Vállalkozás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LittleL
Ja, még egy nagyon fontos dolog van az üzleti életben :

" Az üzletben nincsen barátság"

Mert lehet mondjuk ismerõsökre támaszkodni, szívességet
kérni mondjuk egy-kétszer , de hosszú távon ez nem mûködhet.
És ráadásul a kapott szívességet is vissza kell adni egyszer.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Dynamic
Ezzel tökéletesen egyetértek.Csak a reklám(szórólap,tv,internet,újság) még kevés egy kezdõ vállalkozásban.Aki ettõl várja a sikert azoknak 95%-a koppanni fog és lehúzhatja a rolót.Neked kell folyamatosan megkeresni a potenciális ügyfeleket és ajánlani magadat, kapcsolatokat kiépíteni stb., egyszóval eladni magadat.Ez igaz mind a vállkozásra és mind az álláskeresésre.
Köszi.

Pár dolog nekem kedvezményes :
könyvelõ ismerõs (pár ezer), a kocsi gázos (134ft/l)
Így már azért könnyebb.
Már csak az áfa van..

Dynamic
(a vállakozási formákban le vannak írva a vállalkozási formák...logikus, nem?)
Dynamic
A topikindítónak:
Ezen az oldalon a letölthetõ dokumentumok között vannak a vállakozási formák, amelyben le vannak írva a vállakozási formák és az anyagi vonzatai.
LittleL
Persze hogy akkor már vásárolhatsz,
de ahhoz több millió forint kéne induláshoz,
meg személykocsiba sem lehet túl sok alkatrészt berakni.

Meg ha már vállakozó leszel ott van a könyvelési díj is
ami plusz teher, havi 10.000 forint legalább, de
ez függ a számlák mennyiségétõl.

És ott van még a fizetendõ ÁFA, vagy ha nyereséges leszel ott lesz
az adó, bár ezen ügyes könyvelõ gyorsan tud segíteni. D

Egyéb költségként számottevõ a benzinpénz - nem filléses dolog
a telefonköltség,
hirdetési díjak - több tízezer forint

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

tanácsoz = tanácsot

Van, sztem. A nagykeren én is gondolkodtam.
Elvileg vállalkozóival én is vásárolhatok nagykerben, ha nem, -> szerzõdés.
Köszi a tanácsoz!

LittleL
jaja, visszaolvastam a topikot.

nos én azt javaslom keress valakit, aki nagykerben tud
nagytételt vásárolni a számítógép nagykerben.
Aztán szerzõdést kötni vele, hogy te összeszereled a gépeket, és kiszállítod házhoz a kész gépeket,
windowsal, meg miegymás programmal telepítve.

Mert az embereknek fontos a személyes kapcsolat,
hogy rudják azt, hogyha nálad rendelnek gépet, akkor
te rakod össze, és a lakásban fogod a vevõnek beüzemelni,
sagítesz nekik a programokat feltelepíteni. stb.

Aztán ha elromlik valami, hozzád fognak menni, mert
te üzemelted be.
mivel elég sok ember van még akik csak alapfokon értenek a
gépekhez, és ha elromlik valami, legyen az a programbeállítás,
vagy nemán hardweres probláma, akkor biztosan
téged fognak hívni.

Tehát kerseni kell egy vállalkozót,
aki az alkatrészeket odaszállítja neked.
Õ fog hírdetni, meg miegymás, mert neki
csak egy megbízható számítógép-összeszerelõ kell.

- Barátaim, akitõl a gépemet vettem most
ezzel foglalkoznak, és beindult nekik.
- Mondjuk én nem sokat értek a számítógép bizniszhez,
mert vendéglátással foglalkozunk,
de remélem van azért benne hasznos tanács.

Nekem kellett egy kis infó. A jövõben akarok majd vállalkozást indítani.

LittleL
Mi folyik itten ?
Kinek kell üzleti tanács ?
Egyáltalán van itt valaki,
aki vállalkozó ? Instict -en, Tep, en és rajam kívül ?

Köszi!

cenobite
Davos80-nak:

Elõször is sok sikert! Annyit szeretnék még hozzáfûzni az elõttem szólókhoz, hogy ha már beindult a biznic, akkor ne csak a közvetlen környezetedben gondolkozz lehetséges partnereken. Ismerõsömék pályázatírással/könyveléssel foglalkoznak, megyeszékhelyen laknak, de a megrendelõik nagy része a környezõ kisebb városokból-falvakból van.
Szerintem megér egy próbát az, ha a Te környéketeken lévõ településekre kigurultok, felkeresitek esetleg az iskolákat, önkormányzatokat, egyéb hivatalos helyeket, elmesélitek hogy mivel foglalkoztok, biztosítjátok õket a folyamatos ellátásról/szervizrõl stb. és lehet, hogy így több partnert fogtok, mintha várjátok õket. Adogatjátok a névjegykártyákat és lehet, hogy hamarosan hívni is fognak. Kicsit több utánajárás, de -bizonyítottan- több az esély.
A lényeg szerintem, hogy kialakíts egy állandó vevõkört, ami neked majdhogynem fixen hozza a pénzt, a többi már csak ráadás. 😊 No jó, az én véleményem az optimistábbak közül való. 😉

Még1x sok sikert!

gamertag: kenobita

Z
Jól mondod

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
E-E-E-E! Campus keretein belül szigurú monoton növekv...izé, tehát csak tanulási célra fizeti ki helyetted az állam a licenszdíjat. Ha azt használod vállallati (pénzkeresési) célra, akkor az nem igazán, vagyis abszolúte nem legális.

Így van, de meg kell vásárolni a progikat. Amik általában nem olcsók. Egy macsómédia csomag (Fireworks a szép grafika miatt) asszem párszáz, talán 300 ká. Nem árt egy vindóz, egy offisz (bár ebbõl elég korrekt az OpenOffice is) sem.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Dzsini
ha jól tudom a Campusos szoftver licencében benne van, hogy azt üzleti célra tilos használni, csak oktatási környezetben szabad (tanár/diák)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

PResident Evil
AAAAAAAAARRRRRRGHHHHHHHHH 😄DDDDDDDDDDDD

/sry/

SoDI---
Nem mindenki, de tudni kell, hogy kiket sürgõs kifizetni, és kiket lehet alternatívabb ütemezés szerint. És míg többel tartoznak neked, mint amennyivel te tartozol, addig nincs nagy gond.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
De tervezem a tanulásást, csak hát idõ.

Hogyhogy nincs idõd rá?

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

The Garrett
Az ilyen progikat érdemes egyetemista ismerõs közremûködésével campus rendszerbe megvenni.. olcsóbb valamivel.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

I.C.ram
Igen tudjuk a te "mindenkibasszon rá rajtam kívül módszereidet" 😄
SoDI---
20 évesen nem kéne tartozásokat felhalmozni.

Miért ne kéne?

Én 22 éves vagyok, és 700 ezer forint felett tartozom különbözõ helyekre. (Csak T-Mobile 160 felett) Nekem viszont 2 év fél millióval lógnak különbözõ helyek...
Ez változik, de lényeg, hogy vannak olyan erõsek a kintlevõségeim, mint a tartozásaim.

Nem baj az adósság, legyen akármennyi. Sokan hiszik ezt, de nem baj. Baj csak és kizárólag az, ha nem tudod kezelni.

Z
Khm, itt nem legutóbbit/legújabbat akartál írni?

Z
Hosszú távon nem lehet veszteséges a mûködése! És (több) év az már hosszú táv. Éven belül az a rövid idõtartam, amikor beruházásra, géppark felújításra, technológiaváltásra, stb nem nagyon van lehetõség. Csak néhány terméket bõven a piaci ár alatt adnak el, valamivel többet kicsit a piaci ár alatt, és a többit pedig a piaci áron értékesítik. Amit ezek csináltak, az azért volt nagy húzás, mert néhány óriásplakáttal, meg 100e Ft-os 72cm Sony tévével (csak tippeltem, már nem emlékszem a pontos árakra/termékekre) berobbantak a köztudatba, és a piacra. Tették mindezt sokkal gyorsabban tették, mint ha csak simán nekiálltak volna szórólap, Internet, "Mert hülye azért nem vagyok", stb reklámokkal ismertté tenni magukat.

"Ja, ez sajna nem egyértelmû." = Ja, ez sajna egyértelmû.

Punker
sõt ha nem oem win-t meg hasonlóka tveszel akkor még több

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ja, ez sajna nem egyértelmû.

Punker
igen, de 100k-ból nem nagyon jössz ki

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dzsini
természetesen (elméletileg) a mûködéshez szükséges összes szoftver és hardver legális illik, hogy legyen.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

És így tovább : CD/DVD írás, digitalizálás, adathelyreállítás...stb

Dzsini
egy multi megengedheti azt, hogy egy országban veszteséges árpolitikát folytat pár évig, mert a többi ország bevétele kompenzálja. egy egyéni vállalkozó ezt nem teheti meg.

Ha weblapkészítést vállalok (legálisan), akkor elég annyi, h megveszem a szoftvert amivel csinálom?
+ a gép mûködéséhez szükséges szoftverek, amin fut a weblapkészítõ progi....

Z
Nyilván, de az alacsony ár, az akkor is alacsony ár, ha egy kezdõ vállalkozás teszi, illetve ha egy multi.

Egyébként tartósan alacsony árakkal nem éri meg termelni, szolgáltatni. Ha a ktg-k nem térülnek meg akkor leves.

Dzsini
...azért az EW-nél a háttértõke mérete se volt kicsi 😊

Z
Mit puffogsz te folyton? Mi vagy te valami kétütemû?

"és máris az eredeti sokszorosát fizetted " - ezt a gondolatot vittem tovább. Vagy azt tilos? Nem. AMÚGY

Z
Jó marketinggel és alacsony árral be lehet törni. Lásd Electroworld. És valóban õk is alapoztak a tájékozatlanságra/lustaságra.

FREAK
akkor meg az egyénihez nulla kell, az alapítási költségekrõl volt szó AMÚGY

Riszpekk

Instict
ja egyébként amiket cat mondott, mind tökéletes, és megfontolandó

"a moderátor írtam bele" 😄

Efreet
nem, csak a fórumfelületet olvasom.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Dzsini
errõl álmodik minden vállalkozó 😊 de azon kívül, hogy pénzfát ültetsz nem sok esélyed van erre. ahogy mondani szokták rizikó nélkül nincs kockázat 😊 (pontosabban kockázat nélkül nincs haszon)

a privát üzeneteket is el tudod olvasni?

Instict
jaja, beszélj egy olyannal, aki már évek óta benne van ilyen dolgokba, és õ biztosan segít.

tom

Instict
1 millió köszönet érte!!!! kérhetsz bármit! 😄

Egyenlõre elmegyek az ismerõsömhöz, aki benne van a szakmában, aztán meglátom mi lesz.
Lényeg, h kicsi legyen a kockázat, minimális befektetés, jól jövedelmezõ.

Efreet
nem, a dõltbetûseket a moderátor írtam bele 😊

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Ok. Bocsi...
#145=nem davos80 írta...

Instict
ajaj 😄 nem véletlen írtam privibe, szal inkább nem folynék bele. beszélj a könyvelõddel, õ tudni fogja a megoldást!
semmi gond, remélem nem sokan látták. beszéljétek meg egymás között.