Lemerült az elem vagy sem?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

:p

Persze, de elég, ha beteszel egy ellenállást a két pólus közé...

dez

Milyen elektromos név! A Deprez mûszerre asszociál!
"Ez kb. olyan szintû dolog lehet mint annakidején a Duracell márkájú elemen a töltöttségjelzõ csík."

Pontosan. És annyit is ér, semmit.
"Ha az elemet terhelész közben mérjük, áramerõsséget mérünk"

Ha a mûszert az elem két pólusára csatlakoztatjuk akkor feszültséget mérünk. Ha az elem egyik pólusa és a fogyasztó között van a mûszer( rajta keresztül kap áramot ) akkor áramerõsséget mérünk.Ha az elem kivett állapotában megmérjük a fesz.t, majd behelyezve szintén megmérjük a feszültséget akkor kapjuk meg a két érték összehasonlításából a terhelés alatti feszültségesést ez jellemzõ az áramforrás állapotára.
Ebben az állásban az elem feszültségét lehet jeleztetni. Az elem feszültségébõl próbál arra következtetni mennyi szufla van még benne. Ez teljesen rossz megközelítés, a ketyere semmire nem jó!Mindenki tapasztalhatta hogy egy elem feszültsége 1,5V és terhelés alatt mégsem mûködik.Tehát a terhelés alatti feszültségesést kell mérni, az jellemzõ az áramforrás állapotára.
"Ha az elemet terhelész közben mérjük, áramerõsséget mérünk."

Mérhetünk közben feszt is... (A töltöttség felsõ x százalékában csak keveset csökken, utána egyre gyorsabban.)

MerlinW
Ha az elemet terhelész közben mérjük, áramerõsséget mérünk. Ha nincs terhelés akkor feszültséget. És ez utóbbira vagyunk kiváncsiak.
Arra pedig, hogy elemmérõ vagy multiméter azt mondom legtöbben azt sem tudják mi az a multiméter.
Tehát sok embernek hasznára lehet a fenti szerkezet, fõleg a fiatalok körében.

[merlinw.org]

Deniboj
Ha fizetett reklám lenne, nem tudnál hozzászólni.

smv
😄DDDDD Ez most komolyan egy hír volt? 😄DDD

Starcraft + Diablo III - esemve

Tpe
Nekem ha kikapcsol az MP3-am akkor tudom, hogy lemerült az aku(elem) benne! <#beka3>

Tpe - http://www.daciaklub.hu

PAtr0n
Így van. A legegyszerûbb példa, ha rákötsz egy ellenállást és úgy méred a rövidzárási áramot. Bár lehet, hogy ez a "sörnyitó" ilyet is tud nem?<#nyes>

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Ez semmire sem jó. Az elem szintjét terhelés alatt kell mérni és nem alapállapotban. Ez a baj minden ilyen jellegu elemtöltöttség mérõvel.

PAtr0n
Ez kb. olyan szintû dolog lehet mint annakidején a D*racell márkájú elemen a töltöttségjelzõ csík.
Azt legalább "ingyen adták" az elemhez. Szal LOL.
<#shakehead>

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Lehidalok, de nagy ujdonsag. Pl a C0nradban is nehany eve lehet kapni ilyet ;]
Meg egyebkent is... Ez olyan felmegoldas: jo, kicsit jo, nem jo. ;] Akkor inkabb egy multimeterrel megmerem pontosabban (es szerintem olcsobb is egy noname kezimuszer, mint ez...).
Es ehhez sem kell szakertelem (legalabb is altalanos iskola 7. osztalynal nagyobb nem...)

[HUN]PAStheLoD
Az elemtöltöttség-mérõhöz védõtasak és elem is tartozik. Ehhez most minek az elem? Vagy az ajándék ? ;]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

xDS
Szánalom!<#mf1> Eddig is tudtam enélkül élni...ha ingyen osztogatnák akkor is meggondolnám, hogy kell-e egyáltalán nekem ilyen.

Legalább azt írná oda az SG hogy fizetett reklám... <#ejnye1>

Vagy ha nem akkor meg az a szomorú, mert ilyenekrõl cikkeznek.