Hajhullas

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia Tibu!

Ha úgy érzed hogy neked a minox használ és megkapod azt amit szerettél volna annak hidd el én tényleg örülök.Én csak azt mondtam hogy akinek férfias tipusú hajhullása van annak nem javasolnám a gyógy és hajszeszeket.
Az embereknek a tarkóján akkora hajkészlete van hogy még 6000-10 000 hajszál átültetése után sem vehetõ észre a turpisság.Esetenként ettöl még jóval magasabb hajmennyiség átültetése sem annyira észrevehetõ.Nem beszélve arrol ha még bedobsz egy két praktikát is még te magad se veszed észre a dolgot.
A hajklónozásrol annyit hogy ha egyszer meg is érkezik magyarországra , olyan szolgáltatás lesz amit még senki nem sem csinált(itthon legalábbis).Tehát eredmények, adatok referencia 0.Garanciát (ugyan már) senki nem fog adni!!!Az elsõ vállalkozók a kísérleti egér szintjén lesznek.Az õ eredményeik is majd csak évek múlva jelennek meg.De ha 10 emberböl 1-nél már nem mûködik a dolog máris kútba lehet dobni az egészet.A klónozás lényege hogy egy testböl csinálnak egy másikat ami megörökli a donor összes! tulajdonságát az utolsó atomjáig.Tehát ha egy hajszáladbol csinálnak mondjuk 100-at beültetik ki is nõ , de ha az a hajszálad eléri a 4-5 éves életciklusát és kihullik.(ez teljesen természetes.A nyugvó állapot után a hajhagymád újabb hajszálat termel).Szóval khullik és mivel a 100 klónhajszálad ugyanúgy viselkedik õk is kihullanak.Ez itt most a gond!Klónozni már rég tudnak.Hajszálat is.Ezt a dolgot egyelõre nem tudják kiküszöbölni.Ezért is nem alkalmazható.Tegyük fel azonban hogy túljutnak a problémán.Ha itthon is elkezdik alkalmazni, az említett kétségeken kételyeken kívûl olyan ára lesz a beavatkozásnak(szerintem) hogy ha a szimpla hajátültetés a gazdagok játéka akkor a hajkklónozás az olajsejkeké lesz.
Az õssejtkezelés egy az egyben visszafogja állítani mindenki séróját az eredeti állapotba viszont ennek a költségei szerintem szintén a plafonon lesz de ami még rosszabb szerintem ez a mi életünkben már nem lesz elérhetõ.Bár Sikos Géza szerint nincs ez már olyan messze...Dehát tedd fel magadnak a kérdést!Pl. te hány éves leszel már akkor???20-30 évesen számít ez a dolog vagy 50-60 évesen.Én 24 vagyok de azt gondolom már el vagyok csúszva az idõvel.Legdurvább mikor 15-18 éves lányok csajok csókolommal köszönnek(tek).Én azt tudom nem várok egy percet sem tovább mint amennyit muszály.8 hónapja volt mûtétem letelik az 1 év pucolok vissza és a fórgó és a fejtetõ közepe közötti rész feléig már véglegesen kész lesz a séróm.Ejj!Alig várom már!
Szeretném tisztázni hogy amiket leírtam kizárólag az én véleményem!!!
Senkit sem akarok befolyásolni.Kizárólag tapasztalat, jótanács!Mindenkinek a maga baja a legnagyobb!Üdv mindenkinek kitartás és sok sikert!De soha ne nyugodjatok bele!!!Az a legegyszerûbb és a legrosszabb!
Üdv:Adam
A finasteride-del kapcsolatban maximálisan egyetértek , de a minoxidiles hajkencékkel kapcsolatban nem.
Ne általánosíts - fõleg ha nem is használtad ezeket hosszú távon -
Én már a kilencvenes évek vége óta használok ilyen szereket és nekem azóta is sikerült megõriznem a hajam ezek segítségével és még ma is
jönnek új hajszálak.
Szóval sokunknak igenis használnak az ilyen szerek, még ha nem is tekinthetjük csodaszernek ill. végleges megoldásnak.
Persze, fontos idõben elkezdeni az ilyen kezelést és nem addig várni míg kihullik,mert úgy nehezebb...
De én pl. nem mondanék le tarkómon lévõ hajsûrûségemrõl , hogy azt átrakják elõre , inkább használom a minoxidilt és megvárom amíg a "hajklónozás" ( hajhagymatenyésztés) elterjed hazánkban is
-talán már nem sok év kell -
és aztán szaporíthatják a hajszálaimat ezerrel :-) ,
szerintem az lesz majd a jó megoldás a véglegességhez.
Addig meg kitartóan õrzõm a hajhagymáimat :-)

Sziasztok!

Útálni fogtok azért amit mondok de szeretném ha mindenki tisztán látna.Elösször is magamrol annyit hogy 17 évesen vettem észre hogy férfias tipusú hajhullásom van.Az a pillanat ahogy szembesültem vele felért egy tolószékkel.Végigjártam én is a szamárlétrát.Kivetettem a mandulám elmentem hajgyógyászhoz onnan fogászat.Ezek az elsõ lépések.Utánna jött a forcapil, majd a finasterid tartalmú prosztata gyógyszer.Ez elég macerás hosszabb távon.Fateromat is vinni kellett az urulógushoz hogy az õ nevére írják ki (fiatal korúnak nem lehet szedni ilyet).Ez törvénytelen + az a pár ezer forint amit az orvos elvár hálapénzként ,+ amíg kiváltod a gyógyszert és ez csak 1-2 havi adag tehát hosszú távon borzalmas kínlódással és költségekkel jár nem beszélve arrol hogy mindennap szedni kell , bizonyos esetekben impotenciát okoz , ha gyereket szeretnél a fogantatás elõtti közösülést megelõzõ fél évben (azt hiszem) nem szedheted amíg a szervezetedböl ki nem ürül , mert különben a leendõ gyermeked egészségét veszélyeszteteted , partnered pedig örökre medõ lehet ettöl a szertöl.Másik dolog ha abbahagyod a szer szedését a kopaszodás utoléri önmagát tehát mintha soha nem is szedtél volna semmit rohamosan leépül a hajad ezzel párhuzamosan rengeteg pénz és energia vész el.Ez a rengeteg sampon hajhab krém gyógyszer hajszesz és csuda tudja még mi , semmit sem érnek sajnos.Ne haragudjatok rám hogy ezt mondom de én is végigjártam ezeket.Ezek a termékek eladása valakinek borzasztó nagy profit.Abba a hibába estem én is hogy tul sokat vártam ezektöl a szerektöl és a végén nagyot csalódtam jobb lett volna bele se vágni.Legalábbis akinek férfias tipusú hajhullása van annak azt mondom hagyja a csudába ezt a sok hülyeséget.De nem ennyire egyszerû ez a dolog.Kerek egy éve rengeteg lemondás árán bele tudtam vágni egy kissebb volumenû hajátültetésbe.700-800 graft olyan 1500 hajszálat ültettek át.Reklámnak most nem lennék jó mert belevágtam kb Norwood3-al 1 év alatt pedig annyira begyorsult a hajhullásom hogy most olyan Norwood 5 ös vagyok.De amit átültettek elõre az mind az utolsó szálig ott is van.Újra van hajvonalam.A fejem már nem egy homlokbol áll végre.Idén megyek ujabb beavatkozásra.Ez már egy joval nagyobb téma lesz .3-4 napos beavatkozás.Alig várom.Az arcom már most megváltozott.És ez már végleges haj, sohasem hullik ki nem kell semmilyen gyógyszert szedni örökre ott marad.Amennyi pénzt a gyógyszerekre elköltesz szerintem tegyétek inkább félre és gyûjtsétek össze.Aki azt mondja hogy én biztos milliomos vagyok annak az a válaszom hogy nettó 75-öt keresek 3 mûszakba.Csak el kell dönteni hogy mi mennyire fontos.Persze a hajátültetésnek is megvannak a korlátjai.Pl a hajsûrûséged sosem lesz olyan mint volt.De ez nem is baj.Sõtt sok esetben még jobban is néz ki egy 70-90 hajszál/négyzetcentiméter mint egy 180 200as.Szándékosan nem mondok klnikákat.Ez nem egy reklám.Ez egy vélemény volt.Akit érdekel keressen meg és mondok sokkal több dolgot is hogy mire kell vigyázni.Pl engem is átvertek a mennyiséggel.Nagyon oda kell figyelni.Akit elkeserítettem attol elnézést kérek de sajnos elõbb utóbb mindenkinek szembe kell nézni ezzel a dologgal.Ésszerû megoldás csak a mûtét!Ha ügyes vagy nem is kerül annyira sokba!+info az e-mailomon
[email protected]
Nisim samponról mit lehet tudni?
The Protector
vettem biovanne plus tablettát hajhullás meg bõr dologra.van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?

Annyit sem érünk, mint az égrõl zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Sziasztok!
Most kezdenék neki valami szer alkalmazásához, mert elöl már évek óta ritkul a hajam és most már kezd egyre jobban látszani.

Vékony szálú hajam van, zsíros-korpás a fejbõröm, méghozzá eléggé, 1 vagy 2 nap marad ki 2 hajmosás között.

Tudnátok ajánlani valami jó sampont erre, illetve hogy mivel kezdjem meg a hajhullás kezelését?

ROGAINE 5% minoxidil hajnövesztõ hab férfiaknak
( 1x 60ml, 1 havi adag - napi kétszeri használat esetén )

A Rogaine minoxidil az FDA által jóváhagyott hajnövesztõ készítmény. Az új habos formula ugyanúgy 5% minoxidilt tartalmaz, mint a folyadékos extra erõs elõdje, viszont könnyebb a felvitele, nem folyik el, hamarabb szárad.

Átvétel elõre egyeztetett idõpontban a Nyugati pályaudvarnál, a Deák téren vagy a Móricz Zsigmond körtélnél lehetséges. Kérésre postázom is.

Kapcsolat: [email protected]

Ár: 4800 Ft

Keress bizalommal!
ROGAINE 5% minoxidil hajnövesztõ hab férfiaknak
( 1x 60ml, 1 havi adag - napi kétszeri használat esetén )

A Rogaine minoxidil az FDA által jóváhagyott hajnövesztõ készítmény. Az új habos formula ugyanúgy 5% minoxidilt tartalmaz, mint a folyadékos extra erõs elõdje, viszont könnyebb a felvitele, nem folyik el, hamarabb szárad.

Átvétel elõre egyeztetett idõpontban a Nyugati pályaudvarnál, a Deák téren vagy a Móricz Zsigmond körtélnél lehetséges. Kérésre postázom is.

Kapcsolat: [email protected]
Keress bizalommal!
Jó a kérdés , de választ itt ne várj,
mert aztán meg pillanatok alatt átváltozik a fórum reklámoldallá, mint régen...örülünk hogy azóta már másról szól ez a topic , eszmecserék, miegymás...😊
A keresésre itt van a jó öreg Google. :-)
Annyit esetleg errõl , hogy mint mindenki tudja, minél messzebbrõl rendelsz valamit annál nagyobb annak esélye hogy ha esetleg nem leszel elégedett maradéktalanul, és reklamálni sem nagyon tudsz.
Egyébként most kezded elõször a minoxidil kezelést?
Hány évesen vetted rá magad?

Visszautalva elõzõ SLS mentes sampon-vadászatra, itt egy újabb ami nem tartalmazza :BioEcoNatura Sampon

Tudtok olyan megbízható helyet ahol ezeket a szereket, Revita sampont és Spectral UHP-t be lehet szerezni?
Annak idején én fokozatosan szokattam magam a cucchoz, eleve csak 2%-os minox volt amit kapni lehetett, azt is csak napi egyszer használtam...
Azonban sokan nekiugranak a dolognak mint a bolond, 5%-os minox napi kétszer meg sok DHT blokkoló egyszerre, persze hogy sokkot kapnak a hajhagymák...😊
Csak szépen , fokozatosan kell elkezdeni, ez a megoldás,és akkor nincs nagy shedding ! 😊

Nem kell ezt túl parázni.
A Revita tényleg a legjobb sampon amit eddig próbáltam, most már vagy másfél éve használom 😊
( jelenleg Spectral UHP mellé használom samponnak )
Azt azonban tudni kell, hogy ha valaki elõtte semmilyen DHT blokkolót ill. minoxidilt nem használt még, akkor ha így elsõre megsokkolja a hajhagymáit minox-szal vagy Revitával, számíthat némi sheddingre hiszen az elsõ idõszak errõl szól.
Mivel én már több éve használom a minoxos cuccokat, nekem nem volt már sheddingem , csak a hajvastagodást ill. plusz erõsödést tapasztaltam tõle.Biztos nem mindenkinek jön be,
de én más sampont már nem használnék az biztos.

berlinboy6329
Na most már a Revitában se bizok annyira xDD

egy fórumon olvastam,h sok embernek elkúrja a haját...Hullik tõle(shedding) jó sokáig és még el is vékonyitja a hajukat.:C

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Közben utána olvastam, és megleltem a választ:
"Jobban bejut a fejbõrbe, ott hat, ahol szükség van rá és nem tartalmaz propilén-glikolt,
ami bizonyos esetekben bõrirritációt okozott a sima oldat használatakor.
" - Igaz, ez megint egy webshop oldalán olvasható, de gondolom igaz lehet.
Úgy érzem, marad a Rogaine márkájú cucc. Az lenne a kérdésem, hogy melyiket érdemes, a habot vagy az oldatot?
Köszi, azt hiszem, ez elég is lesz. 😊
Itt egy idézet a másik hajhullásos fórumból a tapasztalatokról:
"Kirkland: nagyjából az egyetlen minox márka, amit kerülni kell. Nem oldott rendesen, túl nagyok a kristályok benne, sosem jut be a fejbõrbe, viszont eltömíti a pórusokat."

Sziasztok!

Nézegettem ezeket Regain termékeket, és találtam Kirkland márkás változatot, jóval olcsóbban. A leírása szerint teljesen ugyanaz van benne, mint az eredetiben. Vehetem ezt is akkor szerintetek? (vagy esetleg mégis különböznek, csak nem verik nagy dobra?)

Lugi
kisgabo
hát igen, látványos... a müllerben vettem bio sampont, 2000 pengõ volt.

de hihetetlen, hogy tényleg az olcsónak kikiáltott cuccok 4 5 600+ ft /250ml/, mind mocsokból vannak, dömpingszemét, mérgekbõl.

mint ahogy szemetet eszünk.

berlinboy6329
Van különbsés szerijntetek a férfias meg a vmi vitamin,vas......hiányból adódó kopaszodás között?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Mert ha jobban habzik , jobban hihetõ a hatása is...😊

kisgabo
SLS még a fogkrémben is van. pl colgate whitening.

undotító, mit el nem adnak...

Hát erre max külföldi fórumokon találhatsz valamit, pár hete jelent meg a világon , nem hinném hogy hosszabb távú felhasználási tapasztalatot találnánk még róla...
Azt tudom , hogy a növényi õssejteket sok drága arckrémben
meg kozmetikai kezelésben használnak újabban...
Pl.:http://www.attractivcenter.hu/fiatalito_arckezeles

berlinboy6329
Errõl a Revita.Cor balzsamról hallott már vki vmit?Milyen lehet?

Hatásos.
tasakos
Sziasztok!

Ez a minoxidil nevû készítmény, nemtudjátok, csak azoknak hatásos akik a fejük búbján kopaszodnak? Mert a dobozán, a neten és a használati útmutatójában is arról van példa, hogy vmi vertex, fejbúb-ból kezdõdõ kopaszodásra jó fõleg. Nekem elõl kétoldalt ritkul, arra szerintetek hatásos?

Köszi,

Ákos

Ennyi! :)

Willenbrock
Nekem a padló megállította 😞 Most haj helyett ilyen szösz van a fejemen mint a kölyökelefántoknak. A Rogaine-t 3 hónapig használtam és a seeding szépen látszott is,de semmi sûrûsödés nem követte.Talán egy féléves ciklust is kipróbálok ha attól sem nõ jobban ki akkor elkönyvelem a Rogaine-t is egy újabb blöffnek.

Márpedig nekem már jó ideje nem hullik, szerintem megállt, sõt!
kisgabo
revita 175ml és 6k, 2 hónapig elég...

lehet bepróbálom.

A propilén-glikol egy speciális alkoholfajta
ami a hatóanyagok oldásához kell, nincs vele gond, ha nincs túladagolva,mint a Kirkland minoxidilban pl.
Propilén-glikol mentes egyébként a Spectral DNC-L krém és a Rogaine hab.

Külföldi oldalakon is sokan vadásszák a SLS mentes samponokat,kozmetikai szereket.
Hát 3 ezer alatt nemigen van értékelhetõ összetevõt tartalmazó sampon, és azt se a Tescoban keresd 😊...

Találtam 3 SLS mentes sampont hajhullás és korpásodás témában amit itthon is megkaphatunk:
EMMEBI Italia Sampon
Revita
Dandrene

Javaslom rendezzünk vadászatot , ki milyen sampont talál Sodium Laureth Sulfát menteset ! 😊

berlinboy6329
Lol..én is meglestem azt ami itthon van csak úgy poénból megfordítottam,és Laureth volt benne meg propilég glikol..Syoss..-.-

Én meg azzal mostam hajat..moshattam volna Nizorallal is de az nagyon száritja az igy is überszáraz hajam...A balzsam amit meg régóta használok abban meg csk glkol van de azt hallottam az se vmi nagyon egészséges cucc..😞

Remélem Revitában meg a spectral/Rogaine akármelyikben nincsenek milyen gáz cuccok...

kisgabo
Sodium Laureth Sulfate / Sodium Lauryl Sulfate

ma végiglestem pár sampont a teszkóban, még a johnson babasamponban is volt, hol laureth, hol lauryl szulfát...

és nem csak az olcsó samponok, hanem az 500 600 700+ ruppósokban is van. a nem olcsó, az 1500 1600 / dl?

szerencsére, a bánfi samponban is van.... csodaszerek. <#falbav>

Nálam is elõfordult hasonló (mmint hajszárazság). Érdemes elmenni a Hajdoktorba (fogalmam sincs mi az, de sokan ajánlották), ahol tanácsot tudnak adni, mitévõ légy. Itt mindenki csak a saját tapasztalatát tudja leírni.

Spectral izmosabb, mint a Rogaine, viszont nehezebb felvinni a fejtetõre, ha jól tudom.
berlinboy6329
Jó azt tudom,h ingyen nem nõ vissza,attól félek,h tömérdek pénzért sem,csak még több kihullik...

Még azon gondolkozom,h mielõtt még elkezdett hullani a hajam 15 évesen elõtte tökéletes volt...hajvolna és haj állag is..Mióta hullik,azóta NAGYON száraz!!!

Ahogy elkezdett hullani,azt vettem észre elõször,aztán meg azt,h hajmosás után annyira szétáll,meg ha beletúrok ott marad a kezem xD

Kb. ilyen száraz volt..most is az nagyon,de kicsit már kevésbbé..Azon gondolkozok,h nincs-e vmi összefüggés?A hajhullás jár hajszárazsággal?

spectral meg drágább,mint a Rogaine😛

Viszont azt olvastam h rogaine inkább fejtetõre jó,a spectralról meg azt irták,h a 3szögeket is szépen kezeli,dehát ahány ember annyiféle komment az a baj....😞

Finasteridet biztos ne használj, mert impotenciát okoz.

Szerintem próbáld ki az "olcsóbb" szereket (Kirkland, Spectral DNC), Revita samponnal.

És még egyszer leírom: én kb 3 hete használok Béres cseppet c-vitaminnal, cink tablettával, és úgy tûnik, egyre kevésbé hullik a hajam. A fenti szerek okozta shedding ellen jó védekezés lehetne.

Ingyért nem fog visszanõni a hajad, el kell határoznod magad, hogy csinálod vagy sem.
berlinboy6329
N,alaposabban beleolvasgattam az indexes hairgaines fórumba..Elvolvastam kb 1500 kommentet,és vegyes érzéseim vannak ezekkel a cuccokkal kapcsolatban..

voltak olyanok akiknél aminox nem használt,azt mondták,de finasterid meg dutasterid(vagy mi)igen,v aki áradozik a minoxról,van akinek nem sok sheddingje volt,valakinek meg a 40%-a kihullott tõle,van akinél a Spectral DNC használ....

Én Rogainet akarnék Revitával..A revitával semmi gond arról csak jókat olvastam,de ami magát a kopaszodást állitaná meg és a hajnövekedést segitené,arról nagoyn vegyeseket olvastam,mint irtam feljebb is...

nem tudom milyegyen..Rogaien v spectral v reggel rogaine este spectral...

Csak mert Jó lenne ha megállna a kopasodás, és visszanyerném még egy kis idõre,leglaább 3-4 évre a hajamat,legalább 1,5X annyi hajam lenne jó ha lenne,estelge 2X ennyi...Hátul nincs is baj a fejtetõm közvetlen közelétõl hátrafele 3X annyi hajam van mint elöl,most is hajmosás után a kihullot kb 16 szál 85-90%-a a fejtetõtõl elõre lévõ helyekrõl esett ki😞

Csak jó lenne vmi biztos támaszt kapni,h hány százalék esély van jelentõs javulásra mert nem hiszem h bárkinek jó érzés kidobni olyan 26000 forintot 4 hónapra,aztán hiába reménykedik vissza nem nõ semmi viszont a shedding elvisz még 20%ot a hajából,aztán reménykedik h a köv 4 hónap jobb lesz,megint kidob 26000ret az ablakornaz már 52000 és egyáltalán semmi v csak nagyon kicsike változás van,ami meg nem jó,mert azt ovlastam h a minox az elsõ hónapokban a legaktivabb aztán 1,5 év múlva már nem is hat,szóval 8 hónap az már a fele neki,és 52000forintot dobtam ki az ablakon azért h van rá esély h nem hat és még kevesebb hajam is lesz,mint használtat elõtt..Nem tom mi tévõ legyek...Sok pénzt kell rászánni és az eredmények vegyesek😞

Plusz info:

-A legtöbb olcsó sampon egyik alkotóeleme ez a felületaktív anyag, mely habot képez.
A Sodium Lauryl Sulfate ( Nátrium Lauryl Szulfát) egy erõs tisztító és nedvesítõ hatású anyag,
amely elõfordul a felmosószerekben, a gépi zsírtalanítókban és az autómosószerekben egyaránt.
Szemirritációt, bõrkiütéseket, hajhullást, a korpához hasonló fejbõr pikkelyesedést és allergiás reakciókat okozó leggyakoribb bõrallergén anyag.

Nagyon kösz az infókat, így már mindjárt más a helyzet.
Össze szedtem némi infót a Sodium-Lauryl-Sulfate-ról

Olcsó ,erõs tisztító és nedvesítõ hatású anyag, amely elõfordul a felmosószerekben a gépi zsírtalanítókban és az autómosó szerekben egyaránt.

Tudósok szerint a sodium-lauryl-szulfát a leggyakoribb bõrallergén anyag. Gyorsan felszívódik, és az agyba, májba, szembe és szívbe kerülve maradandó károsodást okozhat. Mindemellett a sodium-lauryl-szulfát lelassítja a gyógyulás folyamatát.
Felnõtteknél szürke hályogot okoz, a gyerekeknél pedig megakadályozza a szem normális fejlõdését.
Gyógyszertárakban nátrium-laurylszulfátként kapható.
A csomagoláson a következõ figyelmeztetés olvasható: belégzése és lenyelése káros az egészségre. Irritálja a légzõszerveket és a bõrt. Veszélyes, komolyabb szemkárosodást okozhat. Szembe kerülése esetén alaposan öblítse ki és forduljon orvoshoz! Bõrre kerülése esetén bõ vízzel azonnal le kell mosni.
Munka közben ajánlott védõöltözet és védõszemüveg viselése. Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a címkét vagy a csomagolást meg kell mutatni!
A tisztítószerekben vagy a samponokban található anyagokkal reakcióba lépve mind a Sodium Laureth Sulfate, mind a Sodium Lauryl Sulfate rákkeltõ nitrátok és dioxidok keletkezéséhez járulhat hozzá.
Csupán egyszeri hajmosással nagy mennyiségû nitrát kerülhet a vérkeringésbe.
Érdemes tehát átolvasni a samponok összetevõit, és olyan terméket keresni, amely nem tartalmazza ezt az összetevõt .

És mi a hatása? Nem ajánlod?
A Nisim-mel csak annyi a gond,hogy bár természetes alapanyagú samponként hirdetik , mégis Sodium laureth sulfate-ot tartalmaz...😞
Ez egy elég gáz összetevõ ...

Nézd, egy a lényeg: próbálkozni kell. Én is azt teszem, kipróbáltam a Rogaine-t, de egy hónap után sajnos pénzügyi gondok miatt abba kellett hagyni. Nemsokára újra elkezdem.

Addig minden reggel fodor- illetve borsmentateát szürcsölgetek, napi 1 cink tablettát étkezés után, béres csepp+c vitamin: ezek mind csökkentik a hajhullás mértékét.

Nemsokára veszek egy Nisim sampont, ami DHT blokkoló. Aztán jöhet a Rogaine.

Próbálkozni kell, és reménykedni.
berlinboy6329
Huhh,meglestem a topikot de az 100% ugyanaz,mint itt😮

1000féle tabi,meg hab,meg sampon,huu mondom...Nem lettem tõle okosabb..Egyedül eszembejuttatta a sampint,amit már rég ki akartam próbálni,a Revitát,még ajánlotta is vki itt régebben...

Meg rengeteg mindent olvastam a minoxos cuccokról,de elég vegyesek az érézseim..VAn akinl,hat van akinél nem,van akinél ez a jobb,van akinél az....Igy olyan nehéz választani...

Jó lenne ha visszanõne a hajam még egy kis idõre legalább,de azért havonta 5400at kiadni roaginre,mondjuk úgy 4-5 évig az RENGETEG...+a sok nyûg ami vele jár:Lehet nem ugy hat ahogy én azt elképzelem,a töménytelen menyniségû kihullott haj látványa,hogy napi 2X kell kenni és az ára....5400ért láttam..Ezt beszorozva 12vel aztán még azt 5-tel nem kevés pénz.406000....

Viszont a Revitát kipróbálnám..Az is okoz sheddinget?
Rogainet is meglesném csak fosok tõle,mióta vmi orvos felirt vmi hajlöttyöt,2 hétig használtam,amig volt benne de csak jött jött jött és jött ki a hajam,hajmosásánál meg egy szállal nem érzékeltem volna,h kevesebb jött volna ki,csak a szokásos 4-600 szál.😞

rogainerõl láttam bítató képeket,de belegondolva h nem ugy hat ahogy a képenken láttam,meg a sok ideig tartó nagy mennyiségû hajhullás a sheddingtõl tudván h mennyi hajam kihullott már és h csak 7X nõ vissza egy hajhagy,mûból,meg h sokszor kell kenni(mindennap 2X) és ha megállok akkor pillanatok alatt ujra elkezd hullani,meg az ára kicsit megrémit...

A shedding miatt kihullott hajad minoxidil nélkül amúgy is a padlón vagy a lefolyóban fog kikötni. Legfeljebb lassabb ütemben, de ha fiatal vagy, akkor ez nem szempont(24 vs. 25 évesen leszel NW3).

A sampon témában az indexes hairgain topikot javasolnám.

Igen, kálium lesz az😊 DHT-blokkolás témában én elolvasnám a wikipedia ide vonatkozó oldalát.

Ja, fogat is életünk végéig mosunk,hogy ne rohadjon le idõ elõtt.,pedig öregkorra úgy is kihullik mind 😊..
A fogmosás is értelmetlen kiadás?Nem.
Van amúgy kispénzûeknek is minoxidil ami olcsó és hatásos.
Kirkland,Spectral UHP.

Már mint kálium-csatorna , nem? Mert nem mindegy... 😊
Szerintem DHT-t is blokkol , ezért tapasztalható szõrerõsödés a test egyéb részein , hiszen a dht tartja kordában a testszõrt , és ha blokkoljuk akkor nem hullik a haj, de némileg erõsödik a szõr...

berlinboy6329
Hát nekem már az is elég lenne,h mivel ngyon sokat baszakszok a hajammal,nem jönne ki állandóan hajszál...Napközben max jöjjön ki vagy 10-20,hajmosásnál hétvégén meg max 50 oszt én jól vagyok...

ilyen Rogainet azért nem akarnék,mert a hülye shedding mint ondtam idegesit rohadtul,mert mivan ha már nem is lesz mit megállitani mert olyan sokáig tart a shedding h a hajam eltünik elölrõl?Inkább neeemm..Meg az is zavar benne h mindennap kell használni,meg az ha megállok vele akkor mintha nem i használtam volna ujra el kezd hullani..Meg azért mindennap használni évekig,rohdat drága tudlenni...

Amugy melyik az a sampon?Attól is van shedding?

Minoxidil(Regain, Rogain, Kirkland, etc). Szájon át szedhetõ DHT-blokkolót csak végsõ esetben ajánlom. Sõt, talán akkor sem...

Létezik ilyen sampon, de önmagában nem elég. A Rogain a kálcium-csatornák blokkolásán keresztül fejti ki a hatását, nem sok köze van a DHT-blokkoláshoz, habár a pontos hatásmechanizmus nem ismert.

Keress rá a saw palmetto-ra.