Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
miért kapom ezt állandóan, ha 3D layert ( text..) szeretnék csinálni ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
melyik programmal lehet olyant szerkeszteni... hogy egy rövid videofelvételen ,bejelölünk egy mozgó állatot v embert.. körberajzoljuk... és csak annak a mozgása látszik... a körülötte lévő felvételt meg kivágjuk...és igy már csak egy sétáló kutya marad a felvételből.... van ilyen ?! :) v csak a mozisoknak? :) köszönöm
Utoljára szerkesztette: karika84, 2016.08.24. 22:34:31

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Sikerült egy álló képre mozgó képet varázsolnom (kb hogy csak a kivetítőn lévő részen látszódjon a videó maga (keylight), viszont amikor a képre ráadom a keylight effectet, akkor az egész kép tök kockás lesz, még render után is. Pontosan hogy kéne megcsinálni, hogy a kép egy kijelölt részén látszódjon egy videó? (kb mintha greensceenes állókép lenne, és a kis zöld területen szeretném lejátszani a videót).
Remélem érthető, és előre is köszi! :)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?
Problémám a következő: After Effects progim van. Renderelésnél kizárólag a meghajtóm videók főmappába enged menteni. Se máshová, se ezen a fő mappán belül létrehozott új mappába nem . Mi lehet a gond? Gond e ez? Eddig ilyet nem tapasztaltam. Megköszönném, ha valaki tudna válaszolni.
Clard
Én nem konkrétan a topic-hoz szeretnék hozzászólni, inkább érdeklődnék.Olyan After Effects "profit" keresek, aki tud, és hajlandó is egy rapcore zenekarnak lyric videót készíteni, egy , vagy több trackhez.Szövegek 3D mozgatása, időzítése, esetleg képek mozgatása, meg minden olyan dolog érdekelne ami egy fasza, ütős szövegvideóban előfordulhat.Ha ismertek olyat aki vállal ilyesmi "megrendelést", kérlek jelezzetek!
Köszönöm!
Nagyon lassan dolgozik az After Effect cs6 program!
Adataim:
Windiws 8
Geforce Gt 755M
8GB ram
Beállítottam a Render opcióba hogy GPU-ról menjen de semmi külömbség még egy másodperc sem!
Tudna valaki segiteni miért?Pedig elvileg ez a kártya CUDA-t is támogat
Szerintetek mi lehet ennek a szaggatásnak az oka és mit lehet tenni ellene?
Át kellett kenvertálnom egy .mts fájlt, mert nem tetszett neki, azt mondta, h "unsupported file format". Lett belõle mp4.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Illetve nem lehet, hogy a hangfájllal van valami esetleg átkonvertálva?
"ˆ Törõ2 2012. dec. 04. 14:28 #3608
a sima space-el való lejátszásnál (ami nem renderelt) ott nem játssza le a hangot, de ha a num0-Val indítasz egy RAMpreview-ot, ott már lejátssza hanggal együtt."
///// Asus G751 \\\\\\\\\\
semmit nem tudok elkezdeni most a programmal, mert berakom a hangfájlt (wav), és nem játssza le.
tudom, biztos láma kérdés, de egy csomó helyen utána olvastam és nem találtam megfelelõ magyarázatot erre.
pls!!
3as Bakter
- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....
Mert a többi programnál az aktuális verzió könyvét használtam és ez azért elég régi (2006 azért a technika világában elég rég volt).
Szóval az lenne a kacifántos kérdésem, hogy ezzel a könyvvel és az AE CS6-al megyek-e valamire, vagy már nem nagyon van közük egymáshoz?
Bár csak ehhez a régi verzióhoz van, de pont ahogy írtad, arra jó, hogy az alapokat lefektesse.
Viszonylag egyszerû kérdésem/kérésem lenne. Található valahol, valamerre magyar nyelvû jó leírás AE-hez? Tudjátok, olyasmi, mint amilyen a Tanfolyam a könyvben sorozat a Perfact kiadótól... Érdekelne a program, de az elinduláshoz és az alapok lefektetéséhez nagyon jó lenne, ha lenne valami magyar... a többi már úgyis jön magától (tutorialok, módszerek, etc), ott nem baj ha angol.
Van valakinek valami jó ötlete elinduláshoz? Köszi :)
After-ben hogy valósítható meg az a szöveganimáció, amit a Magyar népmesék elején a madár "hány" a csõrébõl?
A segítségeteket elõre is köszi!
Egy Extendscript-tel kapcsolatos kerdesem lenne, lehetseges-e egy dinamikusan megadott text meretet lekerdezni, es ha igen, akkor milyen uton-modon?
Tobb dologgal is probalkoztam, de boxText eseteben csak a box meretet adja vissza, pointText-nel pedig egyaltalan nem lehet meretet kerdezni...
Igen talált én vagyok.Örülök, hogy bevált a tippem.
Én megrekedtem a CS4-nél kis introimhoz az is elég.
A raytrace-es dolgokhoz nem is értek.
Az Adobe szakemberek hozzáállásán, jót röhögtem. Ez a Todd nagy arc ahogy az update-es hozzászólásához megjegyzés írt, próbáljátok ki hátha mûködik vagyis kiváncsiak vagyunk , hogy mûködik.
Azért meg kell mondanom szép-szép, hogy az After effect-t kezd kacsingatni a 3d felé, de egyenlõre ez nagyon nem megy néhány szakembert kellet volna venni a 3dstudiótól kölcsön.
Üdv
Istenkirály a tipp, hogy az expression-t konvertáljuk keyframe-ekké: máris kb 8 frame/perc lett a renderelés sebessége, korábban fél és 1 között ingadozott.
Viszont a lassúság csak az egyik probléma, a másik, hogy instabil a cucc: olyan 100-150 frame után elszáll a raytracer, és amíg újra nem indítom az AE-t addig fast preview módban sem megy - restart után viszont tudom onnan folytatni, ami számomra érthetetlen. Hosszas guglizás után azt látom, hogy nálam sokkal komolyabb gépeken is ezzel szenvednek, és igazából nincs rá megoldás, csak hogy indítsd újra az AE-t... Erre esetleg van valami ötleted?

Ez a billentyûzet kombináció-t nem lehet lenyomni magyar kiosztás esetén. Erre a megoldás a shortcut-ok átállítása, melynek megoldása az alábbi link nyújt segítséget:
http://www.adobe.com/cfusion/exchange/index.cfm?event=extensionDetail&extid=1698043
A scriptek közül a KeyEd up kell.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Red Giant Sound Keys-nek hívják. A megfelelõ freki-t kijelölõd ebbõl elõállít egy számsort a másik layer opacity-re egy expression és összekötöd a soundkey általi számsort vele.
És már kész is.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Technikai problémám akadt. A Sony videokamerával készített klipek (m2ts kiterjesztésû) hangja nem jelenik meg az importálás után. Ezt a jelenséget a Premiere programban is tapasztaltam. Van ötletetek, hogyan lehet elhárítani a hibát?
Valaki találkozott már ezzel a jelenséggel, hogy 3D layerek bizonyos részei eltûnedeznek néhány másodpercre? Van, hogy csak quarter felbontásban jelentkezik RAM preview-kor, de valamikor meg épp RAM preview alatt nincs gond, csak a végsõ renderelésnél...
Itt egy példa
Te hogyha kiexportalsz egy teszem fel balrol jobbra mozgo targyat, akkor nem szaggat egy picit sem miutan a vagoszoftverbe importaltad?
nekem egyébként soha nincs gondom a MOV Anim-al, én azt használom.(természetesen a brutális méret miatt megfingathat egy kevésbé bivaly gépet, HD-ben mindenképpen)
a H264 meg egy erõsen tömörített állomány, nem kell tõle csodát várni,ott nem a képminõség a lényeg, hanem a méretéhez képest elég jó képminõség.
En eddig MOV Animations kodolassal tettem ezt, de azt vettem eszre, hogyha ezt az exportält videot importälom egy vägoszoftverbe, akkor az innen törtenö exportäläs utän a vegleges fäjlban szaggat egy kicsit az animäcios resz.
H.264 szinten nem jo. Az elöttem levö hozzäszoläs jol reprezentälja, hogy ez a kodoläs mit csinäl az eredeti anyaggal. Nalam is detto ugyan ez a jelenseg.
Miért van az, hogyha szépen kiszinezek egy videót és kirenderelem h264-be normális bit-ratetel, akkor egy 10mps vidi 100 mega lesz és még a kép is fakóbb lesz: itt a példa:

Kezdem feladni...
Konkrétan itt a középsõ tábla behajtott jobb oldali részének kéne kitakarnia egy részt a középsõ sárga csíkból, de valahogy olyan az egész, mint ha ott átlátszó lenne az egyébként tökfekete layer. Valakinek ötlet? :)
Felvettem ma egy videót GoProval 720p-ben 30 FPS-en. Miután benyomtam Premiere-be, kicsit állítgattam a színeket, elforgattam, "rezgéstelenítettem", és jól is néz ki, de amint renderelem, levágja a videó alját, megváltoztatja a színeket és homályos lesz. miután meg kiexportáltam a videót, még meg is akad 1 másodperc után. Valakinek valami ötlet? Így néz ki:

az AVID gecigyors olyan favágó munkákra amikor szériában gyártod a filmeket, és csak telefonszámot vagy egyéb feliratot csereberélsz. összerakosgatni a filmet sokkal jobb és kényelmesebb Premiere-en, de pl. vágásra (mondjuk 30 preces filmbõl 15 vagy 10 percest csinálni) megint csak gyorsabb az AVID. pikk meg pakk.
az AVID effektparkja meg alapból sokkal jobb, mint a premieré, valahol a AP és az AE között van félúton, megdobva egy full 3D-és (és iszonyú hülye kezelõfelületû, de azért használható) szövegszerkesztõvel, ha meg felraksz egy Boris CC plug-in pakkot akkor már végképp kurva jó, ugyanakkor nem tud pl. olyan apróságokat, mint hogy egy adott effektel csak a kijelölt layeren dolgozzon, hanem összebassza az összes alatta levõt is - igaz nekem régi verzióm van, lehet hogy azóta ezt már kijavították.
furcsa módon a Boris ugyanolyan verziószámú effektjei között tök mások vannak ha AVID-hez vagy ha AE-hez pakolod fel...pedig a kettõ együtt az igazság.