Optikai csalódások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
sztereogrammos képeket kontaklencsével könnyû nézni?:D

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

akyyy
hát ami nekem van usb-s tv tuner kártya, erre rálehet kötni kamerát is, tv-t is, akármit, de mind kb 3 másodperces késséssel jelenik meg a gépen. szóval ha erre kötném a kamerát, akkor a tvtuner progiba késne valamennyit, persze nem én állítanám be hogy mennyit késen ( vagy várjunk ebbe van visszatekerés funkció amivel akár növelhetõ is a késés, kérdés kamera adása alatt müködik -e vagy csak kábeltv-n, de sztem mûködnie kéne)

Azt szeretném elérni, hogy a kamerából érkezõ kép pár másodperccel késleltetve, de szinte valós idõben kerülhessen egy vetítõre, mint egy kissé késõ tükörkép. Tudom, hogy editáló programokkal ez elég egyszerû, de a lényeg a valós idõn van, nem a hang és kép elcsúsztatásán és nem az indítás késleltetésén.
Aquir
És ezért a tudományos fórumba jöttél.. well....      ide

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

akyyy
ezt nem értem? azt akarod hogy a hang hamarébb szóljon, mint a kép? sony vegassal ez megodlható.

vagy csupán azt akarod hogy elinditod youtubon a videót és ne egybõl induljon el, hanem 5 másodpercel késõbb?

vagy VHS-rõl beszélsz?:D

Sziasztok,

nem találtam erre megfelelõ topikot, ezért felteszem itt a kérdést:

tud-e valaki olyan szerkezetet, ami valós idõben eltolja a videóképet, vagyis néhány másodperces késleltetést iktat be? Van-e erre kész, bolti kütyü, vagy legyártatható-e valahol, ha igen, hol? Nem tudom, hogyan mûködik ez, de láttam ilyet mûködni. Tud valaki valami bõvebbet e témában?
Aquir

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

akyyy
Régen kiskoromba voltam egy kiállításon, többnyire sztereogrammos képek voltak, de volt sok olyna kép, ami tényleg 3d-s volt. egy nagyobb falon be votl épitve egy kis "monitor" szerûség, és abba lehetett látni különbözõ tárgyakat, élõlényeket, bármit, attól függ mit csináltak meg, és 3d-be, tehát ha oldalról nézted, oldalról látta az ember. ha jól emlékszem, a fal vastagsága nagyon kicsi volt, és akkor még nemigazán léteztek lcd monitorok, stb-k, bár gondolom igen, de nem hiszem hogy egy ilyen kis porfészek kisváros megengedhette volna magának ezt a kiállítást.
a kiállítás végén pedig bemutattak egy filmnet, amibe elmagyarázták, hogyan csinálták ezeket a képeket, kb valahogy úgy mint egy sima fényképet, sötét szoba, vizbe mártás, tsb..... ez fent van jutubon?:D

Aquir
szerk: #1502-re ment

Benny04
szerk: #1485-re ment

Aquir
hosszában :)

szerk: #1502-re ment

jhetedikj
ilyen nincs hosszabban?<#gonosz1><#idiota>

szerk: #1485-re ment

anno 1987

Aquir

Benny04
hogy reszket a keze <#idiota><#banplz>

Aquir
http://www.youtube.com/v/laty3vXKRek

qetuol
fake

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

jajj

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

akyyy
hmmmm
ez igaz?:D elég fake gyanús. e lehetne belõle fasza rövidfilmet csinálni:D

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

szigetlakó
Fél liter vegyigyümi után a második sor hold az égen.

Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.

Lacee
ugyanannak a felhasználónak a videoi között van egy how-to kisfilm is, nézd meg :)

kis PS- vagy más képszerkesztõs pepecselés + átlátszó nyomtatható fólia kell hozzá.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

qetuol
wow <#wow1> honnan lehet ilyet kinyomtatni ??:D

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Vaxi
dejóóóóóóó

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Lacee
mozgásérzékelés FTW, épp ezt kéne most tanulnom :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Aquir

<#eljen>

http://www.youtube.com/v/T5xtRdLOopU

Aquir
nem jelenítette meg egybõl :) link akinek kell
mondjuk most ebben annyira nem látok hatást :)

Lacee
egy klasszikus:

Lacee
<#eljen>

Aquir
http://www.youtube.com/v/8uBD67h-AIs

Aquir
Igaz, csak én a 3d-s forgásra értettem. Mivel ez azt érzékeltet.
Ezért is mondtam hogy csak érzékeltetheti ennek a forgását, ez egyértelmû.

Attól hogy 2D-s, még végezhet valós forgást, csak a forgástengelyre ne merõleges legyen a látvonal. Ez a nyitja a csalódásnak. Ha merõleges a forgástengelyre a látvonal, akkor nem valós forgást látsz, csupán sinusszerûen összemegy 1D-s vonallá, majd kinyúlik 2D-s képpé a forgást imitáló kép.
Aquir
egy 2D-s mozgókép aligha fog forogni, max csak érzékeltethet:)
így egyértelmû hogy a forgás érzetét kérdezte
a nyitja a dolognak csak ezután következik

Egyáltalán nem forog, ez a nyitja a dolognak :) Csak azt az érzetet kelti.
Aquir
jah, amerre az agyad látja hogy forog (2 irány lehetséges) :)

bardocz
Amerre elhiszem:)
Benny04
??
nekem csak egy irányba forog, akárhogy is nézem :D

Aquir
amerre akarod :)

http://i288.photobucket.com/albums/ll171/royonik/image001-1.gif

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Merre is forog a lány?

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Aquir

GregSB
Megnézném élõben :) Haverom látta, Figueres nevû spanyol városban van. 3 méter magas az eredeti alkotás, amikor elõször meglátod távolról akkor látod az arcot, aztán ahogy közelítesz hozzá kijönnek a részletek.

elég csak kicsit hunyorítani :)

GregSB
Salvador Dali képe:

Nézzétek messzirõl :)

sz4bolcs
OMG Csak a szomszéd ne jöjjön, mert azonnal leharapom a fejét.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

http://www.youtube.com/v/IJmVj6iBnpM&hl=en&fs=1&

Máshogy. Az állatok nagy részének különbözik a látása az emberétõl.

Anaid
Na azért annyira nem vagyok kíváncsi, csak néztem egy errõl szóló természetfilmet és eszembe jutott, hogy ott elhangzott, a tudósok szerint "õk" igen-igen "máshogy látják a világot".

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Aquir
hát ha megvan nekik a teljes spektrum, akkor ugyanígy látnák :P

Anaid
Milyennek látná ezt egy kígyó?<#vigyor>
Az õ szemük esetében piros és zöld szín látására alkalmas csapokat találtak...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Köszi. Nem tudtam, h ez ekkora, jól látható méretekben is így mûködik.