A ruhán is keresztül lát a t-sugár

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen volt az Emlékmás (Total Recall) c. filmben is, a Marsra készülõ menetrendszerinti ûrhajójárat utasait vizsgálta át. Schwarzeneggert majdnem el is kapták, mert pisztoly lapult a derekán, de oldalcsellel megmenekült.

Kara kánként folytatom tanításom.

Nem tudom feltunt-e, hogy a T sugar gyakorlatilag az alacsony infravoros tartomanyban van. Ez a megoldas gyakorlatilag egy aktiv reflektoros hokamera. Tenyleg nem ionizalo sugarzas, a mukodese inkabb egy ajto nelkuli bekapcsolt mikrora hasonlit. (a vilag szerencsesebb reszein lehet kapni ebben a tartomanyban mukodo infras sutoket is, jobb mint a sima mikro)
Vedekezni ellene megfelelo arnyekolt vedoruhaval lehet, ilyet hasznalnak egyes veszelyes helyen dolgozo technikusok is. Bar ha meglatjak, hogy valakin ilyen van gondolom kapasbol levetkoztetik...

Viktor
nem hiányzik innen egy-két hozzászólás???

atlagember
Borzalmas, hogy egyesek mennyire prûdek, hogy még a biztonságukat is képesek feláldozni érte. Ezen az alapon inkább megbetegszenek, de az orvosnál sem hajlandók levetkõzni? Aki ennyire szégyenlõs hordjon bádogbugyit.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

Tpe
Nos akkor ezt jól kitárgyaltuk! <#vigyor3>
Kellemes ünnepeket! <#vigyor2>

Tpe - http://www.daciaklub.hu

Kénytelenek? Dehogyis, US-ben ez nem probléma. Gondolj az arcfelismerõ rendszerre, õrült nagy hibázása van, mégis használják. Vagy a biometrikus személyi igazolványra, amit kb 2010-re datálnak EU-ban is; vagy a már most meglevõ US elõírásokra: ujjlenyomatot kérnek; mindenkirõl papírt, aki csak átrepül az ország felett (le se kell szállnod). A bõröndöd átvilágítása nem sérti a jogaid? Pláne, hogy nem csak a biztonságiember látja, hanem jó esetben még akik ott állnak a környéken :).
Személyi jogokat sértõ! Akármennyire is hasznos el fogják vetni, mert kénytelenek lesznek.
(mármint az indexesek)

(Az idei cikküket nem olvastam el, csak a 2002-est, ahol azt írták, hogy nem röntgen - nem gondoltam, hogy ilyen hülyék, hogy utána meg ugyanarról az ellenkezõjét írják. Pedig még a linket is odatették.)

Az szinte biztos, hogy csak újságírói tévedés, mivel a 2002-es cikkben ugyanazok a képek szerepelnek, és ott azt írják, hogy nem röntgensugarakról van szó. És ezeket a képeket máshol is láttam, ahol kimondottan a t-sugárról írtak. Ráadásul a röntgensugár nem is verõdik vissza a bõrfelszínrõl.

"Egy amerikai kutató, Xi-Cheng Zhang professzor"

Amerikai:D:D

Killgore
Eljön az idõ, amikor már a boltokban is forgalmazni fogják ezt :)

Ha békét akarsz, készülj a háborúra!

ttt ttt
Az a "jóval biztonságosabb" nem túl megnyugtató......

Tpe
A 26-os hozzászólásodban az elsõ link legelsõ mondata: "Az amerikai kormányzat által tesztelt biztonsági berendezés röntgensugarak segítségével készít képet a légiutasokról."
Ezen cikk harmadik mondatának eleje: "A t-sugár egy nem ionizáló sugárzás, az emberekre nézve jóval biztonságosabb a röntgensugárnál"

Nemrég 1-2 kamerás mobilról derült ki ez.

Tetsuo
Japánban már kifutott széria volt mire EUban rájöttek (hivatalosan) hogy személyiségi jogot sért.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Tetsuo
A Sony pedig (kb 5-6 éve) piacra dobott 1 kamkordert ami infra s látható fény tartományban vett, a fürdõruhán s egyéb nyári ruhákon átlátott. Be is tiltották, most több ezer dollár a használt gép (aszmongyák).

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Azt hol olvastad? Ugyanarról a sugárról van szó.

Majd csinálnak hozzá kiszínezõ szoftvert<#wave><#wave>

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Az erkölcsi részérõl meg: aki erre a szuper, minõségi képre izgul, mint ez a fasziról is, annak egészségére...
"A szerkezet egy speciális alacsony energia kibocsátású elektromágneses sugárzást, az úgynevezett terahertz, röviden t-sugarat alkalmaz"
A terraherz a frekvenciája. Ez miért "úgynevezett"?
"...lehet pár év mulva már a mobilban is lesz ilyen kütyü..."
Csak úgy elgondolva a dolgot: ehhez az egészhez elõször generálni kell ezt a huééámot, utána meg érzekelni is. Tehát elviekben mobillal ne lehet ilyet csinálni. Vagy nem?
"Vesznek egy rezgõkört , és kiszámítják , hogy milyen ellenállás és kapacitás mellett kapnak teraherzes frekit" Sajnos ez nagy frekin mar nem mukodik a skin hatas miatt (nagy frekin a vezetonek csak a kulso burkan folyik aram, bizonyos frekin tul mar ott sem, csak az EM hullam terjed, de az mar a GHz-eknel is sokszor igy van). Ha lehetne ilyet csinalni, akkor peldaul bizonyos rezgokorrel fenyt is elo lehetne allitani es akkor vilagitana a drot vege... de ilyen nincsen...
Tpe
Csakhogy ami üzemel az röntgensugárral mûködik és mint tudott az kellõ képpen káros.

ja, válasz #24-re

Egy tavalyi hír: Meztelennek mutatja a légiutasokat a testszkenner

Kb. ugyanaz, de még 2002-bõl: Jön a reptéri szuperszkenner

Azóta már volt hír róla, hogy pár helyen üzembe is helyezték, de azt nem találom.

Szerintem számolj utána annak a rezgõkörnek, és csináld meg a tekercselést.<#eplus2> Nem is olyan egyszerû a dolog.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Kalin
1. szvsz nem ugyan az a kép a kettõ.
2. ez még nagyon messze van az elterjedt felhasználástól, btw ha használni fogják, nem kérhetnek meg h még1x menj át rajta, hisz mindent lát.
3. nem káros ez?

a scifikben tachyon sugár van, az teljesen más

x-ray az x-aktáknak, t-ray a t-aktáknak. ;]
érdekes cucc egyébként. ha csak a fém "fénylik" akkor én nem aggódom. (de mi van ha pl. a testszõrzet is? komoly gondok ezek..)
[HUN]PAStheLoD
hogy buzi vagy ? ^.^

persze <#eplus2><#idiota>

hátö .. az elõzõ aláírásom sokkal jobb volt :]

FtranX
igen! ;D

AtomHeart
"A ruhán is keresztül lát a t-sugár" - ti is arra gondoltok, amire en? ;^)

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

[HUN]PAStheLoD
amúgy nemtudom mi ez a Té sugrá .. mer Té vírus volt a resident evil-ben .. talán volt t-sugár a sztár trekkben .. na de mitõl olyan spéci ? eddig mért nem tudták elõállítani ? Vesznek egy rezgõkört , és kiszámítják , hogy milyen ellenállás és kapacitás mellett kapnak teraherzes frekit .. aztán kukkolhatnak ... :P

" - az ûrsiklók hõszigetelési hibáinak észlelésére dolgozott ki egy t-sugaras eljárást. Tavaly a Columbia pontosan ilyen meghibásodás miatt semmisült meg."
Ha ezt a mondatot a jó Grétsi tanár úr látta volna..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

nemcsakfeel
Ez akkor most milyen anyagon hatol át, és milyenen nem? Vagy tudják fókuszálni? nem lettem okosabb a cikktõl.
" ruhákon képes felfedezni a fegyvereket és a drogokat "
a fegyverek nagyrészét eddig is fellehetett, a drogokat meg hogy azonosítja ?

*hihi ** *

hogy lesz igy jo csoki magyarhonban?????<#vigyor3>

És azt ismeritek hogy két FIAT megy a sivatagban ?

Mondjuk azert ne felejtsuk el, hogy egy strandon azert jobb kepet lehet kapni ennel

Meg ugye nem csak topmodellek jarnak repuloterre. Egy 150 kilos "holgyet" nem biztos, hogy szivesen megneznel meztelenul, pedig biztonsagikent ot is meg kene <#vigyor1>
[HUN]PAStheLoD
mármint melyik Túl végén ? ^.^

hosszupuska
igen jol veszed ki... ellentétben atlagember-rel :-)
szerintem is sok ember hadakozna ellene, hogy lemeztelenitsék, habár ha ez bekerül a forgalomba, akkor már az utcán is ugyis letapogatnak, akit csak akarnak...egy idõ után....lehet pár év mulva már a mobilban is lesz ilyen kütyü :-)) (habár ez nem is vicces ha én vagyok a túl végén)

Mighty
Ha jol veszem ki, akkor az ujsag koze egy kest rejtett a csoka...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

atlagember
Nem tudom, hogy mi lehet abban az ujságban, hogy így beizgult a muki, de a képen ráadásul még igencsak ki is fényesítette a farkát a szatírkám.

atlagember
Hát akinek ez okozza a legnagyobb örömöt, hogy kukkoljon, annak azt kívánom, hogy ne is legyen nagyobb öröme.

Darth Sith
Szegénya Bond, újíthat az eszköztárán, mostmár nem csak neki van ilyen. <#eplus2>
Én csak elviselem, de nem tudom a nõk hogyan állnának hozzá ehez, hogy a biztonsági õrök csak úgy nézegetik a meztelen testüket, és ha jobban meg akarják nézni a csajt, ráfogják hogy biztos van vmi nála, és még 3-4xer menjen át az érzékelõ alatt.. <#hehe>

Nem a lényeg, hanem a fontos!

Gladiator
anyád, én biztonsági õr leszek reptéren, azt kukkolom a csajokat egész nap.

Atomreaktor
Biztonsági õr egész nap hokizni fog:)

Hmm, nem tudom, mikori hír ez, de ilyen már üzemel is pár hónapja néhány reptéren.

Zsír, a repülõtéren a biztonsági õr mindjárt közli is velem ha alzheimer kórom van :)

Duzsuki
Elérkezett a vetköztetõs szemûvegek korszaka.:)
A 007-es ügynök trükkjei már nem csak álom kategóriába tartoznak.

Duzsuki
Az nem olyan biztos hogy hülyeség, ha molekula szinten meg tudja különböztetni az anyagokat akkor ez a tökéletes anyagfelismerõ.

Oldal 1 / 2Következő →