Benzinárak

Oldal 1 / 17Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pajti

"A forint erõsödése a kedvezõ piaci folyamatok miatt szerdától jelentõsen csökkenhet a benzin ára."

Hmmm... ez jó megoldás?
Nevetségesek a hazai üzemanyagárak az átlag bérhez viszonyítva!
Keroz1n
A benzint mi lopjuk,szal ingyé van.

,,Mintha itt valaki az ördög salátáját szívta volna..\"

Ha mást is idegesít az emelkedõ benzinár, itt egy lehetséges alternatíva: Tapasztalatok E85-ös átalakításról

www.zoldauto.info - hírportál

"A mostani mérsékléssel a gázolaj átlagára 245 forint alá kerül, míg a benziné 246 forint körül alakul literenként. A kutak között azonban 10-15 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a vevõk. "

Régi szép idõk lol

Lteebee
Pamela is mindig így megmondta Jockeynak.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek õk.

Mike at home
na most gondolom ettõl neked jobb lett :DD

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

"A magas benzinár ebben az országban a legtöbb amerikainak már súlyos probléma, mivel válsággal fenyegeti mindennapi életüket "- mondta Obama egy benzinkútnál Indiai államban, ahol a következõ demokrata párti elõválasztásokat tartják.

Mentek ti a fenébe, válság az életükben, hírbõl sem ismerik, mi az hogy válság... Meg nem isvkötelezõ 5 méter feletti 4 literes autóval járni

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Lteebee
Tegnap tankoltam.

Ez már sajnos nem hír.
Majd akkor irkálok, ha olcsóbb lesz. :)

sumi
húúúúúúú de kihalt ez a topic ....peddig szerdától megint drágul a nafta.....<#help>

Mike
:))

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

mrzed001
Akkor nem csodálkozom hogy mit nem csodálkozol ... vagymi :)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Mike
éppaz hogy nem csodálkozom :)

mrzed001
Írok én elég sok helyre elég régóta ... sõt, épphogy a hírekbe írok a legkevesebbet.

Egyébként, miért csodálkozol (mármint azon amit írtam)?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

minél nagyobb a kereslet, annál drágább egy termék. Ez a piaci mechanizmus, nem szivatás.

Ha csökken a kereslet, akkor lejjebb kell vinni az árat, mert nõ a kínálat. Ez így mûködik

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Mike at home
"Mert van rá kereslet (minél többet lehet eladni belõle annál drágábban adják, és annál több rajta a tiszta hasznuk)"
ej ej zed, miért nem csodálkozom

látom zed irsz te azért máshova is, nem csak a hírekbe, no ez derék

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Csökkenti bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdától a Mol - értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

A Mol a benzin és a gázolaj árát legutóbb egy hete csökkentette 4, illetve 5 forinttal.

A mostani mérsékléssel a gázolaj átlagára 245 forint alá kerül, míg a benziné 246 forint körül alakul literenként. A kutak között azonban 10-15 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a vevõk.

Lassan 2004 közepi árak lesznek...

már az is csökkent azóta :)

mrzed001
A dízelt viszont nem csökkenti, és ez a durvább. Nem elég hogy azon van a legnagyobb haszna, ráadásul a fuvarozás/tömegközlekedés is nagyrészt azt használja ... szóval ettõl ugyan nem lesz olcsóbb a kenyér

DJ Bee18
Két hét után megint csökkenti a benzin árát a Mol - tudta meg az MTI. Szerdán vezetik be az olcsóbb üzemanyagot, így átlagosan 262 forintos literáron lehet majd benzint venni a kutaknál. A hivatalos kommunikáció nem szól a gázolajár csökkentésérõl, ám tapasztalataink szerint a kutak rendszerint a gázolaj árát is lejjebb viszik.

A 262 forintos átlagárnál egyébként gyors keresgéléssel könnyû olcsóbbat találni, informátoraink már a mai nap folyamán is 262 forintnál olcsóbb benzinrõl számoltak be.

Utoljára két héttel ezelõtt csökkent az üzemanyagok ára, akkor a jegyzésárak csökkenése volt az ok. Továbbra is magasak a készletek és alacsonyak a jegyzésárak, és ennek örömére csökkenti a MOL árait. Ám ezúttal nagyobb mértékû is lehetett volna csökkentés, de állítólag az OPEC a kitermelés csökkentésére készül, emiatt kivár a piac.

2002-ben 250 Ft volt, talán elérjük

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

Lteebee
Jók voltak a mercik és ma is jók.

mrzed001
Ja, de az el is ment vele, meg a frituolajjal, meg minden szarral ...
Tudod, Diesel a motorját mogyoróolajjal üzemeltette, és az is német gyártmány ;)

Lteebee
Ja, szerencsétlen csóró zöldségesek az összekuporgatott 300d-be.

mrzed001
Nem, a HTO még vagy 20 ft-al olcsóbb volt (sokan tankolták is rendesen)

Lteebee
Az amikor a gázolaj feleannyiba került mint a benzin, az nem HTO volt?

mrzed001
Biztos régen voltam gyerek, de akkoriban még volt egy olyan törvény, amelyik tiltotta a tisztességtelen profitszerzést. Tehát te adhattad pl 20% extrával el a cuccodat, de csak azért mert vitték mint a cukrot nem tehettél rá 160%-os nyereséget. Manapság ennek már hagyománya van, én ezt érzem "enyhe" szivatásnak a dízel árában (is).

DJ Bee18
nem szivatás, ez a piac viselkedése. Egyre több a dízelautó, egyre nagyobb a dízel kereslete, egyre többen tankolnak dízelt és ha a kínálat nem tudja követni, drágul. Ez teljesen természetes, egyre emelkedni fog, egészen addig, amíg nem éri meg újra benzinest venni, és újra nõni fog a benzinesek aránya, akkor a benzinár fog emelkedni és így tovább. Ez a piaci mechanizmus.

mrzed001
Ebben csak az a durva, hogy míg a benzin elég kis részét teszi ki a nyers kõolajnak, a dízel sokkal nagyobbat (tehát 1 hordó kõolajból sokkal több dízel nyerhetõ ki). Elõállítani is sokkal egyszerûbb, lényegében a benzin és finomabb olajok kinyerése után maradt gyengusz minõségû olaj.
Hogy miért is drágább lassan mint a benzin? (pedig még emlékszem amikor még feleannyiba sem került).
Mert van rá kereslet (minél többet lehet eladni belõle annál drágábban adják, és annál több rajta a tiszta hasznuk)
Egyszóval úgy érzem erõsen szivatnak minket ...

DJ Bee18
Míg a MOL legutóbbi árkorrekciójának eredményeképpen egyes üzemanyagkutaknál már mától többet kérnek egy liter gázolajért, mint a 95-ös benzinért, addig középtávon a benzin további árcsökkenésére lehet számítani.

Szakértõk hosszabb távon, nagyjából hat hónapon belül a benzin árának további csökkenését prognosztizálják. Véleményük szerint fél éven belül nagy valószínûséggel a 250 forintos határig tarthat a benzinár mélyrepülése. A gázolaj iránti nagyobb kereslet miatt a dízel üzemanyag ára az õszi mezõgazdasági munkák miatt biztosan nem fogja követni a benzin árának drasztikus csökkenését.

Legutóbb 2005-ben lehetett 250 forintos benzint tankolni a kutakon.

desigo
Helyzetjelentés:

legolcsóbb benzin ma: 95: 298 Ft 98: 308 Ft D: 289 Ft
DJ Bee18
utánanéztem igazatok van <#eljen>. De a magas árak miatt csak picivel élnek jobban mint mi :)

Lteebee
250e/ hó az kb. 11k euro/év.
Szerintem ez jóval minimálbér alatti arrafelé.

a két haverja nem keresett ennyit: az egyik szendvicsember volt egy Elvis Shop elõtt, a másik kórházban tologatott élõket és hullákat...

Neki szerencséje volt, mert idengenforgalmi és vendéglátóipari végzettsége volt a majd' tökéletes angol és német tudása mellé...

amint hazajött vett egy 2-es Golf GTI-t és elköltözött a szüleitõl...

(a Golf a galériámban van)

http://gaborszantai.co.uk/

a rossz az volt, hogy a megélhetés minimum a felét elvitte, pedig a házban 3 magyar és 5 cseh srác lakott, tehát felosztották rendesen a költségeket...

csakhát ugye a fiatal magyar kiszabadult a szülõk óvó szárnya alól, így mindent kikellett próbálni, ami legális és kevésbé az:)

DJ Bee18
nem mondom hogy hazudott, csak fura, ésszerûtlen ennyi pénz pincérkedésért :)

megkérdezem, hogy hol, annyira emlékszem, hogy egy irodaház volt a City-ben, ahol csak jogászok, ügyvédek, ügyészek dolgoztak és ez irodaház saját éttereme volt, kizárólag a dolgozóknak...

DJ Bee18
ez érdekes, egyik ismerõsöm meg recepciósként keresett 500e körül, és azt mondta az jó fizetés arrafelé. Pincérként 600e?? Ezt elhiszed? Megéri kinnt dolgozni, de azért 6x ennyit nem lehet keresni... Attól függ mit szolgál fel, és hiányos öltözékben-e :DDDDD

naaa..., naaaaaa,....

mikor ott voltak diák ismerõseim, akkor pincérként havi 600.000 HUF-nak megfelelõ fontot kerestek (2 éve), ehhez képest a mostani 1 fontos üzemanyag is smafu...

nem véletlenül akar visszamenni, pedig itt az egyik legnagyobb szállodalánc középkategóriás menedzsere (havi 200-300e közötti fizetéssel, ami idényfüggõ)...

az autó tényleg drága, bááár mikor nézem discoveryn ezt az autófelújítós filmet, miben 2000 fontért vesznek egy zsír állapotban lévõ Saab kabrióta, akkor kicsit ráncolom a homlokom...

DJ Bee18
de az igény nõ, a mennyiség meg lassan csökkenni fog. Növekedik az ár, mást nem csinálhat :)

DJ Bee18
meg az autó is, 1,6 Golf 13e font, ami 5,2 milla, durva. De minden más is

Mike
át kell térni más hajtásra

Mike
jah
pl. hús irtó drága

I.C.ram
Technológia fejlõdésével egyre olcsóbb lesz majd kitermelni, szóval szerintem egy idõ után újra csökkenni fog, csak ugye egyeõre még nem nagyon kezdték el kiaknázni az új területeket, szóval erre még várni kell.
DJ Bee18
ott ezzel arányos összeg mondjuk a 250e Ft. És a magas árak miatt ott sincs Kánaán... (most voltam)

DJ Bee18
jó csak akkor már olyan drága lesz, hogy földi halandó nem fizeti meg

I.C.ram
Még azért messze vagyunk, hogy elfogyjon... Hatalmas olajmezõk vannak még Szibériában, Kanadában, Északi-Tengeren, de még a közel-keleten is, amiket még nem kezdtek el fúrni.
jó, csak az angolnak nem havi 80-150e forintból kell kigazdálkodnia...

Mike
az autót meg csak nézegetjük

Mike
mert aztán? csaökkentsék tán az adót?

Oldal 1 / 17Következő →