Sir Terry Pratchett - Korongvilág

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teppik Amon
És egy szomorú hír idekatt. a yummie.hu -n találtam a linket.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Dzsini
Itt van az új fordító blogja, van benne néhány bejegyzés a fordításról, a nevekrõl... érdekes, érdemes elolvasni a dolgot.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Dr. Sohár Anikó nem járult hozzá az általa használt névfordítások további használatához. (ui. a fordítási jogok nála, a kiadási jogok pedig az ex Cherubion Delta Vision-nél voltak)
Majd kiderül, hogy az új fordítás jobb-e, az biztos, hogy furcsa lesz így tizenpár könyv után. Sokan nagyon nem szerették az õ fordításait, kétségtelenül voltak furcsára sikeredett mondatai. (megjegyzem Rincewindbõl is õ csinált Széltolót, abból is volt felhördülés anno)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Cuchulainn
Jah én sem értem minek kellett a neveket átbuzerálni...Mállotvixel mi volt a baj?

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dzsini
Wiharvész anyó?! <#szomoru1>

Dzsini
Hölgyek és Urak
új fordítóval...

Sephi
Melyik? A Maskarade vagy a Lords and Ladies?

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Cuchulainn
Ma sem volt még...😞

Teppik Amon
Kijött az új magyarnyelvû Pratchett könyv. Bár tegnap a József körúti sárkánytûzben még nemvolt (mára ígérték)

Sephi
Hiaba.

Magia Szinet elolvastam magyarul es elkepzeltem valahogy.
Aztan fogtam az angolt es ... totalisan mintha mas dolgot olvastam volna.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Cuchulainn
Nemtom...én olvastam angolul és magyarul is pár könyvet és szvsz kimondottan jó a fordítás, szóval én megvárom mindig míg kijönnek magyarul. (Fõleg most, hogy újra elkezdik kiadni õket rendesen)

Sephi
Hat nem tudod mit hagysz ki. Figyelj , felesegem is 4 honap allat tanult meg angolt olyan szinten hogy erti es olvassa... nem hinnem hogy neked nem sikerulne.

Én meg nem beszélek, sem olvasok angolul 😞 😞magyarul is csak éppen-hogy..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Sephi
Sajnos nem tudom. En mar alapbol nem veszek magyar nyelven semmit hisz eg is fold a kulombseg.

Magyarul nincs valahol esetleg?

Sephi
Gyerekek eskuszom nektek hogy eddig az osszes TP konnyv kozul amit olvastam az Interesting Times a legjobb.

En ennyit nem rohogtem eletemben! A Cohen/Rincewind es a Horda beszelgetesektol EGYSZERUEN lepordulok a szekrol. Vonaton olvastam a felet es 4x kellet felalni es kimenni nevetni mert ciki volt.

ISTEN EZ AZ EMBER 😄

MerlinW
Jahm, akkor nem szóltam, bocs😊

[merlinw.org]

Lacee
köszi, de én a dvd-verziót keres(t)em, azért kérdeztem.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

MerlinW
http://www.eztv.it

egyébként 30 hozzászólással elõbb is beírtam már.

[merlinw.org]

Teppik Amon
Sikerült megnézni a Hogfather-t. Nemtom, nekem annyira nemjöttbe. A halál unokája jólnézki viszont 😉

Cuchulainn
Én emuleról szedtem.

Lacee
195-re valaki adjon tippet, legyen szíves...

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Cuchulainn
Nem igazán megszûnt, felvásárolta a Deltavision

Shiwo
tudtommal meg

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Lacee
a régi cherubion kiadó megszûnt?

Cuchulainn
Már nagyon ideje volt!

Teppik Amon
Amúgy nemsokára jön az új magyar könyv ha jólláttam a deltavisionnál. Talán jövõhónap.

Lacee
sajnos mindegyik könyv jobb angolul, annak ellenére hogy a magyar verzió kreatívabb, jobb aiz itthoni fordítási átlagnál. valahogy a stílus elveszik szerintem... (kicsit off, de jó példa erre a Monty Python's Flying Circus új szinkronja is)

Sephi
Olvasom a Colour Of Magic-et angolul. Sokalta jobb mint a magyar verza. Miert? jobbak a poenok es a mondanivalo is erthetobb... mar aki erti a "falusi" angol par kifejezeset 😄

Lacee
honnan szedted? én nem találom sehol (mininova csak egyet dob ki, ami regisztrálós)

Lacee
valahonnan lehet rendelni TP által dedikált Hogfather-dvd-t, talán Paul Kidby oldaláról. elég drága (olyan 7-9000 körüli árra emlékszem), de ajándéknak pl tökéletes 😊

Shiwo
én spec torrenten szedtem le

Teppik Amon
Itthon megjelent a Hogfather dvd vajh? Avagy csak valami filecserélõn keresztül lehet mexerezni?

Shiwo
nyem tom..noteszen printscreeneltem a Hogfatherbõl, nálam nem annyira sötét...

Lacee
death of rats? de miért ilyen sötét? 😊

Shiwo

<#hehe>

Cuchulainn
Nagyon fasza, remélem jó lesz 😊

b-type
ez jó hír! 😊<#eljen><#eljen>

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Sephi
URISTEN!

A MAGIA SZINE

ERRE VARTAM 15 EVE! 😄DDDDDDDD

A feliratot le tudod tölteni a feliratok.hu -n (De csak az elsõ részhez)

MIndenképpehón szólj, ha már elérhetõ a felirat plíz!

Kösz!!!
Már töltöm is...

Teppik Amon

Nem tudja valaki hogy, honnan lehetne letölteni a Soul Music részeit?

Sephi
Gyerekek... meg nem jelent meg semmi uj a Kisistenek utan?

Jah es sehol nem talalom az elso ket reszt magyarul... 😞

Kanapó a király!!!

Elkészült a Soul Music elsõ részének a nyers magyar felirata, most jön a 'pratchettesítési' szakasz, pár napon belül meg lesz. Ha minden terv szerint alakul, 7 hét alatt meglesz a rajzfilm, aztán jön a Vészbanyák.
Lacee
isohunton letölthetõ a werkfilm is, the whole hog - the making of... néven, 450 mega.

illetve az index fórumon valaki csinált hozzá angol feliratot, illetve az elsõ részhez magyart is!

Lacee
hohohóó, ez nem rajzfilm hanem rendes élõszereplõs múvi!
bejövõs... ha lenne hozzá felirat, másoknak is meg tudnám mutatni, így marad a saját felhasználás (egyelõre) 😊

Lacee
köszesz, karácsony elõtt pont jó lesz! 😊

MerlinW
Terry Pratchetts HogFather Part 1 HDTV XviD-SFM
Terry Pratchetts HogFather Part 2 HDTV XviD-SFM

http://www.eztvefnet.org

[merlinw.org]