Country
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Shane Worley - Honky Tonk History
Orsi sok:1 arányban itt csatát vesztett, de azért sok sikert Neki.
Halljam, az ajánlásokat! 😊
I\'m a pirsoner of the Honky tonk www.sixrebels.hu
Én nem vagyok zenész, csak nagyon szeretek zenét hallgatni...igazából nagyon sok stílust. Minden elismerésem annak aki próbálkozik ebben a mûfajban Mo-n, de sajnos nem tetszik a dal. Telecasterrel értek egyet, bárkinek megmutatnám ezt a klipet... nem kapna kedvet ahhoz hogy akárcsak egy kicsit is belemélyedjen a mûfajba. Pedig jártam már úgy hogy ismerõsöknek mutattam dalokat, hogy tessék ez country, tényleg nem tetszik??! Hallgatják... "nem! ez jó! ez country??!!" Valahogy ezt kellene elérni, de nyílván ez amerikai zene, nehéz "magyarosítani", mivel teljesen más a kultúra, más a környezet, az életstílus, minden. De tényleg kíváncsian hallgatok mindenkit aki legalább a mûfajjal próbálkozik idehaza. Nagyon szeretem a steel gitár és igazából bármilyen gitár hangját. 😊
Telecaster véletlen se hagyd abba az amerikai utaidról szóló meséket! Sõt juss ki amennyiszer csak tudsz! legalább mi is új képeket és élményeket kapunk! 😊
A dolog kétélû: ha a klip a médiákba kerül, akkor ismét adtunk egy nagy pofont az igazi country zenének, mert a -médiának hála- amúgy is tájékozatlan magyar nézõ ezennel ismét elkönyveli, hogy ez a country!?...akkor ebbõl legközelebb nem kér.
Ha meg igazán autentikusak akarunk lenni, akkor miért is fórumozunk mi egy amerikai stílusról magyar nyelven???? OK. I’m just kidding!
Szóval nyugi, higgyétek el nekem (korelnök lehetnék a társaságban) a country amerikát is megosztja. Óva intek mindenkit attól, hogy abba a tévhitbe essék, hogy ott mindenki country rajongó! Egy frászt! Az én barátaimnak is csak max. 40 százaléka. Ez van. Az egy másik világ, egy mûködõ világ.
El fórumozgatunk mi itt, és imádok mindenkit, aki egy kicsit hozzám hasonlóan már-már eszelõsen szereti ezt a zenét, de kérlek benneteket ne vegyétek túl komolyan a dolgot és ébredjetek fel. Ez Magyarország, és soha nem lesz Amerika. Szerezzetek kapcsolatokat, és igyekezzetek kijutni, ne higgyetek nekem! Azt látni, hallani kell. Aztán meg, ha hazajöttetek, ne beszéljetek senki másnak róla, csak itt a fórumon, mert csak az irígyeitek sorát szaporítjátok. (Ennyien talán még sosem voltak, mint most……..) Szép estét countrysok!!!!!!!
Orsit emberileg is nagyon kedvelem, egyébként biztosan lehetne igazítani dolgokon, valószínûleg a klippet és a dalt is próbálta fogyaszthatóvá tenni. Hogy miért country? Mindég is szerette ezt a mûfajt és ezzel, hogy ezt felvállalta idehaza a, a rádiókat és a tv-ket nem érdekli, csak a country szó hatására azt mondják , köszi ez nem fog bennünket érdekelni. Itt pedig a mûfaj jó értelemben vett fanatikus rajongói ahol ugyancsak ......<#unalmas>#unalmas> Valamennyi idõt töltött kint amerikában és zenélt is country bandákban,lehet nem merte teljesen azt áthozni...
Õszintén szólva ha holnap Zorán azt mondaná, márpedig õ country énekes egy kicsit örülnék, mert a mûfajt többen elfogadnák szerintem (még akkor is ha tudjuk,hogy Zorán nem country énekes<#vigyor2>#vigyor2> )
Szerencsére annyira széles a country zenei világa, hogy némi túlzással a zenék 60%-ra mondhatnánk, hogy country.
A véleményem az, hogy inkább az hangzik jól ha azt mondanánk: ez nekem nem tetszik, ez nekem tetszik...
Na most jól megaszondtam! <#papakacsint>#papakacsint>
Érdekel a véleményetek továbbra is!
Szép napot mindenkinek!<#wave>#wave>
Reméljük, lesz tv-s verzió 😊
Hát TDT rajtad a világ szeme! 😊 Én nem kaptam holnapra szabit, pedig próbáltam...
Biztos rögzíti majd valaki ezt a koncertet... szerintem! 😊 Egyébként Dunn és a Little Big Town is csatlakozik majd hozzájuk a színpadon.
Egyébként mostmár én is végighallgattam az albumot, kb. az a véleményem mint TDT-nek, többször kell meghallgatni, mert elsõre elég "érdekes" midnenféle szempontból. Azért vannak rajta jó dalok, de én egy kicsit jobb albumot vártam.
Amúgy én már hallgattam, és hát nem is tudom... ha úgy ülnék le, hogy akkor most egy rock-lemezt fogok hallani, akkor nem rossz, de mivel úgy ültem le, hogy õk végülis egy country-banda, vagy mi a szösz, hát felemás érzéseim vannak. Jó, mondjuk ne legyünk naívak, a Sugarland sosem volt egyenértékû mûfajilag a Brooks&Dunn-nal, de azért kicsit több country-s dalt elbírtam volna...
De ki tudja, lehet, csak párszor meg kell hallgatni 😊
http://www.youtube.com/sugarlandvevo
Valaki hallgatta már az új albumot? Én még nem..csak ezért érdeklõdök. 😊
Szatmári Orsi dala nekem sem tetszik különösebben, de azért sok sikert Neki a továbbiakban. Legalább próbálkozott...
Lovelles nem örülne mi lett a nótájából.Szerintem az is baj hogy egy jó
másfél hanggal lejjebb szól ez a dal,és elvesztette a fényét.Egyébként
szerénységem is muzsikál és tudom milyen nehéz visszaadni az amerikai
feelinget.A mi bandánk azért megpróbálta,ha valakit érdekel a youtube-on
megtalálja.A puszta country band beírása után három video van fenn.
Igaz hogy nem olyan profi mint az Orsié,szinkron bajai is vannak,de azért
nézhetõ.A zene nem kis erõfeszítést igényelt hogy így szóljon.
A kezdet kezdetén Atis is írt a Varnyú Countryval saját dalokat, vagy magyar dalszöveget egy-egy country nótára. Frankó folk hangulata van, de nem olyan, mint amit odahaza játszanak.
Egyszóval, a country népzene. A miénket sem tudnák mások jól csinálni. Szerintem. Bár elõfordulhat, mint ahogy elõ is fordul, biztosan. De a hölgy, hiába énekel szebben és jobban, mint én, attól még nem lesz country énekes. Megnéztem a dalait, jól énekel. De miért country? Miért most? Egy pop énekesnõ, aki próbál mást csinálni. De akkor miért nem próbálja meg legalább hitelesen. Ha a zenét nem hallom, akkor is van pár kifogásom:
Könyörgöm!!!! Miért egy szaros, ezer forintért, a piacokon kapható kalapban pompáznak? Ez is egy magyar gagyi!!! Egy utánzat. A csizmák a lábukon??? Ne máááááááááár! A táncban láttam egy "vine" lépést. Minek? A country zenék klipjeiben általában nem linedance-elnek. Ha igen, nem így csinálják, az fix. Linedance-elni, úgy érzem, tudok. Nézz meg egy country énekesnõt, szinte egyik sem hord már western szerelést (én amúgy imádok kalapban és csizmában járni, de a western öltözetnek azért még van pár kelléke, ha más nem egy öv, és egy western ing). De attól még 80%-ban country zenét nyomnak. Itt pont a fordítottja van, de még a feelinget is elrontják. Legalább a Határ ranch igazi. Voltam már ott lovagolni.
Igen, sárga is, savanyú is, de nem az enyém. Maradok az igazi countrynál, és tényleg nem Orsi hangjával van a gond. Magával a téveszmékkel a countryval kapcsolatban.
A link:weboldalam country gitárról, Nashvillerõl és kicsit magamról
Most mit mondjak nektek? Persze a hazai rajongók jelentõs része csak a tengeren túli zenét tekinti countrynak. Azért akadnak idehaza is jó zenészek, ugye Kirus? <#hamm>#hamm> Sajnos többnyire azt hallom, hogy az itthoni elõadókat nem kedveljük. Pont a József A. színházban volt egy másik elõadó hölgy aki szerintem még ennyire sem volt country(nevet nem írok) Hát ízlések és pofonok különbözõek. Én örülök ha hallok idehaz egy Petruska Andris dalt, vagy Telecastertõl valamit vagy a Blue Birdstõl. Persze lehet, hogy riporter szemmel nézem. Várom a véleményeket, legalább pezseg a fórum! <#rolleyes>#rolleyes>
Egy mondatban azt mondanám kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk!!!
És talán T. Swiftnél szívesebben hallgatom!!!! <#vigyor2>#vigyor2>
Puszi neked Kirus ugye azért még szóba állsz velem?! <#law>#law>
és ezek a "vokálok"... ááááá. Kitépem a hajamat, komolyan mondom. 15-20 évvel ezelõtt volt ez divat itthon, de sajnos nem bír eltûnni...
Tipikus itthoni hozzáállás a mûfajhoz. Ha csizmát húzok, meg kalapot (lányoknak rövidnaci, pocimutogatás, meg lófarok), és éneklek hozzá, akkor country énekes vagyok? Még a country otthonában is sokan lógnak ki a sorból, nem még itthon.
www.civilradio.hu
Tartalom:
1. Marty Stuart - Little Heartbreaker (The Likes of You)
2. W.C. Edgar - Close Up The Honky Tonks
3. Lorrie Morgan - I Walk Alone
4. Billy Currington - Let Me Down Easy
5. Daniel Smith - Until I Close My Eyes For Good
6. Williams Riley - Life In The Fast Lane
7. Margaret Durante - Mississippi's Crying
8. Toby Keith - Bullets In The Gun
9. Craig Morgan - Still A Little Chicken Left On That Bone
10. Little Big Town - Kiss Goodbye
11. Jason Blaine - Hillbilly Girl (CAN)
12. High Valley - On The Combine (CAN)
13. Shane Yellowbird - I Get That A Lot These Days (CAN)
14. Jaydee Bixby - Can't Ask For More Than That (CAN)
15. Joe Diffie - Somehow Tonight
Jó szórakozást!
Ismét akadt valaki aki a Country zenének szeretné elkötelezni magát hazai vizeken!
Szatmári Orsi
Ha kíváncsiak vagytok rá, akkor:
2010. október 12-én (kedden) 20:00-tól a Zenehajó címû mûsorban élõ telefonos interjú Szatmári Orsival!
Hangolj Ránk!!!!
Füves webkunyhója
Nekem ez a dal volt az elsõ találkozás Marty Stuart-al. Amíg a Colt-ban játszottam, nagyon sokáig a zenekar egyik kedvence volt, évekig benne volt a mûsorban. A nóta még mindig tetszik, de a fazon nekem egy kicsit "megcsináltnak" tûnik (de lehet, hogy csak öregszem).Az új albumot még nem hallottam, de igyekszem pótolni a lemaradást.
www.civilradio.hu
Tartalom:
1. Jadi Norris - Home Is Where The Heart Is
2. James Otto - Soldiers & Jesus
3. Ashley Gearing - What Do You Think About Us
4. Billy Yates & Nicole Broussard - I'd Do It For You
5. Gary Allan - Kiss Me When I'm Down
6. Tim McGraw - Felt Good On My Lips
7. Karli Whetstone - I Didn't
8. Jaron & The Long Road To Love - That's Beautiful To Me
9. Keith Urban - Put You In A Song
10. Randy Houser - A Man Like Me
11. Locash Cowboys - Keep In Mind
12. Lucy Angel - Only Woman Left
13. Ken Domash - Ding Dang Darn It
14. Troy Olsen - Good Hands
15. Steff Nevers - Ain't No Bad Life
Jó szórakozást!
Egy kis ízelítõ az album egyik dalából:
Marty Stuart - Little Heartbreaker
…és egy kis múltidézés:
Marty Stuart - Thanks To You
Contemporary Country Music
Nálam 2010 No.1 albuma ez:
Marty Stuart - Ghost Train: The Studio B Sessions
Egy kis ízelítõ az album egyik dalából:
Marty Stuart - Little Heartbreaker
…és egy kis múltidézés:
Marty Stuart - Thanks To You
[flash src="http://www.youtube.com/v/hFL80R-XyJ8?fs=1&[/flash]
mondjuk én is azt mondom, hogy nem rossz anyag, csak valahogy egy picit nekem olyan "megcsináltnak" tûnik a dolog. Aztán lehet, hogy csak rosszul érzem 😊))
Ezen a linken bõvebb információt találtok a gyáli programmal kapcsolatban:
http://www.gyalikozhaz.hu/programjaink/elozetes/
A kultúrház címe:
Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár | 2360 Gyál, Körösi u. 118-120. | Telefon: 06/29-541-642, 06/29-541-644
Köszönjük az érdeklõdést.
PCB
Szeretettel meghívunk Benneteket a lenti idõpontban Gyálra. Line dance tanítás kezdõknek és haladóknak. A belépés ingyenes.
Másnap vasárnap (2010.09.26) az Erzsébetligeti Kertvárosi Vigasságok zárónapján leszünk 19 órától. Aki szombaton még nem fáradt el, vasárnap is táncolhat élõzenére.
XVI. kerület Hunyadvár u. 43 Erzsébetligeti Színház
Puszta Country Band
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
széles sávon kell hallgatni, prímán szól
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Tartalom:
1. Jamey Johnson - Playing The Part
2. Max Stalling - I Ain't Drinking Anymore
3. Joanna Smith - Gettin' Married
4. Blake Shelton - Who Are You When I'm Not Looking
5. Blaine Larsen - Leavin'
6. Joey + Rory feat. Zac Brown Band - This Song's For You
7. James Lann - Every Kiss Goodnight
8. Gary P. Nunn - Taking Texas To The Country
9. Sara Evans - A Little Bit Stronger
10. Adam Brand - Ready For Love (AUS)
11. Adam Harvey - Better Than This (AUS)
12. Alex J. Robinson - Girly Girl (CAN)
13. Deric Ruttan - That's How I Wanna Go Out (CAN)
14. Carolyn Dawn Johnson - The Whole Thing (CAN)
15. Cory Morrow - Lonesome
Jó szórakozást!
Kicsit régen jártam erre, a nyár más örömöket is nyújtott nekem....
Holnap este a Zenahjó címû mûsorban Telecaster barátunkal beszélgetek a Nasville-i élményeirõl!!!
Mindez kb. 20:15-tõl, aki kíváncsi hangoljon ránk!
Itt online tudod hallgatni a mûsort.
azért köszi az ajánlót, természetesen! 😊
azt kell, hogy mindjam, hogy ez az idei CMA music festival annyira nem volt jó, mint mondjuk a tavalyi. viszont azt kell mondjam, hogy vagy a keverés volt jó, vagy Taylor járt tanárhoz, de most sokkal jobban szólt az ének... 😊
Miranda Lambert nõi elõadónál rekord mennyiségû jelölést kapott a CMA-n, szám szerint 9-et!!
Egyébként szeptember 1-én leadták az amerikai tvk is az idei CMA Music Festival-t! 😊
Miranda Lambert - Revolution: Live By Candlelight (megjelenés: 2010. október 12.)

végighallgattam már párszor, de nem tudom, mit gondoljak róla...
Nagyobb méretben a CMT oldalán keressétek.
És meglepetésre a CMT oldalán is meg lehet nézni a vidót, biztos valamit elrontottak...
Band Perry - megjelenés: 2010. október 12.