Router beállítások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
2.Tudni kellene hogy milyen a net(emailes bejelentkezés,fix ip,dinamikus ip,csak a beállítás kedvéért).
3.Router beállítása(wifi jelszó,mac-szûrés)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Valami net megosztási módszer kéne a lakásba (panel, szóval nem kell kell nagy hatótávban gondolkodni), laptop/okos telefon + asztali gép miatt. Jelenleg egy Digis netem van (40/20 Mbps es csomag), jön a falból a kábel és az van bedugva gépbe. Hálózatos dolgokhoz eddig sose volt szerencsém, szóval kéne help hogy milyen routert ajánlotok, illetve kell-e még valami egyéb ennek az egésznek a megvalósításához.
Elõre is köszi
TL-WR1043ND új firmware frissítés
http://www.tp-link.us/support/download/?model=TL-WR1043ND&version=V1
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
segítségeteket kérném!
Olyan problémával küszködök hogy van egy D-LINK di 524-es ruterem és van egy TP-LINK tl-wn422g wifi vevõm.Nagyobb netre váltottunk és nem jön teljes gõzzel a net hanem csak egy részével ha vezetékkel kötöm össze akkor meg jó! Mi lehet vele a gond?
A net 40mbps és csak 15-ig tudom mérni!
A feltöltés az pedig jó!
elõre is köszönöm a segítséget!!!!
Tanácsra lenne szükségem,jelenleg egy Linksys wrtg54g-s routerrel van megosztva a net otthon de az a gond vele hogy a hátsó szobában már nincs wifi jel. Próbáltam nagyobb antennát rátenni de az sem segített végül úgy döntöttem hogy lecserélem valami jobb routerre. Ebben kérném a segítségeteket hogy milyen routert vegyek aminek jóval jobb a hatótávolsága mint a mostaninak és azért nem horror az ára.
Ahogy élsz annyit érsz. Hajrá Diósgy?r & Amunt Valencia!!
De ezt is meg lehet oldani:
A "Bandwidth Control/Rules List"-en belül a "Port Range"-hez (hogy melyik portokra vonatkozzon a korlátozás) beírod hogy: 1 - 65535
Így már mindent tudsz majd lassítani. 😊
Sziasztok!
Asszal a kérdéssel fordulnék hozzátok hogy van egy 300mbps tp-link router, ahhoz szükséges egy 300mbps vevõ vagy eléd a 150mbps is? vagy mitõl függ?
Sikerült és nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Bár azért
Egress Bandwidth: 1000000 Kbps
Ingress Bandwidth: 1000000 Kbps
Ez kicsit sok szóval bõven elég a 90000!
Vagyis a lényeg hogy a Bandwidth Control/Control Settings-ban megadod az adatokat mint én 2048/35000
Bandwidth Control/Rules List-ben pedig lehet a korlátozást hogy melyik IP tartomény mennyit kapjon! Tiszta sor!
Még 1x köszönöm szépen!
PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!
PC: Intel Celeron G530 2x2.40GHZ / RAM: 4GB 1333mhz DDR3 / VGA: Nvidia 440GT 1GB DDR3 / 22.5\' FULL HD LED Monitor!
Szia!
Nekem sikerült.
Elõször is lefoglaltam magamnak egy ip címet:
DHCP/Address Reservation-ben:
Add new: a "MAC Address:"-be beírod a Te saját géped MAC címét. A "Reserved IP Address:"-be pedig 192.168.0.110. (ez lesz a géped számára lefoglalt ip cím)
Most pedig beállítottam a korlátozást:
Bandwidth Control/Control Settings:
Enable Bandwidth Control: pipa
Egress Bandwidth: 1000000 Kbps
Ingress Bandwidth: 1000000 Kbps
Bandwidth Control/Rules List:
Enable: pipa
IP Range: 192.168.0.101 - 192.168.0.110
Port Range: ezt üresen hagytam
Protocol: ALL
Min Bandwidth(Kbps)
Max Bandwidth(Kbps)
Egress Bandwidth: Min: 1 Max: 1024(feltöltési sebesség)
Ingress Bandwidth: Min: 1 Max: 2048(letöltési sebesség)
(a feltöltési sebesség 1 Megabit, letöltés 2 Megabit)
(ahány megabitet szeretnél megadni, megszorzod 1024-el pl.:3Mbit=3*1024)
Bocs, ha túl szájbarágósra sikerült... 😊
Állítsd be magadnak hogy pl.:111-et kapjad és ahhoz is állítsd be hogy mennyit szeretnél korlátozni.

A DHCP-nél nincs olyan hogy "Address Reservation"?
Firmware Version:
3.16.4 Build 130205 Rel.63875n
Hardware Version:
WR740N v4 00000000
Köszi elõre is!
A torrent portját is tiltani kell, meg a korlátozás.
Az lenne a problémám h vagy egy szeretett tesóm aki imád torrentezni ha kell ha nem ... és azon gondolkoztam van e rá lehetõség h routeren keresztül lekorlátozzam szóval h ne tudjon maximális széles sávval tölteni illetve feltölteni? Már minden egyéb megoldáson túl vagyok torrentjét bekorlátoztam de már rá jött hogy tudja vissza állítani 😄 Utolsó remény remélem tudtok valamit ... Köszi Router : TP-Link WR740N
Ne olvasd el mert nem szabad!
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Wireless>Wireless Security?
Ott kiválasztasz milyen kódolással akarod(WPA2 TKIP-et használom).
Ott a password-nél beírsz egy jelszót.
Aztán próbáld ki hogy csakúgy csatlakozással be tudsz-e jutni oda.
Aztán bonyolítsd le mac szûréssel.
van egy tp-link TL-WR740N típusu routerem, és le szeretném jelszavazni a wifit de mivel segg hülye vagyok hozzá vki el tudná nekem magyarázni mint egy hülyegyereknek h hogyan kell csinállni? 😊
elõre is köszi
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Próbáld újraindítani(adapter kihúz majd kb 1 perc múlva bedug) hátha.
Igen ilyenkor be kell a gépen.
Van egy linksys wrt54gc típusú routerem.Odáig már eljutottam,hogy az ip címét megnyitottam a böngészõben, de hogy itt miket és hogyan kell beállítani....fogalmam sincsen.
Próbáltam lemezrõl, de egy idõ után vmiért kidobott error 302 hibaüzenettel.
Valaki segítene, hogy mit kell és hogyan beállítanom?Köszi
Van egy netgear routerem.2 asztali gép megy róla vezetékkel és egy laptop wifivel.A problémám az,hogy 2-3 naponta a laptoppal nem lehet csatlakozni a routerhez csak ha ráfrissítek a wireless beállításokra a netgear oldalán.Ez mitõl lehet?
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Milyen fajtat ill tipust erdemes venni? Vezetekes es vezetek nelkuli legyen es nem tudom h van e ezen a teren kulonbseg de multis jatekokkal nyomom igy fontos volna h ezen a teren profi legyen😊
Most egy sima alap tplink routerem van.
Koszi!
!Forza Ferrari!
Húzd ki úgy félpercre és dugd vissza a routert.Ellenõrizd hogy a router kikerülésekor a hiba fenn áll-e (lassú-e még a net).
D-Link DI524 routerrõl van szó.
Mitõl lehet az, hogy kábelen a szgépen belassul a net, a WIFI-rõl pedig ledobálja a telefonokat? Ledob, utána újra csatinál hitelesítési hibát dob.
Honda - The Power of Dreams
Azért ebbe a topikba írom a problémám, mert nem zárom ki a lehetõséget, hogy nem-e a routerem okozza. Próbálom röviden felvázolni. PR-Telecomos internetem van itthon (1 megás), mert sajnos anno még csak ezt engedte bekötni. Régebben majdnem 1 éven át szakadozott az internet, de amikor már nagyon sûrûvé kezdett válni, szóltunk a szolgáltatónak. Kijöttek, kiderült, hogy mikor kiköttettük az általuk adott tv szolgáltatást, a vezetéken rajtahagytak 2 helyen is valami dobozkát, és elvileg az okozta a gondot, én nem értek hozzá. A lényeg, utána 2-3 héten át semmi baj nem volt vele. Hozzátenném, már akkor is csinálta, mielõtt megvettem a routert hozzá.
Most jön a fontosabb rész:néhány hete megint elkezdett szórakozni, a modemen 5 kis zöld pötty világíthat, feltöltõdés sorrendjében így vannak megnevezve (Power, DS, US, Online, Link). Nos, van, hogy csak hirtelen elmegy az egész, és csak az elsõ kettõ világít, majd gondol egyet, és csak az elsõ három, vagy négy, de nem tölti végig és így nincs internet. Aztán 2-3 perc múlva minden mûködik ismét. Ezt is csinálja routerrel és anélkül is.
Viszont tegnapelõtt volt egy durván 6 órás netszakadásom, amikor szintén csak 2-3-4 led villogot, ekkor már felhívtam õket. A hölgy kedvesen tájékoztatott, hogy náluk azt jelzi, hogy offline a modem, és nézzem végig, hogy lent, vagy a padláson nincs-e kilazulva valami kábel, mert ha kiküldik a szervizest, de nem miattuk van a gond, ugye a kiszállási díj a nyakamon marad. Végignéztem, mindenhol jól passzoltak. Este hirtelen minden megjavult, megint volt net olyan 3 óra hosszán át, majd elkezdte azt csinálni, hogy mutatja, hogy van élõ internetkapcsolat, a Win7 minialkalmazásait frissíti is, de a weboldalakat szakadozottan nyitja meg. Teszem fel megnyitnám Google-t, 2 percig tölt, idõtúllépés, de vele párhuzamosan a Firefox-on megnyitja, aztán már ott se. Aztán már a Chrome-on is beadja 2 mp alatt, utána kell neki 10 mp, mire betölti. Ezt csinálta akkor is, ha a routert kikötöttem a hálózatból. Végül megint megszakadt az egész net, de érdekes mód most délelõtt eddig semmi problémám nem volt vele, ahogy tegnap délelõtt se. Mikor az oldalmegszakadások közben hálózati diagnosztikát futtattam ezt kaptam:
"Úgy tûnik a számítógép beállításai megfelelõek, de az eszköz vagy erõforrás (DNS-kiszolgáló) nem válaszol."
Már nem igazán tudom, mit csináljak, remélem, hogy valakinek van tippje.
Köszönöm, ha valaki végigolvasta ezt a kisregényt és segítene.
Üdv,
Zoli
Tegnap nem volt idõ gépközelbe jutni.A router pirelli tipus.
Amit leírtál úgy ahogy kapisgálom majd szombaton megpróbálom beállítani és megírom milett a végeredmény.
Köszi a segítséged.Szia
Epp router vasarlasa elott allok kineztem egy adott darabot de a kerdesem az lenne hogy ezen be lehet allitani hogy wifin csak adott savszelesseget szorjon mert 10/10-es netem van es a wifis eszkozoknek akarok kiosztani egy keveset de nem az egeszet. a kinezett router meg ez az
ASROCK Fatal1ty Z270 Gaming K4 ,Core i7-7700k,G.SKILL RipjawsX 16GB,GTX 1070,EVGA Super NOVA 850WG2,CoolerMasterMasterCasePro5,Sennheiser G4ME ZERO,Sound Blaster Z,Cherry G80,Acer Predator XB271HU
Ha kábelen van net, akkor csak a Wi-fi részt kell beállítani.
1. böngészõbe beírod a router ip.-jét. (pirellinek pl 192.168.1.254)
2. név/jelsztót: 3play/3play (Akkor ha nincs megváltoztatva.
3. Megkeresed a wifi részt és bekapcsolod, ha nincs. Beírod az SSID-t (a nevet amit majd a laptop lát, SSID Broadcast be, wifi mod legyen mind.
4. Majd a wifi security-t állítod be. Legjobb a WP2. Itt megadsz egy jelszót, amit majd a laptop fog kérni wifi-re csatlakozáskor.
Nem én raktam össze, hanem az az eladó akitõl a laptopot és a routert vettem. Fogalmam sincs róla mit csinált vele mert ha jól emlékszem a boltban is bûvölte mielõtt kihozta nem tudom mit tegyek,de szeretném mert máskor is elõfordulhat ha másik helyre megyek dolgozni.
Ha segítesz meg köszönöm elõre . Ha úgy jobb adhatok e-mail címet is.
Köszi köszi
Segítség: T-homos routerekhez útmútatók
Õrült gondom van kérlek titeket valaki segítsen.
Téma: A szülõi háznál van egy asztali PC. A netre routeren keresztül kábellel csatlakozik.A laptopom wifi-vel kapcsolódik.Most elkerültem melózni egy másik városba ahol a fõbérlõnek t-home-s IP tv és internet elõfizetése van.A tv megy a net megy ha adsl kábellel kötöm a laptopra.
Próbálom a wifit indítani de nem kapcsolódik.Gondolom egy új beállítás kellene az új rendszerhez.Szeretném a wifit használni kényelmesebb mint a kábeles.Ebben szeretnék segítséget kérni,mit hol állítsak be hogy az otthoni és az itteni wifi is mûködjön.
Remélem érthetõen írtam le.(nem vagyok informatikus és nem is akarok az lenni de ha mód van rá mellõzném anyagi okokból a profi informatikust.
Ha valaki tud segíteni nagyon megköszönném.
Hali mindenkinek.
a router pedig a upc féle cisco epc3925
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray