IQ teszt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hunnenkoenig
Megcsinaltam a mensa online probatesztjet. Szerintem baromsag. Ha az igazi teszt is igy van megcsinalva, inkabb nem fizetek erte 1700 FT-ot.

Minden tesztem eddig 128-132 közt volt, függetlenül attol, hogy magyarul, angolul vagy nemetül csinaltam-e, illetve hogy milyen tesztet hol es mikor.

Ezeknel 105 lett.

Soha sehol nem lattam oylat, hogy idöre megy minden kerdes. Össz idöt szoktak figyelembe venni.

En gyors vagyok terbeli feladatoknal, de lassu szamlogikaban. Biztosan van aki forditva. Azert mert lassu vagyok, meg nem jelenti azt, hogy hülye vagyok.

Szoval ezt elkurtak, de nagyon.

Christiansen
azt amúgy is kell

Anaid
Ja, persze, meg a "sokmindenmást"...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Christiansen
ha nem csak kiemelkedõen intelligens hanem szorgalmas is,
akkor egyenes az út a diplomáig, csak a könyveit kell finanszírozni
érettségiig

Anaid
Sajnos olyan családban él, ahol még ennivalóra sincs pénz, így igen kérdéses, meddig tanulhat majd. Hát így változtatja meg a pénz a jövõ társadalmának összetételét......

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Esplanade
nem tudom milyen a rem teszt, de érdemes a gyermeket intenzíven nevelni, fejleszteni a képességét, mert idõvel középszerûvé válhat, hiába marad meg a magas IQ száma
"teher alatt nõ a pálma"

másrészrõl az IQ teszt leginkább a logikára van kihegyezve, vagyis nem használható zsenigyerek mérésre
lehet valaki 100-as IQ-val is zseniális zenész, festõ, bármi

ahogy írtad, az IQ nagyrészt öröklött, viszont a mai világban bárhonnan beszerezhetõk tesztek és ezek tömeges kitöltése tényleg torzíthatja a meghatározott értéket
ez viszont nem jó ómen, mert az IQ tesztnek pont hogy nem a begyakorlás a lényege

Anaid
Nem mensa teszt volt, mint lejjebb leírtam.
Gyerekeknek is van IQ-uk. Öröklött dolog, pont ez a lényege, nem?

qetuol
a hivatalos mensa iq tesztje 17 éven felüliek részére van.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Anaid
Ja, bocsánat kicsit tévedtem csak 10 éves volt, de a 146 stimmel, soha életében nem írt ilyen tesztet. Egy jó képességû gyerekek külön csoportja miatt kellett a beválogatáshoz. Egyébként a matekos rész 120-130 közötti lett neki ezt nem tudom pontosan.<#nyes>

Christiansen
csak akkor nem, ha gyakrabban tölt ki ilyen teszteket.

Anaid
Nos, 12 évesen a 146 jó?

Christiansen
Einsteinnek meg 192 volt asszem:)
pedig megbukott matekból:D

Anaid
És arról, mi a véleményed, hogy 12 éves lánynak az ún.REM teszt alapján sok egyéb mellett az öröklött intelligenciaszintje 146? Hát én le vagyok körözve, az tuti.

Anaid
Gratula. Én mindig be vagyok egy kicsit pipulva magamra azért, hogy túl gyorsan oldom meg, elkapkodom. Akkor mindig eszembe jut, miért nem gondolkodtam kicsit tovább, hátha jobban sikerült volna, de mindegy.
A 45 percesnél is 15-20 perc alatt letudtam, minek siettem el?

Christiansen
nekem is 126 lett, 19 perc alatt
125 felett kiemelkedõen éles elme<#hawaii>

Anaid
A 124 sem piskóta.<#awink><#awink>

Nekem pszihomokus 127-et mért a teszt 124-et. Valahol ott vagyok teljesen jó.

techgarazs.com ingyendomain.tk BME

Anaid
Minek? Régebben vettem egy könyvet, abból végigoldottam az összeset, mostanában meg pár NET-es teszt, volt hogy angolul volt és egy kukkot sem értettem belõle, ahoz képest jól sikerült. Érdekes, hogy valahol azt olvastam, hogy egyenesen aránylik az eredmény a kitöltött tesztek mennyiségével, hát én vagy nem sokat töltöttem ki, vagy ez rám nem annyira érvényes, mert nekem mindig a leírt határértékek között volt.
Mellesleg megnéztem a feltételeket, hogy 2000,- meg satöbbi. Nem hiszem, hogy megpróbálkoznék vele.

Esplanade
és írtál mensa tesztet? mert ha nem, akkor mindenképp érdemes lenne

Anaid
Nekem kissebb nagyobb szórással (132-142) ennyi volt kb. 10 évvel ezelõtt is. Nem kamuzok, mert nem érdem. Öröklött problémamegoldóképességet jelent, ha jól tudom. Csak tény, nem dicsõség.
Szerintem.

Esplanade
130 feletti is kivételes, csak az emberek 2%-a rendelkezik ekkora IQ-val
ahhoz képest egész sokan írogatnak itt ilyen eredményeket (persze szórástól és életkortól is függhet a szám)

Anaid
Te is álmodozó vagy?
bizonyos szint felett a szakfineszek szerint "méhetetlen".

Davidus
270

V9ykn8_TZL0

Anaid
130-135

qetuol
az hátráltató körülmény volt..omfg<#wilting><#wilting>

kz
ez jogtalan elõnyszerzésnek minõsül <#idiota>

Ez az aláírás helye. Ide mindenki okos dolgokat írogat.

qetuol
135, úgy hogy közben a szomszédasszony süket dumáját kellett hallgatnom <#circling>

Desiderata
az IQ tesztnek semmi köze az intelligenciához és a lexikális tudáshoz
ezért a Föld bármely emberét leültetheted egy "hivatalos" IQ teszt elé hogy a lerajzolt ábrákból válassza ki a sorba illõt
ennek éppen ez a lényege
a veled született problémamegoldó készséget méri, nem pedig az eddig megtanult, tapasztalt tudásodat

kreatívitást és mûvészi érzéket pedig nem lehet számban kifejezni szerintem
plusz még nem említettem a mûveltséget és a bölcsességet, na meg a kinesztitekiai intelligenciát. Pl ha egy teszt gynegébben sikerül, elkönyvelik rólad, hogy hülye vagy (miközben lehet hogy magasan átlag feletti vagy pl mûvészetben illetve filozófiában)

Csak ezekkel az IQ tesztekkel az a baj, hogy nem mérik a kreativitást, a zenei és mûvészi telligenciát, az inter- és intraperszonális érzéket, továbbá elég primitíven méri a nyelvi érzéket is.

Desiderata
netes tesztnek semmi értelme
a hivatalos mensa tesztet érdemes személyesen megírni
egyébként kortól is függ a pontozás
annak sincs értelme ha valaki állandóan iq teszteket tölt ki és úgy megy megírni
ugyanis az iq elvileg velünk született dolog, csalni lehet de nem érdemes mert csak magadat vágod át
egyébként a tesztek a matematika egyszerû eszközeit használják: forgatás, tükrözés, unió, metszet, kivonás,...
ha valakinek erre ráállt az agya akkor könnyen elérheti a mensa tagság 2%-os küszöbét is
pzoli00
145

98 és 99-es hsz-ben lehet vmi... :P

A többiek eredményét elnézve asszem 122 pontommal elmehetek a sunyiba<#pias><#idiota>

atlagember
Kösz, csak pont nem szeretném begépelgetni õket. Inkább valami letölthetõ változat érdekelne.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

Pluskast
Bocsi kvizpart.hu a jó cím.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
kvipart.hu

Ott nézz szét. Találsz egy rakás kérdést minden féle témában. Ugyan nem táblázat hisz a kérdésre válaszólni kell, de a semminél ez is több.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

kz
lehet, hogy mûveletlen vagyok, de mit nevezünk mûveltségi kérdésnek?

atlagember
Sziasztok!
Szükségem lene egy rakat mûveltségi kérdésre valamilyen adatbázisban, vagy táblázatban. (Kérdés + négy válasz, melybõl 1 jó) Tud valaki esetleg ilyet, hogy hol lehetne letölteni, hozzáférni?

SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu

sygmaBlueJersey
nönönö nem méri az idõt,ez le van írva a tájékoztatóban.és szerinted a kor mit számít? ha 20 éves vagyok többet és, mintha 16?

Az idõt is méri meg kor is elég erõsen beszámit

PS3 ID: kolb@szman

Nekem 121-et dobott ki, pedig a 39 vagy mennyi kérdésbõl kb. 35 tök egyértelmû volt számomra. Hogy lehet itt sokakna 130 meg 140 körül? Nem irigység, tényleg nem reális szerintem.

Molnibalage
A 18. kérdés környkénék meguntam ezt a vackot utána pénból összevissza klikkelgettem és még így is 100 felettit írt ki. Érdekes.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

sygma7
ez jó volt:)

Esrohnoil
A mensa tesztet mikor és hol lehet írni?
Középsulis elsõs koromban én is írtam 142-es eredményû tesztet...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

kz
130 és nem érted?<#idiota>

2XP
132 hajnali 4-kor, megyek aludni <#miaz>

z99999
130
nem értem ha ennyi embernek magas az iqja itt, miért kérdezgeti 99%-uk, hogy az jó-e.
tuttommal nem 10 évesek járnak ide, akkor viszont már tudniuk kéne....

Pszt.

kz
átlagon felüli

132 az jó?

A kivétel erõsíti a szabályt, kivéve ha nem