Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Hi all!

Vmi AE guru meg rudja mondani,h a francba lehet Trapcode Particulart Time remappelni?Pl.azt akarom,h sok kis bogyó kilövelljen,majd lassan megálljon és UGYMARADJON..Nem kell,h mozogjon,h többet emitteljen,de nem tünjön el!Áááálljon egyhelbyen...

Mittomén,pl õsrobbanást akarok csinálni,és Particularral akarom a csillagokat..Szétrobban minden a csillagok kirepülnek majd megállnak..

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Sziasztok!
Elkészült a legújabb alkotásom, egy weboldalt bemutató videó (AE+3D Studio):
http://www.youtube.com/watch?v=1gVEJVzhe1k
Jó szórakozást hozzá!

Köszi szépen,erre gondoltam😄

Köszönöm a segítséget, ezt én is nyúzni fogom egy darabig 😊
Kiválasztod a zenei layer-t aztán kétszer az 'L' betût megnyomod.

Egy valamit nem találok ezen a képen.
Ha egy audio fájlt illesztek a composition-ba,akkor legördítem,van egy olyan,hogy audio/waveform.
Annak nem látom a gyorsbillentyûjét.Vagy annak nincs is?😄

Köszi szépen.Erre gondoltam

Itten van:

http://ae.tutsplus.com/articles/news/adobe-after-effects-cs4-keyboard-shortcuts/

Nekem az volna a kérdésem,hogy az opacity-t,position,scale,meg ezeknek a cuccoknak a gyorsbillentyûs parancsa valahol le van írva?Ha tudnátok segíteni megköszönném,elég erõteljesen.😄

Gerygrey
Igen, tegnap óta nyúzom is 😊

#2770: itt van néhány jó anyag

http://www.motionscript.com/mastering-expressions/table-of-contents.html
Szeretném tõletek megkérdezni, hogy tudtok-e valami olyan siteot vagy oktatóvideót, ahol mindent meg lehet tudni az expressions-rõl? Köszi
A videocopilot-on fenn van az új Sure Target. 😄

Csak mert mondtad, hogy érdekel. 😄

Gerygrey
Vagy egyszerûbben a numpad 0 gomb megnyomásával
Gerygrey
találtam magyarnyelvû after effect blogot a Greyhound gondozásába csak egyenlõre még ott nincs semmi, de szólni kell neki, hogy gyerünk.

A Greyhound most másféle, nagyobb szabású After Effects projectet gondoz, februárra tervezi hogy elindítja a blogot 😊
Itt megtalálhatod amit keresel és még többet:
http://www.heroturko.org/softwares/71289-after-effect-plugin-pack.html

rexHUNter
oké köszi

Szia!

Sokszor kérdezték már szóval csak a memóriából lejátszva hallhatod a hangot is azaz
Composition>Preview>RAM Preview

A másik a hang lehetõleg ne legyen tömörített wav,aiff féle legyen.

rexHUNter
na közben megtaláltam num. bill

rexHUNter
na még egyszer

rexHUNter
hi!
kellene nekem 1 kis help AE nem játszik le hangot,a hang sáv ott van
http://imgserv.info/img_str/20100115_75769413.PNG
windows 7 64x van+k.lite a legfrissebb merre keresgéljek

Sziasztok.

Elõször is kezdõ vagyok és valószínûleg pont ezért bénázok.

Segítségetekre lenne szükségem. Adott az AE, telepítettem rá a Cycore FX plug-int. Amint azonban használtam volna egy solidon egy background animationt, vagy épp sajátot hoztam volna létre, megjelent egy (általában) zöld X (vagy épp az animáció mozgatását követõ zöld vonal) a composition-ban. Próbáltam kikulcsolni, keresni tulajdonságokban segédvonalakat eltüntetõ opciót, sikertelenül. Ugyanis, ha kiírom pölö aviba, a jelzés ottmarad. Végül aztán rájöttem, hogy mi hibádzik: Demo version volt a plug-in. Tudtok esetleg olyan oldalt, torrentet, bármit, ahol _nem_ demo versiont tudok letölteni?! (Amit innen a fórumból töltöttem le, annál is kiírta...)

Köszönöm elõre is a segedelmet.
Szia!

Itt taláhatsz magyarnyelvû videotutoriált:
http://videosmart.hu/search?q=after+effects

Sajnos ez idáig nem találtam én sem szöveges tutoriált magyar nyelvût.
De már találtam magyarnyelvû after effect blogot a Greyhound gondozásába csak egyenlõre még ott nincs semmi, de szólni kell neki, hogy gyerünk. <#nevetes1>
És néhány oldallal ezelõtt ebben a topic-ba egy magyar tutoriál oldal is bejelentkezett, de már nem emlékszem a nevére. Érdemes átolvasnod az elõzõ oldalakat is.

A külföldi tutoriálok leírják, hogy melyik plugint használják. Leginkább a Red Giant a néhai Trapcode termékeit annak is Particular,Form. De van a Boris FX termékei is bár én abból nem sokat használtam most kezdtem foglalkozni a Text extruderével. Akkor vannak a Zaxwerks termékei ezek is olyan 3d-s bõvítmények inkább látványos logókat lehet készíteni velük. De megszámlálhatatlanul sok van attól függ mire van szükséged.

És honnan lehet ezt megszerezni ahonnan a progit is a torrent a legnagyobb barátod a google mellett. <#vigyor5>

Üdv

Ennyi

Még mindig inkább tutorial-okat csinálok,vagy pedig feliratokat,de azt általában saját fantáziám energiáiból😄
Csak az a gondom a tutorialokkal,hogy nekem nincs meg az összes plug-in,tehát egy csomószor félbe kell hagynom a munkát.Valaki tud valami oldalt írni,ahonnan le lehet tölteni a nagy részét,és egyáltalán melyiket érdemes feltelepíteni.Valamit olyan tutorialok nincsenek valahol,ami nem videó,hanem szöveges képes,magyar nyelvû.Ha tud valaki segíteni,hálám a túlvilág kapujáig üldözi😄

Gerygrey
h.264
sparrow35
Én tervezem a scannelését.

I want to be a mighty pirate ever!

berlinboy6329
Akkor mit javasolsz?Én azt használom és sztem legjobb....1,5 perc HDõl csinált 40mb-t.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Értem.Nos ezt nem tudtam😄
Tudsz valamit javasolni,vagy ne is konvertáljam át,mer' így se foglal túl sokat.

Gerygrey
Én a helyedben a WMV-t hanyagolnám, az egyik legpocsékabb tömörítési eljárás az összes létezõ közül, egyedül nagy bitrátán van értelme használni.

Na találtam egy jó mentési módszert😄
Úgy csinálom,hogy File/Export/Avi
Aztán ott a video settings-nél a Compression Type-t beállítom DVCPRO-PAL-ra,FPS-t 30-ra vagy Best-re,Quality-t best-re,aztán mentem,majd Format Factoryval még átkonvertálom wmw-be,így az alap mentés sem foglal sokat,de ha átkonvertálom úgy meg csak pár 100 kb.

Akkor várjuk a kérdéseket és persze az okos tanácsokat!

Sziasztok! Bocsánat az öncélû örömködésért, de nagyon örülök hogy rátaláltam erre a fórumra! Én is elvetemült After effectses vagyok 😊
Remélem tudsz angolul ime a válasz.

http://aeerrors.myleniumstuff.de/?p=795

Egyébként megoldásként azt javasolja, hogy újra install illetve másik sorrend. Illetve, hogy az össze Patch fenn legyen.

h.264-et megtaláltam,de nem engedi azt a beállítást.
"Could not load any writer.Adobe Media Encoder will now exit"
Ezt írja ki.

Bocsi,de ez nekem egy kicsit érthetetlen😄
Nem a Te hibád,hanem én vagyok az aki nem nagyon vágja ezeket a dolgokat.
Ha esetleg csak annyit le tudnál írni,hogy melyik beállítást mikor kell alkalmazni,és melyik menüpontban található,azt nagyon megköszönném😄

Gerygrey
Én h.264-et használok MP4 konténerben, DV esetén 2, 720p-nél 5, Full HD-nél 10 megabites bitrátával. Ez már egész szép minõséget ad. De ha további feldolgozásra kerül az anyag, pl Premiere-ben szeretnék hangeffekteket alákeverni, akkor uncompressed avi (nagy fájlt ad, de nem romlik a minõség, ráadásul a mai vinyóárak mellett az a percenként 3-4 giga nem egy nagy dolog, jó persze másfélórás filmet nem fogok tömörítetlenül tárolni 😊)) és csak a végsõ anyag renderelésekor tömörítem h.264-gyel a videót.
Huh....hát változó.Most még csak ismerkedek a programmal,tutorialokat csinálok,hogy nagyjából tudjam,mit mire kell használni.De feliratokat szoktam többségében,azokat el is menti normálisan,de ha már a kamerámról akarok valamit megvágni és elmenteni,akkor azt nem valami jó minõségbe teszi.De azok is max 1-2 percesek.Tudsz valami beállítást,formátumot ajánlani?Nagyon megköszönném😄.

Én mindig psd szekvenciát csinálok belõle. És a premierebe használom fel így és úgy konverálom át dvd nyersanyagra.

Egyébként mi a felbontása a projectednek?
Milyen hosszú a project?
Hova szánod "internet","dvd"?

Ezek mind befolyásolják a dolgokat.

És akkor arra nem tudod,hogy miért ilyen nagy méretû a cucc,ha elmentem Make Movie-val?😄😄

(Bocs a zaklatásért)

Aham...értem.Köszi szépen mindent,és a honlapokat is.Ilyen textúrákra gondoltam.😄

Amíg szerkeszted a dolgokat addig nincs más az after csak a memóriába tudja rákeverni a hangot. Ha végeztél és csinálsz egy avi-t vagy amit akarsz akkor ott az "Output Module"-nél "Main Options" fülénél kell az Audio Output-ot be pipálni.

És ezt akkor máshogy nem is lehet?😄...csak previerw-vel?😄

Igen minden alkalommal ram preview-val kell nézni, hogy legyen hangja is.

Ja,bocs,nem figyeltem😄.Átkonvertáltam wav-ba,és arra vonatkozik az utolsó kérdésem😄

Ja és a Composition/Preview/RAM Previer-et minden lejátszás elõtt ki kell választanom?Mer' nálam csak úgy mûködik?😞

Aha...értem.Megcsináltam,de az mp3-as fájlt nem akarja megnyitni.Át kell konvertálnom,hogy megnyissa.mp3-at nem nyit meg?És még egy valami:nem tudok valami olyan oldalt mutatni,ahol leríják,milyen fájlokkal kompatibilis a progi?Ha tud valaki segíteni,megköszönném😄

A 2. pontra a válasz a Composition-ba van egy preview azon belül az audio mellett pipa kell, hogy legyen és a RAM Preview-t kell választanod és akkor lejátsza a zenés is mellé. De vannak esetek, hogy az mp3-at nem játsza le akkor át kell konvertálni valami wav-ba.
A 3. pontra milyen textúrákra gondolsz ezt inkább a 3d max-osoktól kéne kérdezni ott biztos mondanak néhány helyet.
De azért akad néhány amit tudok:
http://lostandtaken.com/
http://www.textureking.com/

hát most ennyit találtam.

Sziasztok!
Nekem lenne egy pár kérdésem.Elején leírom,hogy cs3-am van.
1.)Elõször is,hogy lehet úgy menteni avi fájlt,hogy az minõségben ugyanolyan legyen,mint az eredeti,és ne foglaljon sok helyet.Próbáltam már a File/Export/Avi...de akárhogy állítottam,a felbontás romlott.Aztán probáltama Composition/Make Movie-ban is,de ott meg túl nagy méretû volt a mentett fájl.Akkor most hogyan lehet úgy menteni,hogy változatlan maradjon,és ne foglalja el a fél vinyót?😄
2.)Megnyitottam egy mp3 fájltípusú muzsikát,de nem hallok semmit,amikor lejátszom,vagy az idõcsíkon húzom az "idõpontot".Mit lehet ezzel csinálni?
3.)Honnan lehet extra textúrákat letölteni?

Ennyi lenne.Nagyon megköszönném,ha valaki tudna segíteni.

Igen csak aep-be mert az nem más mint az hogy "'A'fter 'E'ffects 'P'roject". A Composition-on belül találsz olyat, hogy Make Movie és ott tudod meghatározni, hogy mibe készüljön el a mûved.

Szia!

Elsõ körben a gyártó cég honlapja:
http://www.redgiantsoftware.com/products/categories/motion-graphics/trapcode-shine/

Egyébként be kell másolni a Support Files\Plug-ins\Effects-be. Ha nem müködik letörlöd és keresel egy másikat nem történik semmi baj az afterrel.

heló megint az elõzõt már megoldottam.😊 azt szeretném még megkérdezni hogy ezt csak .aep-be lehet menteni amit csinálok? nem lehet valami videó formátumba? vagy úgy tudom csak átkonvertálni?