110ccm átalakítás: -2,4 felömlõs verziókban: honda dugattyúval,
Henger ,hengefej alakítással 25.000Ft-tól

Bõvebb infó email-ben, vagy telefonon.

06705305174
Zsolti9014
Mindegyik SR50-esnél 16 fogút ír elõre ez az oldal: LINK.

Hajrá Magyarország!

Az eredeti Simson Sr50-nek hány fogu a kislánckereke ? Nekem a butitott 40-es verzio volt SR50 B1-H40 . Aminél már minden folytás ( kipufogo , subler stb ) ki van szedve és most a kislánkerék 14 fogu . 15-éssel vagy 16-ossal jottek ki az Sr50 Roller-ek ? 14 fogassal ment 57 km/h-val gps-el tesztelve csutkagázon . Hány fogasat rakjak bele 60 ccm-es 2 felömlõs hengeremhez hogy az erõ/sebesség egyensulyba maradjon ? Alfõldõn lakom náhány hid kivételével nem sok emelkedõ van csak ellenszél néha .
Pianista
de kihalt a fórum :)

Pianista
Illetve a hangfogóház kivezetõ csöve kocka alakra össze va préselve, ezt egy hengeres célszerszámmal szét lehet nyitni.

Pianista
nincs konkrétan típusismeretem, de lehet hogy az S51-eséhez hasonló módosítások vannak, amik a következõk:

A kipufogókönyök igen mélyen belelóg a dobba, ezzel gátolva a normális töltéscserét és áramlást, a dob belsejében ellenkúp helyett egy furatos lemez van középen, ezzel sokmindent nem tudsz csinálni, max ha tudod akkor nagyobra fúrhatod(szám szerint nem tudom mekkora lenne jó), de semmiképp ne szedd ki. A karburátor súber tetejénél val egy mûanyag gyûrû hogy a légtorkot ne tud teljesen kinyitni, vagy a súerház alacsonyabb, az utóbbinál a súbertetõbõl kell leszedni, az elõbbinél a gyûrût eltávolítani, tekintve hogy "új" henger van rajta, ezért gondolom hogy az is megközelítõleg "gyári" méreteken van, úgyhogy azt nem részletezem, illetve ahhogy írtad a kislánckerékkel szoktak még babrálni hogy kissebbel szerelik, így nem érhetõ el akkora végsebesség.

Röviden tömören ennyi, de mégegyszer leírom, ez az S51-es típusnak a folytásmizériája, nem biztos hogy ezek vannak az 50-esbe is, de egy próbát megér.

Ha mélyen benyúló könyököt találsz(kb 40cm-es egyenes rész), akkor azt a könyököt nem darabold, hanem egy újat vegyél, sok restaurátor a fél karját odaadná egy ilyen könyökért :D