Falpenész
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tudtommal a penész a sarokban azért keletkezik mert a fal hûvös és a meleg levegõbõl ott csapódik ki a pára (harmatpont). Ha Én légmentesen fõl rakok egy szigetelést belülre (4.emeleti lakás kívül jelenleg nem megoldható) akkor a hideg fal és a benti levegõ között nem keletkezik pára?
És hogy a penészesedés gátló festékek szerintetek érnek valamit?
nem kevés...
Berakod mondjuk a konyhába este, és reggelre kicseréli teljesen a levegõt! A meglévõ penészt a falon nem csinálja ki de a levegõben lévõket igen. Vagyis a terjedést megszünteti és a rossz szagot is.
És ha falón lévõ penészt lefertõtleníted és lefested stb. nagy eséllyel nem lesz utána penész ha folyamatosan használod a levegõtisztítót.
Én ezt használom Airfree:
leteszed a parkettára vagy csempére bekapcsolod és el van magától. Nem kell tisztítani mert nincs benne ventilátor csak a természetes szoba levegõ keringését használja. És amit "beszív" az 100 fokra felmelegíti és kiengedi a "levegõt". Vagyis lényegében mindent kicsinál így a penészt is. Átlagosan 2-3 óra alatt kicseréli a levegõt, de ez gondolom függ a konyha vagy a szoba méretétõl is.
Hátránya, hogy rohadt drága de csak egyszer kell megvenni és talán lehet bérelni is kipróbálás képen? Én itt vettem: link talán ki lehet próbálni náluk vagy bérelni.
nálam a nappaliba van
Mail to: [email protected]
Nieleen
Szellõztetéssel nincs gond, nyáron állandóan nyitva az ablak.
Gombaölõt fújtam rá (200 forint és szuper jó) , de azért a világos falon megmaradnak a sötét foltok. Viszont tavasszal ki kell festeni. De hogyan? Csiszoljam le a falat?
Milyen festéket használjak, ami nem túl drága, de véd a penész ellen?
Felfúj, nem lélegez,kicsit meghal, ablak kinyit, mielõtt nagyon meghal ,majd várni hogy megtikkadjon, kiválóan takarít, ha gyorsan kell átmeneti megoldás....
A kiváltó okok megszünése után festékboltban kapható penész lemosó, utána gombaölõ a festékbe.
De mindez nem ér semmit ha az okok még fennálnak.
" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "
mint minden fal (kivéve, ha faház)
Egy rendes szobában kezd elterjedni,semmi pára nincs vagy ilyesmi
honnan veszed? ezt általában csak mûszerrel lehet vizsgálni.
egyébként a penészesedés páralecsapódás (általában a falak és a mennyezet találkozásánál a sarokban, lásd nálad), valamint hõhíd által keletkezhet (nyílászárók környéke, mennyezet stb).
megelõzés: szellõztetés elég gyakran
eltávolítás: a penészt a vakolat(festék) leverésével lehet eltávolítani. egészen addig amíg megtalálható. Ha a falat is érte, akkor azt penészölõ folyadékkal lehet semlegesíteni. Ennek van bizonyos száradási ideje, fontos betartani. Aztán jöhet az újrafestés.
Hallani még az "eltakarásos" megoldásról is. Ekkor polisztirollal (hungarocell) vonják be a falfelületet (ragasztótapasszal).
Mi kertesházban élünk a faljának anyaga:"Szilikát"
Egy rendes szobában kezd elterjedni,semmi pára nincs vagy ilyesmi!
Mit tegyek ellene?
azokat fogta meg?
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth
azok ellen mit csináljak?
\"Azt hiszem van úgy, hogy az embernek nincs elég köve...\"
Azóta hypóval küzdünk ellene 😊
Nieleen
Mi is szívunk vele a fürdõben és a hálószóba északi falánál 😞
a hõszigetelés és a pára csökkentése lesz a megoldás...
Nieleen
ugyanis az ablakok nincsenek rendesen szigetelve, és jön a cug ezerrel😊
engem gyíkká változtatott de már elmúlt
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
belekevertem a mészbe domesztoszt és lekentem, máshol meg befújtam domesztosz+vízzel
majd jelentek, hogy hol mi történt
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Nemtom honnan jönnek, szerintem a lefolyóból,
most akarom kipucolni õket a lefolyóból valami erõs szerrel,
vagy már asszem a hideg elintézi õket. D
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
akkor eltûnt a penész.
Hozzáteszem elõtte már egyszer átázott a fal. c
DE most megint megjelent..
Alapos fertõtlenítés,vagy tegyél hõsugárzót oda, és szárítsd ki a falat....egyebet nemtudok
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !