Isten vs Szerencse

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Taranov
Elõször azt kéne tisztázni, hogy mit jelent az, hogy "van Isten".
Mert ha szerinted akkor van Isten, ha Isten egy ember a világon, akkor nincs Isten, viszont ha Isten az égben van, akkor mindenképpen van Isten, hiszen annyian hisznek benne, hogy nem hazudtoljuk meg õket. Az, hogy te hiszel-e benne, a saját dolgod, de Isten nincs és mégis van.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Pigo
De ki tudja (hogy ha van Isten akkor) lehet hogy õ maga is a Véletlen mûve <#fejvakaras>

A tudás olyan, mint a körömlakk. Az alkohol lemossa!!!

sz4bolcs
isteni, hogy van szerencse.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Loál János
Még szerencse, hogy van Isten.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

sz4bolcs
Az objektív megdönthetetlen örök igazság tömérdek érvvel alátámasztva. Ezt kerestétek nem?

Taranov
semmit nem fog veled csinálni

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Itt az igazság

sz4bolcs
Hogy mondhatsz ilyet Isten gyermekére? Meghazuttolod az anatómiai tudását? Rossz fiú!

mikike
persze ennek is megvan az oka
bizonyára nincsen rá szükséged

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

mikike
kár, hogy agyat nem teremtett neked

sz4bolcs
És Isten megteremti a véletlent, a szerencsét, és balszerencsét...

És Istennél nincs nagyobb, tehát létezik, és csak az létezik amit õ teremtett, semmi más. Tehát nem lehet cáfolni. De én azt mondom, hogy akkor sincs. :D Akkor most mit fognak tenni a hittérítõk? Mit tesz velem Isten? Minden nap elmondom, hogy nincs Isten. Meg fogok halni? :) Ha létezik Isten, akkor úgyis szeret, mert én is szeretem a dolgokat, amiket teremtett.

mikike
tehát akkor ez sem véletlen, gyerekkancsó

sz4bolcs
Az is véletlen, hogy élsz? Biztos oka van. Te voltál a leggyorsabb, és legnagyobb geci.

mikike
miért lenne véletlen, hogy nem sérült meg a topiknyitó apja?
így jó
valaki ebbõl épített anyagot

Taranov
Miért lenne véletlen az, hogy fémbõl vannak a kamionok? Így jó. Ha feltalálsz egy új anyagot, és abból kezdesz el építeni jobb kamionokat, jól meggazdagodhatsz.

mikike
Összességében ez viszont már egy véletlen.

mikike
"Ez egyfajta megközelítés. "

Taranov
Vagy azért, mert így célszerû.

mikike
vagy véletlenül csinálják a kamionokat keményebbre az emberi testnél
ha vajból lennének, akkor semmi bajunk nem lenne
bizonyára véletlen vannak fémbõl

Taranov
Hát az véletlen, hogy a kamion elé lép az ember, kivéve, ha tudatosan, direkt csinálja.

mikike
összeségében akkor a kamion és az ember találkozásánál az emberi veszteség is véletlen

Taranov
Ez egyfajta megközelítés. Tehát annak, hogy a topiknyitó apja egy kicsivel az incidens után nyitotta ki az ajtót, az lehet az oka, hogy elõtte megivott egy kávét, vagy reggel nem találta a zokniját, és ezért késõbb ment be, ezért a robbanáshoz is kicsivel késõbb ért.
Összességében ez viszont már egy véletlen.

mikike
csak az akartam ezzel mondani, hogy mindennek megvan az oka
nincs olyan, hogy véletlen vagy szerencse

mindennek oka van, még akkor is ha nem tudunk róla, vagy nem tudjuk felfogni

nemcsakfeel
Statisztikus fluktuációtól elõfordulhat.

*hihi ** *

Glpetyus
Hát az valószinû :D

Taranov
Ha egyszer a kamion törik össze az embertõl, akkor vagy nem embert ütött el a kamion vagy hülyeségnek bizonyultak a törvényszerûségeid :D

:D

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Az emberben rejlik a hatalom, csak mással magyarázzák. Ez az én véleményem. A vélemény nem "gond a témával". :)

Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni

Taranov
Az ELMÛ tulajdonosa szerintem csak a tanácsadóival találkozik, ajtóval és fallal nem :D

Taranov
Szerintem alapvetõ gondjaid vannak a témával. Isten, mint anyag nincs, illetve páran látták, de nem hiszem, hogy sokan elhiszik. Az emberek inkább abban hisznek, hogy Isten az égben van, és nem bizonyítani kell, mert ez nem bíróság, hanem hinni kell benne. Vagy nem.

egyetértek

football without ultras is nothing

Láma!
én már nem hiszek istenben, tul sok csalodá sért ahhoz, szal szerintem a faterod "jokor" volt "jo" helyen, vagyis szerencse.
szerintem.

uv
Isten csak véletlenül avatkozik közbe...

- A Google a barátod! - Anyád meg a barátnőm.....

DanielT
!Szerinted! nem azt jelenti.
mikike
mondtam már, hogy attól még, hogy a többi törvényt nem ismered, nem azt jelenti, hogy véletlen volt

DanielT
Jah. 2 totál rossz és ide nem illõ példa. Az elsõ szimplán fizikális tényezõkkel magyarázható, a második pedig szociális törvényekkel.

Az, hogy az apja nem akkor ment be amikor a robbanás történt, hanem pont egy másodperccel késõbb akart benyitni (és ez mentette meg) nem magyarázható a fentiek egyikével sem. Szerencsés véletlen volt.
Dynamic
Nos millió baleset történik szerte a világon amelyek sajnos tragikus végkimenetelûek.Ezt "természetes".Néha ezerbõl egy szerencsés történik, aminek megvan a matematikai valószínûsége, ilyenkor ez rögtön elõtérbe kerül és különleges lesz.
mikike
nem szubjektív, mert tényleg így van
tudtad-e például ha egy ember és egy kamion ütközik, akkor az ember törik össze?
és ez nem szerencse
vagy amikor én és st fikázó bajnokságot rendezünk, akkor õ banol engem és nem én õt?
ez se szerencse, azért van így, mert így kell történnie

attól még, hogy nem látod a törvényszerûségeket, azok megvannak

Pigo
Elképzelhetõ.Faterom az OVITnál dolgozik.
Egyépkétn nem az a szerncsa hogy a falhozcsapódott és nem dõlt ki a fal hanem az hogy a robbanást túlélte.

Jó kis topik.

DanielT
A te verziód is tetszik :)

Az, pedig, hogy mi az igazság, ilyen esetben teljesen szubjektív, szíved joga azt hinni, hogy: "vannak bizonyos törvényszerûségek és minden annak engedelmeskedik" de ez nem tény.

Mindezek ellenére velem is történt már egy csomó olyan dolog, amit már nehezen írok a pech, vagy éppen a szerencse számlájára.
mikike
vicces vagy tdániel
gondolom arra gondolt a topiknyitó, hogy milyen szerencse, hogy a falnak esõ emberi test nem omlasztotta össze az épületet

pedig az igazság az, hogy vannak bizonyos törvényszerûségek és minden annak engedelmeskedik

DanielT
Szerencse, hogy faterodat egy ajtó beleverte a falba? Szerintem inkább pech :D
mikike
miféle szerencse?
ha nem értetek valamihez ne szóljatok bele

GAthersw
Szerintem faterom cégénél ebben az esetben: a cég ahol faterom dolgozik, de nem biztos :)

01110000 01110010 00110000

Glpetyus
Faterodé az ELMÜ? :O

Ron Ragm
Szerintem sajt.

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Jajj, inkabb kihagyom most ezt a temat pedig erdekesnek igerkezik, de nemakarom h megin lehurrogjon vki. :) de azer...

#1: Te melyiket akarod? mer akkor az :)

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Pigo
Hát nem is.De kb ez oylan mint hogy Brinibõl hardrocker legyen.

Punkerwork
nem teljesen te döntöd el :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.