Adobe After Effects
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez egy könyvsorozat amit az 'Adobe Press' ad ki majdnem minden adobe progihoz.
Nagyon jó, mert egy példán keresztül szemlélteti, hogy mit lehet csinálni a progival könnyen emészhetõ formába.
Itt találsz néhány fejezetet az afterrel kapcsolatba illetve más könyvekkel kapcsolatba is további infót:
http://www.adobepress.com/articles/index.asp?st=41896
Magyarul csak a 6.5 verzió-hoz van egy ilyen könyv lefordítva és azóta semmi ennyit a kizárolagos terjesztõrõl magyarhonba.
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
Van egy olyan kis ablakocska, hogy Effects & Presets (Ctrl+5) ha a Contains-be beirod hogy "Blur By" akkor megtalálja azt presetet amit keresel. Nem is kell hozzá Bridge.
Viszont elõtte létre kell hozni egy szöveget és arra rá is huzhatod.
Gondolom a after effect Classroom in a Book-on mész végig. Az jó alapot fog adni, de még sok van hátra. :D
Ez mit jelent?????
1:Choose Animation > Browse Presets. Adobe Bridge opens, displaying the
contents of the After Effects Presets folder.
2: In the Content panel, double-click the Text folder, and then the Blurs folder.
3: Click to select the first preset, Blur By Word. Adobe Bridge plays a sample of the
animation in the Preview panel.
Lefordítani le tudom, de nem találom hol van :S !
Numerikus billentyûzet pont/del - csak hang
Numerikus 0 - kép és hang
Elõre is Köszönöm a segítséget !
http://www.byhero.com/
http://sharegfx.net
http://gfxtra.com/
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Azt úgy nagyítod, forgatod ahogy akarod és ahogyan kell.
Bár biztos van megoldása annak, hogy 3d modellek nélkül is szépen megtudd csinálni, csak akkor az lehet hogy képkockánkénti feladat lesz számodra.
Fõleg, ha egy olyan videóra szeretnél rakni, ami minden irányban mozog és forog.
A youtoube tele van hasonló videókkal, csak azok 2d-sek és csak oldalra mozognak, ahogyan azt te is leírtad, azokat még egyszerû megoldani egy képpel, de itt a mozgás mindennemû kultúrájáról beszélünk.
MAya vagy 3d studio max, esetleg képkockánkénti meló egy nagyon jó minõségû képpel..
Természetesen ne vedd alapul amit mondok, lehet hogy van rá más megoldás is.Én nem tudok.
csak itt az a baj,hogy:
-Mivel a kamera közeledik az átalakított táj felé,ahogy közeledik,úgy lesz egyre nagyobb,Ps-ben meg amit átméretezel az örökérvényû...Tehát minõségromlás...
-A kép a kameraszélein meg közepén máshogy mozog,ezért fura hatást kelt,ahogy egyre elõrébb megyek (mert nem csak elõre mozog de enyhén jobbra is fordul közben)
-A kép lehet hogy tökéletesen illik PS-ben az adott felületre,mert megegyeznek a szögei,de akkor is csak egy kép marad..Egy egyenes lap...Nekem viszont a talajjal egyszögben lévõ kép kellene,ha megfelelõ végeredményt akarok,mert amúgy olyan,mintha a legtávolabbi pont is ugyanolyan távolságba lenne,mint a legközelebbi...
-trackeléskor a képet átteszi a trackelt pontba..ami messzebb van,mint az eredeti,ezért összemegy a kép..Ha elnagítom akkor 1)minõségromlás 2)A puha brush a széleken rohadtul meg fog látszani és minden egyéb ilyen szél sokkal nagyobb lesz és sokkal töb mindent fed fel az alatta lévõ képbõl..
Úgyhogy fogalmam sincs hogy kellene...
Tutor nincs róla....Én azo gondolkoztam,Hogy csinálok vagy 3-5 képet,és vanishing pointjait kimentem az átalakított cuccoknak és azt trackelem rá...
De ahhoz tökéletesen meg kellene csinálni az összes képet PS-ben,hogy ne látszon,mikor a kicsi,közepes,nagy átalakításokat egymásba teszem.
Így ki tudom javítani a nagyításbl adódó minõségromlást mikor közeledik,és a máshogy mozgó széleket is..
De ott van még mindig a távolság miatti felskálázás és hogy a képek mégsem illenek majd össze.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Mikor egy jelenetre cuccokat tesünk be/lecserélünk...Pl. puszta közepére benyomok egy hegyet....oszt mozog a kamerával együtt..
na ezzel lenne egy kis problémám...
ti hogy oldanátok azt meg,hogy egy hatalmas kiterjedésû jelenetben,rátreckeltek mást a földre?
mindjárt elmagyarázom..A legtöbb set extension olyan,hogy csak állnak oszt forognak,aztán hú dejól néz ki..
De mi van akkor ha a kamera mozog is?Elõre hátra....Még ez sem akkora baj ha a tárgy amit ráteszek a videóra derékszöget alkot a talajjal...
De mi a helyzet ha egy pusztának a felét egy másik pusztára akarom cserélni,miközben a kamera a levegõben halad elõre a messzeség felé?
Ti hogy csinálnátok?
Ezzel nem tudom meg,hogy kell úgy esõt csinálni,hogy ne csak úgy tûnjön,hogy rá van tapasztva a kamerára,hanem ahogy a kamera megy elõre úgy "megyek bele" az esõbe én is...
A kamera semmit nem mozog szinte..Csak nézi az eget....mikor fordul,akkor sem mozog,csak fordul,azt mindenki meg tudja csinálni...
Nem tudom milyen géppel csinálja,de egy nagy szar az a tutor.....Megcsináltamár tegnap a cseppet,betöltöttem Particulart,Rá a cseppet,és miután beállítottam,hogy loopolja,megfagyott az egész..Ikll nem fagyot meg de a tököm se fog 5-10 perceket várni csak azért,hogy ha beállítottam az esõmozgást, RAM preview-t indítok és várjak órákat cask azért hogy azt lássam hogy szar...Amúgy sem kellenek a masszív mennyiségû kidolgozott cseppek csak a kamerához közelre akartam,hogy néha leesik elõtte pár..
Ilyen elõterû esõre gondoltam ilyen háttérrel..Hogy lehessen látni,hogy masszív.
http://ae.tutsplus.com/tutorials/vfx/create-a-breathtakingly-awesome-rain-scene-part-1/
Láttam Final Cut tutort,ami a magic bulletes cuccokról szólt és csávókám nézte a videót,hogy mennyire világos/sötét, mennyit kell rajta állítani.
Ajánlom a Magic ISO-t - www.magiciso.com - csont nélkül beolvastam vele. Azért meg kéne nézned a Daemon-t az például nem is ismeri és a Virutal Clone sem ismeri.
Jó progikat kéne használni. :D
Más tipp? :(
UIF fájl (.uif)
Adobe After Effects Plugins MegaPack
méret: 697 MB (731 532 522 bájt)
Valaki???
Nem tudom, de ha meg tudod szerezni a CS5-t vagy CS5.5-t amit 64bites op. rendszer alá terveztek akkor azt használnám.
Ja és remélem nem valami portable verzió-t akarsz indítani, mert azok nem minden esetbe szoktak jól menni.
Az egy dvd vagy cd iso file. Használj valami virutális cd vagy dvd drive-ot mondjuk Magic Iso-t vagy Alcohol-t vagy valami ehhez hasonlatos progit. Már jobb is lesz neked. :D
Vagy írd meg ezt a UIF-t egy dvd-re vagy cd-re!
Üdv
Ezzel mit cisnáljak??? és utána már automatikusan benne lessz a programba?
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. After Effects CS3-ban, ha bármilyen videót, bármilyen kodekkel is készült, importálni akarok, a program automatikusan leáll. Win7 64 bites verziót használok, kompatibilitási mód bekapcsolva.
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
http://help.adobe.com/en_US/AfterEffects/9.0/WSDE67F770-09B6-4f4b-AF9B-9E577311067A.html
Alapvetõen csak az animációt tudja Flash formátumba kirakni annak más tulajdonságát nem tudja ez nem Flash szerkesztõ progi.
Egyébként nem a html-be kell beleírni egy egyszer <a> tag használtával?
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever