The Elder Scrolls IV.: Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.04.22. 17:21:46
Bár azért pár dolog hiányzzik.
ESO-ban még Vivec félig sincs kész.
Balmora nagyon kicsi. Persze sok más is hiányzik,sajnos ESo nagyon sok idővel Morrowind előtt játszódik.
A Morrowindben minden megvolt, ami azota is a jatekok tobbsegebol hianyzik.
Sajnos maga a jatek eleg hamar elengedi a kezed, kvazi az interaktiv karaktergeneralas (a cenzus irodajabol torteno kijlepes) utan fogalmad sincs, mi merre hany meter es emiatt a hirtelen elotted allo vilagban az ember hamar frusztralt lesz, nem jonnek a sikerek, nem egyertelmu, hogy mit kell tenni, stb. Ezert is kezdtuk el anno a vegigjatszasokat irni, mert istentelen mennyisegu kerdes jott, hogy itt mit kell meg ott mit kell, stb. Volt pesze kezikonyv hozza, de az megjobban osszekuszalta a dolgokat :D
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.04.22. 11:49:28
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Plusz a víztükröződés is nagyon szép volt. :)
Én, amikor játszottam vele, azért fogalmazzunk úgy, hogy az erdőket igen ritkásnak találtam. Lehet, hogy a fák és a füvek szépek voltak, de Gothic 2 erdejei élőbbek voltak. Aztán a Nehrim standalone MOD szép erődekt csinált már a motorral, persze erősebb gép is kellett hozzá.
Nekem valahogy ez mutatja meg, hogy melyik volt a jobb...
Plusz Diablo 2-ben még egész hétvégét végig farmoltuk és nem untam.
Pedig ugyanazt a bosst öltük kétmiliószor.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.04.22. 10:28:05
A Tangerines utolso reszeben Moon So-ri altal jatszott oreg Ae-sun mondja az oregedesrol, hogy "Semmi sem valtozik, belul ugyanugy erzed magad most is, mint 20 eve, csak amikor belenezel a tukorbe, akkor most mar egy oregember nez vissza rad." :)
https://archive.org/details/game-informer-issue-138-october-2004/mode/2up
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2025.04.22. 09:52:06
Jó mondjuk a pecás ujságok tényleg kurva sok helyet foglaltak a garázsban. :D
Utoljára szerkesztette: Plata, 2025.04.22. 09:52:18
Visszanéztem itt az első kommentekre és pont én hypeolom anno a grafikát :DDD Blast from the past.
szerk: Fred is ott van :D
Utoljára szerkesztette: lwb, 2025.04.22. 09:46:59
Kösz az infót.
Őszintén a grafikára nem annyira emlékszem,úgy rémlik szép volt,de hogy mennyire csúcs nem tudom,a skyrim grafikájára jobban emlékszem,mondjuk azzal rengeteget játszottam.
Egyébként ESO-ban kicsit hiányzik hogy cyrodill nem szabadon bejárható terület hanem idióta pvp zóna.
Oblivionban egyedül a fővárost szerettem.
A mostani Oblivion remaster ugy keszul, hogy a grafikat/rendert az U5 motorja vegzi, viszont minden mast tovabbra is a Gamebryo engine, kvazi pluginkent meghívva az U5 "ala". Vagyis a kuldik, a scriptek, az "AI", stb tovabbra is az eredetiek lesznek, igy a bugok is velhetoen jonnek. Mivel a mozgas/harc a gamebryo/creation engineben maskent van kezelve, mint a legtobb motorban, hozza van kotve a megjeleniteshez/renderhez (volt is sok agyament hiba amikor valaki elkezdett mokolni a lockolt fpssel es hirtelen osszeomlott minden ami a mozgast illeti), igy a harc es a harchoz kapcsolodo dolgok is valtoznak az unreal5 miatt.
Abban igazad van, hogy nagy visszalépés volt Morrowind után, de ez igaz mindegyik TES-re a Daggerfall óta. Az volt a csúcs. Már a Morrowind is egy rakás dologban le volt butítva a Daggerfallhoz képest: nem volt lovaglás, se lovas harc, nem lehetett falat mászni, töredéke volt a skillek száma, jóval kevesebb volt a csatlakozható guild, kisebb a bejárható terület stb. A morrowind viszont kárpótolt minket a hangulat és a sztori miatt.
Az oblivion ehhez képest nagyon gyenge sztorit tett le az asztalra, cserébe viszont mainstream lett a TES tőle: csúcs grafika, A-listás színészek (Sean Bean, Patrick Stewart). De minden más RPG-mechanika terén visszalépés volt a morrowindhez képest is. A skyrim-ben meg egyáltalán skillek sem voltak, a hagyományos értelemben legalábbis.
Itt inkább a nosztalgia lesz az, ami eladja a játékot, mivel a legtöbb embernek ez volt az első TES. Nekem nem, nekem az Arena volt, de az óriási csalódás volt annak idején, ezért a Daggerfallt ki is hagytam és majdnem a morrowindet is, de végül nem és ennek nagyon örültem, mert mai napig az a kedvencem a sorozatból.
Emlékszem hogy vártam,mert azt hittem olyan jó lesz mint a Morrowind,amit rongyosra játszottam.
Fogalmam sincs hány féle módon játszottam végig.
Aztán jött oblivion ami egy brutális csalódás volt,a szotorija szó szerint fárasztó volt,bár a főváros csodás volt,amikor nem bugolt,de bug az iszonyat sok volt,na és teljesen optimalizálatlan volt. Mikor a magyarítás teljes lett akkor is kipróbáltam újra,de akkor sem ment,ugyanolyan bughalmaz volt,ami nagyon felhúzott.Plusz már a skyrim után csúnya is volt.
- nem a Bethesda csinálja, tehát legfeljebb optimalizálatlan lesz
- igen, ez szinte biztos
- GP-on fent lesz elvileg day 1, fősztori eléggé meh volt
- ezt csinálta kb mindenki
- a hírek szerint minden benne lesz, az összes dlc. Viszont ami rossz: elvileg moddolási lehetőség nélkül jön ki, ami hihető is, mivel nem creation engine, hanem unreal 5 és nem is a bethesda csinálja
Az eredeti vagy az új lesz bugosabb?
Vajon ez is optimalizálatlan fos halom lesz?
Ha be is szerzem 75%-os akcióval vajon ezzel el jutok a sztori negyedéig?
Vagy hagyom a francba és a mellék küldiket tolom.
Ehhez is lesz majd 70-100 dolláros megvehető paciruha?
Sőt. A sztori sokkal gagyibb.
Akkor ez a csúcs volt a maga nemében. Ehhez képest már a TES V. Már nem akkora ugrás mégis istenítették. Mert pont azt tartalmazta amit kell. A csili vili látványt. Ez a lényeg ez a maga idején óriási szám volt.
Meglátjuk a TES VI. milyen lesz, mondjuk nem várom. A Beth nagyjából az Oblivionnal befejeződött.
- Én pl. úgy emlékeztem, hogy a városokban jó kis nyüzsgés, élet volt mindenhol. Mai szemmel nézve kihaltak. Mászkálok Skingrad fő utcáján - kísértetváros. Alig jön szembe valaki. Imperial City Marketplace: itt már van valamennyi élet, de nagyobb forgalomra, pletykálkodásra emlékeztem itt is.
- Én árnyaltabb szerepjátékra emlékeztem. Mintha több non-lineáris quest lett volna - most ritkán látok ilyet, van ilyen, de a legtöbb quest egy cső, végigmegyek rajta, csak azt dönthetem el, hogy elvállalom-e vagy nem. De az árnyaltabb quest-ek is ugyanazzal az eredménnyel végződnek, csak az odavezető út variálható.
Van ugye Cheydinhal-ban a korrupt tiszt, aki folyton szabálysértési díjat szed mindenkitől, és ebbe belekeveredik egy személyes szál is, egy idős dunmer asszony bosszút akar állni rajta. Na itt eldönthetem, hogy a város kapitányának segítek letartóztatni és vád alá helyezni a korrupt tisztet, vagy a dunmer nőnek segítek a személyes bosszújában. De a vége ugyanaz, a korrupt tiszt elbukik. Nincs pl. olyan, hogy odamegyek a korrupt tiszthez és elárulom neki, hogy mi készül ellene, de némi aprópénz fejében neki segítek, vagyis a sötét oldalra állok át. Már ha éppen ilyen karaktert akarok játszani.
- Az erdőben mászkálni is más, mint régen: még most is át tudom élni azt a bizonytalan, "bármikor a nyakamba ugorhat valami ismeretlen dolog" érzést, mint az első játszáskor, ami azt jelzi, hogy erős az atmoszféra még mindig - de mai szemmel már nincs annyi minden az erdőkben, mint amennyire én emlékeztem.
Szóval sok emléket megszépít a nosztalgia, meg az is, hogy a saját idejében nyilván ezek az Oblivion városok, erdők, quest-ek voltak a csúcs, és nem fair 2020-as szintű nyüzsgő városokat elvárni. Viszont tényleg nagyon jó játék, még ma is, nagyon erős a hangulata, és hát mod-okkal mindenki olyanra hegeszti magának, amilyenre akarja.
Next PC upgrade: 2022
skyrimban láttam ilyet
de volt egmásik jobb is, csak az nem ugrik be
Volt erre valami kis program, ami kitakarította a mentésekből a szemetet, de sajnos a nevére már nem emlékszem, pedig használtam én is - létezett, és működött
Egy kis segítségre lenne szükségem! Remélem olvassa még valaki ezt a fórumot, mert bizony nem egy mai játék... Szóval nosztalgiából elővettem újra az Obliviont. Maradt még pár kis mellékküldetés és az SI amit még nem próbáltam ki, szóval ezért is akarom folytatni.
A problémám a következő: Nem tudom betölteni egy rendes és a gyorsmentésemet. A rendes mentés betöltésénél a kis piros csíkon mutatja ahogy tölt és egyszercsak leáll a közepe körül. A quicksave-nél már van, hogy el sem indul a kis jel a csíkon. A játék teljesen kifagy, már csak a Ctrl+Alt+del kombóval tudok kilépni.
A régebbi állásokat be tudom tölteni, és újakat is tudok menteni. Vajon tudom még folytatni valahogyan a legutolsó (301. óra) mentéstől a játékot?
2012-ben játszottam utoljára, akkor 821 mentés és 296,5 óra után hagytam abba. Most pedig a 825. mentés + a gyorsmentés és 301. óra után akadtam el.
Az alapjáték mellett csak a hivatalosan kiadott kis dlc-ket raktam fel, SI nélkül.
Más, vagy nem hivatalos módokat nem telepítettem, konzolt, csalást nem alkalmaztam.
A játék verziószáma: 1.2.0416.
Kérlek szépen Titeket segítsetek!
Tolvajok céhénél az utolsó küdletésnél az old way ajtaja nem nyílik ki pedig aktiváltam a homokórát.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Bocs, lehet hogy lámát fogok kérdezni. Hogyan tudom a játékot átállítani külső nézetesre? Az Elder Srcolls Anthology-t vettem meg, amiben 5 játék van. Köszi előre is:
frecc
Gigabyte GA-Z97M-DS3H, Intel i7 4790 @ 3,6 Ghz, Samsung SSD 850 EVO 250 Gb, Kingston 8 Gb DDR3/1600, Asus GTX970 4Gb GDDR5 DCII OC
Arra lettem volna kíváncsi, mások hogyan oldották meg ezt a problémát.
Visszatöröltem a játékot a Hadarath-küldetés elejéig.
És a torony elfoglalása után újrakezdtem a harci szimulációt.
Szó szerint az egész napom ráment...
De megint csak egy "Dremora Idő" varázslatot kaptam egy másodperces időtartalommal!!
Holott a lélekkő tárolóba hetvenkettő (72!!!!!) hatalmas lélekkőnek megfelelő energiát gyűjtöttem össze a legyőzött ellenfelek után megmaradt lélekkövekből!
Elképzelhetitek, hogy micsoda adok-kapok lehetett...
És végeredménnyel nem tudok mit kezdeni...
Vagyis inkább nem tudom, mit kell vele tennem.
Hogyan lesz ebből egy hordányi dremora követő, lehetőleg minél hosszabb időtartalommal??
Erre adjatok nekem választ, ha kérhetlek Benneteket.