Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi.
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.05.03. 12:37:48
Amúgy miért nem használsz inkább Chromiumot? :)
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
15.10-en is ez volt tegnapelőtt, leszedtem, gondoltam most a 16.04 alatt már működni fog, újra feltettem, de nem.
Mi lehet a gond?
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.04.22. 08:26:18
Utoljára szerkesztette: skinnyman, 2016.04.20. 19:04:12
Regards,
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.04.19. 14:14:33
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
[merlinw.org]
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
[merlinw.org]
gedit-el meg akartam nyitni a .bash_profile-t hogy beszúrjak néhány sort. Meg sem nyitotta, de az Ubuntu bedöglött, kijelentkezés és visszajelentkezés után már alaphelyzetben volt az Ubuntu a saját felhasználóm alatt, minden felinstallált programom oda, az évek alatt belakott rendszerem. Hogyan tudom visszacsinálni? Egyáltalán mi a fene történt?
köszi
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.04.01. 21:35:51
[merlinw.org]
nem tud csatlakozni a hu.archive.ubuntu.com: 80-hoz, a hálózat elérhetetlen. ez most valami global hiba vagy meglehet oldani?
Valószínűleg a partíciós tábla van megborulva valahol.
Nem sikerült amúgy megoldani...
De nem voltam benne biztos.
Az intel IGP-nek is bekell állítanom, hogy sna gyorsítást használjon különben a VLC érdekes dolgokat művel. Rögtön ki is próbálom, köszi!
(...hogy a francba nem jutott eszembe az ArchWiki? :D)
ArchWIKI
Viszont Ubuntuban tuti, hogy máshogy kell konfigolni az Xorg-ot, úgyhogy ez nem copypaste lesz.
Mazohista dolog az biztos. :D
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Feldobtam a zárt AMD drivert Kubuntu 15.10-re (néha indítok egy LoL-t Wine-ban és az Intel IGP ott már megadja magát..)
Működni működik de az Istenért sem tudok VSync-et beállítani. Se desktopon se játékban. Ablakok mozgatásánál meg film lejátszásnál is látni, hogy szétesik a kép..undorító. Kérdés: Mi a jó francért nem tudom én ezt bekapcsolni CCC-ben? Mindenhol azt olvasom, hogy ott kéne a csúszkát állítani de nem lehet:

Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.12.17. 19:14:54
Első körben próbáld meg felvenni /etc/nsswitch.conf-ba:
files, wins, dns
Bár ehhez lehet, hogy domainbe kell hogy legyen léptetve a gép. + kell a winbind
ubuntu/linux default névfeloldási sorrend:
files, dns
Szerintem ha ez a default névszerver, akkor ez nem is fogja tudni feloldani a netbios neveket, mindaddig, amíg nincs winbind telepítve + beállítva megfelelően a wins
Erre nézelődj:
https://help.ubuntu.com/community/ActiveDirectoryWinbindHowto
Van nekünk itt melóban egy ubuntu szerver, amin fut egy dhcp (ISC DHCP talán) és dns (bind) szolgáltatás. Néhány kliensnek statikus IP cím van beállítva, ami működik is tökéletesen, viszont ha ezeket a gépeket próbálom pingelni NetBIOS név alapján, akkor egy teljesen más IP címet old fel a szerver is és a kliens gépek is. Mi okozhat ilyen anomáliát?
openssl dgst -md5 certificate.der
openssl dgst -md5 csr.der
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.11.16. 19:12:56
[merlinw.org]
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete
[merlinw.org]
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)