Alan Wake

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Macccy
Egy kicsit nem nézek ide és máris árad az információ? <#vigyor0> De most mi ez miez??

Jah, olvasom még a Limited könyvet, leginkább sz*rás közben jut rá idõm, hát gyerekek ez kibaszott jó! Nem tudom kit kértek meg, hogy írja meg Alan nevében a short novel-t az Errand Boy-t, de nagyon érzem a soft horror - thriller érzést, hiába van angolul, szinte látom a viharos tengerpartot, a nyikorgó Closed táblát a rozsdás benzinkúton és a szakadt kávézó homlokzatát. HANGULAT! Amint végigolvastam, neki is állok Nightmare-en újra a történetnek, az biztos!!

SETH: Biztosan megkapod az Achievement -et az "átugrott" nehézségre is, én elsõre Hard-on szorongtam végig a sztorit és a Credits hallgatása közben a Normal és a Hard is becsilingelt ...

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Macccy
Mivamivamivaaaaaaaaan?? <#wow1>

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

TDC Geronimo
4es talán a játék legjobb epizódja, de 5 meg 6ba még több az eksön. Úgyhogy ja :D

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Noninnyó
Jó játékot, zkas. Egyre jobb lesz a játék az tuti. Sokszor végigjátszós. Amúgy én is az Alan Wake miatt vettem meg a boxot :).

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

Most már tuti benne lesz az éves top3ban a játék. Remélem továbbra is így fog emelkedni a színvonal (minden episode egyre jobb)

Nah episode 3 betöltés :)

Neogan
Én egy Bright Falls-szerû mini series-zel is kiegyeznék <#vigyor5>

One man\'s hero, is another man\'s demon...

Noninnyó
Már nagyban megy a tippelgetés, hogy mi lehet ez a videó. Én speciel a Poets Of The Fall - War videóklippre gondolok. De jövõ szerdán minden kiderül, sõt, mindenki derül <#nyes><#taps>

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

TDC Geronimo
Pont most láttam én is. Szerdán lesz róla bõvebb infó állítólat.

zaki
epil fail, kick-ass topicba szántam, sry xD

Neogan
Ööö...MI??

http://www.youtube.com/v/287757ZH4oU&hl=hu_HU&fs=1&

Neogan
Úúú Alan Wake mozifilm? :D

Ezek aztán nem pihennek! :D

zaki
2 hét múlva lesz a premier nálunk...
csak feliratos lesz.
én tuti megnézem moziban, qrva nagy élmény lesz ott (is) :o

Noninnyó
Én is most tolom másodszorra, 6-odik fejezet végén vagyok. És utána jöhet újra Nightmare-en is :). Nekem még mindig olyan élvezetes, mintha elsõre játszanám. Az meg, hogy rengeteg mindent lehet össze gyûjteni, hosszú életûre teszi a játékot.
Csak nagyon kéne az LCE könyvecske is mellé :).

TDC Geronimo
Irigylem azokat, akik még csak most kezdik :( Most tolom másodjára végig, jó meg minden így is, de a történet nagy részét már tudom elõre. Bár sok kérdés van, amire csak most második végigjátszásra kapok választ.

Én is elkezdtem a játékot :) tetszetõs. Sötétben lesz igazán fílinges :)

Neogan
Amiket én ismerek játékokat, azoknál megadja, szóval gondolom itt is. :)

Seth
Én is nekiálltam még1x, immáron nightmare-en. Nem vészes a dolog, de azért már jobban kell taktikázni.
A kérdésem az volna, hogy most nightmare végigvitelekor megkapom vajon a hard végigvitelért járó acsit, vagy muszáj lesz azon a fokozaton is végigtolni?

PSN ID.: Beegabor

Noninnyó
Tegnap végigvittem Normal-on. Annyira tetszett az egész játék, hogy újra is kezdtem Hard-on, utána meg jöhet a Nightmare :). Egyenlõre úgy néz ki, hogy megunhatatlan. Gyûjtöm az elmaradt manuscripteket és kávés termoszokat, ládákat, egyebeket. Tök jó, hogy mindig van mit csinálni.
Az Alan Wake felsorakozott a legkedvencebb játékaim közé. Talán az elsõ helyre?! Könnyen lehet, de hogy tuti dobogós, az fix.

Macccy
A menekülésen kívül, van még egy fegyvered: a Fény! És itt most nem az AA-s Energizer zseblámpádra gondolok és nem is a vészjelzõ fáklyára ... sokkal inkább a néhol még mûködõ park- és közvilágításra! Hard-on néhányszor megesett velem is, valóban, hogy elfogyott a revolverhez a lõszer, más pedig nem volt, így jöttem rá, hogy ha egészen a lámpától 1-2 méterig csalom a Taken-eket és ott, fejsze-sarló lendítéskor a fénybe beugrok, (LB+irány) akkor a fény kicsit megerõsödik és a genyó szépen szikrákra hullik!

Macccy
Igen, LeftButton (a felsõ, ahogy Norb is mondta) a kitérés is, jó helyen jársz, ha tovább tartod lenyomva, akkor kezd sprintelni erõbõl. Különben tuti bagós a fickó, mert ennél még én is többet sprintelnék, ha jönnének utánam a sötétség genyók! <#vigyor0> Bár erdõben ...

Jó a könyv. Nightingale különleges ügynökrõl is kiderülnek dolgok, mit keresett Bright Falls-ban, miért volt ennyire megzakkanva, stb. De még csak az elején járok. Az a kemény, hogy a városban történtek után játszódik, tehát könnyen lehet, hogy kitisztul néhány homályos részlet, mi is történt! Ja és a rémálom az elején is érdekes ...

Noninnyó
A sprint az LB gomb + irány.
Megtaláltam az Alan Wake Files-t pdf-ben, de sajna spanyol nyelven :(. Remélem angolul is lesz hozzá szerencsénk valamikor.

Én most a 6. fejezetnél járok, ma be lesz fejezve, de utána újra lesz kezdve :). Hatalmas ötletek, fantasztikus hangulat végig.
És nagyon jó volt újra hallani James McCaffrey hangját is :). Ötvözõdik a Max Payne, a Poets Of The Fall, és a szokásos Remedy-s fíling. Ez a játék egy remekmû.

kirol
A futás az melyik gombra van?
Én mindig csak elhajolgatni szoktam.

Totti5
Szakaszosan kell. Ne nyomd a sprintet folyamatosan mert akkor nagyon lelassul, ami = halál, mint az hogy sprintelsz és pár mpig csak futsz, aztán megint sprint stb...

Nekem az eleje nagyon tetszett, jobban bírom a lassab tempót, sokkal jobban átjönnek a hatásvadász dolgok, de be fog indulni, a gameplay és a story is eléggé belendül majd és a végig meg sem áll:)

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

5c0rp330n
aham, thx. csak ahogy lattam, nem birja olyan jol a sprintet alan gyerek, kis futas utan mar csak olyan sebesseggel tud menni hogy siman utolernek.. mondjuk elhajolgatni akkor is lehet, csak nem mindig sikerul.

egyebkent eddig jofelenek tunik a cucc, tetszik ez az alom keveredik a valosaggal koncepcio, episode 1 vegeig vittem el eddig, hat fura egy vege volt mar ennek is, kivancsi vagyok mik lesznek itt meg :o

Totti5
Futás. Bejön az, el kell érni a fényt, ami legtöbb esetben egy lámpa, vagy generátor, amit be kell indítani. Hardon játszottam és ott a játék félig sokszor kifogytam és csak a futás maradt, volt hogy csak 10jére sikerült kicselezni õket, de meglehet csinálni, hisz errõl (is) szól a játék. Használd az elhajlást, nézd meg hova kel eljutnod, rázd le õket és lehet hogy éppen beesel a fény alá zéró hpval, de sikerülni fog!

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

5c0rp330n
ha kifogy a municio, mit lehet csinalni? nekem csak a futas jutott eszembe aztan neha bejott neha nem :S

Neogan
Ha lenne scannerem megtenném :)
De szerintem nemsokára sokan fogják árulni neten.

Noninnyó
Nekem nincs meg a CE, de szívesen elolvasnám a könyvet. Remélem valaki majd beszkenneli egyszer - óó miket beszélek <#vigyor>

Macccy
<#wink> Jó is a BOX!

Srácok! Aki megvette a CE-t (és az is aki nem), olvassátok el a Clay Steward által írt, gyûjtött 'The Alan Wake Files' könyvet! Még csak nemrég kezdtem el, de az már most nyilvánvaló, hogy ez kiegészíti Alan történetét napokkal a DeerFest után és érdekes módon kapcsolat is van kettejük között! Jól indul a könyv!

Noninnyó
Köszi szépen, akkor örülök :). Most tanulom még csak a boxozást, de eddig nagyon tetszik.

Seth
Persze. Bármelyik játékban ha megszereztél egy acsit, az már megmarad,akár törölheted is az egész hóbelebancot,akkor is. Nem a játék mentése tárolja

PSN ID.: Beegabor

Noninnyó
Reggelt!
Ha végigtoltam Normal-on, és végig akarom utána játszani Hard-on és Nightmare-en is, akkor az addig összegyûjtött acsik megmaradnak?

Macccy
Én spóroltam szinte mindig a lõszerrel, de nem is találtam mindig sokat, ezért gyakran kellett menekülõre fognom, fõleg amikor elém rongyolt pár sötét gólem, baltával <#wow2> ... ühhh ... De izgalmas volt, szó se róla szóval a Nightmare is jó lesz.

Sok Stephen King (Titkos ablak, Ragyogás, Borzalmak városa) utalás van, az író, a vidéki kisváros, erdõ, misztikum. Aztán ott van David Lynch (Twin Peaks) például, néhány karakter az õ munkásságára emlékeztet. Sõt én felfedeztem - bár lehet hülyeség - hogy Lover's Peak és vele szemben Mirror Peak mintha szintén utalás lenne a Twin Peaks sorozatra!
Bárhogy is a REMEDY remek munkát végzett szerintem és a legjobbak mûveinek nyomát, utalásokat épített bele ebbe a kiváló történetbe!

Én is nem rég kezdtem újra nightmare fokozaton. Nem hittem volna, de mivel többet kell mindenkibe lõni, gyorsabban fogy a lõszer és kevesebb találatot is bírok, ez teljesen más élményt ad a harcnak. Sok helyen, ahol korábban hard-on mindenkit lelõttem, most elõfordul hogy pl. menekülni kell hogy túléljem a harcot, ami kifejezetten izgalmas tud lenni. Még eléggé az elején vagyok, de kiváncsi vagyok rá, hogy vajon a nightmare manuscript lapok mennyivel teszik könnyebbé a történet megértését. Ami viszont megütötte a fülemet rögtön az elsõ pillanatban, és korábban nem is tanusítottam neki különösebb jelentõséget, az a Stephen King idézet, miszerint a megválaszolatlan rejtélyek azok, amik a legtovább velünk maradnak... Nálam bejött
Noninnyó
Üdv!

Két napja beléptem a klubba egy Elite-el. Gyakorlatilag azért vettem, hogy játszhassak az Alan Wake-el :). Megérte. Az elsõ 2 fejezetet vittem végig, és valami hihetetlenül fantasztikus és hangulatos a játék, nem csodálom, hogy szinte mindenki dícséri. Az irányítás is tökre bejön, kezdem megszokni. Asszem innentõl boxon fogok játszani :).
További jó játékot mindenkinek, irány Bright Falls!

Macccy
Én is csak agyalok rajta, iylen utoljára akkor volt, amikor a Mátrix 2 után találgattuk napokig haverokkal mi is volt ez. <#vigyor0> De most "érlelõ" pihenõt tartok és végigjátszom újra, Nightmare fokozaton (Hardon vittem végig elõször). Sok kézirat lapot csak így lehet megtalálni, talán árnyalódik még a történet.
A legjobb viszont az, hogy annyira tetszett a környezet, a hangulat és az egész, hogy nem is érzem úgy, hogy "pfeejj, játszhatom megint végig"!

Már egy ideje végigjátszottam a játékot, és olvasom a bejegyzéseket a fórumon a végével kapcsolatban, és gondoltam megosztom én is a véleményement róla.
Szerint a story valahogyan egy történet a történetben. Alan alakját Thomas Zane hozta létre, hogy rajta keresztül és az õ segítségével gyõzze le a sötétséget.
Alan elképzelése az volt, hogy a történetet befejezve megmenti a feleségét. A Clicker-rel azonban nem sikerült teljesen elpusztítania a gonoszt, csak mint TZ-nek annak idején legyengítenie azt.
Amikor nekilát a befejezésnek, a sötétségnek még maradt annyi ereje hogy ne engedje lezárni a történetet, és a folytatásra kényszerítse, ezáltal próbálva ismét megerõsödni.?
Macccy
POETS OF THE FALL (Old Gods of Asgard in ALAN WAKE) <#taps>
-- THE POET AND THE MUSE

Theres an old town wrought
With mystery of Tom
The poet and his muse
And the magic lake which gave a life
To the words the poet used

Now the muse she was his happiness
And he rhymed about her grace
And told her stories of treasures
Deep beneath the blackened waves

Till in the stillness of one dawn
Still in its mystic crown
The muse she went down to the lake
And in the waves she drowned

And now to see your love set free
You will need the witches cabin key
Find the lady of the light gone mad with the night
That's how you reshape destiny

The Poet came down to the lake
To call out to his dear
When there was no answer
He was overcome with fear

He searched in vain for his treasure lost
And too soon the night would fall
And only his own echo
Would wail back at his call

And when he swore to bring back his love
By the stories he'd create
Nightmares shifted endlessly
In the darkness of the lake

Find the lady of the light still ravin in the night

In the dead of night she came to him
With darkness in her eyes
Wearing a mourning gown
Sweet words as her disguise

He took her in without a word
For he saw his grave mistake
And vowed them both to silence
Deep beneath the lake

Now if its real or just a dream
One mystery remains
For it is said on moonless nights
They may still haunt this place

Find the lady of the light gone mad with the night

Find the lady of the light still ravin in the night

Link a számhoz

Macccy
Hát most eléggé várom a DLC-t, ja!

Jah kis kiegészítés: Cynthia Weaver szerelmes volt Thomas Zane-be, de nem volt köztük semmi komoly. Viszont Zane szelleme neki adta oda a dobozt a kézirat lapokkal és a clickerrel, hogy õrizze meg Alan számára. Sõt! Cynthia említette, hogy Barbarának volt valami balesete, amiben meghalt és Zane fájdalmában írni kezdett, ezzel hozta õt vissza, de vele jött a sötétség is!
Cynthia említette még, hogy Tom Zane amikor meg akart szabadulni a démoni Barbarától, elkezdte megváltoztatni maga is a történetet, ennek eredménye az is, hogy Alan és Alice (!!) útja Bright Falls-ba vezetett!

Istenem, borzongok ettõl a kidolgozott és szövevényes történettõl! Imádom!

Voltan
Nos akkor üdv Totti5, én Voltan vagyok, úgy érzem, be kell mutatkoznunk.

Megvallom õszintén, kissé már meglepõdök itt az SG-n, hogy egy kritikus hozzászólásomra nem totális anyázás a válasz, hanem esetleg kialakul egy párbeszéd. <#eljen>.

Mivel a topik az AW-rõl szól, csak errõl beszélek. Mindig is imádtam a misztikus, horror-thriller történeteket. Már 11-2 éves koromban Poe-t Lovecraft-et Stephen Kinget, Koontz-ot, stb. olvastam. Ott voltam a Survival Horror születésénél, mai napig az egyik kedvenc játékom az Alone in the Dark (nem ám az új, hanem a régi 1992-es), és be kell vallanom, hogy egyelõre nem vagyok elájulva az Alan Wake-tõl. Nagyon furán vagyok vele. Hihetetlenül tetszenek egyes részei, de valahogy nekem nem áll össze. Mindig visszavonz, és valószínûleg bele is fogok szeretni, de egyelõre még tapogatózok. Huhh, szófosás jött rám megint.
Megyek is.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

TDC Geronimo
Nem csak neked. Úgy néz ki õ lesz az új õrzõ és átveszi CW szerepét. Engem a háttérben egy pillanatra látható FBI ügynök zavart össze, na meg Alan utolsó mondata. Jó sok dolog maradt megválaszolatlanul. 2 DLCt már bejelentettek és szinte biztosra vehetõ a folytatás is. DLCkbe is választ kapunk pár dologra elvileg.

Macccy
Ja azt is észrevettétek, hogy Thomas Zane hangja is Max Payne vagyis James McCaffrey?

Macccy
<#ticking> Huh

Macccy
Kíváncsi vagyok azért, miképpen is értelmeztétek a történet befejezését ...

VIGYÁZAT - NAGYON SPOILER - CSAK AKI VÉGIGJÁTSZOTTA
Ami számomra kiderült: Minden ami történt, Alan Wake kéziratának eredménye, sõt mi több, manifesztációja. Alan a kiesett egy hétben a Barbara Jagger képében megjelenõ Sötétség befolyása alatt írta meg Az Indulás (Departure) címû novellát, egészen az utolsó oldalakig. Ám közben a saját akarata is belecsempészett néhány fordulatot, olyan esélyeket, amelyekkel élve megmenekülhet a Sötétség elõl. Így írta a történetbe Thomas Zane-t is, az írót aki a hetvenes években már megküzdött a sötét gonosszal az õ Barbarája képében (??) és élete árán számûzte a tó fenekére. Barbara viszont az új, erõsebb író közeledtére jött elõ a víz mélyérõl. Õ csalta oda mindkettõjüket, vízbefojtotta Alice-t, bûntudatot ébresztett Alan-ben és feldobta elõtte az esélyt, hogy visszahozza feleségét azáltal, hogy megírja a regényt. A tó körüli szent indián erõk miatt ugyanis az írott mûalkotások valóra válnak. Zane mentette ki a házból a félájult Alan-t és az õ szelleme is szórta szét a kézirat lapjait Bright Falls erdõiben, hogy vezessék Alan-t. A kompon odafelé látott redneck Mott és megbízója Dr. Hartmann - aki ajánlására Alice Bright Falls-ba hozta Alan-t - terve elcsúszott, de ha Alan nem kerül a szanatóriumba, talán sosem jutott volna el Tor és Odin, a két dilis öreg rocker farmjára. Ott egy régi lemezrõl, amit fénykorukban a két vénember vett fel, megtudták Barry-vel, hogy ki is az a rejtélyes CW, aki jól ismerte sõt szerette (??) Thomas Zane-t: Cynthia Weaver, a hóbortos idõs hölgy az étterembõl és a rendõrségrõl, aki a helybéliek szerint is folyton kapcsolgatja, cserélgeti az izzókat és kerüli a sötétséget. Cynthia ugyebár segített is végül Sarah sheriffnek, Barry-nek és Alan-nek biztonságba jutni a 'világos szobába'. Alan itt találta meg a Clicker-t is, amit valószínûleg (??) õ írt ide a Departure-ben és még az anyjától kapta kiskorában, mikor félt, azzal hogy elûzi a szörnyeket. Alan visszament a tóhoz, mert csak úgy zárhatta ezt le, ha megírja a történet befejezését az üres lapokra, a házban ami 40 éve is és pár napja is elsüllyedt ...

Na és a vége nem tiszta még egészen: ahogy én értem, Alan bejutva a tó vize alatti sötétségbe, találkozott Zane-el és a kézirat szövegén keresztül megtalálta az ösvényt a sötétségben a házhoz. Elpusztította Barbarát a kapcsolóval és ezzel visszavetette a Sötétséget a tóba, de hogy ez így maradjon le kellett zárja a történetet, úgy hogy ne is térhessen vissza. Átírta a sztori végét, ezzel visszaforgatva az eltelt bõ egy hét eseményeit, egészen addig a pontig amikor Alice a tóba esett. Alan utána ugrott, de sosem jött fel újra ... Alice néhány nappal késõbb a felszínre került, a Sötétség elengedte (??) ... Bright Falls számára mindez meg sem történt.

Alan a sötét világban maradt és megpróbálja magát újra beleírni az életbe?? ... És ki volt a "Mr Piszkozat" (Mr Scratch) nevû hasonmás, aki Zane szerint "találkozik a barátaival, mikor Alan elment"?? ... És Rose csak nekem volt gyanús ??

Macccy
Fiúk-lányok ez a játék egy Mestermû, valóban! Most lett vége az utolsó, 6. epizódnak (össz kb. 15 óra). Jónéhány kérdés érik bennem, de mindent értettem szinte és azt kell mondjam, hogy nem nagyon emlékszem másik játékra ami ekkora hangulattal bírna, fõleg mûfajában.
Én köszönöm a Remedynek! <#wink>

Kirol és Neo!
Nem teljesen így volt. Nightingale különleges ügynök az FBI -tól már akkor is érdeklõdött Alan után emlékeim szerint, amikor Alan még a nemzeti parkban bolyongott és a Szerelmesek sziklájához tartott! Valami odahozta a városba és Alice eltûnése is zavarta az íróval kapcsolatban. Késõbb pedig valóban az volt a ráadás, amikor Rose házánál gyanakodni kezdett rájuk a parktulajdonos! Rá is lõtt szinte figyelmeztetés nélkül a menekülõ Alanre! Valamiért kicsit személyesre vette az ügyet ...

Csak Fps-t ne. :D :D

Muttley
Az Alan Wake egy igazi fõnyeremény.

Nyilván annak, aki szimpatizál ezzel stílussal.
Grafika, sztori No. 1.
A hangulat annyira nem besz.ratós, mint egy Dead Space, viszont bõven keményebb és feszültségkeltõbb, mint egy Resident Evil 5. Pont jó. Aranyközépút.
Ezt még egészséges szinten azzal lehetne fokozni, ha lenne benne FPS játékmód is.
Az I'm not Alone lehet(ne) még hasonló, viszont gameplay videókat megnézve a harc és a sebzés/ mozgás egy nagy adag híg kaka.

Just do it :)

kirol
Ja, ennyi. Köszi. Azt hitten Alice-hez van köze.

Neogan
Dióhéjban:
Alan és Barry elmentek Rose lakókocsijához a manuscriptekért, csak ugye Rose csapdába csalta õket a kávéba rejtett altatóval. A lakókocsipark tulajdonosának meg feltûnt hogy túl sokat vannak benn és túl nagy a csend, majd mivel aggódott Rose-ért kihívta a zsarukat.