Zongora, szintetizátor
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan kísérteautomatikás szintit keresek, ami még véletlenül sem Roland, sok ritmussal van felpakolva, amik 4 vagy több variációsak. Yamaha vagy Korg szinti lenne a legjobb. És persze bagóért 😄 Szóval 200.000 alatt. Használt sem gáz, ha nem Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vagy a környékén van személyes átvétellel, mert az messze van 😄 (A vatera tele van SzSzB megyei szintikkel, de odáig nem utazom el). Egy használt PSR1500 vagy netán 3000 megdobogtatná a szívemet, de egyéb megoldásokra is nyitott vagyok.
- A helyzet reménytelen, de nem súlyos.
[/cserf][/fülünyúl]
Logikusan az a különbség, hogy az egyik akusztikus, a másik elektromos hangszer. A pianinot én személy szerint utálom, és hangzását se szeretem, ha már akusztikus, akkor minimum egy grand piano 😊
Viszont a digizongorák szólnak ugyanolyan jól, és kalapácsmechanikát is jól lemodellezték (már szinte jobb mint sok akusztikus zongorán...)
[/cserf][/fülünyúl]
Casio < Yamaha, Roland < Korg, Kurzweil
My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!
Vivimos por ti, vence por nosotros.
A Roland xp-10 használtan 35e (nem tudom hogy ujonnan ez mennyi), a két casiot használtan nem találtam, azok viszont ujonnan most nekem drága 57e-ért nem akarok venni, mert most kezdek el tanulni, de nem is akarom a legócskább szart megvenni, mert komolyabbra se fog fogja futni egy hamar az biztos.
CTK-800: lehet hogy kiégett benne valami. Ha nem garanciális lehet drága lesz a javítás, fõleg ha nem lesz bele egykönnyen alkatrész. Mondjuk egy CASIO szervízben biztos megmondják mi a baja.
Van egy CASIO CTK-800 hangszerem, ami elhallgatott. Elment a hangja. Látszólag minden üzemel rajta, világít, mûködik a kijelzõje, de nincs hangja. A használati utasítás szerint végigmentem a troubeshooting-on. Bedugtam, bekapcsoltam, adtam rá hangot, a "mode"-ot "normal"-ra kapcsoltam, a "Local Control"-t meg bekapcsoltam, de nem szól.
Van valami tippetek?
Ha elromlott, hol lehet/érdemes javíttatni? Nem garanciális.
Én ezt vettem egy hónapja. Új modell, teljesen visszaadja a zongorázás élményét. Ez a legolcsóbb hangszer a Rolandtól, de mint tudjuk õk nem adják egy bizonyos szint alá. Casioba találsz olcsóbbat biztos.
Kisfiam 9éves. Most kezdett el zongorázni tanulni. Most szintetizátoron gyakorol itthon, de szeretnénk neki venni egy digitális zongorát. Tudnátok valamilyet ajánlani. Mi nem értünk hozzá.
Köszönöm
Nincs valakinek véletlenül valami egyszerûbb blues kottája zongorára elektronikus formában? Ha van légyszi küldjétek el erre az e-mail címre: [email protected]
vagy ha van ötletetek, hogy hol keressek írjatok
Elõre is ezer köszönet
[/cserf][/fülünyúl]
A usb-s midi-vel akkor úgy simán nem is lehet zenélni? A sima elektromos zongorát rálehet kötni pc-re?
Bõvebben: az usb-s midi billentyûzet arra van, hogy vezérelj vele más MIDI eszközöket (pl. elektromos zongora, szekvenszer, zeneszerkesztõ program,...) általában otthon vagy stúdióban. Az elektromos zongorával meg kiállsz a színpadra vagy csak otthon a szobában, és zenélsz rajta.
Lenne egy kérdésem, mi a különbség egy elektromos zongora és egy USB midi billentyû és kontoller között??
Tudtok ajánlani valami jó digitális zongorát?
Én kinéztem magamnak ezt, van valakinek véleménye róla? Vagy kicsit alacsonyabb árkategóriába hasonló jó hangszert tudtok ajánlani?
Köszönöm elõre is.
Persze kompromisszumokat lehet kötni, ill. ha nincsenek Mozarti igényei az embernek, akkor ugyebár egy ténylegesen olcsó hangszer is megfelelõ lehet! Akár egy olcsó szinti is. Bár a billentás tulajdonképpen a legfontosabb ezért érdemes bizony bizony rááldozni!
Van egy nagyon de nagyon jó alternatíva, amin szintén érdemes elgondolkodni!
Vannak Midi billentyûzetek, melyek önmagukban nem tartalmaznak hangmintákat. Ezeket arra használják, hogy más hangszereket, hangszíneket tartalmazó hangmodulokat, ill. számítógépes szoftvereket szólaltassanak meg velük.
Ezek közül kiemelném a Fatar termékeit, ugyanis van a Fatar SL 990 XP valamint a Fatar SL 990 Pro midi vezérlõbillentyûzet, aminek tényleg zongoraszerû kalapácsmechanikája van. Ráadásul 88 billentyûs mindkét modell, mint a digitális zongorák. Az ára mindkettõnek újonnan 100.000 Ft alatt van. Elég komoly digitális zongorák tartalmaznak csak ehhez mérhetõ mechanikát, ráadásul tudni kell, hogy pl. a Roland hangszereknek is a Fatar gyártja a billentyûzetét.
Profiknak nyilván nem ajánlható, de egy kezdõnek akár évekig is tökéletesen megfelel.
Viszont itt annyi a probléma, hogy kell hozzá egy fain számgép, és nem árt egy normális hangkártya ill. alapvetõ informatikai tudás...
Sajnos - tapasztalatból mondom - elég sokat kell szívni vele. Ezeknek kizárólag ezek a hátrányai. Viszont azt nem kell ragoznom, hogy a számítógépre annyi, és olyan mintát raksz fel amilyet csak akarsz, és vannak olyan komoly több gigabájtos zongora hangminták, melyekhez egy 2,3 millió forintos világszínvonalú Korg OASYS is csak belépõ szintû kezdõ hangmintákkal rendelkezik!
Tudom, tudom... Te kezdõ vagy, és valami egyszerû megoldásra vágysz...😊
Nem akarlak felkavarni, csupán úgy vagyok vele, nem árt ha az ember minél több alternatívát megnéz, és úgy hozza meg végsõ döntést!
Amit a Youtube-on láttál, az is egy midi billentyûzet, egy normális szoftverrel azért szól ilyen kifejezõen a zongora benne!
Üdv: Chris
Idean hangszert még életemben nem láttam. 😄 (Ez persze nem jelent semmit, ha teheted nézd meg élõben, és dönts a benyomások alapján.)
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Egyébként Yamahát és Rolandot szoktak ajánlani ebben a nem túl drága árkategóriában.
Alap cuccon el lehet kezdeni tanulni (#120), aztán kiderül, hogy megmarad-e a lelkesedés.
Zeneboltokban kérdezz rá könyvekre, biztos tudnak ajánlani valami használhatót.
A szintiknek is egyre élethûbb a zongorahangja, a 40-ezres Yamahákban is benne van a Live! Grand Piano nevezetû hang, ami egész tûrhetõ.
Végülis bármelyikkel játszhatsz darabokat, ha tudsz - kérdés mennyire vagy vájtfülû, és persze, hogy mennyid van rá.
Tanulni lehet olcsóbb cuccon is, késõbb meglátod, hogy akarod-e folytatni, vagy nem, így valószínûleg nem buksz akkora pénzt.
biztos hogy méreg drága az övé. a lényeg, hogy egy olyan szintetizátort szeretnék venni, amivel olyan darabokat lehet eljátszani , mint ami a videón is hallható .
köszi
Egy kezdõ felnõttnek milyen szintit ajánlatok?
Egy ismerõsömnek Casio LK-50-e van állvány nélkül, 9 éves de alig használta,házi készítésü adapterrel együtt mennyit ér? Eladná nekem.
Jók ezek a világítóbillentyüs szintik egy kezdõnek?
Régebben gitároztam,de az teljesen más.
Melyik a legjobb könyv tanulni?
ÜDV:Laci
Most a Roland Juno D-vel szemezgetek, abból is a Limited Edition, mert állítólag abban van vmi egész használható zongora hangzás, valamint külsõleg is az egyik legszebb szinti szvsz. Csak az a hátránya, hogy 150K, és nem tudom, hogy kihasználnám-e rendesen. De ha normális hangszert akarok, akkor kell rááldozni..
Edios! Már régen írtál be, de ha olvasod, akkor tessék: PSR-E313
Youtube-on néztem, ugyanaz az hangzás mint az enyém, csak persze jóval többet tud. És billentésérzékeny. De zongora után nagyon meg fogod érezni a különbséget, mert még a digitális pianínók is csak épp megközelítik az igazi zongorát mind hangzásban mint mechanikában. Legalábbis ez a profik véleménye, olvastam több helyen. Szvsz komoly cucc esetén és 100-200k között nézelõdnék Roland/Yamahát.
A túlsópart és hát más volt, csak fehér házak és ápolt kertek, sok rózsaszín állat. Mindegyiken fehér szárnyak...
A túlsópart és hát más volt, csak fehér házak és ápolt kertek, sok rózsaszín állat. Mindegyiken fehér szárnyak...
Írjatok a [email protected] email-címre légyszi!
Köszönettel : Nóra
Kb 6 év zongorázás, valamint kb uennyi szünet után újra rákaptam a billentyûkre, és most szeretnék venni magamnak egy szintit. Kedvenc számaimat szeretném elpötyögni rajta (fõleg Dream Theater-tõl, ill hasonlók), esetleg egy-két gitáros haverral együtt. Milyet tudtok ajánlani 50-60körül? (Ennél többet nem szeretnék rászánni) (Nem tudom, hogy mekkora rizikó használtan venni, mindenesetre nem zárkózom el ettõl a lehetõségtõl sem)
Mire érdemes figyelni, milyen szempontok vannak vásárlásnál, milyen funkciók amik mindenképp kellenek?
Segítségeteket elõre is köszi!
Köszi elöre is!
Idioták kiméljenek!!! :)