Mozilla Firefox

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kori
Köszönöm
sikerült

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

lck
Elvileg vissza állíthatod a Speed Dial-t :
about:config --> ‘extensions.blocklist.enabled’ átrakni-> ‘false'
Kori
egy kis segitség kellene
letiltotta a mozilla a speed dial kiegészitöt én ott tároltam az összes oldalt amit használok, honna lehet kiszedni az oldalcimeket
sajnos elég régen mentettem le

Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!

Dency
Hali.
FF 94.0 tól felfele nekem elég érdekes dolgokat produkál a youtube felület. PL a főoldalon próbálnám görgetni a videókat és csak egy kis részben görget, mondjuk a képernyő egyharmad részén olyan mintha el lenne vágva a kép. Többi rész mozdulatlanul áll. Valaki tapasztal hasonlót?

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

tandya
Sziasztok!
Mitől lehet az,hogy a Mozilla nem menti a jelszavakat?Mindig rákérdez,mindig igent nyomok neki,de legközelebb már ismét be kell írni.Már a vírusírtóban is kivételek közé raktam.Van vkinek ötlete nagyon megköszönném.

PetruZ
A Fonts and Colors - Advanced alatt alul nincs véletlenül kikapcsolva az "Allow pages to choose their own fonts, instead of your selections above"? Vagy lehet valami kiegészítő is, ami egyedi módosításokat tesz, csak elfelejtkeztél róla, pl. Stylus. Lehet valami nyelvi beállítás is, bár az a Chrome-ot is érintené.
355
Üdv, egy ideje furán viselkedik a Firefox: egyes oldalakon nem jelennek meg a hosszú ékezetes ő és ű betűk. Itt éppen igen, de pl. a Facebookon nem. A gmail-ben igen, az inda mailben nem. Ez valami beállítási dolog? Ugyanazokon az oldalakon Chrome-ban nincs gond.

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Mighty
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, amikor belép egy oldalra, ahol user/passt kell megadni (ami még nincs mentve), akkor több másodpercig gondolkozik, mire feldobja a jelszó mentése ablakot.

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

PetruZ
Ezt találtam rá, lehet kísérletezni, melyik pontosan mit csinál.
Dency
CTRL+F-fel való keresésen lehet valamit állítani hogy a megtalált részt jobban kijelölje, esetleg más színnel. Nagyon sokszor keresek valamit egy oldalon és találatkor nehezen veszem észre hol is van.

Asus Prime Z390-A | Intel® Core™ i9-9900K | Asus ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti | Corsair 32GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz | Seagate 2TB | XFX TS 550W

Inkább megvárom, míg valaki (talán te?) kipróbálja, de lehet, hogy bele kell törődnünk, hogy el fog jönni az az idő, mikor már nem lesz visszaút...
PetruZ
Ezt találtam, ami megoldás lehet valamennyire (nem próbáltam még ki).
Firefox 91.0 verzióra fissült, az alábbi beállítást figyelmen kívül hagyja:

browser.proton.enabled = false

Nem tudom visszaállítani, hohgy ne "proton" kinézete legyen! <#szomoru1> Minden ötletet szívesen fogadok.
Megérkezett a frissítés hozzám is (89.0 verzió). Hát, először azt hittem, hogy nem tölti be a "Firefox Color" beállításaimat, de végülis sikerült neki, de azon kívül, hogy a "Save to Pocket" gombot eltávolítottam az eszköztárról (mert magától kitette), 10 pixellel nőtt a "felső rész" magassága, így már nem illeszkedik jól a grafikám. <#rolleyes> A "New Tab" oldalon már nem mutatja a gyakran látogtott oldalak indexképét, csak az ikonjukat (favicon). <#miaz>

Köszönöm, PetruZ, ez valóban helyretette a Firefox kinézetét, ezzel az egy beállítással azonnal vissza lehetett rakni a kinézetet az új frissítés előtti állapotra (de a "New Tab" oldal továbbra sem mutatja az oldalak indexképét). <#vigyor4>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.06.05. 11:25:54
Carmang
Meg lehet szokni... Nekem inkább az a bajom a kinézeti frissítésekkel, hogy erre ugyan kinek van szüksége? Ki kérte ezt?

lck
Dehogy is ! Csak begyöpösödött az agya sok embernek. Használjanak win95-öt. Meg Internet explorert.
Én még nem kaptam meg a frisítést, még 88.0.1 verzióval rendelkezek. Tényleg ennyire vacakul nézne ki az új verzió? <#miaz>
about:config-ban ezeket érdemes átállítani és nézni mi történik:
“browser.proton.enabled”, false
“browser.proton.contextmenus.enabled”, false
“browser.proton.doorhangers.enabled”, false
“browser.proton.infobars.enabled”, false
“browser.proton.modals.enabled”, false
user_pref(“browser.proton.places-tooltip.enabled”, false);
PetruZ
Dency
Fúú nagyon nem tetszik a 89.0-ás frissítés, lapfülek kényelmetlenek lettek, ez a keret rá felesleges, némítás ikon a füleken átkerült a bal oldalra de még mindig jobb oldalon keresem. Könyvejlzőknél túl nagy lett a sorköz. Új lap megnyitásánál a gyorskeresés ikonok sokkal kisebbek lettek és nem is találom hogy hol lehetne változtatni rajta.

Dency
Köszi az infót.<#worship>

PetruZ
A nyelvi kiválasztó nem azt rögzíti, hogy a magyar eredetű oldalakat részesítse előnyben, hanem a webszerverek által felkínált többnyelvű oldalak közül melyiket vegye előre. Emiatt jelennek meg a fordítós oldalak (és mert a netes kereskedelem felfutásával mindenki el akar érni idegen nyelvű potenciális ügyfeleket is, de pénzt nem akarnak költeni rá). Ez egyformán igaz a Google keresőre, és a böngészők nyelvi beállítására. Vannak szerverek, amelyek a beérkező kérés IP tartománya alapján próbálják elirányítani a megfelelő natív nyelvre az olvasót, de ez azért nem jellemző.
Nem hiszem, hogy lehetne ezen segíteni, esetleg úgy, hogy könyvjelzőzd a megfelelő aloldalakat, vagy ha aldomain-ből jön a rossz fordítós oldal, akkor azt letiltod.

(Én nem szoktam magyarra álítani semmit, angol olvasással elboldogulok.)
Dency
Hello.
Nem kifejezetten firefox téma.
Egyre több olyan oldalt jelenít meg a firefox google keresővel ami angol oldal viszont magyarra le van fordítva természetesen gépi fordítóval és hát elég összevisszaság az egész, ezen lehet változtatni valamit hogy csak is a magyar oldalakat jelenítse meg? Googe beállításainál nyelvnél pedig a magyar van kiválasztva.

Firefox 87.0 ‒ A fórum főoldali chat egyáltalán nem jelenik meg (telepített beépülőket néztem, azok nem befolyásolják).
Hogyan nyerhetném vissza? <#kerdes>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.04.03. 21:41:03
Dency
Kösz , nekem is ez volt a probléma, egyszer csak megjelent egyik napról a másikra de úgy hogy nem is történt verzió frissítés, 84.0.1 volt.

Ezt találtam! Mindkettő "2020" végű opcoót "false"-ra állítottam (about:config) valamint újraindítottam a böngészőt, és így végre eltűnt! <#smile>
(Amúgy amit találtam, azt 3 napja kérdezte valaki, tehát előtte még nem volt ott a válasz a problémára.)
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.01.08. 11:51:18
Nálam is 84.0.2 verzió van! <#wow2> Akkor attól hogyan szabaduljak meg ha nincsen hozzá opció? <#conf>
PetruZ
Akkor most külön érdekes, mert nálam a Paste alatt nincs semmi. :D (FF 84.0.2)
Az "Other..." megjelenik a Library-ban, de teljesen külön, a toolbar menün kívül. Emlékszem, hogy szerepelt alatta, de azt töröltem, mert ugyanaz, mint a külső (amit nem lehet törölni).
Malakai
Nálam dev verzió van, akkor valószínűleg jön valamelyik elkövetkező frissítésben.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

<#kerdes> Nálam olyan opció miért nincs?? <#confused>
Malakai
Bookmarks toolbar-on jobb gomb és az "Show Other Bookmarks-ról" vedd ki a pipát.

Utoljára szerkesztette: Malakai, 2021.01.06. 19:01:52

(\__/) ( X.x) ( } . { )

És most? <#confused> A "Library" szerint az eszköztáron nincsen olyan mappa, ellenben valójában még mindig ott van! <#miaz>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2021.01.06. 17:58:58
PetruZ
Tudom, miről van szó, nekem is volt ilyen régebben. Rossz helyen kezeled. :)

Ctrl + Shift + O a Library. Itt oldalt fogod látni az "Other Bookmarks" foldert a Bookmarks Toolbar-on belül (van egy kívül is, a lista alján, nem arról van szó). Húzd ki onnak máshová, vagy töröld le, és el fog tűnni a toolbar-ról.
"Other Bookmarks" mappa eddig is volt a könyvjelzők menüben, csak valamiért most megjelent az eszköztáron is. A kép jobb szélénél van bekarikázva a "mappa" ami eddig nem volt ott. Nem normál mappaként van jelen, mivel a >> ("Show more bookmarks" gomb) után található. Ha rákattintok, akkor tulajdonképpen a könyvjelzők menüben lévő mappa tartalmát mutatja. <#miaz>
PetruZ
A toolbar csak a megfelelő folderek és bookmark-ok leképezése, semmi más. Tehát ha bemész a Library-be és az "Other Bookmarks" foldert kihúzod valahová, ami nem a "Bookmarks Toolbar"-on belül van, el fog tűnni.
Megjelent a könyvjelzők eszköztáron egy "Other Bookmarks" mappa, ami tulajdonképpen a könyvjelzők menü azonos nevű almenüjének gyorsabb elérése. (Angol nyelvű Firefoxot használok.) Azt a "gyors elérést" nem én tettem oda, a mai indításnál már ott volt. <#miaz> Hogyan lehetne kikapcsolni? <#conf>
Malakai
Beállítás nincs erre, userChrome.css-en keresztül lehet esetleg elrejteni.
https://www.userchrome.org/how-create-userchrome-css.html

Ha minden igaz:

@namespace url(http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul);
#statuspanel {
display: none !important;
}

Utoljára szerkesztette: Malakai, 2020.12.17. 07:04:15

(\__/) ( X.x) ( } . { )

RoboKutya78
Srácok kérdés
ezt a link kiíró sávot el lehet tüntetni valahogy baromira haszontalan és zavaró sor a böngészőben:(

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Tudtommal csak azokat a kiegészítőket tudod kitenni az eszköztárra, melyek rendelkeznek eszköztárra való gombbal...
Hogyan tudom a kiegészítőket kirakni az eszköztárra? Hiába nyomok a testreszabásra, ott nem jelenik meg egyik kiegészítő sem.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

32 bites Firefox 83.0 verzió. Freemail tegnap óta nem bír betölteni. Mikor bejelentkezés után már betöltődött volna, akkor kezdi előlről a betöltést (végtelen ciklusba kerül). Másik gépről rendesen betölt. Szerintetek? <#miaz>
Dency
Megéztem, nincs blokkolva az engedély kérése. Viszont próbából próbáltam hozzáadni oldalakat de nem történik semmi.

Malakai
Általánosságban:
1. Nézd meg nem lett-e blokkolva korábban az engedélyekben az oldal:

Vagy beállításokban:
Options > Privacy & Security > Permissions > Microphone - Settings
2. Ugyanott beállításokban esetleg nincs-e általánosan blokkolva az új mikrofon engedély kérése. (Lista alatti pipa.)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Dency
Facebook messengeren belül ha valakinek hangüzenetet akarok küldeni akkor hiába nyomok a felvételre nem történik semmi, elvileg felkéne dobnia egy üzenetet hogy engedélyezem a mikrofont, de nem történik meg. 83-as FF-ben. Valakinek van hasonló hiba vagy csak nálam?

Üdvözlök Mindenkit!
Szertném a közösség segítségét kérni az alábbi problémám megoldásában. Az e-mailezéshez a Thunderbird-et használom már nagyon rég óta.Eddig semmi bajom nem volt vele, viszont a napokban egy második postafiókot állítottam be és közben valamit nagyon elállítottam. A fiókok működnek minden rendben, de valhogy a megjelenése, ablakai nem azok amik eddig voltak. Született egy harmadik sáv középen (ezt jobb lenne látni) és nem tudom eltüntetni. Továbbá van olyan feladatom is hogy továbbítsak bizonyos leveleket. Nálam elindul a továbbítás de csak összevissza betúkelt látok és a fogadónál is megjelenik ugyan ez. A levél tartalma át megy csak ezzel a sok összevissza betűkkel és számokkal. Többször eltávolítottam a levelezőt a könyvtárait kitöröltem, majd újra telepítésnél ugyan így viselkedik. Kérem ha valaki tud segíteni vagy a beállításban vagy a teljes letakarításban,vagy egy hasonló levelező programmal segítsen. Nem vagyok informatikus ezért kérném a szakmai fogások mezei ismertetését. Köszönöm előre!
Dency
Nektek is nem tölt be egyes oldalakat a facebook a 81.0.1 -es verzióval? Más böngészőben próbáltam és ott meg jó. Egy üres lapot dob be csak.
Utoljára szerkesztette: Dency, 2020.10.05. 09:15:10

Sajnos nincs, már én is néztem. Flash sajnos már úgyis kissé a végét járja... <#miaz> Kizárólag csak az lehet, hogy mindig rányomsz hogy aktiválja, a "mindig aktiválja" opció már sajnos ki van szürkítve.
Eltávolítandó szoftver lett az Adobe Flash Player ← <#szomoru1>
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.09.29. 15:32:33
Sziasztok,

az lenne a problémám, hogy ha feltelepítem a legfrisebb "szűz" Firefoxot, akkor elindul teljes képernyős módban. Ha viszont belépek a Firefox fiókomba, kilépek a böngészőből, és újra elindítom, akkor mindig csak "féloldalasan" indul el, és mindig ki kell nagyítanom, ami marha idegesítő. Semmilyen kiegészítő nincs telepítve, akkor is csinálja, meg ha telepítve vannak akkor is. Olyan mintha valami fiókbeállítás kavarna be, de nem jövök rá mi lehet. Videókártya driver a legfrissebb, ha esetleg ez kérdés lenne. Minden Firefox verzióval csinálja.

Mi a véleményetek?
Dency
Van arra beállítás hogy a flash tartalmakat állandóan engedélyezze és ne kelljen mindig rákattintani?

"teljes ablakosmódban van" - Teljes képernyőn (F11) vagy teljes méretű ablakban van? Szerintem "a hiba az ön készülékében van", nálam "Firefox 80.0.1" tökéletesen működik...