Alan Wake
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jah, olvasom még a Limited könyvet, leginkább sz*rás közben jut rá idõm, hát gyerekek ez kibaszott jó! Nem tudom kit kértek meg, hogy írja meg Alan nevében a short novel-t az Errand Boy-t, de nagyon érzem a soft horror - thriller érzést, hiába van angolul, szinte látom a viharos tengerpartot, a nyikorgó Closed táblát a rozsdás benzinkúton és a szakadt kávézó homlokzatát. HANGULAT! Amint végigolvastam, neki is állok Nightmare-en újra a történetnek, az biztos!!
SETH: Biztosan megkapod az Achievement -et az "átugrott" nehézségre is, én elsõre Hard-on szorongtam végig a sztorit és a Credits hallgatása közben a Normal és a Hard is becsilingelt ...
\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"
\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"
Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx
Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |
One man\'s hero, is another man\'s demon...
Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |
Ezek aztán nem pihennek! :D
csak feliratos lesz.
én tuti megnézem moziban, qrva nagy élmény lesz ott (is) :o
Csak nagyon kéne az LCE könyvecske is mellé :).
A kérdésem az volna, hogy most nightmare végigvitelekor megkapom vajon a hard végigvitelért járó acsit, vagy muszáj lesz azon a fokozaton is végigtolni?
PSN ID.: Beegabor
Az Alan Wake felsorakozott a legkedvencebb játékaim közé. Talán az elsõ helyre?! Könnyen lehet, de hogy tuti dobogós, az fix.
Jó a könyv. Nightingale különleges ügynökrõl is kiderülnek dolgok, mit keresett Bright Falls-ban, miért volt ennyire megzakkanva, stb. De még csak az elején járok. Az a kemény, hogy a városban történtek után játszódik, tehát könnyen lehet, hogy kitisztul néhány homályos részlet, mi is történt! Ja és a rémálom az elején is érdekes ...
Megtaláltam az Alan Wake Files-t pdf-ben, de sajna spanyol nyelven :(. Remélem angolul is lesz hozzá szerencsénk valamikor.
Én most a 6. fejezetnél járok, ma be lesz fejezve, de utána újra lesz kezdve :). Hatalmas ötletek, fantasztikus hangulat végig.
És nagyon jó volt újra hallani James McCaffrey hangját is :). Ötvözõdik a Max Payne, a Poets Of The Fall, és a szokásos Remedy-s fíling. Ez a játék egy remekmû.
Nekem az eleje nagyon tetszett, jobban bírom a lassab tempót, sokkal jobban átjönnek a hatásvadász dolgok, de be fog indulni, a gameplay és a story is eléggé belendül majd és a végig meg sem áll:)
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
egyebkent eddig jofelenek tunik a cucc, tetszik ez az alom keveredik a valosaggal koncepcio, episode 1 vegeig vittem el eddig, hat fura egy vege volt mar ennek is, kivancsi vagyok mik lesznek itt meg :o
Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10
De szerintem nemsokára sokan fogják árulni neten.
Srácok! Aki megvette a CE-t (és az is aki nem), olvassátok el a Clay Steward által írt, gyûjtött 'The Alan Wake Files' könyvet! Még csak nemrég kezdtem el, de az már most nyilvánvaló, hogy ez kiegészíti Alan történetét napokkal a DeerFest után és érdekes módon kapcsolat is van kettejük között! Jól indul a könyv!
PSN ID.: Beegabor
Ha végigtoltam Normal-on, és végig akarom utána játszani Hard-on és Nightmare-en is, akkor az addig összegyûjtött acsik megmaradnak?
Sok Stephen King (Titkos ablak, Ragyogás, Borzalmak városa) utalás van, az író, a vidéki kisváros, erdõ, misztikum. Aztán ott van David Lynch (Twin Peaks) például, néhány karakter az õ munkásságára emlékeztet. Sõt én felfedeztem - bár lehet hülyeség - hogy Lover's Peak és vele szemben Mirror Peak mintha szintén utalás lenne a Twin Peaks sorozatra!
Bárhogy is a REMEDY remek munkát végzett szerintem és a legjobbak mûveinek nyomát, utalásokat épített bele ebbe a kiváló történetbe!
Két napja beléptem a klubba egy Elite-el. Gyakorlatilag azért vettem, hogy játszhassak az Alan Wake-el :). Megérte. Az elsõ 2 fejezetet vittem végig, és valami hihetetlenül fantasztikus és hangulatos a játék, nem csodálom, hogy szinte mindenki dícséri. Az irányítás is tökre bejön, kezdem megszokni. Asszem innentõl boxon fogok játszani :).
További jó játékot mindenkinek, irány Bright Falls!
A legjobb viszont az, hogy annyira tetszett a környezet, a hangulat és az egész, hogy nem is érzem úgy, hogy "pfeejj, játszhatom megint végig"!
Már egy ideje végigjátszottam a játékot, és olvasom a bejegyzéseket a fórumon a végével kapcsolatban, és gondoltam megosztom én is a véleményement róla.
Szerint a story valahogyan egy történet a történetben. Alan alakját Thomas Zane hozta létre, hogy rajta keresztül és az õ segítségével gyõzze le a sötétséget.
Alan elképzelése az volt, hogy a történetet befejezve megmenti a feleségét. A Clicker-rel azonban nem sikerült teljesen elpusztítania a gonoszt, csak mint TZ-nek annak idején legyengítenie azt.
Amikor nekilát a befejezésnek, a sötétségnek még maradt annyi ereje hogy ne engedje lezárni a történetet, és a folytatásra kényszerítse, ezáltal próbálva ismét megerõsödni.?
-- THE POET AND THE MUSE
Theres an old town wrought
With mystery of Tom
The poet and his muse
And the magic lake which gave a life
To the words the poet used
Now the muse she was his happiness
And he rhymed about her grace
And told her stories of treasures
Deep beneath the blackened waves
Till in the stillness of one dawn
Still in its mystic crown
The muse she went down to the lake
And in the waves she drowned
And now to see your love set free
You will need the witches cabin key
Find the lady of the light gone mad with the night
That's how you reshape destiny
The Poet came down to the lake
To call out to his dear
When there was no answer
He was overcome with fear
He searched in vain for his treasure lost
And too soon the night would fall
And only his own echo
Would wail back at his call
And when he swore to bring back his love
By the stories he'd create
Nightmares shifted endlessly
In the darkness of the lake
Find the lady of the light still ravin in the night
In the dead of night she came to him
With darkness in her eyes
Wearing a mourning gown
Sweet words as her disguise
He took her in without a word
For he saw his grave mistake
And vowed them both to silence
Deep beneath the lake
Now if its real or just a dream
One mystery remains
For it is said on moonless nights
They may still haunt this place
Find the lady of the light gone mad with the night
Find the lady of the light still ravin in the night
Link a számhoz
Cynthia említette még, hogy Tom Zane amikor meg akart szabadulni a démoni Barbarától, elkezdte megváltoztatni maga is a történetet, ennek eredménye az is, hogy Alan és Alice (!!) útja Bright Falls-ba vezetett!
Istenem, borzongok ettõl a kidolgozott és szövevényes történettõl! Imádom!
Megvallom õszintén, kissé már meglepõdök itt az SG-n, hogy egy kritikus hozzászólásomra nem totális anyázás a válasz, hanem esetleg kialakul egy párbeszéd. <#eljen>#eljen>.
Mivel a topik az AW-rõl szól, csak errõl beszélek. Mindig is imádtam a misztikus, horror-thriller történeteket. Már 11-2 éves koromban Poe-t Lovecraft-et Stephen Kinget, Koontz-ot, stb. olvastam. Ott voltam a Survival Horror születésénél, mai napig az egyik kedvenc játékom az Alone in the Dark (nem ám az új, hanem a régi 1992-es), és be kell vallanom, hogy egyelõre nem vagyok elájulva az Alan Wake-tõl. Nagyon furán vagyok vele. Hihetetlenül tetszenek egyes részei, de valahogy nekem nem áll össze. Mindig visszavonz, és valószínûleg bele is fogok szeretni, de egyelõre még tapogatózok. Huhh, szófosás jött rám megint.
Megyek is.
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
VIGYÁZAT - NAGYON SPOILER - CSAK AKI VÉGIGJÁTSZOTTA
Na és a vége nem tiszta még egészen: ahogy én értem, Alan bejutva a tó vize alatti sötétségbe, találkozott Zane-el és a kézirat szövegén keresztül megtalálta az ösvényt a sötétségben a házhoz. Elpusztította Barbarát a kapcsolóval és ezzel visszavetette a Sötétséget a tóba, de hogy ez így maradjon le kellett zárja a történetet, úgy hogy ne is térhessen vissza. Átírta a sztori végét, ezzel visszaforgatva az eltelt bõ egy hét eseményeit, egészen addig a pontig amikor Alice a tóba esett. Alan utána ugrott, de sosem jött fel újra ... Alice néhány nappal késõbb a felszínre került, a Sötétség elengedte (??) ... Bright Falls számára mindez meg sem történt.
Alan a sötét világban maradt és megpróbálja magát újra beleírni az életbe?? ... És ki volt a "Mr Piszkozat" (Mr Scratch) nevû hasonmás, aki Zane szerint "találkozik a barátaival, mikor Alan elment"?? ... És Rose csak nekem volt gyanús ??
Én köszönöm a Remedynek! <#wink>#wink>
Kirol és Neo!
Nyilván annak, aki szimpatizál ezzel stílussal.
Grafika, sztori No. 1.
A hangulat annyira nem besz.ratós, mint egy Dead Space, viszont bõven keményebb és feszültségkeltõbb, mint egy Resident Evil 5. Pont jó. Aranyközépút.
Ezt még egészséges szinten azzal lehetne fokozni, ha lenne benne FPS játékmód is.
Az I'm not Alone lehet(ne) még hasonló, viszont gameplay videókat megnézve a harc és a sebzés/ mozgás egy nagy adag híg kaka.
Just do it :)