Vállalkozás

← ElőzőOldal 7 / 7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az költségesebb.

Instict
csinálj egy bt-t

Taranov
Sajnos nem találtam én, pedig érdekelt. Az Önkormányzatban viszont meg lehet kérdezni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Az egyik családtagomnak májusban volt 5000 Ft.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Neten van lista, hogy milyen tevékenységhez kell papír, és mihez nem?
Freak - Te miben utazol?

Nekem egyéni kell, mert azon lehet a legkevesebbet bukni.

FREAK
az egyéni nem olyan drága, nekem 2000 körül volt 5 ezer, most sem lehet sokkal drágább

Riszpekk

Punkerwork
3 éve 10k volt + a sarcok aszem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

5 ropi, az 5 ezer?
Én 50 ezerrõl hallottam.

FREAK
az azért elég lehet, ha hivatalos papír kell, azt úgyis le kell fordíttatni (mivel külföldön azért rázósabb illegálisan csinálni)

mutogatni meg mindenhol tudnak, innen délre ez remekül beválik, én panto-német-angol-olasz nyelvnek hívom 😄

Riszpekk

De tervezem a tanulásást, csak hát idõ.

Alapfokon tok beszélni, + a szakmai amit összeszedtem az évek során.

FREAK
van egy minimum, lásd lejjebb

Riszpekk

Punkerwork
a vállalkozói minimálbérnek, ami több mint a sima minimálbér

FREAK
nekem anno a semmi után havi 11ezer volt asszem, ez a minimum, de azóta változhatott

nem tudsz angolul?

Riszpekk

at=az

Nem azt mondárok at elõbb, h ha nincs bevétel, akkor is kell tejelni?
Ha így van, minek a 8 százaléka?

Punkerwork
aszem 8+ %

"helyedben külföldre mennék" : nyelvtudás angol szóbeli alap...

A TB mennyi
Hogyan állapítják meg az összeget?

ezt én is így gondoltam...
-Kell számla?
-Nem.
-Kell számla?
-Kell.
-Nesze, bazz, 5 rongyal drágább...

FREAK
egy ügyvéd is kelleni fog, de manapság abból is kijön évente párezer az egyetemekrõl

Riszpekk

FREAK
õszintén szólva egyrészt hajrá, "ebben van a jövõ", mondták sokan, másrészt meg annyi ilyen van mint égen a csillag, a helyedben külföldre mennék ilyet csinálni, ahol nincs minden sarkon számgép szervíz (dél-Európa pl. sok újgazdag család számgéppel, de a szakma még nem született meg)

csak akkor csináld legálisan, ha kurva sokat keresel vagy cégeknek kell számlát adnod, mert a kevésen hülyeség az állammal osztozni, fõleg hogy a semmibõl is ki kell tejelned havi 10-20 ezret

szóval a tanácsom: amíg lehet, feketén dolgozz

Riszpekk

Konkurenciáról nem tudok, csak bolti szervíz van, ismerettség...hmm.Mire gondolsz?
Könyvelõ van ingyen, ez viszonylag nagy elõny.

Punkerwork
attól függ mekkora a konkurencia és mennyi ismeretségetek van

Punkerwork
hát nem 😞

FREAK
na jó, de ha nulla a jövedelmem, vagyis pont annyi, mint egy csövesnek, NEKEM attól még fizetni kell, ha vállalkozó vagyok

ez nem normális, lássuk be

Riszpekk

Aha, kösz.
És mi a véleményed a mi kis éjjel-nappal hívható számítógépszervízünkrõl, és egyéb tevékenységekrõl, érdemes belevágni?

FREAK
pfff erre már nem emlékszem, a lényeg annyi, hogy elintézni pár óra alatt lehet, megszünteti hónapokig tart, ezt nem árt tudni

Riszpekk

Punkerwork
TB szemétség is meg nem is, azért fizetünk ennyit TB-t mert a sok naplopó meg feketemunkás nem fizet de az ellátás nekik is ingyen van.

És kell csinálni úgy adószámot, ugye?

FREAK
bemész önkormányzathoz, aztán onnan valszeg átküldenek a vállalkozói kamarához, ahol kitöltesz pár papírt, befizeted a díjat (nekem 5 ezer volt pár éve), és küldik az igazolványt

az hogy kell-e papír a tevékenységtõl függ, eléd raknak egy listát a nem papírköteles tevékenységekrõl, amik közül válogathatsz

általában minden iparágban van olyan, hogy EGYÉB ..... jellegû tevékenység, ez afféle kiskapu lehet

TB-t meg ilyeneket negyedévente fizeted, ha nincs jó bevételed, rábaszol, hála a magyar rendszernek (a semmibõl is adózni kell, hurrá)

Riszpekk

Szóval papírunk nincs, csak érettségi.

Ugyanis most mindketten szakmát tanulunk (régen technikumnak hívták) érettségi után, de értünk hozzá eléggé...

Ha szervizelni akarok kell róla papír?
( mûszerész szakmunkás viszga...stb. )
Ugye a vállalkozóihoz csak érettségi kell?

Kérdés : csak 5 ropi lenne az összes kölstég?
(ez ugye 50 ezer?..)
Mindkettõnknek érdemes kiváltani a vállalkozóit, vagy csak az 1iknek?

Ok, köszi.
Azt leírtam már mivel akarunk foglalkozni.
2 en vagyunk,
van egy autó,
itt Gödöllõn, és környékén járnánk a várost/okat,
és mint éjjel-nappal hívható számítógépszervíz lennénk (a felsorolt szolgáltatások mellett.)

Taranov
5 ropi az egyéni vállalkozói. Én is úgy tudom, hogy nem lehet mindent csinálni, de ezt 99%, hogy lehet. Inkább tegyél fel kérdést, mert órákig mesélhetnék róla.

Punkerwork
igen, de azzal nem lehet minden iparágat csinálni.

ÉS ha ez megvan, lehet melózni.

Ja, úgy hallottam 50 ropi. Izé, vmi olyasmit hallottam, hogy van ugye egyéni vállalkozói igazolvány, és kész, nincs semmi formája (bt, rt, kft...)

Z
Húúú ecsém! Ez nem ilyen fórumos téma szerintem, de hátha valakinek van türelme ehhez.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Punkerwork
egyéni vállalkozó igazolvány nem sok pénz, de szerintme ezekhez a dolgokhoz több kell, min 1 BT.

Szóval szeretnék egy (egyéni) vállalkozást indítani, egy barátommal, kérdezném, hogy mik a feltételek hozzá, mennyi anyagi vonzata van, stb…
Számítógépeket, mobiltelefonokat, elektronai berendezéseket javítanánk, ezenkívül számítógépeket állítanánk össze, hálozatot építenénk ki, riasztókat telepítenénk.
Vannak különbözõ tanácsadók, de azok : $
NEM találtam ilyen topikot. Ha van bocs.
Köszi elõre mindenkitõl a segítséget.

← ElőzőOldal 7 / 7