Vízilabda

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
persze csak a lerhetõséget mondfok a reális 1-1
Isthy
Pekingben a 4 arany az igen nagy bravúr lenne, a lehetõség ugyan benne van, de sztem a 3-nak is iszonyúan örülnénk, de lehet a kettõnek is.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Olimpia.......
Isthy
Jahh, így más, én csak a montreali versenyekben gondolkodtam.

De a fiú kéziseknek idén már nem lesz semmi nk-i, az EB jövõre lesz.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Nõi kézi
férfi vizilabda
férfi kézi
nõi vizilabda
Isthy
Még a 3-at sem értem, nemhogy a 4-et. Úgy látszik fáradok, így a meló végére...

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Bár négyis lehet :-)
Breki33
Hát három csapatasrany nemsemmi lenne.
Isthy
<#taps><#taps><#taps>
Ez szépen alakul, csak kitartson a lendület Montrealig.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
NEMSEMMI

<#worship><#worship>
Breki33

2. NÔI VILÁGLIGA, SELEJTEZÔ, ELSÔ TORNA. Horváth Patrícia stabilitása sokat jelentett

A fiúk nyomdokaiba léptek

GULYÁS ATTILA

NS, 2005-07-04

Talán nem sokan gondolták, de csoportelsõként zárt nõi válogatottunk, ráadásul veretlenül - akárcsak a férfiak. Az utolsó mérkõzésen a holland válogatottat sikerült legyûrni, amelytõl legutóbb 7-6-ra kikapott. Ezúttal csak egy pici kimaradás volt, amúgy fegyelmezett védekezéssel végig uralták a találkozót

B-csoport, 5. forduló
Magyarország-Hollandia 10-6
(3-1, 3-3, 2-0, 2-2)
Kirisi, 100 nézõ, V: Naumov (orosz), Moliner (spanyol)
MAGYARORSZÁG: HORVÁTH P. - Stieber 1, DRÁVUCZ 4, Zantleitner, PELLE 2, Valkay Á. 1, Brávik F. Cs: Tomaskovics, Gyõri, Kisteleki 1, Tóth I A., Takács, Benkõ T. 1. Szövetségi kapitány: Faragó Tamás
A holland válogatott gólszerzõi: Van der Ham 3, Guiche 2, Van der Sloot 1.
Gól - emberelõnybõl: 6/4 ill. 4/1

További eredmények: Olaszország-Spanyolország (8-6), Oroszország-Franciaország 18-4.
Az állás: 1. Magyarország 15 pont (57-32), 2. Olaszország 11 (58-43), 3. Oroszország 10 (56-44), 4. Hollandia 9 (43-46), 5. Spanyolország 8 (40-37), 6. Franciaország 5 (19-71)

A-csoport (Egyesült Államok, La Jolla), 3. forduló: Görögország-Németország 10-6, Kanada-Ausztrália 7-4, Egyesült Államok-Brazília 10-0. 4. forduló: Ausztrália-Németország 14-3, Görögország-Brazília 7-2, Egyesült Államok-Kanada 10-8.
Az állás: 1. Egyesült Államok 12 pont (38-18), 2. Kanada 9 (37-29), 3. Görögország 8 (33-28), 4. Ausztrália 8 (31-22), 5. Brazília 6 (16-33), 6. Németország 4 (20-45)
Breki33
Vízilabda: újra gyõzött nõi válogatottunk

NSO, 2005-07-02 17:26

Fölényes gyõzelmet aratott Franciaország felett a magyar nõi vízilabda válogatott, az oroszországi Kirisiben, a Világliga B-csoportjában.

A mieink 15 góllal verték a franciákat, s jelenleg száz százalékos teljesítménnyel vezetnek. A záró találkozón Hollandiával mérkõznek majd meg.

Nõi Világliga, B-csoport, 4. forduló
Magyarország-Franciaország 18-3 (4-0, 4-0, 4-1, 6-2)

Breki33
4. FÉRFI VILÁGLIGA - KÖZÉPDÖNTÔ (JÚLIUS 6–10.)

New York: Magyarország, Oroszország, Horvátország, Németország, Egyesült Államok.
Toronto: Szerbia-Montenegró, Olaszország, Spanyolország, Görögország, Kanada

A New York-i csoportból az elsô három helyezett, a torontói ötösbôl a rendezô Szerbia-Montenegró és rajta kívül a legjobb két csapat jut a belgrádi hatos döntôbe, amelyet augusztus 11. és 14. között krendeznek
Breki33
A válogatott közelmúltbeli fellépései mindenesetre vastapsot érdemelnek, a június 16-26-ig terjedõ idõszakban, azaz 11 nap alatt kilenc találkozót (hat a Világligában, három az Unicum-kupán) játszott olimpiai és világbajnok együttesünk, és mindannyiszor gyõzelemmel köszönt el a közönségtõl. A többi csapatra nézve megalázó a Világliga selejtezõjében felmutatott 93-40-es gólkülönbség. Vagyis minden szép és jó, a lehetõ legnagyobb rendben mennek a csapat dolgai, ennél simább úton nem is haladhatnánk a montreali világbajnokság (július 17-31.) felé.

Kemény Dénes mégis talál javítandó felületet.

"Az elmúlt napok alapján úgy látom, hogy három-négy nyerõ ember akad a csapatban, ugyanakkor ugyanennyien visszaestek. Az az érdekes, hogy az egyéni problémákat nehezebb megoldani, mint mondjuk a totális válságot, hiszen ez utóbbit egy kalap alatt lehet kezelni. Nagyobb gond tehát az önbizalomhiány, a formahanyatlás, hiszen ez csak egyéni sikerélményekkel gyógyítható. Akárhogy is van, friss emberekkel kell elutazni Montrealba, de a korábbi hét-nyolc helyett most csak három-négy játékoson látszik, hogy mérkõzést tud eldönteni. Ez pedig veszélyes terep. A feladat tehát az, hogy az utóbbiak szintjére felhozzuk a többieket. Ehhez lelkierõt adhat az oroszok elleni meccs. Birossal tudok példálózni, aki ezen a meccsen ereje végére ért, mégis óriási alázattal pólózott. Vagyis óriási szívük van a srácoknak, és nem is haragudtam volna rájuk, ha kikapnak."
Breki33
A csapatkapitány és irányító, Kásás Tamás a görögök elleni találkozón sérült meg a bal könyökén (szerencsére nem a dobókezén), és Kemény Dénes szövetségi kapitány így fogalmazott az oroszok elleni záró derbit követõen: "Mindent kövessen el, hogy szerdáig, a délután kezdõdõ elsõ edzésig meggyógyuljon. Nincs mese, dolgozni kell." Nos tegnap Pavlik Gábor, a válogatott orvosa el is kísérte Kásást a Sportkórházba, ahol Szutréli Ferenc fõorvos megvizsgálta a rakoncátlankodó könyököt. A diagnózis szerint a háromfejû karizom tapadása húzódott meg, de nem tûnik súlyosnak a sérülés. Pavlik Gábor lézerkezeléssel, gyógyszerrel, kenõccsel igyekszik elûzni a bajt, és reményei szerint - ha bekötött kézzel is - szerdától edzhet a Savona légiósa.
Breki33
Breki33
Hátha jól tudom háromszor egymásután még senki sem nyert aranyat, úgyhogy......
Fõleg a KEMÉNY csapat kezében!!<#nyes><#eljen>

Azért a magyar vizilabda, szerencsére már évtizedek óta a világ élvonalában van (dejó ezt leírni) és rengeteg dicsõséget hozott az országnak!
Persze nemakarom a kézit, és a vizilabdát versenyeztetni egymással, bár lehet, hogy csak jót tennék vele!!
Ki tudja?

Breki33
Jó az új labda

Breki33
Szívvel nyertük meg?
Kemény Dénes: - Csakis azzal, semmi mással. Sikerült a pincébõl és a padlásról annyi tartalék energiát összekaparnunk, amennyi kellett. Lépésrõl lépésre nyújtottunk gyengébbet a játék egyes elemeiben a tíz nappal ezelõtti teljesítményünkhöz képest, elõbb pszichésen, majd fizikailag is jelentkezett a fáradtság az elmúlt napokban. Ráadásul ma tíz perccel a kezdés elõtt telefonáltam Steinmetz Barnának a lelátóra, hogy szükség van rá, mert Kásás mégsem tudja vállalni a játékot a szombati könyöksérülése miatt.

Ideje volt, hogy véget érjen?
Varga Dániel: - Hát, valóban nagyon sok volt. Régen mindig játszani akartam, most viszont én is azt mondtam, ennyi egyelõre elég. Meg is látszott rajtunk a fáradtság, de összekaptuk magunkat.
Breki33
Illetékes elvtárs

„Én is nagyon fáradt voltam, de tudtuk, össze kell szednünk magunkat” – válaszolta Molnár Tamás, a meccs hôse arra a felvetésünkre, hogy teljesítménye alapján egyáltalán nem tûnt kizsigereltnek, majd folytatta: „Mindig más az illetékes, aki a hátára veszi a csapatot, most úgy jött ki a lépés, hogy én tölthettem be ezt a szerepet – de mindenki összekapta magát. Egyébként abban az állapotban vagyunk, mint amilyenben kilenc, sorozatban lejátszott kemény meccs után kell lennünk.” Megkérdeztük a kiváló centert, vajon miért volt ekkor különbség az Unicum-kupán lejátszott magyar–orosz (9–3) és a mostani között. „Nem a szokásos keménységgel álltak akkor oda az oroszok, ráadásul akkor ôk voltak fáradtabbak. Most ôk kaptak szabadnapot szombaton, így pihentebben tudtak kiállni ellenünk.”
Breki33
sztem aki nyeri az olimpiát az legyen

Ha a csajok nyerik akkor õk ha a vizilabdások akkor õk.

Ha mindketten vhogy csak megoldjuk P
Van remény, az anyukája még szerencsére ÉL, és jólvan!!!

Szerintem a vizilabda válogatottat nemzeti kincsnek kéne nyilvánítani, mint a Dánok a kézis csajokat!

Na jó az ötlet!!!<#wink>

Breki33
Igen egészségi okok miatt, de hátha javul.
Isthy
Igen, tudom, hogy Kása nélkül játszottunk, ez meg is látszott az elején.

Asszem Tibi nem fog már a válogatottban játszani, úgy tudom lemondta.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
És reméljük Benedek még játszik.

Hozzá kell tenni, hogy Káésa sem játszhatott
Isthy
Isten éltesse még nagyon sokáig és kívánom lásson még egy-két olimpiai bajnok magyar vizilabda csapatot!

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
Én sajna csak az összefoglalót láttam, illetve a riportokat.

Valami öngólról meg öt gólról volt szó P
Isthy
A meccs végére azért helyreállt a világ rendje. Gergõ szemfüles gólja nagyon tetszett.

DUNAFERR FOREVER!!!

Breki33
isten és miis éltessük P
KÁRPÁTI GYÖRGY 70-éves, ISTEN ÉLTESSE SZÜLETÉSNAPJÁN!!!!<#taps><#taps><#taps>

Breki33
A MAGYAR VÁLLOGATOTT EGY ÉVE ÉS 27 MECCSE VERETLEN !!!
Breki33
A 4. férfi vízilabda Világliga A-csoportjának 2. selejtezõjén a Margitszigeten utolsó mérkõzését is megnyerte a magyar válogatott: a mieink az oroszokat verték 10-8-ra, ezzel bebiztosították elsõ helyüket és a döntõ new yorki csoportjába kerültek.

A találkozó elõtt tíz perccel derült ki, hogy Kásás Tamás a tegnapi, görögök elleni meccs utáni sérülését nem heverte ki, így Steinmetz Barnának kellett beugrani a helyére, és ez a változás kisebb zavart okozott a védekezésben. Ennek köszönhetõen az oroszok elõnyre is tettek szert az elsõ negyedben, utána azonban összeszedték magukat a fiúk és egyre jobban koncentrálva, szigorúan védekezve, helyenként szépen játszva megfordították a meccset.

Breki33
Breki33
Egy góllal nyert a magyar pólóválogatott a görög ellen
június 25. 20:40

A férfi vízilabda Világliga budapesti selejtezõjében az olimpiai, világbajnoki és Vl-címvédõ magyar válogatott szombaton egy góllal legyõzte a görög csapatot.
Az ausztrálok elleni pénteki fölényes, 13-6-os gyõzelem után a szombati csata is megnyugtatóan indult, hiszen a csapatkapitány Kásás Tamás, illetve Kiss Gergely révén 2-0-ra elhúzott a gárda.

Annál riasztóbban alakult a folytatás, hiszen a vendégek elõbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették (2-3). Szerencsére elõször és egyben utoljára is, hiszen 5-5 után beindult a magyar gépezet, és a 2-3 gólos elõnyt tartották a házigazdák, mindenekelõtt a végül öt találatig jutó Kiss G. jóvoltából. A 10-7-es, majd 11-8-as állás sem volt azonban elegendõ a biztos sikerhez, a megtorpanó magyarokat befogták a remekül finiselõ görögök. 11-11-nél, bõ fél perccel a vége elõtt aztán a válogatott biztos tagjai közé igyekvõ Szívós Márton belõtte a nyertes találatot, így a magyar együttes az A betûjelû selejtezõcsoportban öt mérkõzésen aratott öt gyõzelmével, hibátlan mérleggel áll az élen. A görögöket a múlt héten is egy találattal múlta felül Kemény Dénes csapata.

Vasárnap a budapesti Világliga-selejtezõ zárómeccsét vívja a Kemény-csapat, riválisa 14:45 órától az orosz válogatott lesz.

Magyarország-Görögország 12-11 (2-2, 4-3, 3-2, 3-4)
a magyar góldobók: Kiss G. 5, Kásás, Steinmetz Á., Varga, Biros, Fodor, Molnár, Szívós 1-1
Breki33
Holnap

Magyar-Orosz meccs
Breki33
Mit szól a gólkülönbséghez?

Kemény Dénes: - Elégedett vagyok vele, de voltak olyan szituációk, amikor úgy éreztem: ha jobban koncentrálunk, korábban hátradôlhettünk volna. Csak hát a nyolcperces negyedek sajátja, hogy soká dôl el a mérkôzés. És ha már Ausztrália és 13–6, akkor legalábbis minket emlékeztet valamire…
Breki33
Roppant erõs lesz az UTE
2005. június 23.

Tovább erõsít az UTE-VB Leasing férfi vízilabdacsapata. Petrovics Mátyás együttese az olimpiai bajnok Varga Tamás megszerzése után már bejelentette, hogy a Fradi korábbi kapusa Pelle Balázs is a lila-fehéreknél folytatja, valamint az is köztudott volt, hogy Regõs Áron is az UTE-ba igazol. Most azonban egy újabb olimpiai bajnok, nevezetesen Székely Bulcsú költözik haza Görögországból, elhagyva korábbi csapatát – a Panioniosz harmadik lett a görög pontvadászatban –, elfogadva az újpestiek szerzõdés ajánlatát.
Székely érkezte mellett további erõsítést jelent a juniorválogatott egyik kulcsembere, Somogyi Balázs átigazolása Szentesrõl, a szlovák válogatott Gergely Mihály megszerzése – utóbbi a Domino és a válogatott olimpiai bajnok kapusának, Gergely Istvánnak az öccse -, aki a francia bajnok Marseille-tõl érkezik az újpestiekhez.
Jelen állás szerint a Domino mögött nagy harc folyhat majd a bajnokság nmásodik helyének megszerzéséért, hiszen arra a Vasas, az Eger és a Szeged is esélyes lehet, de nem szabad megfeledkezni a Szécsi Zoltánnal felálló Fradiról sem.
Breki33

4. FÉRFI VILÁGLIGA, SELEJTEZÔ, A-CSOPORT, 2. TORNA. Steinmetz Ádám bivalyerõs játéka és szép gólok tették teljessé az örömöt

Tökéletes utolsó negyed

Breki33
Az állás: 1. Spanyolország 10 pont (41-29, 4 mérk.), 2. Oroszország 10 (37-35, 4), 3. Magyarország 9 (3), 4. Görögország 7 (3), 5. Ausztrália 5 (3), 6. Kanada 4 (4), 7. Kína 3
Breki33
Kilencmeccses, fárasztó sorozatából szerdáig hat mérkõzést letudott a magyar férfi vízilabda-válogatott, nem mellékesen sem a Világliga selejtezõjének elsõ tornáján, sem az Unicum-kupán nem talált legyõzõre. Persze illik megjegyezni, hogy a hatból négyszer a kínaiak és a kanadaiak ellen szállt vízbe az olimpiai, világbajnoki és Világliga-címvédõ gárda, a két értékes sikert Spanyolország (13-12) és Oroszország (9-3) ellenében érte el.
Breki33
Pihenõ helyett három meccs
Két értékes siker Spanyolország (13-12) és Oroszország (9-3) ellen

Kilencmeccses, fárasztó sorozatából szerdáig hat mérkõzést letudott a magyar férfi vízilabda-válogatott.
cam3l3on
:)

cam3l3on
na mivan write

Sephi
<#integet2>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Jano
hy

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Taranov
sya

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

köszönjük

football without ultras is nothing