Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

üdv autómatikus indulást win7 alatt hol tudom beállítani, mert a beállítások menüben nincs erre vonatkozóan semmi. köszi
A TB. automatikus frissítés után nem indul, illetve a feladatkezelõ szerint megy, de az ablakot nem hozza be. Van valakinek tippje, mi lehet a probléma, és mi a megoldás?
Carmang
Ha még nincs semmilyen kiszolgálód küldésre, akkor értelemszerûen nem a Szerkesztés gombot kell majd használnod, hanem a Hozzáadás... -t :)

Carmang
Eszközök menü --> Postafiók beállításai... és bal oldalt lesz a Levélküldõ kiszolgáló (SMTP). Arra katt, és jobb oldalt megjelenik mi(k) vannak beállítva, mint kiszolgáló(k), meg egy Szerkesztés... gomb. Innen már gondolom menni fog.
Ha beállítottad, akkor az egyes postafiókjaidban be kell állítani, hogy ezen keresztül küldje ki a leveleket.

cenobite
Sziasztok! A legújabb (azt hiszem 7.01-es) TB-ben az SMTP kiszolgáló beállításait hol tudom megváltoztatni? Mert a postafiókbeállításoknál látom ugyan a levélküldõ kiszolgálót, de ott csak egy legördülõ menü van, valamint egy "személyazonosságok kezelése" gomb...
Fogadni tudok leveleket, de küldeni nem, mert nem tudom az smpt-t hol lehet beállítani.
Elõre is köszönöm a segítséget!

gamertag: kenobita

Pistike 007
Sziasztok. Olyan dolog áll fent, hogy nem tudok leveleket törölni, mert az állítja hogy a Törölt elemek mappa üres, továbbá megsokszorozza magától a maileket. Vírusírtó programmal nem jártam sikerrel, újratelepítettem a TB-öt, de minden beállítás, levél meg címjegyzék megmaradt. Hogyan tudom esetleg a profilt is törölni? Hátha azzal megoldódik a probléma. Esetleg más ötlet? Köszi! :)

Evin
Valószínûleg meg, de akkor a TB hogy fog abba dolgozni?

Fordítások: http://evin.konzolozz.hu Az élet csupán álom, útban a halál felé.

Alóha!
Srácok. Azt meg lehet(ne) csinálni, hogy egy mappát a TB-ben "titkosítok"? Tehát ha abba bárki bele akar nézni, akkor jeszót kérjen?

"Oh what a tangled web we weave, When first we practise to deceive!"

A tanusítványok hibaüeneteire nem tud valaki valami megoldást?
Nekem pl a betcilc állandóan hibás

zeli
Ha valakinek esetleg nem jönne be a revived, így lehet életre kelteni a MinimizeToTray Plus-t újabb Thunderbird-ön:

Beállításszerkesztõben adj hozzá egy 'extensions.checkCompatibility.7.0 = false' beállítást, és akkor elindul. Nálam egyelõre mûködik.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Köszönöm. Érdekes... ugyanez volt fent és kiírta, hogy nem kompatibilis, erre feltelepítem és jó.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dj Faustus
MinimizeToTray revived - a Thunderbird kiegészítõkezelõjébõl (Eszközök/Kiegészítõk menüpont) megkereshetõ és telepíthetõ.

Na! Megérkezett a 7-es! Csak az a baj hogy ugyanúgy jártam mint a #1369-ban! Megint egy nem mûködõ verzió!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Rájöttam mi a baj:

Külön megnyitottam egy mappát egy kölön thunderbird ablakban és amikor bezártam, a tálcára tette, mivel úgy állítottam be a programot, h az ablakméretezõ x-gombbal csak tálcára tegye és ott a jobb klikk, kilépéssel lehet kilépni a programból. Na, a gond csak az, h ha ki akarok lépni, akkor az egész programot leállítja a rendszer, majd újbóli indításkor természetesen mutatja. Nem tudom, hogy hogy lehetne az az adott mappát bezárni! Seítsen valaki, mert most már 3 inkonban fut a tálcán a program, mivel ahhoz, h erre rájöjjek, ki kellett próbálnom :D

Valaki mondja már meg, hogy a fenébe kell úgy törölni, majd újrarakni a levelezõt, hogy ismét kapcsolódni kelljen a postafiókomhoz?
Letörlöm Revo-val még a sys. reg-is törlöm és mégis ugyan olyan szarul megy, uygan úgy jönnek a tanusítvány-hibák és a dupla madár-inkon a tálcán!

pxxl
miért, nem fér el gmail-en a levél? :D

All hail the double x!

Nekem egyre szarabb a thunderbird!
Állandóan tanusítvány-hibaüzeneteket küld,és indításkor már 2 ablak jön fel, az összes levelek nem értem miért jön be...

Pedig G-mailnél is mûködik.

Sziasztok!

Miért van az, hogy ha a TB-ben az összes levelek mappából törlök leveleket, az szépen mind visszajön?

Sziasztok!

Olyat lehet TB-ben, hogy az ikonra kattintva (elindítva) ne jelenjen meg az egész postaláda beérkezett levelestül, mappástul stb.? Hanem elõtte kérjen jelszót, és amíg nincs meg a jelszó, addig semmi ne látszódjon.

Köszönöm!

pedestrian
Lehet nem itt kellene megkárdrznem, de nincs topikja. Postbox nevû kliensben hogyan lehet a telepített addons-okat elõvarázsolni?

Mr Manson
Mindenhol mûködik csak GMAILnél nem

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Carmang
A TB-n belül kell beállítani: Eszközök -> Postafiók beállításai -> kiválasztod a fiókot -> baloldalt, azon belül Kiszolgáló beállításai -> alul Üzenetek megtartása a kiszolgálón -> kiveszed elõle a pipát.

Mr Manson
gmail-es fiókot be lehet ugy állítani akár IMAP akár POP3 thunderbirdbe hogy valósan le is törölje a leveleket a fiókból.
Mindig be kell jelentkeznem és ott törölnöm õket ...

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

CattiBrie
Bassus, ez egyre rosszabb.. már az elõzõ frissítés is bénította az egészet, de ettõl a mostanitól csak még rosszabb lett.. például nincs válasz mindenkinek gomb (kicsit kényelmetlen a jobbkatt..), mellesleg állandóan hibát ír ki üzenet áthelyezésénél.. és az egész még nagyobb helyet foglal.. :(

[/spam]™

Nekem is tanusítvány-gondom van.
"A(z)www.mozilla.org:443 érvénytelen biztonsági tanusítványt használ
A tanusítvány nem megbízható, mert a kibocsájtó tanusítványa nem nem megbízható.
(Hibakód:cec_error_untrussed_issuer)
A probléma a kiszolgáló beállításaival lehet kapcsolatban, vagy valaki megpróbálja felvenni az ön személyazonosságát.
ha a múltban sikeresen kapcsolódott, akkor ideiglenes lehet és...." bla bla bla...

SZerintetek mi lehet a gond?
Gmail fiókkal használim amúgy. Ha kinyomom ezt a baromságot,akkor jól mrgy.

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következõ problémából kifolyólag:
A munkahelyemen egy smart card-ról beolvasott tanúsítvánnyal szeretném digitálisan aláírni a kimenõ leveleket. A gyártó (netlock.hu) oldaláról letöltött instrukciók alapján beállítottam a kártyaolvasó eszközt és a Thunderbird tanúsítványkezelõjébe importálta is a tanúsítványt, és az Eszközök>Postafiók beállítása menüben található Biztonság szekcióban kiválasztom a tanúsítvány, amivel aláírni akarok ami nem jelenik meg a kiválasztás gomb elõtti textboxban, viszont hibát nem ír. Ha pedig egy levelet próbálok meg elküldeni digitálisan aláírva, azt írja hogy nics tanúsítvány kiválasztva vagy már lejárt. Pedig egy érvényes van rajta.
A kísérlet kedvéért az Outlookban kipróbáltam ugyanezt és mûködött. Mi lehet a probléma?
Köszönöm! Mûxik!

zeli
Nekem is ugyanez volt a problémám. Telepítsd fel a MinimizeToTray Revived nevû kieget, ugyanazt tudja, és kompatíbilis az 5-össel.

Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.

Frissített az 5-ös verzióra. Eddig használtam egy kiegészítõt (MinimizeToTray Plus) ami az új verzióval nem kompatibilis. Tud valaki ajánlani egy mûködõ verziót?

Sziasztok!
Március óta használom a Thunderbird-öt, teljes megelégedettséggel. Viszont a múlt héten buheráltam a programmal (nem sokat, csak annyit, hogy induljon el a Win bejelentkezése után), azóta viszont induláskor egybõl öt ablakot is feldob változóan, általában négy "Beérkezett üzenetek"-et, illetve egy "Elküldött elemek"-et. Lehet, hogy nem az indítás-variálás volt az oka, mert mióta ezt letiltottam, azóta is csinálja ezt kézzel indításkor. Kérdésem nyilvánvaló: miként érhetem el azt, hogy csak egy "Beérkezett üzenetek" ablak jöjjön fel indításkor?
Ha a beállításokról, vagy egyéb dologról kell valamit mondanom, akkor szóljatok, megadom. Ha volt ez már téma, akkor elnézést. Elõre is köszönöm!
Beast Machine
Oi!
Hogyan tudom teljesen kikapcsolni az archiválást Thunderbirdben? Idegesítõ, és felesleges szvsz.

...vágod?

Sziasztok!
Segítségeteket kérem! Újra lett telepítve a windows xp-m. Sajnos miatta kellett megint feltelepítenem a Thunderbirdet. Azóta nem sikerül a leveleket letöltenem. Elméletileg miden beállítás rendben van, ugyanúgy lett beállítva a POP3 és az SMTP. Állandóan új jelszót kér. Az eset érdekessége, hogyha simán küldök egy próba e-mailt, akkor a küldött levél megjelenik az adott címen.
Ebben szeretnék sürgõs segítséget kérni!
Elõre is köszönöm!
Kezdek asszem megõrülni. Lécci segítsetek! Gmail-bõl Gmail-be szeretném átmozgatni a leveleimet.......... ehhez a legjobb módszer a neten talált leírások szerint az, ha thunderbirdbe letöltöm az összes emailt, és áthúzom a másik gmail account megfelelõ mappájába IMAP-on keresztül.

Oké, eddig mûködik is. Nagyjából sikerült átmásolni a 4000 levélbõl 1000-et (ezt is 100-as csomagonként, mivel valamiért megszakadt ha többet másolok). De most tökmindegy mit csinálok, egyszerûen nem hajlandó egyet se átmásolni. Látszólag random módon néha átmásol egy-két levelet, de a többit nem. HA várok, kiírja hogy váratlanul megszakadt az imap kiszolgálóval a kapcsolat. Pedig mûködik a gmail imap, mert letölteni le tudom az üzeneteket........... már kezdek meghülyülni, és ez még csak a sent folder elsõ negyede (!).

A csoportosítással orvosoltam a problémát! :)

View -> Sort by -> Threaded ?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

Fel vagyok iratkozva egy egyetemi levelezõlistára,amibe egy adott szak hallgatói írnak információkat annak eseményeivel, tanrárgyaival stb kapcsolatban.

Nos, ha valaki küld egy mailt, arra többen is válaszolhatnak, ekkor a gmail az egy levélre érkezett üzeneteket összefûzi (csukja).

A tunderbirdben pedig minden egyes üzenet külön válaszként érkezik meg.

Megoldható lenne valahogy, hogy ne kapjak pl 15 különálló mailt ugyan ahhoz a levélre érkezett válaszként? Tehát legyen úgy, mint a gamailes fiókomban, azt szeretném.
Valami ötlet?

pxxl
azt láttam én is, de ki is töröltem, és utána is ezt írta, de ha a szóközt átíromm pontos vesszõre, úgy már jó :)

All hail the double x!

Nem a cím és a kacsacsõr közti szóköz kavar be?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

pxxl
hali!

erre van ötlete valakinek?

Hiba történt a levél küldése közben. A levelezõkiszolgáló válasza: <[email protected] >: malformed address: > may not follow <[email protected]. Ellenõrizze az üzenet címzettjeit ([email protected] ), majd próbálja újra.

és nem csak ennél a címnél, sokat kidob így :/ nekem meg rengeteg ímélt kell küldenem most egy rendezvény miatt...
közben kutatom a neten a megoldást, de eddig nem sok sikerrel.

All hail the double x!

Nagyon köszi! :)

Ez kell neked: MinimizeToTray Plus

Mike
üdv

a thunderbird tud szinkronizálni két mappa között?
vagyis mindig csak az újakat másolja le, vagy ezt kézzel kell megcsinálnom?

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Megoldható az, hogy a program a háttérben fusson és ne a tálcán?
Vagy a ff-ba integrálva?

CattiBrie
Valószínûleg megoldva, köszi. :P

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Haho!

Fogalmam nics, hogy ez Thunder probléma-e, de mondjuk ide írom. :)
Pár hónapja kezdette el xarakodni a rendszer, mégpedig az, hogy ha freemailrõl küldök citromailre, akkor visszakapom az üzenetet, hogy a címzett nem kapta meg - és tényleg nem kapta meg az e-mailt. Ez most kinek a hibája, kinek csipogjak ezzel? :) Internetszolgáltató? Citromail? Amúgy Thunder alól van csak ez - azt hiszem (hülyére nem teszteltem). Esetleg valaki találkozott már hasonlóval? Ha van és ismert, megosztanátok velem a megoldást a problémára? :)

Mondanám, hogy csak freemailrõl, csak citromailre, csak Thundner alól, de nem freemailrõl nem próbáltam citromailre és freemail.hu/szimpla oldalról azt hiszem, mûködik mindig (a többi variáció mûködik :]).

Köszi,
Catti

[/spam]&#8482;

Másik ötlet az archív mappák elkülönített kezelésére:

A már létezõ postafiók mellett létrehoz egy újat, ugyanazzal a bejelentkezési adatokkal, csak épp ezúttal másik helyre mutat az inbox elérési útja. Az automatikus letöltést kikapcsolja a második fiók esetében, és ezen elérési úthoz bemásolja az archív mappákhoz tartozó fájlt és könyvtárat. Ezzel megoldhatónak látom, hogy egymás alatt legyen az éles postafiók és az archív mappa, azonban az archív mappát mégis másik helyrõl olvassa be.

A másik lehetõség - ezt egyelõre csak fejben futtattam el, a valós bizonyítás rád vár -, hogy létrehozol egy új mappát a TB-ben, majd annak a tartalmát lemented és a Disk Management-ben ahhoz a mappához felcsatolsz egy másik meghajtót vagy másik meghajtó mappáját, és oda másolod be a TB által létrehozott fájlokat. De hosszabb távon így sem látom fenntarthatónak ezt az állapotot a méretnél fogva.

Szerény véleményem az ilyen levéltárolásról: több, mint lesújtó.
Ez a lustaság tipikus esete: a 4 GB-os inbox méret ugyanis azt mutatja, hogy a kedves használója arra nem vette a fáradságot, hogy legalább valami atombuta szisztéma szerint - pl. évente lementi <ÉVSZÁM> mappákba - szortírozza a leveleket, hanem egyetlen egybe ömlesztette az egészet. (Abba már bele sem merek gondolni, hogy mondjuk téma vagy feladó szerint szétdobálja, a szûrõk használatáról pedig csak sóhajtozva álmodozom.) Ha ugyanis szortíroz, akkor az újabb mappát és újabb 4 GB-ot jelent.
Ilyenkor azért eszembejut, hogy a cégeknél max. párszáz MB-os fiókokat szoktak adni a munkavállalóknak, és érdekes módon mindenki egész jól elvan ekkora mérettel is...

pxxl
tényleg sok (nagyon sok...12 csiga több mint 5000 levél :S), de mind céges, és tényleg kell mind (állítólag)

am tök jó, hogy a tb "elvesztett" 2 évnyi ímélt -.- archiváltam évenként, kiléptem, aztán vissza akartam helyezni az archívokat a beérkezett üzenetek közé, és a köv. indításkor eltünt a 2005-2006-os levelezés. csak nem értemi miért :/ remélem valamelyik gépen megvan még. bár ezek már úgyis elévültek xD

All hail the double x!