Adobe After Effects

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Törölt felhasználó
hogy lehet tökéletes kört csinálni az ellipszis eszközzel?
Én nem akarlak téged semmirõl meggyõzni Xelag, nekem ez a határozott véleményem.

xelag
Ez esetben a videó szerkesztõjét okoljuk, amiért kiszúrja a lelkes kezdõk szemét annyival, hogy color correction.
Az osztott képernyõ közepén oda voltak írva. :D

xelag
Ne becsüld alá ez erõ hatalmát Hzsolesz barátom! Számomra épp elég ihlet volt ahhoz, hogy elkezdjek komolyabban beleásni az after effectsbe és a photoshopba. A tizenévesek általában a frankót választják és ha az bejön, akkor jöhetnek az alapok. Mondhatnám úgy is, hogy érdekesebb egybõl ott kezdeni, ahol jól esik , mivel az-az ami érdekel!

kormen, õszintén ! Azt azért látja az ember effect állítgatása közben, hogy mi az ami változik és hogy miért. Ezek után értelmetlen a color correctionrõl regényeket olvasni, ha csak nem az a célom, hogy mindent tudjak róla. Az ember, ha tehetséges, akkor érzi, hogy mi a frankó, ha nem, akkor nem, úgy járt. Azt kijelentened, hogy tudás hiányában szenvedek, mert felsoroltam neki pár effectet , hogy mivel érdemes próbálkoznia, egyszerûen nem értem!
Egyetértek kormen. A lézerkardhoz még zárójelesen hozzátenném, hogy nulla tudással minden tizenéves azzal szokott indítani, ha valami hollywoodi ihlet megszállja.

Xelag:

Azért a color correction ilyen egyszerûen leírni egy kicsit a tudás hiányát mutatja, nézz körül a netten mennyi könyv jelent meg a color correction-rõl az csak szerencse, hogy ennyire egyszerû az after-be, de azért utána kéne olvasni egy kicsit.

Szia csabaadi!

Ez a videoklip rengete plugin-t használ a optical flares-tõl kezdve ami ugyancsak nem az egyszerû plugin-ok közül került ki akár a kicsi sziporkák ami a particular nevû effektel keszül annak a beállítási lehetõsége is végtelen, szóval alapok nagyon erõsen. És kemény fél év után már egész jó eredmény lehet elérni, de akkor a programmal kelsz és fekszel.

Jó tanulást és jó szorakozást!

Én elõször végignyaltam egy magyar könyvet, amiben megismertem a különféle layereket, azt hogy hogyan kell az alapvetõ transzformációkat véghezvinni, a text layereket hogyan kell használni, és miután megvoltak a nagyon alapok, utána kezdtem el oktató videókat nézni, és azok alapján egy kicsit mélyebben beleásni magam.
Én még mindig ahhoz tartom magam, hogy butaság rögtön a közepébe vágni, mert nem fogod tudni, hogy mit miért csinálsz.

Ez itt mit jelent :"az automatizálást alkalmazni akár maszkon, akár rétegeken" én ezt nem értem.

De a lézerkardon jót derültem. :D

xelag
"hogy ne lehessen"
xelag
Igazából elég nagy progi ahhoz, hogy el lehessen dönteni, hogy mivel kezdjen az ember, bár ha mondanom kéne valamit, akkor a maszkolást mondanám és a layerek létrehozását aztán az automatizálást alkalmazni akár maszkon, akár rétegeken. Te mivel kezdtél Hzsolesz?
Hát ebbe ne menjünk bele, hogy a 2 közül melyik az összetettebb és nehezebb. Mert ha csináltál már ilyet vagy ehhez hasonlót, akkor tudnád.
De egyébként abban igazad van, hogy azzal kezd, amivel akar és ami szimpatikusabb...én csak jó tanácsként írtam.

xelag
Azzal ekzd, amivel jól esik neki szerintem. Én pl a lézerkard készítéssel kezdetem a ps-t és az after effectset is, ami szerintem nehezebb téma, mint ez a kis maszkolás, szín és fényerõ állítgatás + rá egy kis lens flare.
Éppen ezért nem szabad ilyenekkel kezdened. Ha homályos, akkor miért egy ilyenbe akarsz belevágni? Én 5 éve használom, és még mindig vannak homályos részek.
Az alapoktól kezdd el! És csakis azért merem állítani ezt, mert én is átmentem már ezen.

Most kezdtem el tanulni az AE-t tehát nekem még elég homályos.
Ugye ezt nem gondolod komolyan, hogy itt pár sorban le lehet mindezt írni?

és a fogalmazási hülyeségeimért bocsi :D
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni. Hamarosan tesztre fogjuk a Canon Eos 550D gépünket egy klipforgatás alkalmával. A klip fõ képei egy fehér háttér elõtt lennének felvenni. Viszont a gond az, hogy a megvilágítás és mindenféle jóság ellenére elég szürkés a kép. Ráadásul a kulcsfontosságú pontok vászonra rajzolása után valahogy azokat is el kéne tüntetni.

Ez így elég zavaros, inkább mutatnék egy videót :)

Mint ebben a videóban
http://www.youtube.com/v/qmjev_rW5v8&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
0:23-tól egészen 00:40 ig szépen fokozatosan javítanak a háttér színén és az egész látványán. Milyen eszközzel tudnék én is ilyeneket mûvelni ? (Cs4)

Elõre is köszönöm!
Csabi
xelag
Szerintem jó lett , igazából a végén a batman jel mögé valami shine-t tehetnél(jobban kiemelné).Látszódik így is, de akinek rosszabb a szeme, az lehet, hogy nem látja jól. A felhõkarcolók széleit is valamivel kilehetne emelni, például feketével, hogy amikor odalõ a batman, akkor a kötél vége pont a ház fekete szélébe menjen bele és akkor olyan lesz, mintha tényleg beleakadt volna.Ennek hiányában kicsit olyan, mintha lebegne a kötél,de nélkülözhetõ. Amúgy nagyon tetszik a kötél elhajlása, gondolom maszkolásnál elég idegesítõ volt :)A háttér kékes színére adhatnál még egy kicsit, hogy jobban elkülönüljön a járdától meg a felhõkarcolótól.Nagyon picit pedig mozoghatna pl a végén, amikor a szereplõket mutatod be. A szereplõkre adhatnál egy kis + fényt még. Ennyi amit én észrevettem.
Törölt felhasználó
Igen maszkolgatással csináltam. Minél egyszerûbben akartam megoldani. Csak egy sziluettként akartam megjeleniteni magát batmant, a filmcímbõl kiindulva. Igen a tetõnfutós jelenetnél tényleg hiányzik pár képkocka ahhoz h folytonos legyen a mozdulatsor.
(megkérdezném még h a videó szerintetek mennyire lett sötét? mert elég sok gondom volt ezzel a tabló-nyomtatásánál is. Itthon elég régi monitorom van és ami itt teljesen fekete az a nyomdában szürke volt, a CD-tok és a CD-címke nyomtatásánál is ezzel voltak a gondok. Mert megnéztem laptopon és ott olyan ahogy én elképzeltem a színeket, úgy hogy ha csak nálam van itt a feketeséggel a gond akkor nem fogok már világosítani a videón. Összességében azért vagyok erre kíváncsi, h a végén a batman-jel az látszik-e? :D)
xelag
Batmant maszkolással csináltad képkockánként? Nekem tetszik, bár a mozgását folyékonyabbra is megcsinálhattad volna egy picivel, ha már hd a dolog. Jó lehet, hogy direkt ez volt vele a célod, csak mondom.
Törölt felhasználó
elkészültem a vizsgamunkámmal :)
http://www.youtube.com/v/P-RTSnF7OKg&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

és egyik osztálytársam is animációt csinált.
http://www.youtube.com/v/H1MAHWeFrhA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
Törölt felhasználó
meeeeeeeeeeegvannnnn :)
Törölt felhasználó
beteszek egy zenei fájlt a compba és nem hallani... mitõl lehet ez?
xelag
A zene a magyarázat alá. Bevallom, nagy odafigyelést igényel, pedig halál egyszerû a dolog. Egy kígyóról és egy másik "lényrõl" szól, akiknek a történetét végig követhetitek az "evolóció" során. Az pedig, hogy mi a következménye ennek, próbáljatok rájönni magatok.
Hát, nekem nem sikerült feldolgozni...aztán lehet, hogy bennem van a hiba. Kaphatnék egy kis magyarázatot hozzá?

xelag
Sziasztok!

Indultam egy videóval egy pályázaton,After Effectsben csináltam, szeretném megosztani veletek.

http://www.rtlklub.hu/webcsillag/5397_pirates
Persze, hogy lehet. Ha egy frame-t szeretnél, akkor rendereld ki pl. egy PNG fájlként, vagy ha mozgókép, akkor mondjuk MOV.

Gerygrey
Nem tudom, a Max tud-e alpha channellel exportálni, hogy a háttér átlátszó legyen... Ha nem, válassz egy olyan színt, amit könnyen kikulcsolsz AE-ben (zöld vagy kék, a bluebox-technikához hasonlóan)
Sziasztok! Tudna valaki nekem segíteni az ügyben, hogy: csináltam én egy tárgyat 3d studioban és szeretném ráilleszteni egy After Effects profjektre, úgy hogy megy a film és ne látszódjon a tárgy körüli fekete háttér.
Ha megfogod a filmet és rádobod a Project window alján- vannak kis ikonok ezek közül van egy kukker egy foldes és mellette- egy kis filmkockára akkor automatikusan beállít mindent arra amilyen az a video.

Törölt felhasználó
az after effectsben van olyan beállitás mint a premiere proban, hogy a bemásolt videót automatikusan illessze a comp méretéhez?
leginkább azzal van a gondom mostanság, hogy 720p-s videót másolok ugyanolyan felbontású compba és eltorzitva rakja be, ugyanezt csinálja a képekkel is, nem tartja meg az arányokat.
Jim Morrison
azajo ! :D

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

hehe, én is pont azt néztem ki...
ajánlották még a canon 550d-t, de nem akarok canont, nikon-párti vagyok. <#vigyor>

Gerygrey
A százezres kamerák felejtõsek... Még a kétszer ennyibe kerülõ kameráknál sem alap, ráadásul képminõségben magasan veri õket egy DSLR (fõleg, ha nem csak kitobival használod)

Én a D5100-zal szemezgetek, 35/F1.8 obival szerintem feledteti a 60FPS hiányát.
annyira nem ragaszkodom, de ha csak kicsivel kerülne többe a 60 fps-es akkor azt választanám...

hungary27
Lassításokhoz kell.
Oszt ugyan miért ragaszkodsz a 60 fps-hez?

vagy akár sima digitális videókamerában max. 100.000HUF környékén van olyan ami 60 fps-sel tud rögzíteni?

az a baj, hogy én nikon-párti vagyok és azok meg nem annyira jók még a videórögzítésben. pontosabban jók lennének, de az a fránya 25 fps miért nem tud 60 lenni a gépeikben. <#falbav>

ti milyen gépet ajánlanátok?

a Napozz Holddal filmet is így csinálták, egész különleges képi hatása van emiatt

hungary27
Igen. Manapság egyre elterjedtebb módszer. Számos videóklippet készítenek is vele.
nagyon fasza kis film. grat!
ennyire jó DSLR-el filmezni? több helyen láttam/hallottam már...

Gerygrey
Nem állnék neki lefordítani az egész tutorialt, ha leírod hogy konkrétan melyik résznél akadsz el, akkor talán valaki tud segíteni.
Sziasztok,
már 1 hete szenvdedek az after effects el, de sehogy sem sikerül megoldani a problémám. Szeretnék egy kisfilmet csinálni és az ellképzelés h egy embert üldöznek a fények. A youtbos tutorialoknál el tudok menni egy ideig, mindig megakadok bennük és mivel sok résztnem értek belõle ezért szeretnék megkérni vkit h segitsen nekünk és dobjon fel egy videómegosztóra egy magyar tutorialt, remélem valaki pár perc alatt megcsinálja amivel mi küszködünk : D...nagy segitség lenne...ilyen az elképzelés
http://www.youtube.com/watch?v=1keMZ0R6g-s
Törölt felhasználó
már minden mindegy :)
Törölt felhasználó
és az miért van h csináltam egy compba egy camerát null objecttel mozgattam hogy kell, és amikor átteszem egy másik compba a kész compot, akkor nem azt mutatja amit a camerával látni, hanem csak amit az active camera mutat. :/
Törölt felhasználó
Miért lép ki minden egyes alkalommal az after effects hibaüzenettel, amikor egy shapelayer-en az egyik freme-t odébb akarom mozgatni? :@:@
kész az animáció és az egyik mozdulatot egy kicsit jobbra akarom mozgatni, kijelölöm az összes pontot duplaklikkel és odébbmozgatom azon a frame-n amin változtatni szeretnék és fogja magát és feldob egy halom hibaüzenetet majd hogy mentsem el a munkát mert elveszett amit ideáig csináltam stb stb.
Am sztem ugyanazokat a hibaüziket dobja fel mint a multkor, de pedig benyomtam a disk chache lehetõséget és ideáig semmi gond nem volt vele...
Megoldódott köszi

Sziasztok!
Fõnök oda adta ezt a progit hogy kéne készíteni egy... Hosszú, a lényeg az hogy valamiért nincsen hangja a cuccnak... Lerendereltem de attól sem lett... mi okozhatja?