babanyelv

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zakika
az enyem azt hogy anyu egy eves kora utan monta, most tanitjuk hogy anyuci, de meg csak anyira futja hogy anyuta

sogornak ket fia - lali es zoli, de minkettot ugy hivja hogy jaji

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

Adri
az én kislányom másfél éves és még õ is most kezd csak néhány szót használni, álltalába inkáb csak mutogat meg bólogat ha megkérdezem hogy az kell -e neki. a kutya -pupa, anya-ányi de persze azt hogy apa azt simán ki tudja mondani meg azt hogy csá vagy hogy szia, a testvére meg dedõ /Gergõ/. Az a legszebb benne hogy mindent megért és ha valamit szeretne azt igazábol csak én értem meg mert én vagyok vele egész nap az apja meg csak pislog hogy mit is akar a gyerek! igazán szórakoztatóak ilyen korban :)

Isten megteremtette a férfit.....Aztán támadt egy jobb ötlete :)

Tudod mi a legjobb benne? Az, hogy tök logikusan gondolkodnak a csöppségek, pl. ha Neked testvéred van, akkor nekem énsvérem, neki pedig õsvére.

Dzsini
nagyon kedves kor az ilyen, élmény vizsgálgatni, hogy mi alapján és hogyan alakítja ki a beszélt nyelvet a gyerek, és hogy mennyire logikátlan is az, amit mi használunk (lásd birtokos névmások lent) - türelmesen minden alkalommal érdemes kijavítani, az óvodában ugyanezt fogják tenni, fõleg mert ott már nem értik meg a "family only" kifejezéseket :)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

zakika
nekem van egy 15 honapos fiam, es most tanulja meg csak a szavakat. igazan vele kell lenni hogy megersd oket. peldak:
agya - ez akkor hasznalja ha valamit ker, de akkor is ha valamit oda akar adni
ma - "masik" tehat kell meg valami mas is neki (behozz az egyik cipomet es megy a masikert is... vissza en viszem...)
brmaty - minden ami berreg autotol kezdve a porszivon at a mixerig. amikor nem mukodik akkor oda mer menni es meg szet is szedi a mixer, de ha bekapcsolom akkor bogve rohan ki...

es amire buszke vagyok - apuci - az en lennek

Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség

A falusi nagyszülõk is tudnak ám hatni a gyermekre, engem pl. mindig kijavít a kislány, hogy az nem bolt, hanem bót. A fánkra pampuskát mond (nagymama...) minden macska Jocó (papájáét úgy hívja, bár polgári nevén még Golyó volt.)

Dzsini
ez minden kiskölökkel így van (unokaöcséimen folyamatosan tapasztalom), saját családból is megvannak az anekdoták, hogy én miket alkottam (a tiem szerintem automatikus, sõt teljes ragozással: tiém, tiéd, tié, esetleg enyém enyéd enyé), a "megy a dolgozóba" szintén olyan, hogy azt felnõtt korban is sokan használják, hiszen gyerekként tökéletesen mûködött...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
tesómnak van 4 és 1,5 éves gyereke, mindent meg tudnak magyarázni az már mellékes hogy nem értek néha mindent meg elsõre, különösen a kicsinél :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sziasztok, van egy 2,5 éves ismerõsöm, és elég sajátságos szavakat használ, egy családon kívüli ember aligha értené meg:
enyém = Tiem (gondolom, a Tiéd szót alakította át)
labda = dobda (dobd ide a labdát)

egyéb általános szavai:
"telefonolunk", "számítós(at) gépel", anya "dolgozódik", "megy a dolgozóba", esetenként "dolgol".
Apa "tévézi a meccset", veszi az autót (vezeti helyett)

Másnak van hasonló korú gyermeke, aki mindent meg tud magyarázni?

← ElőzőOldal 2 / 2