Mozilla Thunderbird

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ÖTLETELJETEK!

Van valakinek ötlete, megoldása, arra a tényre, hogy a Thunderbird 1-2 havonta miért felejti el a beállításokat, illetve miért kell újra installálni! Arra gondoltam, hogy valami vírus, amit nem lát az ESET. Három hete, új HDD került a gépbe. Minden program tisztán felrakva.
Mégis egy órája megint eltûnt. Nem gond, mert visszamásolhatók a levelek, de szeretném tudni, hogy mással is megtörtént e, vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"? Esetleg valami megoldás a rejtélyre?

<#falbav>
SOS!!!

Valahogy átállitottam észrevétlenül a "Kiszolgáló beállitásá"-nál az "Üzenetek megtartása a kiszolgálón" kipipálást és ezzel letöltöttem a gépre és letöröltem a kiszolgálóról az eddig a kiszolgálón tárolt, mappákba rendezett több, mint 500 üzenetet.
Ez azért tragikus, mert a Thunderbird-öt csak otthon, egy gépen használom, viszont a kiszolgáló rendszerbe bárhonnan, bármilyen géprõl be tudtam lépni.
Van valamilyen lehetõség visszajuttatni az üzeneteket a kiszolgálóra?
RelakS
nyah, legközelebb erre a másodikra kéne emlékezni ^^

Most megkerültem azzal, hogy a szükséges fájlokat bemásoltam a Helyi Mappák mappába, és onnan az új fiókba. Aztán visszaállítottam a Helyi Mappák eredeti fájljait

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Sil78
XP esetén a profilodat alapból a C:/Documents and Settings/felhasználóneved/Application Data/Thunderbird/Profiles/profilodneve útvonalon találod (az Application Data rejtett mappa). Ha ezt is lementetted, akkor annyi, hogy ennek a mappának a tartalmát vissza kell másolnod az új profilodba (persze a profil neve más lesz).
Ha a Thunderbirdöt még nem telepítetted fel újra, akkor az egész Application Data\Thunderbird mappa tartalmát (Profiles mappa meg 2-3 fájl) is bemásolhatod a megfelelõ helyre, akkor nem csinál új profilt a telepítéskor.

These are my friends, see how they glisten...

RelakS
megdöglött egy masina, és elmentettem a rajta lévõ fájlokat. Remélhetõleg mindent, ami kell a Thunderbird-nek :]
Viszont kérdés: Hogyan tudom elõkotorni a régi levelezést?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Értem, köszi az infót.
Sil78
Ez POP3 kapcsolat esetén normális, hogy csak a beérkezett üzenetek tölthetõk le. Ahhoz, hogy az összes mappát szinkronizálhasd, ahhoz IMAP kellene, ez ingyenes szolgáltatóknál elég ritkán van.

Sziasztok!
Én még kezdõ Thunderbird felhasználó vagyok, kb 5 napja használom. Végigolvastam a fórumot és nem igazán találtam az enyémhez hasonló problémát. Az a gondom, hogy ha weben bejelentkezem és onnan írok üzenetet, akkor az nem jelenik meg a Thunderbirdben. Ez normális, vagy be lehet úgy állítani, hogy lássak minden üzenetet?
Beast Machine
Hejhó! Ronda problémába ütköztem a mai nap!

Felfrissítettem az Eset Smart Security-met a 4-es verzióra, szépen fel is mászott a legkeményebb perifériámra, és bette magát a Thunderbird-be is. Na itt a gond: azóta az RSS-feed üzenetek tartalmát csak akkor látom, ha új ablakban nyitom meg, az üzenetlista alatti képernyõ üres, fehér.

Mi lehet a gond?

...vágod?

Hali, Thunderbird-et hogyan lehet beállitani hogy automatikusan induljon Win7-en? XP-nél mûködött. Köszi a helpet
bertino
na, megleltem #13 környékén a megoldást, utánalesek.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

bertino
ööö nagyon láma kérdés következik, de keresõben nem találtam semmi hasznosat ez ügyben :|
lehet én voltam béna.

szóval én olyat akarnék, hogy mondjuk van a [email protected] cím.
és én olyat akarnék, hogy ezen belül létrehoznék teszem fel egy mappát és mondjuk ami ***@tokmind1.hu címrõl érkezik az ebbe a mappába érkezzen be automatikusan a [email protected] belül.

egyfajta szûrõ féleségrõl lenne szó, de az istennek nem vágom, hogy lehetne ezt thunderbirdben kivitelezni, anno Bat-nál 2 kattintás volt, de ennél nem bírok rájönni.
valami tipp... ?
köcce.

desigo
korrekt <#eljen>
bertino
zsír.

Hat csak a tarolt leveleket szerettem volna. Mert 4GB-os az USB es igy is eleg lassu, ha encrypt progit hasznalok az meg macerasabb. Azt hittem siman lehet thunderbirdel. Viszont aki hasonlo cipoben jar annak:itt van ez. Lehet ezt a DiddlyDo-t fogom hasznalni csak hivatalos kiterjesztesek kozott nem talaltam. Mind1 azert koszonom.
Sil78
Magát az USB-det nem lehet lejelszavazni?

Hali!
Portable thunderbirdnel, hogy lehet a tarolt leveleket vedeni? (pl ha elhagyom usb-t ne tudjak elolvasni). Jelszavakat mesterjelszoval (gondolom az eleg), de a tarolt leveleket nem tudom.
Olyan problémám lenne a Thunderbirddel, hogy bizonyos karakterek helyett egy kérdõjelet jelenít meg fekete alapon. A Firefoxnál a japán illetve kínai karaktereket nem jeleníti meg. Hol találhatnék megoldást ezekre a problémákra?
Sil78
Azt, amelyik éppen az alapértelmezett, nem lehet törölni, de a többit igen.

bertino
használtam keresõt, de nem nagyon találtam választ arra, hogyha van beállítva egy fiók, akkor smtp-t lehet törölni valahogy ?

nem nagyon engedi törölni a program <#fejvakaras>
gondolom az a helyzet, hogy csak módosítani lehet... ugye ?

Köszönöm.
Már vagy 1000x átnéztem a beállításokat, de ezt igen rendesen benéztem!<#falbav>

Sil78
Eszközök / Postafiókok beállításai / adott postafióknál Címzés és szerkesztés.

Üdv!

Nemrég kezdtem el használni a Thunderbird-et nagyon meg vagyok elégedve vele, de lenne egy kérdésem.
Mikor valakinek a levelére választ írok, hogyan tudom azt beállítani, hogy a válasz írást ne a levél végén kezdje már, hanem az elején. Ez egy kicsit idegesít, mert minden válasznál vissza kell tekernem. Illetve ne kérdezzen rá minden alkalommal, hogy milyen formátumban küldje el a levelet (html, vagy egyszerû szöveg, vagy esetleg mindkettõ)

Köszi.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Sil78
Igen, ez a tértivevény. De Thunderbirdben sem kapod automatikusan, csak ha a címzett úgy dönt, hogy visszaküldi (vagy ha nála automatikusra van állítva a tértivevények visszaküldése).

Csá!

A Thunderbird levelezõt használom, és sehogy nem tudom beállítani azt, hogy az elküldött levelek után kapjak értesítést arról, hogy az üzenetet a címzett megkapta /tértivevény?/. Az eszközök, beállítások, haladó, tértivevények beállítása menüben a "Tértivevények küldése minden elküldött üzenethez" ki van pipálva. Ez ezek szerint kevés, hogy kell beállítani?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

zvaragabor
<#worship>

Chaos Anno Domini

Sil78
#626 (kivéve az ott említett kiterjesztést, mert az nincs a jelenlegi verzióhoz).

zvaragabor
Üdv, az a gondom, hogy itthon többen is használjuk a TB-öt, de sajnos az érkezett leveleket egybe ömleszti, nem szelektálja külön felhasználókra.

Arra gondolok, hogy pl van 3 postafiókom, A, B C, A alapértelmezett, ezzel indul el a program, eddig tiszta sor, de B meg akarja nézni A leveleit, és akkor a program az A levelei mellé tölti be B kapott leveleit is. Ugyan így C-vel, megnézi, de A és B mellé tölti be a C leveleit is. Nem lehet ezt valahogy bizalmasabban kezelni? A megnézi, kilép, vagy kijelentkezik, vagy mindegy, csak a levelei ne látszódjanak, B bejelentkezik, megnézi...stb.

Chaos Anno Domini

Van egy kis problem a Thunderbirddel, amit sehogy sem tudok megoldani: amikor egy beérkezett levélre kattintok, a nézõablakban egy másik levelet nyit meg, nagyjából véletlenszerûen. Nem állítottam át semmit, egyszerûen így kezdett el mûködni egyszercsak. Van valami ötlet hogy mi lehet?
Üdv!
Következõ problémám támadt kb egy vagy két hete: a Freemail-es fiókomról a progi csak egy óra után tölti le a leveleket! Eddig semmi gond nem volt!
Hiba példában: Jön egy levelem 21:19-kor, a program 22:19-körül tölti le a gépre! Pedig 5 percenként ellenõrzi a boxot. Akkor se tölti le ha a letöltésre nyomok! Ja és ezt az idõkorlátot minden levélnél betartja!
Ha valaki tud vmi megoldást, légyszi segítsen, mert ez nem állapot!<#szomoru1>

Sziasztok.
Van egy eléggé idegesítõ problémám <#szomoru1>
A thunderbirdben szeretném megnyitni a levelekben érkezõ linkeket, de nem nyit meg semmit. Firefox van felrakva böngészõnek, és minden linket külön át kell copyzni <#wow3>Valahol láttam, hogy lehet, hogy a megjelenítés sima szövegre van állítva HTML nézet helyett, de én a beállításoknál nem találtam ilyen állítási lehetõséget😞
Aki tud, legyen szíves, és segítsen, fontos lenne...
Köszi
desigo
2.0.0.19-et szerettem volna telepíteni mert magától nem sikerült neki

ezt a hibaüzenetet kapom pedig nincs is semmilyen thunderbird mappa a prog filesben
persze most már a régebbi verziókat sem engedi visszarakni
mi lehet a gond?

desigo
köszönöm...
Sil78
Új üzenet / Beállítások / Tértivevény.

desigo
Levél küldésekor visszaigazolást tudok kérni,hogy olvasták-e amit küldtem?
Sil78
Akkor se, ha a Letöltés gombra kattintasz?

ForzaInter
hát ez vicc geci, most meg már fogadni nem tudok baszki... eddig küldeni nem engedett azt már lehet, de nem jönnek meg üznetek, freemailben belépek ott vannak, de thunderbirdre nem jön sem, vicc ez a program........

Yo, Bitch!

ForzaInter
azt adtam meg, de közbe megoldottam, felhasználónévnek rosszat írtam be:S köszi minden segítséget!

Yo, Bitch!

Sil78
De ugye a t-online-os fiókodhoz tartozó jelszót adod meg, amikor az SMTP-hez kéri a jelszót, nem a freemaileset (és persze fordítva)? Illetve felhasználónévnél is ugyanez.

bertino
szerintem küldd el freemail.hu-ról

ForzaInter
kitöröltem smtp-t elõtte, így mikor rámentem küldésre kérte a jelszavat beírtam amit még megadtak, erre beugrott megint az smtps ablak ami eddig is, megint beírtam aztán megint vmi ablak jött be, hogy ellenõrizzem postafiók meg hírolvasó nem tom mit, azóta meg meg ha beírom jelszót, akkor bejön megint hogy írjam be, hiába kattintok rá okra nem fogadja el a jelszót, és megint kéri hogy írjam be, pedig ez a jó, nem hiszem el most már:@@@@@@@v

Yo, Bitch!

Sil78
Én arra tippelnék így elsõre, hogy az SMTP szerver csak simán mail.t-online.hu (így, hogy smtp.mail.stb, kicsit soknak tûnik).

ForzaInter
itt vannak a képek:1 kép2 kép 3 kép mi nincs jól beállítva?<#fejvakaras><#confused><#worship>

Yo, Bitch!

Hegi90
nekem ez volt a baja :S

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

ForzaInter
ez vicc bameg, csináltam egy uj postafiókot, minden ugy állítottam be ahogy kell, de még mindig nem küldi, qrva annyát<#boxer><#boxer><#boxer><#szomoru1>

Yo, Bitch!

ForzaInter
kösz, de ugyanazt írja ki arra is:\ :@

Yo, Bitch!

Hegi90
ték.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
az internetszolgáltatód által megadott smtp címet kell beírni a freemailnél.

(pl upc-nél smtp.chello.hu)