Dubai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kicsit utánajártam a dolognak és most Magyarországon is van lehetõség ilyen fajta vacsorára..
Szavazni kell itt
nincs kulturaja, es veszelyes!
www.mydubaicareer.com www.lacruiseanddubai.blogspot.com
Köszike!
Wic
azt javaslom, hogy azert keresse fel a kulkepviseletet kint, vagy legalabb legyen meg a szamuk, ha barmi van!
ja es az utlevelet ne adja ki a kezebol!!!
Heti hat nap, és napi 10 óra. Ma este indulnak tovább Dohába, szerdán kezdik a munkát. Eddig semmit nem kellett fizetnünk.
Ez a bruttó órabér, ebbõl gondolom lesz levonás, de sajnos szerzõdés még nincs. Állítólag ez az induló órabér, ennél csak több lesz. Tudsz hasonló lehúzásról? Otthagyják õket valahol, vagy mit csinálhatnak velük?
ez a netto orabered, vagy ebbol meg lesz levonas?
Komolyan fogalmam sincs, mi lehet, behúzás. Ha nem fizetnek ki, úgyis lépek máshová... mi történhet még?
8 euros órabér, szerzõdést kint akarja aláíratni, repjegy, vízum nála van, a többirõl fogalmam sincs. Holnap este indulunk vonattal Velencébe, onnan repülõvel tovább. Már írtam a dohai konzulnak is, õk nem tudnak hasonló visszaélésekrõl. Mi lehet a buktató? Megéri kifizetni a repjegyet, hogy otthagyjanak valahol, ne fizessenek ki? A szállás különösebben nem érdekel, vagy nagyon meglepõdhetek? Leírnád, mi lehet a legrosszabb?
milyen szerzodest iratott ala?
mennyi idore szol a szerzodes?
repjegy oda-vissza?
rendes vizumot intez?
milyen szallast fizet? hanyan lesztek egy szobaba?
5 nap vagy 6 nap melo?
hany ora per nap?
Egy olasz építõipari cég gipszkartonszerelõ munkát ajánlott Katarban. Szerdán indulnánk. Fizetik a repülõjegyet, a szállást, étkezést. EGy magyar vállalkozó hirdette az állást itthon. Õ is utazik velünk ÁLLÍTÓLAG. Mi lehet a behúzás szerintetek?
allas: gulf news appointments oldala, vagy egyszeruen keress ra, hogy jobs in dubai!
milyen kockazatokra gondolsz?
Üdv. csak benéztem mert már régen nem voltam itt. Na minden jót.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A segítségeteket szeretném kérni.
Emirátunsban szeretnék munkát találni. Kettõs állámplogár vagyok "magyar és Jemeni", villamos mérnöki és közgazdász diplomám van, az arab, az angul és a magyar nyelvet beszélek, több vezetõi pozíciót vállaltam magyarországon multiknél.
A kérdés az: Hogyan tudnék Emirátusba kerülni, egyáltalán van-e esélyem? Milyne kockázatokkal kell számolnom?
Várom a válaszokat.
Elõre is köszönöm
Érdeklõdnék, hogy volna-e esély építõiparban azon belül is bádogosként elhelyezkedni nyelvtudás nélkül?
Esetleg bármilyen építkezésen?
Válaszod elõre is köszönöm!
Na pont nektek nem ajanlom ezt a helyet. Az utobbi idoben a szepen csendesen eldegeloknek olynan szinten megdragult minden, hogy lassan kezd elhetettlen lenni.
Sajnos azt kell mondanom, hogy babaval a leheto legrosszabb helyre jottok.
Mivel neked van a legjobb eselyed elhelyezkedni, igy te a szakmadban napi 10-12 oraval (heti 6 nap) fogsz keresni annyit, hogy eltengodtok.
Nem tudom a parod mihez ert, vagy miben van tapasztalata, de lehet hogy neki is gyorsan melot kell nezni.
Azt kell hogy mondjam, hogy mivel nem angolok vagyunk, mi egy kicsit lentebb vagyunk a fizetesi kategoriaban, igy mi meg pont azon a szinten vagyunk, hogy tengodunk.
Fiataloknak megeri 1-2 evre kijonni, keresnek valami penzt, szakmai tapasztalat, de csaladdal ongyilkossag. Lakas, 2 auto, bolcsi-iskola, napi 40-50 kilometeres dugok...(30 km per 4 ora szombaton, amikor mindenki szabad)...meggondolando!
Raadasul az ev 6-7 honapja elhetettlen, mar reggel 8kor 40 fok van!
Nezzetek szet inkab Bahreinben, Omanban, ott egeszen mas a szitu.
jól látom, hogy te munkerõkölcsönzéssel is foglalkozol, vagy csak tanácsokkal segíted az érdeklõdõket?
Mi családostul készülünk kimenni, a férjemmel és a kisbabánkkal, s mivel én beszélek angolul,arabul, kezdetben én dolgoznék. A turizmusban dolgoztam eddig, így a legtöbb esélyt ott látom, hotel, ut.iroda, stb.
Mi a véleményed (azon túl, hogy nem biztatsz senkit, ahogy látom)?
Mi nem gyorsan meggazdagodni, hanem szimplán dolgozni és élni szeretnénk.
Köszönöm elõre is.
amerikaban a rovideket szeretik, de ha tengeren tulrol jelentkezel akkor kell a rizsa!
Úgy néz ki, hogy lehetõségem lenne egy multi által Dubaiba menni dolgozni. Egyelõre ott tartok, hogy egy CV-t kellene küldenem.
Meg tudnátok mondani, hogy milyen egy jó CV arrafelé?
Nálunk ugye 1-2 oldalas szokott lenni, többnyire a fõbb pontokat tartalmazza egy CV. Viszont nemrég egy ameriaki illetõhöz próbáltam jelentkezni és a HR azt mondta, hogy ott min. 5-6 oldalas egy CV és gyakorlatilag a tevékenységem minden apró mozzanatát tartalmaznia kell. Pl. nem elég, hogy Programfejlesztés minden területén tevékyenykedtem, hanem ehelyett mondjuk: programot terveztem, folyamatábrát készítettem, eljárásokat függvényeket írtam, hibát kerestem, folyamatokat optimalizáltam, teszteltem és dokumentációt készítettem.
Szóval itt melyiket részesítik elõnyben, a rövidebb tömörebb fajtát, és majd az interjún rákérdeznek a részletekre, vagy inkább a 6-8 oldalas mindenre kiterjedõ fajtát?
Elõre is Köszi
Mydubaicareer info mail címre küldtem egy levelet. Egy ismerõsömnek lenne szüksége segítségre, informáciora, helyi cégalapítással kapcsolatban (akár a körzetben: katar, kuwait). Ha küldenél telefonszámot, mail címet, megköszönném. Az is jó, ha neked feltehet pár kérdést. A részleteket küldöm mail-ben, ha válaszolsz.
Ez monjuk eléggé érezhetõ is volt, mert lassan annyira drága lesz Dubai, hogy tényleg nem érdemes kimenni sajna a bérek pedig csökkennek ahogy én észre vettem mert hát nem mindegy egy munkaadónak, hogy három filippinót vagy egy európait fizet ki ugyanabból az összegbõl.<#vigyor4>#vigyor4>
Azért köszi!
Egy ujsagcikk szerint 2007 elso 9 honapjaban 40000 feher munkas ment haza, es meg 10000 sem jott, csak szinesboruek. Minden teruletre!
sot senkit sem biztatok az utobbi fel evben!
Köszi szépen a választ!
Tibi vagyok, és szeretnék visszamenni Dubaiba mint graphic designer mert már dolgoztam kint és tetszett a hely. Ilyen jellegû munkák keresésében is tudsz segíteni?
Elõre is köszi!
Koszonom a valaszodat, elkuldtem neked a ferjem oneletrajzat, egyebkent igen, magyar diplomaja van, tudsz segiteni valamilyen formaban, akar nekem akar a ferjemnek?
Koszonom
inkabb menj jordaniaba, libanonba, olcsobb is es biztos, hogy megtanulsz arabul!
amugy nincs olyan iskola, ami biztositja a szallast is!
dubaiban kolon szakvizsgazni kell, al ain-ban viszont van lehetosege, neked meg inkabb dubai lenne jo!
Arab nyelvtanulás céljából szeretnék kimenni Dubaiba pár hónapra. Azt szeretném megkérdezni, hogy vannak-e olyan nyelviskolák Dubaiban, ahová be lehet iratkozni kb. 3-6 hónapra, és a szállást is biztosítják.
Elõre is köszönöm a választ!
Deena
Koszonom.
Úgy látom sokan sokféle képzettséggel, és kézséggel kívánnak nekivágni Dubai-nak. Az ember életében kell az a pillanat amikor azt mondja: dobjuk el az agyunkat és ne tervezzünk, go go go.
Én akkor is azt mondom ez nem egy eddig nem kóstolt, ismeretlen izû vattacukor, amit kipróbálhatsz és kiküphetsz. Óvatos fenntartással kell kezelni a dolgot, utána nézni,
pl Uton Dubaiba barátunk közgazdász, ildomos lennie felkutatnia a neten a potenciálisan Dubaiba tartó (subsidiary-kat, branch-okat stb) nyitó cégeket, bankokat, és direkt marketingelje meg magát, jelentkezzen állásra.
Egyértelmû, hogy ahol ennyi pénz van, ott meg is nézik mire költik, ergó inkább alkalmaznak olcsó indiai, közel keleti mvállalókat, de ha valaki tényleg egy Cisco IE végzettséggel odamegy, és aszondja: "hi man, its a MAC attack, what up? - i make the best network" akkor vágjon bele, és az is, akinek nem kell utána azon aggódnia, hogy az itthon hagyott dolgokkal ki törõdik ha õ is ott kinn kicsit nehezebben boldogul az elején.
Érdeklõdöm, hogy megkaptad e az angol nyelvû önéletrajzomat és, hogy van e esetleg valami hiányosság, amit pótolni tudnék?
Üdv. Mantra
Állítólag maguk a klíma berendezések is további hûtõkre vannak kötve, s ilyenkor jön a fenntartható fejlõdés, meg energiatakarékosság... Dubaiban azt is elhitetik az emberrel, hogy ott a bolygó se úgy forog ahogy kéne. De ezért szeretjük.
áramlik az FDI Dubai-ba, sok beruházás lesz még, mire Budapesten elkészül a négyes metró, Dubaiból már ûrlift visz fel a holdbázisra...
Richard Branson (Virgin-es ficko) mar vett egy szigetet a legujabb "uj kontinens" projectbol. Szolidan a "The World Islands" nevet kapta a project. $8.65 millioert mar kapsz is egy kisebb ,eretu szigetet rajta...
El se hiszem mennyi penz forog Dubai-ban.
pi ImageDesign http://www.pi-imagedesign.com
sõt...sõt sõtök! ismerõs mesélte hogy látta amint nem éppen a poor társadalmi osztály egyik képviselõje vízre bocsátja legújabb aranyozott korlátú bavaria-ját, hát majd elejtette a sört a kezébõl. asszem itt a trinity-hez mondta hasonlónak de számtalan unciányi arannyal gazdagabban borítva: http://private-yachts.blogspot.com/
Nincs veletlen ingatlanos kapcsolatod dubai-ban? Sok itt a befekteto eszak-angliaban ahol en vagyok.
A cikk a "tax heaven"-rol meg ne is beszeljunk: jovedelem ado alig van, kamatadorol szo sincs csak a "nagyok" fizetnek komoly adokat bankok, olajcegek (akiknek van azok fizessenek nemde?).
Ott ki van talalva ez, nem a kis jovedelmueket nyomorgatjak meg jobban.
Küldeném az angol nyelvû önéletrajzot, légyszíves írd meg, hogy milyen címre küldhetem.
Köszi, Mantra.
Egybõl belecsapnék a strucctojásos lecsóba.
Egyik ismerõsöm nem rég jött haza az EAE-bõl. S azt tervezi, hogy az általa legfontosabbnak tartott információkat megossza blog formájában, nem egy öncélú fazon lévén. álláslehetõségek, gyakori kérdések, konkrét ügyintézési tanácsok, - na nem akarom reklámozni, távol áll tõlem mindenféle marketing bedolgozói munka (gerilla is lenne mert nekem is van blogom😊, aki akarja megnézni, egyébként meg nagyon könnyen tovább lehet a linken siklani az olvasó szemével, kb annyi idõ alatt amennyi épp elég Kelemen Annából való kiábránduláshoz.
http://theworldof-dubai.blogspot.com